..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hiçbir padişaha kalmadı, sana da kalmayacaktır. -Nizamî
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

İyi Gün Dostları
M.NİHAT MALKOÇ
Şiir > Taşlama (Kinaye)

Kötü günde göremedik Gelin iyi gün dostları! Sefanızı süremedik Gelin iyi gün dostları! Bizde merhem, sizde yara! İbrahim sofrası bura Köfte, ekmek sıra sıra Gelin iyi gün dostları! Sizi gidi varyemezler! Bilse de hakkı demezler Usta kılıklı çömezler Gelin iyi gün dostları! Bilmezsiniz nedir emek Hep önünüzdedir yemek Hayat sizde almak demek Gelin iyi gün dostları! Gözünüz elin malında Parasında ve pulunda İşleriniz he

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > İnceleme > Din
81 
 Ameller Niyetlere Göredir  (M.NİHAT MALKOÇ)

İnsanı diğer varlıklardan ayıran,onun düşünme ve idrak edebilme kabiliyetidir.Bunun dışında,öteki canlılardan çok fazla bir farkımız yoktur.
82 
 İtaat İmtihanı: Helal ve Haramlar  (Fuat Türker)

İnsan haramı nasıl bir yanılgı sonucu seçer? O an insanı çeken şey nedir?..
83 
 Gömleği Arkadan Yırtılanlar  (Fuat Türker)

İnsanın, arkasında bir destek olmadan, toplumun önde gelen kişilerini karşısına alması, Allah’ın sınırlarını korumak adına hapsi tercih etmesi, derin bir imanın alametidir.
84 
 Allah, Yakın Bir Azapla Kullarını Uyarır  (Fuat Türker)

O gün Allah’ın dışında sığınılacak başka bir makam da olmayacaktır. Yakınlarına yardım etmek, ya da onlardan yardım beklemek de asla söz konusu değildir. Her insan yaşadığı dehşetten dolayı yakınlarını unutmuş, kendi derdine düşmüştür
85 
 İtaatsizlik ve Helak  (Fuat Türker)

İlahi tebliğ, insanın yaratılışından bu yana Allah’ın elçileri aracılığıyla insanlara ulaştırılmaktadır. Kimi toplumlar bu tebliği kabul etmişler, kimileri inkar etmişlerdir. Bazen inkarcı bir toplumun içinden küçük bir azınlık çıkmış ve sadece bunlar elçiye uymuşlardır.
86 
 Orta Asya Şamani Toplulukları Üzerine Notlar 1  (İbrahim Balcı)

Boynuz/Boynuzlu imgesinin kökeni üzerne bir çalışma
87 
 Semerkand 101. Yaşında (İki Kıssa)  (Erhan Şahin)

SEMERKAND dergisi 101. sayısına ulaştı sorumluluğunun ve üstlendiği görevin bilincinde ve aşkla yola devam ediyor.
88 
 Ey Xuda!  (Həbib Müntəzir)

Ey Xuda!
89 
 Kıyamet Saati Yaklaşarak Gelmektedir  (Fuat Türker)

O gün yeryüzünde ve tüm evrende dehşet verici olaylar meydana gelecektir. İnsanların tüm benliklerine hakim olacak, davranışlarına yansıyacak büyük şaşkınlık, korku, dehşet ve panik, Kur’an’da çok açık bir şekilde anlatılır.
90 
 Rabb'e Dönüş  (Fuat Türker)

Muhteşem bir düzenle yaratılan yaşam, Allah’ın belirlediği vakitte tüm düzeniyle birlikte sona erecek ve her şey Rabb’ine döndürülecektir. Kur’an ayetlerinde yaratılış, insan, dünya ve ahiret hayatı konusunda hangi bilgiler veriliyor, inceleyelim:
91 
 Yazık Çocuklara!  (İnci Çiçekoğlu)

Okuyun.. Okuyun ve görün gelecek için umut bağladığınız gençleriniz ne halde! Daha ilkokul çağında ve ölümü beklemekteler. Gelecek elçilerinin umudu kalmamış, biz neyi beklemekteyiz?
92 
 Allah,ne Güzel Vekildir  (M.NİHAT MALKOÇ)

Kendine ait vazifeyi yaptıktan sonra neticesini Allah’tan beklemeye tevekkül,bunu yapana da mütevekkil diyoruz.Mütevekkil insan,sebeplere tevessül ettikten sonra sonucunu Allah’a bırakır.
93 
 Kur'an Okunurken Neden Susup Dinlemeliyiz?  (Fuat Türker)

