..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Gülmece (Mizah)
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Gece Olunca
Hülya Kýrklaroðlu
Þiir > Aþk ve Romantizm

Nasýlýný, nedenini bilmem; Gece olunca, Sýyrýlýyor ruh bedenden; Þiirler kopuyor yüreðimden, Yetiþemiyorum... Sanki... Karanlýðý delen biri; Tutuyor ellerimi… Kimsin yabancý diyecek olsam; Nefesi ýsýtýyor yüreðimi… Birden üþüyor, Düþüyor, titriyor gibi; Karanlýðý delen biri, Ýlham oluyor.

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah)
421 
 Bu Nasýl Bir Ýntihar  (Ahmet Zeytinci)

Her þey bir anda felakete döndü... Bilmiyorum artýk daha önce sorunlarý var mýydý? Yoksa mutfakta ki hemcinslerini mi kýskandý? Zaten ara ara yerlerini deðiþtiriyordu bizim haným. Kimi zaman balkonda ki mutfaða gelir, mutfakta ki balkona giderdi... Hiçte birbirlerini kýskanmazlardý...
422 
 Allah"ýn Emri ve Peygamberin Kavli III  (Fatih KAYABAÞI)

Durumlar iyice karýþtý sevgili okuyucu. Bu kýz þimdi bana ne diyecek? Uyuyamam ki þimdi sabaha kadar. Ya kýzým Süleyman’la konuþsana ne konuþacaksan? Beni neden araya sokuyorsun ki? Tamam efendi kýzsýn, kendini yetiþtirmiþsin, donanýmlýsýn; ama bu iþlerin nasýl iþlediðini benden iyi bildiðin halde beni neden sürüklüyorsun kendinle? Üfff. Üfff ki ne üfff…! Allah Allah… Tansiyonum mu düþtü nedir? Ayran yapacak yok mu? Tabi ki yok! Süleyman’a kýz bulacaðýna kendine bulsana ileri zekalý! Bak yapayalnýz kalýrsýn kýyýlarda, köþelerde. Hastalanýrsýn da sana bakan olmaz. Of ulan of! Nerden geldim bu konulara ben? Doðru ya þu Emine Haným! Bakalým sabah ola hayrola. Bu yastýk da neden sert ki? Baþýmý aðrýttý. Köpekler de havlayýp duruyor, belediye temizlikçileri de bu saatler de çalýþýr mýymýþ yahu!
423 
 Tekvandonun Faydalarý  (Ahmet Zeytinci)

Hafta sonlarý salona gide gele bir þeylerde kapýyoruz hocamýzdan. Üç ayda bir kuþak imtihaný varmýþ, biz daha beyaz kuþak dayýz, daha ileride bunun sarýsý, yeþili, mavisi, kýrmýzýsý, siyahý var. Günler gelip geçtikten sonra kuþak imtihaný geldi çattý. Ýçimizde bir kýpýrtý bir heyecan sormayýn gitsin. O çocuk aklýmýzla yüreðimiz pýr pýr ediyor hocalarýmýzýn karþýsýnda. Görenlerde sanýr ki kuþak imtihanýna deðilde üniversite sýnavýna giriyoruz.
424 
 Halamýn Kocasýnýn Adý  (Mehmet Önder)

Halacýðým, ne zaman kocasýnýn adý anýlsa içlenirdi. Benden patent kirasý mý umardý bilmem, “Aaah adamcaðýzým. El kadar miras býraksa, köylü adýný koyacakmýþ” diye de hayýflanýr dururdu.
425 
 Bu da Baþka Bir Þey  (Ahmet Zeytinci)

Güzel bir öðleden sonrasý... Ýþ yerimde ki kitaplýktan þöyle de insaný yormayan biraz mizah aðýrlýklý bir kitabý hemen de bulurum ki zaten bir dolu mizah kitaplarým... Adaþýmýn bir kitabý Ahmet Þerif Ýzgörenin ''Þu Hortumlu Dünya da Fil Yalnýz Bir Hayvandýr.'' aldým elime gözlerimle aþký baþladý kitabýn...
426 
 Vallahi Billahi Arkadaþýz  (Ahmet Zeytinci)

