..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlış sayısız şekillere girebilir, doğru ise yalnız bir türlü olabilir. -Rouesseau
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Sevdaya Dair

Ebru - Sevdaya Dair
Site İçi Arama:

- SEVDAYA DAIR -

Eger... Cunku...Ragmen... (oguzhan akay) Sevgi ve Aşk 

Sizin askiniz hangi sozcukle basliyor? Eger mi? Cunku mu? Ragmen mi? Okuyun, karar verin. Bir Posta yazisi daha...

Cehennem Artık Sevmemektir (Simten K. Ataç) Sevgi ve Aşk 

Nefretin yıktığı yürekleri ancak sevgi onarabilir.

Kopya Verdiğim Kız Arkadaşım Öldü (Mehmet Sinan Gür) Anılar 

Genç iken hiç ölmeyeceğimi düşünürdüm. Şimdi öyle düşünememek için bir neden daha oldu.

Sen hayatın bir ucundasın (Birkan ASKAN) İlişkiler 

Sen hayatın bir ucundasın,ben bir ucunda. Düşüncesiz,ezbersiz ve hiçbir acıdan geçmemiş bir şekilde değil. Sevdiğini asla bulamayacaksın hayatında ve sevdiğin seni hiçbir zaman değerini bilerek sevmeyecek....

Ve ben kenti terkederim... (Yücel Dönmez) İlişkiler 

Zaman avuçlarımda dağılıyor, nereden başlayacağım, neden sırılsıklamım gökyüzünde tek damla yağmur yok…

Türkiye Neden Benimle Gurur Duymuyor? (Kâmuran Esen) Yüzleşme 

Televizyonda; bazı kahramanlar(!) için söylenen “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor!” sözlerini duyunca çok kötü oluyorum.Hiç kimsenin, benimle gurur duymadığı ve asla duymayacağı gerçeği, gelip oturuyor omuzlarıma. Kendimi âciz, amaçsız ve milletimiz için h

Yaşasın Mektup (Kâmuran Esen) İtiraflar 

Telefonu kapattığın anda, tüm konuşmalar uçar gider. Suya düşen kar taneleri gibi yok olurlar.Ama mektup öyle mi? Yıllarca sakla. Aç aç oku, sonra yeniden oku. Çok sevdiğin bir yemeği, acıktıkça tekrar tekrar yemek gibi. Şimdi “Telefonla yemeğin ne alâk

Atatürk'e Mektup (Kâmuran Esen) Türkiye 

Sana “Sevgili Atatürk” diye hitabederken, bu hitabın uygun olup olmayacağını hiç düşünmedim. Bu mektubu günümüzün siyasilerinden birine yazıyor olsaydım, onlara “sevgili” diye hitabetme cesaretini gösteremezdim; he

Biz Böyle Değildik Gülüm... (Seynur İnal) Sevgi ve Aşk 

Biz böyle değildik gülüm... Şafaklarımızı hasret rengine boyadılar. İncitmekten korktuğumuz goncaları soldurup, yerine hicran tohumları bıraktılar. Umutlar çağlardı içimizde, özlem setleri örüp ömrümüze, hayallerimizi, ümitlerimizi unutturdular...

Öldümse senin için öldüm (Birkan ASKAN) Anılar 

Eskinin canı cehenneme demek zor değil şimdi. Kelimelerin anlatamadığı bir beni yaşıyorsun dudaklarının hareketsizliğinde.Bir beni hatırlıyorsun cümlelerine eli kolu bağlanmış bir şekilde...

Vurulurduk (Ebru) Sevgi ve Aşk 

Gözlerinden belli, sen de öğreneceksin zamanın yalan sevgilerini..

Yalnızlık aşktır (Birkan ASKAN) Sevgi ve Aşk 

Mevsimsiz gelir nice sevdalar,ve mevsimsiz gider hatıralar. Kalanı yalnızlıktır, kalanı hüzündür varlığa. Büyük cümlelerle düşünüpte küçük tebessümlerle anımsayabilmektir aşk düşmeden her yalnızlığa.....

Ne demek geliyorsa içimden sana (Birkan ASKAN) Sevgi ve Aşk 

Şimdi durdurulamaz olanın en ayrıntılı tasvirlerinde zamana terkediliyor hayal ötesi yalnızlıklarım. Ve durup dinlenmeden ,koşup düşmeden nasılda çoğalıyor umutlarım....

Mevsimin getirdiği yağmursun bana (Birkan ASKAN) Sevgi ve Aşk 

Günün en sakin zamanlarında hoyrat bir alışkanlığa terkettiğim hatıralarımı çalıyorum aşktan yana . Serenad öykünmelerinde paranoya kurgularına gömülüyor tutkularım...

Martıların kanatlarında sevdim seni (Birkan ASKAN) Sevgi ve Aşk 

Ben seni anlatamadığım,yazamadığım her kelimede sevdim. Dudaklarıma tılsım bırakan öpüşmelerinde sevdim, bir mahkumun rüyalarında büyüyen yalnızlığında sevdim ben seni....

Yüreğime üç kez dokun (Birkan ASKAN) İlişkiler 

Şimdi dar bir koridoru tırnaklıyor düşlerim. Bir başında ben,diğer ucunda sen varsın. Ben hep buradayım,sen hep oradasın. Bu rüzgarı bir köşesinde oturduğun odamın kırılmış penceresinden çekiyorum saçlarına....

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.