|
Sen hayatın bir ucundasın
(Birkan ASKAN) |
İlişkiler |
| |
Sen hayatın bir ucundasın,ben bir ucunda. Düşüncesiz,ezbersiz ve hiçbir acıdan geçmemiş bir şekilde değil. Sevdiğini asla bulamayacaksın hayatında ve sevdiğin seni hiçbir zaman değerini bilerek sevmeyecek.... |
|
Türkiye Neden Benimle Gurur Duymuyor?
(Kâmuran Esen) |
Yüzleşme |
| |
Televizyonda; bazı kahramanlar(!) için söylenen “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor!” sözlerini duyunca çok kötü oluyorum.Hiç kimsenin, benimle gurur duymadığı ve asla duymayacağı gerçeği, gelip oturuyor omuzlarıma. Kendimi âciz, amaçsız ve milletimiz için h |
|
Yaşasın Mektup
(Kâmuran Esen) |
İtiraflar |
| |
Telefonu kapattığın anda, tüm konuşmalar uçar gider. Suya düşen kar taneleri gibi yok olurlar.Ama mektup öyle mi? Yıllarca sakla. Aç aç oku, sonra yeniden oku. Çok sevdiğin bir yemeği, acıktıkça tekrar tekrar yemek gibi. Şimdi “Telefonla yemeğin ne alâk |
|
Atatürk'e Mektup
(Kâmuran Esen) |
Türkiye |
| |
Sana “Sevgili Atatürk” diye hitabederken, bu hitabın uygun olup olmayacağını hiç düşünmedim. Bu mektubu günümüzün siyasilerinden birine yazıyor olsaydım, onlara “sevgili” diye hitabetme cesaretini gösteremezdim; he |
|
Biz Böyle Değildik Gülüm...
(Seynur İnal) |
Sevgi ve Aşk |
| |
Biz böyle değildik gülüm...
Şafaklarımızı hasret rengine boyadılar. İncitmekten korktuğumuz goncaları soldurup, yerine hicran tohumları bıraktılar. Umutlar çağlardı içimizde, özlem setleri örüp ömrümüze, hayallerimizi, ümitlerimizi unutturdular...
|
|
Öldümse senin için öldüm
(Birkan ASKAN) |
Anılar |
| |
Eskinin canı cehenneme demek zor değil şimdi. Kelimelerin anlatamadığı bir beni yaşıyorsun dudaklarının hareketsizliğinde.Bir beni hatırlıyorsun cümlelerine eli kolu bağlanmış bir şekilde... |
|
Yalnızlık aşktır
(Birkan ASKAN) |
Sevgi ve Aşk |
| |
Mevsimsiz gelir nice sevdalar,ve mevsimsiz gider hatıralar. Kalanı yalnızlıktır, kalanı hüzündür varlığa. Büyük cümlelerle düşünüpte küçük tebessümlerle anımsayabilmektir aşk düşmeden her yalnızlığa..... |
|
Yüreğime üç kez dokun
(Birkan ASKAN) |
İlişkiler |
| |
Şimdi dar bir koridoru tırnaklıyor düşlerim. Bir başında ben,diğer ucunda sen varsın. Ben hep buradayım,sen hep oradasın. Bu rüzgarı bir köşesinde oturduğun odamın kırılmış penceresinden çekiyorum saçlarına.... |
|
|
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları
yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin
izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin
izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar
dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.
|
|