Inýnýnýn, ýnýnýnýnýn, ýnýnýnýn! Olay olay olay. Ünlü pop yýldýzýmýz Þevket Þehvetkurbaný ile ünlü mankenlerimizden Nilay Hayhay Ýstiklal Caddesinde gece tam saat 00.1.00 de bir gece kulübünden beraber çýkarken görüntülendiler.... Inýnýnýnýn ýnýnýnýnýn ýnýnýnýnýn!
427 
 Mutfakta Cümbüþ  (Ahmet Zeytinci)

Of ki of durmadan yazýyorum on dakikadýr, elimde yoruldu ama yine de durmak yok yola devam. Gülse Birsel'in dediði gibi ''Bu memleketi ben kurtaracaðým.'' Yok, yok yine de ýsrar etmiyorum, siz veya bir baþkasý da kurtarabilir, biz geçmiþte çok kereler kurtarmýþtýk. Ekonomiyi rayýna oturttuk, anarþiyi sonlandýrdýk, dýþ borçlarý sýfýrladýk. Yaptýk bunlarý sanal olarak, o da zaten çok banal olarak yerini aldý hayatýmýzda...
428 
 Bedava Tatil  (Mehmet Önder)

Yaz ayaðýný salladý mý, tatil sözcüðü daha bir sevimlilik kazanýr. Yazla tatil kardeþ gibidir. Tatil deyip geçmeyin, çok önemli; yapýlmadan olmaz. Ama, yapýlýnca da þöyle ucuz, huzurlu, keyifli olmasý aranýr.
429 
 Seçim Gelir Hoþ Gelir  (Mehmet Önder)

- Babaaa! geliyorlar. Bunlar biraz pintiye penziyor, ellerinde hiç bir þey yok, ama önyargýlý da olmamak gerek. Ne demiþler, “Parayla imanýn kimde olduðu belli olmaz.”
430 
 Ýntihar Yaz 77767574 E Gönder Hemen Size Dönelim  (Ahmet Zeytinci)

Bunu görünce o çok satan gazetelerin birinde aman Allah’ým dedim ne de güzel bir uygulama bu, insanlarý intihardan vazgeçirmek için güzel bir telefon numarasý. ’’Ýntihar yaz 77767574 e gönder hemen size dönelim.’’Köprüden mi atlayacaksýn, köprü mü çok yüksek? Hemen ara 77767574 numaralý telefonu sana köprüden atlamanýn, ne köprüye ne de sana bir faydasý olmadýðýný gayet yumuþak bir dil ile anlatsýnlar.
431 
 Bu Kýlýbýklýk mý?  (Salih doruk)

Karýmla beni telefon kulübesinde görmüþler. Güya karým beni tekmeliyormuþ. Vallahi yalan, billahi yalan. Diz kapaðýma sinek konmuþ, karýmda onu kovalýyordu. Görenler durumu yanlýþ anladýklarý için hemen anneme koþmuþ 'Sizin gelin oðlaný telefon kulübesi
432 
 Açgözlü  (NEDÝM ARGAN)

Yalnýzca diyaloglardan oluþan mizahi kýsa bir öykü
433 
 Tembellikten Emekli  (Mehmet Önder)

Bir daha on yýl sonra karþýlaþtýk. Bizim Murat, tembellikten emekli olmayý bekliyordu. Mahmut Amca'nýn saðlýk durumunu sordum: "Turp turp" dedi.
434 
 Yüz Bin Adam Arýyorum  (Ahmet Zeytinci)

Alacaðým elime kalem kaðýt, kapý kapý dolaþacaðým. Günde beþ bin kiþiye imza attýrsam on günde elli bin, yirmi günde yüz bin imzayý toplarým billahi... Hayýr bir de þu var, imzalarý atacak adamlarý bulduk da illa tükenmez kalem ile mi atýlacak imzalar, kurþun kalem ya da dolma kalem ile olmaz mý? Bunu da yetkililer bana iletirse, benim için imza toplayacak adamlarýma ben de ileteyim bu durumu da yanlýþ bir þey yapmasýnlar...
435 
 Kim Nankör  (Ahmet Zeytinci)

