..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Günlük Olaylar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Santaronide Bu Kaçýncý Senfoni
Mesut Kuntan
Þiir > Yaþam

Diyorsun ya, Kýyýlarým, eteklerine sarýlmadan Deli fýrtýnalar, diner bakýþlarýnda Kirpiðin arasýndan, süzülür mehtap Gözü nemli ürkek, çocuk edalarýnda Yalan! Yýldýzlardan kalplere düþen Notasýz bestenin sahibi Anmayýn o yalancý þairleri Eðin, kýrýn, yakýn kalemlerini Diyorsun ya, Gün ayar ya, o an aklýna Sonradan gelir cevaplar Dün, bugün den ziyan olur Hayýrsýz boþ bu telaþlar Yalan! Öyle savrulsun da, sarsýn tenimi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar
241 
 Yoruldum Fiþimi Çekin Artýk  (osman demircan)

Yoruldum fiþimi çekin artýk. Öleceksem öleyim kalacaksam kalayým. Bu kadar budalanýn, bencilin ve zorbanýn var olduðu bir dünyada yaþamaktan zevk alamýyorum. Gardaþ burasý þunun yeri gardaþ þuradan gak diyenlerin yaþadýðý bir dünyada yaþamak istemiyorum artýk.
242 
 Yaþam Sofrasýndan Kýrýntýlar  (Haydar Köprülüoðlu)

Birey, toplum, millet olarak yaþananlarý görüyor, hiçbir þey olmamýþ gibi sonucuna katlanýyoruz. Devlete, bir kuruma kapýlanmýþ kiþilerin haklarý korunduðu halde, emeklinin, düþük gelirli esnafýn, kadrosuzlarýn, iþsizlerin haklarý boþlukta içler acýsý. Futbol taraftarlarý bile teröristlerin bir benzeri görüntüsünü vermiþtir. Saygýlarýmla.
243 
 Sýðýrlarýn Arasýnda Gül Olsan da Seni Ot Sanýrlar  (osman demircan)

Denizdeydim ve boðuluyordum. Sahil insan doluydu; ama kimse yoktu. Kimse yoktu haykýrýþlarýmý duyan. Kimse yoktu yardýmýma koþan. Su yuttum ama beni en çok kimsesizlik boðdu. Beni en çok sesimi duyaramamak yordu. Kulaç dolusu sevgi beslerken herkese, kulaçlarýmýn bir yükselip bir alçalmasýný gören yoktu. Deniz beni boðarken acýya, beni en çok insanlardan aldýðým darbeler incitti. Bir havuç gibi rendelendim insanlarýn bu darbeleriyle. Ýnceldim, kýrpýldým. Kýrýntýlarým doldu denize. Ve ben bir havuç gibi çýktým su yüzüne.
244 
 Gazimaðusa Sanat Tiyatrosu Ödülleri  (Hakan Yozcu)

Dombula sözcüðü Tombalanýn Kýbrýs Türk Aðzýndaki söyleniþ biçimi. Oyun yazarý Ýlke Susuzlu oyunu “Kýbrýs Türk Toplumunda bozulan deðer yargýlarýna ve boþ vermiþlik duygusuna sessiz kalamayacaðým için kaleme aldým. Bu oyun, benim iç çýðlýðým. Sizlerin de duymasýný istedim” diyor.
245 
 Suya Sabuna Dokunmamak  (Yunus Emre Coþan)

Daðses gazetesi yazýlarý
246 
 Þeytaný Kovun Aþklarýnýzdan  (NUH KENÝÞ)

Vuslatýn anlamý cinsel birleþme olmuþ. Aþklara þeytan karýþmýþ anlayacaðýnýz…
247 
 Welcome Yankee!  (Can Macit)

1960’lý yýllarýn sonlarýnda, Alsancak’lý afacan telaþ ile misafir odasýna dalmýþ. “Anne! 6. Filo geldi, bütün orospular Kordon’da sýraya dizildi !” diye baðýrmýþ. Annesinin kibar misafirleri, “orospu” sözünü
248 
 Soma"da Katledilen Tane"lere Aðýt  (Vildan Sevil)

Sen artýk, Ali, Ahmet, Mehmet, Erol, Hasan, Hüseyin deðilsin! Sen artýk, “CAN” deðilsin! Sen artýk, “KÝÞÝ” bile deðilsin! Sen artýk, “TANE”sin, “RAKAM”sýn oy verdiðin bakanýnýn dilinde. Daha önce de “TELEF OLDU” demiþti bir baþka bakanýn senin ölümüne… Ne acýmasýzdýr, ne dikenlidir azgýn, vahþi, sömürgen kapitilizmin dili bile… Ölen TANE’sin SEN! Ölmezsin, katledilmezsin, TELEF olursun sen! Söylerim söylerim de dinlemezsin. BANA YÝNE AÐIT YAKMAK DÜÞER
249 
 Elimden Tutup Baðrýna Bassýn Beni Hayat  (mehmet avcý)

Karanlýk baðrýmda açan bir ýþýk Iþýktýr aslýnda beni kendine çeken
250 
 Yazý - Yorum  (Nermin Güday Kaçar)