Bazı ortamlarda, insanlar başka işlerle uğraşırken arka planda, sürekli Kur’an okunmasının, güzel bir ibadet olduğu zannedilir. Oysa Kur’an, saygıyla, her kelimesinin dikkatlice dinlenilmesi ve ayetler üzerinde düşünülüp öğüt alınması gereken ‘şerefli’ bir sözdür.
94 
 İslam'da Savaş Yalnızca Savunma Amaçlıdır  (Fuat Türker)

İslam’a göre yalnızca zorunlu olunduğunda savaşa başvurulur ve belirli insani ve ahlâki sınırlar içinde yürütülür. Peygamberimiz(sav)’in hayatına baktığımızda ancak zorunlu hallerde savaşa çıkıldığını ve saldırı değil yalnızca savunma amaçlı olarak savaşıldığını görürüz.
95 
 Anne Babaya İtaat ve Sınırları  (Fuat Türker)

Kur’an’ı incelediğimizde, inananların bir bölümünün aileleriyle ya da yakın akrabalarıyla imtihan edildiklerini görürüz. Bunların arasında peygamberler de bulunur.
96 
 Bir Mesel  (fatma)

bir alıntıdan alıntı yaparak aldım
97 
 Toplumdaki Yanlış Telkinler - I  (Fuat Türker)

Dinden uzak yaşayan cahiliye toplumlarında insanlara çocukluklarından başlayarak yapılan birçok telkin vardır. Bu telkinler toplumlara göre pek farklılık göstermez, genelde birbirinin aynıdır. O halde kaynağı da aynıdır; apaçık düşman olan şeytanın, insanları Allah’ın yolundan saptırmak için adeta paket program gibi hazırlayıp toplumu yönlendirdiği telkinlerdir bunlar...
98 
 Tevrat ve İncil"deki Tahrif Konusunda Kıstas Kur'an'dır  (Fuat Türker)

Diğer Kitapların tahrif edilmesine bir hikmet üzere izin veren Allah, Kur’an’ı Kendi korumasına almıştır. Kur’an, Musevi ve Hristiyanlar için de net bilgi içeren büyük bir nimettir. Bizler, Allah’ın Kur’an’da buyurduğu gibi, tüm peygamberlere indirilenlere, aralarında hiçbir ayırım yapmadan, Kur’an’a uygun bölümlerinin hak olduğuna hüsn-ü zan ve iman ederiz.
99 
 Haya İmandandır  (M.NİHAT MALKOÇ)

Hayâ,Allah korkusuyla günahlardan kaçınmaktır.Yüce dinimiz İslâmiyet bu mevzuya büyük ehemmiyet vermiştir.Dinin emirlerine uyup,nehiylerinden kaçınmak hayânın gereğidir.
100 
 Mina'da Hangi Şeytanı Taşlıyoruz?  (Aydın akdeniz)

Bunu yapmakla bir nevi, Hz. Âdem’den beri insanlığın ortak bir düşmanı olan şeytan ve onun temsil ettiği kötülük ile aramıza mesafe koymuş oluyoruz. Kötülüğe karşı iç dünyamızda bir direnç geliştirerek, dayanışma içerisinde buna karşı ortaklaşa bir tavır alıyoruz. Yaratılışımızın doğal bir sonucu olarak bizi her tür varlıktan ayıran, üstün bir konuma getiren insani algı ve melekeleri bu vasıf ve özelliklerde bulunmayan dinamiklerden ayırarak yaratıldığı ilk andaki safiyetiyle koruma kararlılığını gösteriyoruz. O halde, İslam’da “ şeytan” kavramı acaba ne şekilde alınıyor ele? Şeytan, antik mitolojilerde olduğu gibi insanın canına, hayatına kast eden ve amacına ulaşmak için tanrısal yeteneklerini zavallı insanı ortadan kaldırabilmek için seferber eden bazen keçi, bazen ihtiyar bir adam ve bazen de yılan şeklinde ortaya çıkan ütopik bir kötülük odağı mıdır? Yâda, merhamet tanrılarına yaratılışta ortak olan karanlık ve kötülüklerin yaratıcısı düalist inançların bir ürünü müdür?

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © , 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.