Kediler sorunlarýný tartýþmak için bir araya toplanmýþlardý... Ortalýk miyav miyavvv ve de miyavvv seslerinden geçilmiyordu... Sokak kedileri bir tarafta, ev kedileri bir tarafta, hem ev de hem de sokakta gününü geçiren kediler ise baþka bir tarafta toplantýnýn baþlamasýný bekliyorlardý...
436 
 Abuzittin  (Bayram Leventoðlu)

Ülke gerçeðinde bir öykü, ister tebessüm edin, isterseniz düþünün. En iyisi siz, hoþ vakit geçirin.
437 
 Biz Mutluluðumuzu Minibüsçü Sezai Abiye Borçluyuz  (Ahmet Zeytinci)

Hepimiz delikanlý olduk zamanýnda. Kanýmýzýn kaynadýðý, yüreðimizin pýr pýr ettiði zamanlar oldu. Her delikanlý gibi biz de sevdalandýk birilerine... Sevdik be iþte! Anlayýn arkadaþ
438 
 Bilin Bakalým Bu Gün Günlerden Ne  (Ahmet Zeytinci)

Son zamanlarda bir garip haller oldu Hidayet Amcaya. Yolda giderken durup durup kendi kendine bir takým konuþmalar yapýyormuþ, görenler öyle söylediler. Yaþlýlýktan olsa gerek, hem de ileri ki yaþlarda insanlarýn ruhi durumlarý da bozuluyor siz de takdir edersiniz ki, Alzheimer olanda var, manidepresif olan da, romatizma olanda, insan yaþlanmaya görsün bir dolu rahatsýzlýðý çýkýveriyor. Her ne kadar yaþ ilerlese bile kimseler kendine toz kondurmasa da, dert, tasa, elem eksik olmuyor insanýn baþýndan. Bir de ''Allah sevdiði kuluna dert verirmiþ.'' derler ya, biz de hayra yoralým derdi tasayý, demek ki Rabbim yaþlýlarý çok seviyor, ahrete yaklaþtýklarýndan mý nedir belki de?
439 
 Ruh Hekimi Fehmi  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Ruh hekimi Fehmi,uyku mahmurluðunu henüz üzerinden atamadýðý için bir yandan esnemekte,diðer yandan elleriyle gözlerini ovuþturmaktadýr.Bu arada gözlerinden gömleðinin üst kýsmýna düþen bir iki çapaðý üfleyerek def etti.Önüne dumanlarý çýkan çayý koyan hastabakýcýsýný bile fark etmemiþti.
440 
 Çikolata Yalanlarým  (Ahmet Zeytinci)

Onu, o esmer teniyle ilk gördüðümde vurulmuþtum. Altýncý, yedinci, on ikinci, yirmi beþinci hislerim onun iyi bir þey olduðunu fýsýldýyordu kulaðýma. Daha üç dört yaþlarýnda ya var ya yoktum. Üzerinde parlak bir kaðýt vardý ki sanýrým ilk önce beni o parlak kaðýdýn çekiciliðinin etkilemiþ olmasý lazým. Þifoniyerin üstünde görünce kalbim öyle heyecanlý atmaya baþlamýþtý ki mutlaka iyi bir mama olmalýydý.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Kitaplarýmý Ararken
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Böyle Ýdam Görülmedi
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Gece Kuþu
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Geel Geel Geel
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Kadrolu Ev Erkeði
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Patlýcan Oturtma
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Tavla Tavla Beni Tavla
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Çisil Haným ve Topçular
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Tamir Mamir Ýþleri
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Önüme Geleni Öpüyordum
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)
Rüyama Giren Kuruþlar
Ahmet Zeytinci
Öykü > Gülmece (Mizah)

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.