..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutların tadını çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - HAYATIN ADI

KORAY KARAMANLI - HAYATIN ADI
Site İçi Arama:

- HAYATIN ADI -

Sevdiğim yazılar, özellikle aşka dair olanlar

Anoreksia (PERVIN OKTAY) Sürrealizm 

"Gerçeküstücülük şimdiye dek ihmal edilmiş belli çağrışım biçimlerinin yüce gerçeğine, rüyanın büyük gücüne, düşüncenin özgür oyununa inançtır. Tüm diğer ruhbilimsel mekanizmaları yıkmak ve yaşamın temel sorunlarının çözümünde başka ruhbilimsel mekanizmaların yerini almak amacını güder."(1924 Birinci gerçeküstücülük bildirisi şiir etkinliğini tanımı.)

“O”tek yenilgim, sonucuna itiraz ettiğim. (Yeliz Aras) Yaşam 

Kaybettiğini düşünenlerin gözünden yüreğime akanlar...

Çok Şey Var Geride (Ömer Canbay) Anı 

Gurur (yekta) Aşk ve Romantizm 

solmasın artık sevda çiçekleri

Kadim (özgür boz) Bireysel 

Mazgalsız bir sokak ne kadar çaresiz yağmur yağarken / Ve yağıyor yağmur ve ıslak ve kaygan ve küflü

Gülümsüyorum (Gülay Zengingül) Soyut 

Saçlarım omuzlarıma dökülmüş. / Gözlerimde buğulu bir bakış / Seni düşünüyorum.. / Ay ışığında güneşleniyorum / Senin sıcaklığınla.. / Çayımı yudumluyorum / Seni içime çeker gibi.. / Baktığım her yerde seni görüyorum. / Gülümseyişin her an aklımda, / Sana gülümsüyorum. / Resmini yapıyorum hayalimde.. /

Ağlayan Gözler (Eralp Elli) Yaşam 

Adresi Belli Mektuplar - I (deniz Ülkegül) Toplumcu 

Sahipsiz sözler...

Kırmızı (gül) Anı 

hasretine ağıtlar yakmayacağım... / ardından dizeler sıralamayacağım... / özleminle yastıklara sarılmayacağım... / hiç ama hiç ağlamayacağım... / sen de inanamıyorsun değil mi? / gitme de gör!!!

Günahkar (hanife banu) Aşk ve Romantizm 

Hiç (yok) Soyut 

Hiçe hiç etsem kendimi..

Bir İz Bıraktın (nergis efe) Aşk ve Romantizm 

beni öpücüklere boğduğun o geceyi hatırlıyor musun..? Hatırlayamazsın. Çünkü yoktun...

Ana (saadet eriten) Özlem Şiirleri 

yuregimdeki gozyaslari / bir deryaki sonsuz / ey ruzgar! / kat beni / ayaklarinin altinda duran kuru yapraga

Ölüm ve Ötesi (naciye duran) Soyut 

Tuğçe'nin bana Naciye hadi bir şiir yaz da görelim dediği zaman kendimi sıka sıka ortaya bu şiir çıktı.Çok ta güzel oldu.

Sarhoş Şiir (sinem sal) Öyküsel 

hangi masalara meze oldu yüreğin?hangi sarhoş biraları içtin?

Kum Saati (Ayşe Tuğba Karslı) Bireysel 

/ Dünyanın kum saatinde saklanan / Dipsiz bir kuyu dolusu zaman.. / /

Kıskanç (Zehra) Aşk ve Romantizm 

... Gizli Sevdam... (SELİN EROL) Aşk ve Romantizm 

sen yoktun ben seni hep var saydım

Aşk (vildan) Aşk ve Romantizm 

Neydi ki aşk, / Dokunmak mıydı, hissetmek miydi, / Ya da beklenmedik zamanlarda çıkıp gelmek mi? /

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.