..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrım var. Ben deli değilim. -Salvador Dali
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - HAYATIN ADI

KORAY KARAMANLI - HAYATIN ADI
Site İçi Arama:

- HAYATIN ADI -

Sevdiğim yazılar, özellikle aşka dair olanlar

Anoreksia (PERVIN OKTAY) Sürrealizm 

"Gerçeküstücülük şimdiye dek ihmal edilmiş belli çağrışım biçimlerinin yüce gerçeğine, rüyanın büyük gücüne, düşüncenin özgür oyununa inançtır. Tüm diğer ruhbilimsel mekanizmaları yıkmak ve yaşamın temel sorunlarının çözümünde başka ruhbilimsel mekanizmaların yerini almak amacını güder."(1924 Birinci gerçeküstücülük bildirisi şiir etkinliğini tanımı.)

Ölü Vakitler Biriktiriyorum (Talan Ayşe ) Sevgi ve Aşk 

Öpülmedikçe ne işe yarar dudakların? Ya kalbin… En acemisinden sev beni, en kötü günlerin için sakla benden sana kalan ne varsa, ne hüzünlerinle kardeş ol, ne sevinçlerinle dost…

Bir Acayip Yoldayım (Ontar) Yaşam 

Hayalleri yaşamak başkaydı

Topalladığında Dudağım Anlamalıydım Beni Sevmediğini (pınar uslu) Sevgi ve Aşk 

Bir mektup, muhtemelen okunduğunda hatırlanacak bir şeyleri kalanlar için..

“O”tek yenilgim, sonucuna itiraz ettiğim. (Yeliz Aras) Yaşam 

Kaybettiğini düşünenlerin gözünden yüreğime akanlar...

Çok Şey Var Geride (Ömer Canbay) Anı 

Gurur (yekta) Aşk ve Romantizm 

solmasın artık sevda çiçekleri

Kadim (özgür boz) Bireysel 

Mazgalsız bir sokak ne kadar çaresiz yağmur yağarken / Ve yağıyor yağmur ve ıslak ve kaygan ve küflü

Mutluluk (Rüya Bayram ) Yaşam 

Mutluluğun resmini de yapabilirsiniz yazısını da yazabilirsiniz ama en güzeli yaşamaktır onu.O..Bu..Şu demeden, kaçmadan yakalamak üzere,sevgiyle..

Gülümsüyorum (Gülay Zengingül) Soyut 

Saçlarım omuzlarıma dökülmüş. / Gözlerimde buğulu bir bakış / Seni düşünüyorum.. / Ay ışığında güneşleniyorum / Senin sıcaklığınla.. / Çayımı yudumluyorum / Seni içime çeker gibi.. / Baktığım her yerde seni görüyorum. / Gülümseyişin her an aklımda, / Sana gülümsüyorum. / Resmini yapıyorum hayalimde.. /

Aynadaki Sır (serap) Yaşam 

aynalardaki sahte bebeklerin bize söyledikleri yalanlar.

Alacağın Olsun Kader! (Aysun Soyer) Başkaldırı 

kader kısmet derler ya aşka herşey kader aslında insan alınyazısını yaşar onun dışında yaşadıklarımız sadece kısa bir rüya!!!

Mülteci Fahişe (Aida Salem) Aşk ve Romantizm 

Tanrıların en sevdiği kul yoktur; bütün kullarını eşit severler. Kulların şapşallığıdır; en sevilen olduklarına inanmak isterler...

Ağlayan Gözler (Eralp Elli) Yaşam 

Bu Bir Seferberlik (Ülkü Yıldız) Sevgi ve Aşk 

İnsafsızlık dünyayı çevreleyen kahpeliktir. Gurursuzluktur başkası için yaşamak...

Dil Terörüne Buyurun! (Y. Kemal Erener) Günlük Olaylar 

Bu kampanya ya katılmak serbesttir... Katliamda sizin de tuzunuz olsun

Kısa Bir Deneme... (in vino veritas) Yaşam 

Doktor Faustus misali ruhunu şeytana satmış insanoğlu..

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.