..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Siyah Beyaz Öyküler

Burcu Yıldızer - Siyah Beyaz Öyküler
Site İçi Arama:

- SIYAH BEYAZ ÖYKÜLER -

Grilerin yokluğunda bir dünya olsun...

Bir varmışlar... Bir yokmuşlar.... (FERHAT ŞEKER) Yüzleşme 

Cümlelerin üzerinde geziniyorum çizgilerine basmadan, silinir korkum tebeşirle çizilmiş olmasından...

İçindeki Adamlar…. (FERHAT ŞEKER) İlişkiler 

Kediler sokağın köşesini döndüklerinde açık pencereden sigara dumanından boğulmuş bir odanın nefes alışları duyuluyordu.Şimdi müzik bir itfaiye merdiveninden yukarı tırmanıyor. Birinci kat, ikinci kat ve sonra pencere… Fısıltı mı yoksa bir konuşma m

Siz Hiç Bir Kat Yukarıda Öldünüz Mü? (Gültekin BAYIR) Yüzleşme 

Siz hiç birinin yanağını öperken hem dudağın hem de yanağın size ait olduğu hissine kapıldınız mı?

Bedenim Beyrut , Kalbim İstanbul (Ek ) (kuzey darıcı) Anılar 

kimileri sessizliğin sesini dinlermiş kısmi delilik bir anlamda... sesin de sessizliği olmalı bu durumda ? bu da körlük , işitme körlüğü ... ya da kelimelerle oynamak azmışlığı ?

Nevresim Çiçekleri (Feray Korkmaz) Sevgi ve Aşk 

Alevlerinden kaçmış ruhani bir kısrak çıkıyor kadının içinden. Yağmurun terbiyelediği, kabarmış toprak gibi...

Trenler ve İstasyon (Boran KALAY) Yaşam 

Hiç bitmeyecek gibi gelen uzuun tren yolculukları vardı hayatımda. Bir şehirden başka bir şehire değil bir yürekten başka bir yüreğe hiç değildi...sadece istasyondan ayrılma vakitleriydi...

Sn 2 (Bin) +v (ÖzgeCan) Post-Modernizm 

“Armut piş, zarlar hep düşeş onlar’a.. ama niyeyse, bizim ebediyen altı kapıya alınmış edebi bir yalnızlığımız var...”

Gülümsemeler de Hoyrattır Bazen (Hürrem Görgün Baydemir) Yüzleşme 

Bazen sadece hoyrat bakışlarınla inatlaşırsın yaşamla. Konuşmazsın fazla; gözlerini kapatırsın, kulaklarını da.

Sende Bedeni Cahil Eden Bir Şey Var (Feray Korkmaz) Sevgi ve Aşk 

Elbette, yalnızca ben sarhoş olacaktım şarap içtiğin o kadehi elimde bomboş tutarken. O şaraba deli olan Hayyam’dan daha tutkunum sana derken, elbet ağlayacaktım.

rakı soframı özler gibi özledim seni (mehmet emin kayaalp) İlişkiler 

Karaciğerimi delip geçip, ayrılıksı rakı sofralarımın sessiz sedasız misafiri oldun bu gece. Seni ben mi çağırmıştım, yoksa sen kendiliğinden mi gelmiştin, bilmiyorum ama, sisli dünyama bu saatte gelişin beni çocuk sevindirmişti. Ya yarın? Ya özlem? Bilmi

Bu gözlerin kanlı çapaklarını bile ! (mehmet emin kayaalp) İlişkiler 

İşin zordur. Huzuru küçük koylarda aramaya başlarsın,biliyorum.Tüm sığlıklara aldırmadan yaşama devam edecek mutlak hakimiyetin elindedir ve çocuk gözlü ihtiyar çığlıkların seni gündemin merkezine oturtur, tüm gözler sana odaklanır, döngülerden, hayrete b

İstanbul'un Tacı, Galata Kulesi (Recep Akkaya) Yerler 

Dünyada bir İstanbul, İstanbul'da bir Beyoğlu, Beyoğlu'nda bir kule. Uzaktan öyle yorgun ve yaşlıca göründüğüne bakmayın siz. Tarihin, İstanbul'un omuzuna yüklemiş olduğu ağır sorumluluğu taşıyor sırtında yüzyıllardır.

"Seninle Yaşlanmak İstiyorum Senin Yüzünden Değil"... (Boran KALAY) Yaşam 

suyun en ıslak yeri dibidir

Sahiden Var mıyım? Yoksa Bu Bir İhtiyaçtan Yanılsama mı? (Gültekin BAYIR) Yüzleşme 

Benim bile bazan anlamakta güçlük çektiğim karma karışık cümleler kurarak geçirdiğim ve uyuyamadığım gecelerimden daha kaç tane geçecek ?

Kapıyı Kapatma (yeşim kırlı) İtiraflar 

gelme dediği yarının üzerinden yıllar geçti, sonunda her şeyi göze alıp, gittim ona... mezarının üzerindeki otları yolarken dikenler takıldı elime, eve dönüp saatlerce ağladım...

Beş Element ve Beş Yapraklı Yonca (yeşim kırlı) Düşler 

uzak şehirlerden birinin tavanı kükürt kokuyordu, sis kaplamıştı bir başka şehrin denizini, şehirlerden biri kömür gözlü beyaz adamların işgalindeydi, saçak altlarında aşıklar öpüşüyordu bir diğerinde - sen gelmiştin…

Astor Piazzolla Dinlenecek, Tango Öğrenilecek ve Sonra da Öl (Seval Deniz Karahaliloğlu) Sanat 

Bükülen, kıvrılan, akışkan bir sıvının içinde zarif bir biçimde süzülen bedenlerin oluşturduğu tablo, uzakta kalan masal ülkesinin naif bir aksi gibi duruyor. Ve nihayet sihirli bir değnekten yayılan pırıltılı notaların oluşturduğu müziğin ahengine kendi

Çocukluğum sokaktır benim (Birkan ASKAN) Unutulamayan Dönemler 

Psikolojisi absürd kaldırmayan bir zamana yüreğimden düşebilsem. Neyse ki hatırlıyorum, unutmak bir yanılgıdır çekip gidişine hayatın yağmurlar gibi. Modası geçmiş bir tezahür kaplar içimi. Söz verdim yaşayacağım kendimdeki seni...

Farzederek Yaşayamazsın (Kâmuran Esen) Bireysel 

Yaşamdan bir kesit......

İzedebiyat Hastalığı, Teşhis ve Tedavisi - Yeni Düzenleme (Kâmuran Esen) Gülmece (Mizah) 

Umarım sizin izedebiyat zevkiniz, hobi aşamasındadır.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.