..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Konuþ ki seni göreyim. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Varoluþçuluk
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk
61 
 Tüm Karþýlýksýz Aþklara Yönelik Eylem Hazýrlýðýndayken Operasyon Yedim  (selim koç)

"beynim yer deðiþtirdi.senin özlemine,reddine,içine girdim.ruh nakliydi canlý yayýnlarda kan olduðum."
62 
 Beþinci Kapý  (Nergiz Þimþek)

Günaydýn koca adam! Bugün her zamankinden boktan görünüyorsun ya, hayýrdýr!
63 
 Pazartesileri Sevmiyorum  (Güven Solak)

Bu geliþinde, geçen sefer anlamlý anlamlý süzdüðü kumralý göndermiþti yataðýna Rezzan Haným. Herkes haným diye hitap ettiðinden Alpar da alýþmýþtý, bu fahiþeden bozma kadýna haným demeye...
64 
 Sessizlik - 1  (Var Samsa)

Ýnsanlýða herþeyin kendilerine öðretildiði gibi olmadýðýný gösteren iki güzel insanýn -Simone de Beauvoir ve kýsa bir süre önce 100. doðum gününü kutladýðýmýz J.P. Sartre’ýn- deðerli anýsýna.
65 
 Diasporada, Yalnýz Bir Türk`ün Sevdasý  (Aydýn Akdeniz)

Kumral saçlarýný þöyle bir üstünkörü tarayarak bir daha baktý aynaya. Orada, yüz hatlarý boyunca uzanan kederli anlarýn derinleþtirdiði çizgiler þimdi artýk eskisine göre daha bir belirginleþmiþ olarak durmaktaydýlar öylece. Bakýþlarý, ya onlara ne demeliydi! Neþe ve umut kývýlcýmlarýnýn beslediði bu zinde bakýþlar, mevsimin henüz kýþa dönmediði þu hazan günlerinde böylesine yorgun ve yalnýzlýðýn pençesinde böylesine bezgin bir bitkinliðe mi düþmeliydiler? Yaz günlerinin neþeli koþuþturmalarý arasýnda kýþýn o zemheri soðuklarý hep böyle bir iþgüzarlýkta bulunup, hazýrlýðýnýn bulunmadýðý bir boþ anýnda mý yakalar insaný?
66 
 Adým "Sekhmet... "" 5  (erdal divriklioðlu)

"Organizma her gün binlerce insan ve aileye ulusal internet aðý üzerinden çeþitli testler gönderiyor. Bu arada amaç ölüm sonrasý yaþamý tercih eden kiþilerin saðlýklý bireyler olarak topluma ve organizmaya kazandýrýlmasý."
67 
 Ne Zaman Baþlayayým Buna?  (erdal divriklioðlu)

Neden kapýnýn önüne koyamýyorum sence seni? Mutsuzluðunun farkýna varmaya ramak kala...Her þey beklendiði gibiyken.Oysa sana hiç ihtiyacým yok.Benzersiz bir hikayen de yok. Ben sadece senin için mutfakta elini býçaðý keserken fark ettiðin an olacaðým.Akan kanýn belki de.Ya da bir düzeltmen kendi adýna.
68 
 Adým "Sekhmet... ""  (erdal divriklioðlu)

Çocuk kadýndan önce ölmüþtür. Kadýn sonradan ölmüþtür.Her ikisi de ölmüþtür. Ve bir çok insan ölmüþtür. Bu kadýn savaþ meydanlarýnda defalarca ayný hatayý yapmýþtýr.Ayný suçu iþlemiþtir. Görevi ise;kendi ülkesi için istihbarat saðlayan kadýn ajan olmaktýr. "Vatan hayinidir."
69 
 Zühre"ye Kanat Çýrpmak  (Aydýn Akdeniz)

Cama düþmeye baþlayan kar tanelerini görünce dönmek istedi. Yolun kapanmasýndan çekiniyordu. Bir süreliðine daha misafirim olmaktan...Sanýrým. Evden ayrýlalý nefes alýp verirken çýkan o hýrýltýsýný saymazsam yanýmda ki koltukta oturduðu gerçeðini büsbütün unutabilirdim. Sileceklerin hareketleniþine takýlmýþtý bakýþlarý. Onu böyle görünce baktýðý þey hakkýnda düþünüyorum. Nesnenin devinimi, düþen kar, anýlarý, türlü türlü þey geçiyor aklýmdan. Bunlardan biri ya da tümüne bakmasý kabulümdü, ama hiçbirine bakmýyorduysa. O zaman unutmalýyým iþte; kýþkýrtýcý bulacaðým için. Sinirlenmemle eðlenir gibi. Hayra yormayacaðým sessizliðini. Çünkü bilmek hakkýmdýr. Açýklamalý. Etiyle kemiðiyle –“ þey” demeye yine de varmýyor dilim – düne kadar tanýdýðýmý sandýðým kiþiyse, çekinmezdi. Dilindekini söylerdi.
70 
 Sevgili Burhan Bey  (Müfide Decdeli)