Dýþarý çýktým.Iraklý bir erkek çocuðu caddede paten kayýyordu ve az daha bana çarpacaktý. Bir an hafýzamý kaybettiðimi düþündüm. Burasý benim ülkemiydi?
251 
 Aðlatan Palyaço  (Ýdil Öztep)

Onu bugün televizyonda gördüm. Yerde yatýyordu...
252 
 Bir Portakal Gazý Eksikti  (Mudi Beya)

Avrupa Birliði , maceramýzýn ne hikmetse bir de bakaný var ama, neye ve nereye baktýðý belli deðil. O nereye baktýðý belli olmayan bakan da kýzýnca o biçim konuþur… Tarihe ‘ saman ithal eden adam , olarak geçen bir bakan daha var! Bu ülkenin kurbanlýk sýðýr dýþalýmý yapmasý yetmedi, bu sýðýrlara bir de saman aldýk dýþarýdan! Peki bu bakan’ ýn nereye baktýðýný bilen var mý? Nereye baktýðýný bilmesek de, bulunduðu ortamda hoþuna gitmeyen bir soru ile karþýlaþtýðýnda, soruyu soran yurttaþa, “ Artislik yapma! ” dediðini biliriz…
253 
 Türk Þenayýðý  (Ahmet GÜNAY)

Para kazanmak için milleti kandýrmaya, bu kadar alçalmýya deðer mi? Hýrsýzlýk yapanýn mesleði görünmeden göstermeden almak, çalmak.. Senin yaptýðýn ondan beter be... Birde utanmadan Allah'ý Dini kullanýyorsun... Hýrsýzlýðýnda yüz karasýsýn...
254 
 Ýnsanýn En Büyük Eksiði  (suat engin yýlmz)

en büyük eksiðimiz kendimizce gideremeyeceðimiz bir þey ihtiyacýmýz var ama istediðimiz bir baþkasýnda
255 
 Keçiboynuzu Birçok Rahatsýzlýða Þifa Oluyor  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Astým, alerjik astým, alerjik nefes darlýðý, akciðer kanserini önleyici etkisi var.
256 
 Bir Þarký; Hayatý Yalan  (gürsel çolakoðlu)

Baþkalarýný kullanmanýn bir yetenek olduðunu kabul ediyorum. Maþa varken elini yakmamakta bir marifettir. Fakat bu kullanýlabilecek, satýn alýnabilecek insancýklarý nasýl tespit edebiliyorlar, bunu anlayamýyorum. Bravo… Esas yetenek bu olmalý. Birilerini maþa olarak kullanabilme iþi
257 
 Adam , Ayna ve Yalnýzlýk  (ESRA BAYKAL)

Bir efsaneyi yaþamak..Veya yaþayamamak...
258 
 Ayakkabý Kutusunu Býrak, Sadaka Kutusuna Bak!  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ayakkabý kutusu yerine uðraþacaðýmýz bir baþka kutu var: SADAKA KUTUSU… Üstelik bu kutularýn hepsinin içinde gerçekten para var. Ve bu kutular öyle ayakkabý kutusu gibi bir yerde saklanmýþ da deðil; herkesin gözü önünde… Belki sizler de her gün görüyorsunuz ama farkýnda deðilsiniz.
259 
 Güncelliði Güncellenmiþ Bir Yazý  (Hardal Biber)

Kocaman tabakta sunulan yarý kanlý bifteðinizi Avrupai çeþni “Hardal”la mý Kahramanmaraþ yöresi mahsulü kýrmýzý toz “Biber”le arzu edersiniz?
260 
 1968 Devrimci Eðitim Þurasý  (Vildan Sevil)

7 Temmuz gecesi þehrin elektrikleri kesildi. O zaman da trafolara kediler mi giriyordu bilmiyoruz ama kimse "Kediler girdi" dememiþti. Tarihimizde pek sýk boy gösteren tekinsiz güçler, iki camiyi ve Ýmam Hatip Okulunu bombaladý. Elektrikler geldi, fýsýltý gazetesi satýþa hemen satýþa sunuldu: Komünist öðretmenler bombalamýþtý. 8 Temmuz sabahý, kongrenin yapýlacaðý Alemdar Sinemasý'nda yapýlan aramada, koltuklarýn altýnda benzin dolu þiþeler bulundu. Fakir Baykurt'un açýþ konuþmasýný yaptýðý sýralarda, imam hatipli öðrenciler ve esnafýn baþýný çektiði 10 000 kiþilik bir güruh, tekbir getirerek sinemaya saldýrdý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ramazan Kolisi ve Volisi
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Seçimin Þeyleri
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sosyal Medya Fenamenleri
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Savaþ Cinayettir!
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Ýnsanlarý Yazalým Biraz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Daðlar Kadar Ümit
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Omega
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Sümüklü Böcek
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Paraný Ye Paraný
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Maral
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Yeni Yýl
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Öyle Ýþte
Alp Þahin
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Bizi Taksim Edenlere Yuh
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Günlük Olaylar
Aþk Birlikteliði mi Yoksa
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Günlük Olaylar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.