• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye |
301
|
|
|
|
.......bazen sisli siyaset havasi, yapilan guzel faaliyetleri gorunmez kiliyor. bunun bir nedeni de medyamiz olsa gerek... |
|
302
|
|
|
|
Benim Kürt kardeþim artýk bu ülkede Kürt olmaktan gurur duyuyor. Rahatça Kürtçe konuþuyor ve yazýyor. Benim çaðdaþ vatandaþým ise mini etek giyemiyorum bu ülkede özgürlük ortadan kaldýrýlýyor diyor. Ha senin mini eteðine ve özgürlük anlayýþýna! Benim Kürt kardeþime resmi aðýzdan kardeþim deniyor, çaðdaþ vatandaþým ise kürtaj olamýyorum bu ne biçim özgürlük diyor. Ha senin kürtajýna ve özgürlük anlayýþýna. Bu ülkede kardeþlik türküleri söyleniyor. Benim çaðdaþ vatandaþým ben türkü sevmiyorum piyano nerede diye soruyor. Ha senin piyanona... |
|
303
|
|
|
|
Hindistan'da sýðýrlar sokaklarda dolaþýr. Kutsal olduklarý için kimse onlara dokunmaz. Türkiye'de de insanlar kural bilmeden, düzen tanýmadan sokaklarda dolaþýr. Biz de onlara kimse dokunmaz. Bizim ülkemizde de insanlar kutsaldýr. Þehirlerimiz solunum yetmezliði çeken hastalar gibi. Nefes aldýrmazlar insanlara. Þehirler, þehirlerimiz ne açýk hava müzesidir ne de açýk hava tiyatrosu. |
|
304
|
|
|
|
ey baþka milletin çocuklarý! beni bilek gücüyle yenebilirsiniz, zekanýzla yenebilirsiniz, bilginizle yenebilirsiniz, mantýðýnýzla yenebilirsiniz! ben bir türküm! beni asla kendi iradenizle yenemezsiniz. yenerseniz yenerseniz anca uþaklýk ederek beni yenersiniz. çünkü ben bir türküm. uþaklýktan anlamam gücümü de asla baþkalarýndan almam! |
|
305
|
|
|
|
Siz saðlýk güvencesinin anayasal bir hak olduðunu düþünenlerdenmisiniz?
Yoksa siz, 'Hiç iþim düþmez,parayý verir dýþarýda tedavi olurum!' diyenlerdenmisiniz? |
|
306
|
|
|
|
Býrakalým önyargýlý parti ve ideoloji propagandalarýný da, deðiþtirilecek maddeleri okuyalým, öðrenelim. Ona göre evet mi hayýr mý diyeceðiz karar verelim. Parti liderleri istedi diye karar vermeyelim. |
|
307
|
|
|
|
Bütün baþarýsýzlýklarýnýza ve bozgunlarýnýza umut katýp direneceksiniz. Kolay olmayacak, pek çok defa teslim olma noktasýna geleceksiniz, yorulacaksýnýz, inancýnýz sarsýlacak, umutsuzluðun nefesini ensenizde yaklaþýrken duyacaksýnýz.. Kolay olmayacaðýný garanti ediyorum. Asla kolay olmaz.
|
|
308
|
|
|
|
Ellerin uzaya çýkýp Ay’a ayak basmasýnýn üzerinden yýllarýn geçtiði, Japonlarýn parmak telefon icat ettiði, bilgisayarlardaki geliþmelerin birkaç yýl önce hayal bile edemeyeceðimiz bir seviyeye ulaþtýðý, |
|
309
|
|
|
|
Kanýmca ana kriter yurtseverliktir. |
|
310
|
|
|
|
Ýki buffalo bir aslan yapmaz. Bu yüzden eþitlik yoktur. Orantýsýz güç kimdeyse, en çok eþit olan odur. Sayýca fazlalýk demokrasilerde iþe yarayabilir; fakat otun bol olduðu bir yerde buffalo baþbakan olsa bile, aslan payýný yine sermaye sahipleri yer. Yýllardýr tonlarca fýntýðý satarak uçak tekerleði alan bu ülke, maalesef sýðýr gibi çalýþmaktan kurtulamamýþtýr. |
|
311
|
|
|
|
Türkiye'yi sadece Etiler'den,Niþantaþýlardan ibaret görmemek lazým.
Fatih'i var,Beyoðlu'su var Türkiye'nin.
Tepenirken Beyoðlu'su inleyen Karacaahmet'i var.
|
|
312
|
|
|
|
Trafikte araç kullanýrken, saldýrgan bir psikopat sürücüyle karþý karþýya gelmek istermisiniz?Ýstemediðinizden eminim.
Uygar toplumlar tedbirini önceden alýr! Bu nedenle,
bu konuda birþeyler yapýlmalýdýr.. |
|
313
|
|
|
|
Toplayýn aklýnýza baþýnýza artýk , gemi limandan ayrýlmadan önce binmek gerekir.Yüzerek yetiþmeye çalýþmak deðil. |
|
314
|
|
|
|
....suçunu itiraf ettirmek amacýyla öldürmek kastý taþýmaksýzýn faili belli olmayacak þekilde ölümüne sebebiyet verdikleri....
|
|
315
|
|
|
|
Türkiye-ABD ve Irak sorunu üzerine |
|
316
|
|
|
|
"The only thing necessary for evil to flourish is for good men to do nothing."
Edmund Burke (The Rise of the Evil)
|
|
317
|
|
|
|
japonya...türkiye... bazen benzer... çoðunlukla farklý iki memleket... |
|
318
|
|
|
|
Hepiniz bir gün hepimizi anlayacaksýnýz... |
|
319
|
|
|
|
Kurtlar uluyarak þarký söylerken kuzular korkarak dua eder. Zalimin eðlencesini dua ederek deðil; onu kudurtarak bozabilirsin. Zalim neyle kudurur? Hiç þüphesiz ki onu çýldýrtýrcasýna kýskandýrarak. Avrupa ve Amerika zalimdir; ama neyimizi kýskansýnlar ki? Neyimizle çýlgýna dönsünler ki? Garibin açlýðý kýskanýlmaz, cahilin bilgisizliði, aptalýn budalalýðý kýskanýlmaz. Nasýl Türkler Kürtleri kýskanmýyorsa, kýskançlýðýndan kudurmuyorsa, Avrupa da bizim karþýmýzda çýlgýna dönmüyor. Kýskandýrmýyorsan bir medeniyet kuramazsýn. Kýskandýrmýyorsan ya bir medeniyet olamazsýn ya da medeniyet sofrasýnda yemek olursun. |
|
320
|
|
|
|
Birazdan saðlýk ocaðýna gideceðim. Ýþim Allah'a kaldýðý için üç Ayetel Kürsi mi okusam. Ne doktora güveniyorum, ne saðlýk sistemine. Acaba diyorum iki rekat namaz da mý kýlsam. Zaten doktorla ya papaz olacaðým ya da suphanallah... Hristiyanlýðý da mý öðrensem. Papaz olursak lazým olur veya haç mý götürsem. Uf Allah'ým uf. Nedir vatandaþa bu zulüm. |
|