Sevgili unutulmazlarým,çok çabuk ve çok geç de olsa kaybettiðim(Babaannem)kaybetmekten kahrettiðim,kiþilerim. Babam ve burhan Bey erken gittiler öte aleme. Allah rahmet eylesin bütün ölmüþlerimize.Amin.
71 
 Deliliðin Tescilli Yanýlsamalarý  (diydembaylan)

Hastaneye Yatmadan önceki SON günlerim 3 Gün SONRA Dört duvar arasýna alýnacaðým
72 
 Bukowski ve Tezer Özlü  (diydembaylan)

Acý çekmek için ayyaþ olmak, bir kadýn tarafýndan sýfýrlanmak gerekmiyordu , ama acý çekip ayyaþ olunabilirdi. Bir süre, gençlikte özellikle, talihin senden yana olduðunu sanabilirdin, bazen senden yanadýr da gerçekten
73 
 Muhallebi Kokan Kadýn  (Fatma Þahin)

Bulutlarýn renginde kararma ve görünüþlerinde bir aðýrlýk vardý. Sanki dolmuþ ve bedbindi gökyüzü. Kendisini en çok gökyüzüne benzetirdi. Evet, bir kadýn olsa olsa gökyüzü olurdu. Önce yeryüzünün kirini pasýný kendisinde toplar, sonra içini akýtarak hem kendini hem yeryüzünü temizleyen, kadýn gökyüzü.
74 
 Obsesif  (diydembaylan)

Dünya obsesiflerle çevrili.Ruh sýkýþtýkça eller yýkanýyor.Dil tutuldukça eller titriyor.Ýçindeki binanýn acil çýkýþ kapýsý yok katlara tek tek uðranacak
75 
 Zeus'un Kýzý; Kronoloji  (Aysun Güven)

Son durakta ineceðini bilen yabancý bir yolcu gibiydi. Otobüse biner binmez hangi durakta ineceðini söyler, oraya geldiðinde þoförün onu uyarmasýný bekler, kafasýný onunla meþgul etmek istemezdi. Ýneceði yere geldiðinde uyaracaðýndan emin, seçimle yeni iþbaþýna gelmiþ bir politikacý gibi. Belki de hiçbir þeyini emanet etmeyeceði tanýmadýk bir otobüs þoförüne, gideceði duraðý emanet etmiþ olurdu. En köþe koltuða geçer. Genelde güneþli olan bu þehirde güneþten ters tarafa oturmayý tercih ederdi. Oturduðu an küçük cep kitabýný çýkarýr. Kocaman parmaklarý ile sayfalarý çevirmeye uðraþýrdý, telaþlý telaþlý.
76 
 Sessizlik - 2  (Var Samsa)

„Artýk kalemimin de, benim de güçsüzlüðümüzü biliyorum. Ne önemi var: Kitap yazýyorum, yazacaðým; onlar da gerekli; gene de bir iþe yarýyorlar. Yazýn hiçbir þeyi, hiç kimseyi kurtarmaz, doðrulamaz. Ama bir insan ürünüdür: Ýnsan orada yansýr, kendini
77 
 Tabelacý  (Aydýn Akdeniz)

Sarktýðý camdan yerine oturan biri " Abi, yine yanýldýn" der. Aðzým kulaklarýma varýr. Nasýlsa bir kaç dakikalýk yolu vardýr böylelerinin, önemsemem. Bir tabela gölgesinde frene basmamý isteyecekler. Kitabý defteri daðýldýðý yerden toplayýp, kýrpýþan gözlerle bir bana bir plakaya bakacaklar.
78 
 Zaman  (Nergiz Þimþek)

Zamanýn geçiþini düþünmekten, mutlu olamýyorum.
79 
 Olgun Kavak  (diydembaylan)

Yaþlý Olgun Kavak Tanrýyý arýyorum þaman yollarýnda bir iþaret bir iz yok.Ne kadar kararmýþki bu yürek nafile uðraþlar diye þýrpýnýyor beyin damarlarým.Gözümü kapatsam
80 
 Yalnýzlýk Koridoru  (selim koç)

"ani bir sesle uyandým bu derin ruhsal komadan.asansörün durduðunu farkettim"

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Naturel
YILDIZ AKA
Öykü > Varoluþçuluk
Anlaþýlmayan
Nicolai Copuþçiu
Öykü > Varoluþçuluk
Difenbahya
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Harabad
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Scamnum
Sinem Baðcivan
Öykü > Varoluþçuluk
Safsatalar - 8
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Acýnýn Çaðrýsý
Ekrem Naif Tek
Öykü > Varoluþçuluk
Fitnat
diydembaylan
Öykü > Varoluþçuluk
Caz Kuþaðý
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Minimal Dalga
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Zamaný Taramak
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Psikopat Kýrmýzý
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Yanyana ve Ayrýk
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Kapýlar
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Masada Pislik Var!
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Anarþist
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Karovale
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Bu Þehrin Ýçine Sýçtým!
selim çok
Öykü > Varoluþçuluk
Kaçamak Sonlar
Edibe Toðaç
Öykü > Varoluþçuluk

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.