..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ortamsal
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Ortamsal
21 
 Kiraz Zamaný  (sermin filiz)

"Nereye?" diye atýldým düþünmeden. Bunu sorarken nereye olduðundan çok, nasýl olup da gitmeyi düþünebildiðini sorar gibiydim.
22 
 Tacizci  (seyfullah ÇALIÞKAN)

O gün öðleden sonra tam cinlerim tepeme üþüþmüþken seni aradým. Birisiyle konuþmaya çok ihtiyacým vardý. Büyük bir ihtimalle sen o gün, o saatte elmalar almýþtýn pazardan. Mavi poþetin içinde kýrmýzýlarý cam gibi parlýyordu. Satýcý az önce yanýndan geçtiðin kadýna yalan söylüyordu. “Bahçe domatesi bunlar abla. Kestiðim domateslerin içine bak” diyordu. Þaþý satýcýnýn kör alýcýsý olurmuþ. Aldýrmadýn.” Domateslerle ilgilenen kadýn da Nisan baþýnda daha çayýrlar bile yeþermeden domates yetiþmeyeceðini biliyordu. Ama kýþ sebzeleri piþirmekten de usanmýþtý.
23 
 Bir Büyüðe Danýþmak Lazým...  (Denizci)

Sen’ aklý baþtan eden vasýflara sahip olan vefasýz dilber; “ Yaþadýklarýný inkar ve anýlara ihanetinden mütevellit suçlu bulundun.! Bu günden itibaren unutulup, kalan ömürde asla hatýrlanmamaya mahkum oldun”...
24 
 Seçim Geldi Vaatler Baþladý  (sýtký demir)

günümüz siyasilerinin yaptýðý gaflarý kýsaca anlatmak
25 
 Umut ve Yaþam  (Nisanur Önay)

Eðer sýk sýk kollarýndaki saatlere bakarak koþarcasýna yürüyen bu sokaðýn meþgul insanlarý biraz olsun onlara baksalardý adam ve kýzýn küçücük bir adýmla zaman denen çizginin saðýna veyahut soluna geçtiklerini orada geniþ bir anýn içinde olduklarýný fark edeceklerdi ve þaþacaklardý
26 
 Sipil Üçlemesi II  (LOKMAN ZOR)

Gürani’nin hiddeti, gözkapaklarýnýn etrafýndaki kýrmýzýlýktan fark edilir olmuþtu. Sinirinden oflayýp pufluyor, kah geziniyor, kah oturuyor, yerinde duramýyordu.
27 
 Eski Evler  (evren gelen)

Kastettiklerimiz hayata dair herþey yaþadýklarýmýz doðup büyüdüðümüz o ev deðerlerimiz...
28 
 Yürüyen Yatýr  (Þenol Durmuþ)

Söylentiler birbirini takip etti. Kimileri gece yarýlarý beyazlar giymiþ ak sakallý bir ihtiyarý gördüðünü söylediðinde mahalle sakinleri iyice bir paniðe kapýldý. Hemen herkes bir þeyler söylüyordu. Bazýlarý bu olayýn kýyametin bir habercisi olduðunu iddia ederken , kimileri artýk yatýrýn ayaða kalkma zamanýnýn geldiðini tartýþmaya baþlamýþtý. Bu dedikodular yüzünden hava kararýr kararmaz insanlarýn büyük çoðunluðu eve kapanýyordu.
29 
 Botlar  (ihsan alaittin bilgen)

Boþluksuz yan yana sýralanmýþ ranzalarýmýzda üretme çiftliðindeki kafeslerine sýkýþtýrýlmýþ körpe piliçler gibiyiz. Tepemizdeki ampul gece gündüz yanýyor. Bize özel hazýrlanmýþ yemlerle besleniyoruz. Kireç taþý ihtiyacýmýzý bile düþünüyorlar. Gerçi mercimeðin içinde vermeseler daha iyi olur; ama olsun. Düþünmeleri yeter. Bizim için: “Kesmeyip de, besleyelim mi?”, deseler yeri.
30 
 Parkta Otururken  (Mustafa Mert)

Pastýrma yazýnýn bugünlerinde serin ve sakin bir yer bulmuþ olmasý onu mutlu etti.Bu güzel aðacý diken ve yetiþtirenleri tanýmadýðý halde sevgiyle andý.Þöyle bir çevresine bakýndý.Karþýdaki narenciyenin duvarý soðuk soðuk yüzüne bakýyormuþ gibi geldi,ama aldýrýþ etmedi
31 
 Sipil Üçlemesi I  (LOKMAN ZOR)

Herkes çýlgýnca dans edip ezgiler söylüyor, gençler birbirlerine sarýlýp kucaklaþýyor, oyunlar oynuyordu. Kimileri çoktan sarhoþ olup bir taraflara sýzýp kalmýþ, kimileri þarap küplerinin dibine tünemiþ içmeye devam ediyordu.
32 
 Haydi Cepheye  (Þenol Durmuþ)

Geçim, seçim derken son günlerde cepheden gelen haberler de bir hayli moralleri bozdu. Bir onlar saldýrýyor, bir biz saldýrýyoruz. Ama hala bir netice elde etmiþ deðiliz. Hükümet iþi sýký tutuyor. Allaha þükür, þimdilik yiyecek sýkýntýsý çekmiyoruz. Fýrýnlar gece gündüz ekmek üretiyor. Marketlerde reyonlar aðzýna kadar dolu. Üstelik ithal et, hayvan bile getiriyorlar durmadan. Kömür yardýmlarý, battaniyeler, çadýrlar da cabasý.
33 
 Türkiye Sevdasý  (SERAY ANIL)

Uzaktan deniz göründü… Uzaktan… Çok uzaktan… Hayal meyal…
34 
 Üsüyüne Griz Mekdubu...  (Doðan ÜNAL)

Demiye galmaz maymun tabanlarý yaðlar, amma ne yaðlama, bi gaçýyo, bi gaçýyo peþinden aslaný yolla dutamaz. Gan ter içinde galýr, ayahlarýnýn dermaný kesilir, nefesi tukenir, dil bi garýþ dýþarýda... Zýnk diye durur yerinde ve gendi gendine; ulan lalek gaçýyo yazlýðý var, gýþlýðý var, ayý gaçýyo kürkü var, armýdý var, balý var, ulan sen ne diye gaçýyon. Senin götün cýplak, garýnýn gotü cýplak, çocuklarýn götü cýplak... Ulan maliyeciler bohunu mu alacak... der, durur ve ferahlar. Bunu annadý da bi eyice gulüþdük. Biz böyleyik iþde, aalýyacak halýmýza gulerik. Sona dedim ki gendi gendime oolum sen manyahmýsýnnesin, ne gulüyon, bah, baþbahan RTE bile ciddiye aldýðýna gore sen de ciddiye al ve bi çaresi varmý onu araþdýr.
35 
 Kürtaj  (Emilio Santos)

Rýza yine dile gelebilmiþti. Mahir ise kendinden iyice geçmiþ, elinde tuttuðu plastik bardaðý artýk ne þekilde görüyor ise, þaþkýn bakýþlar atýyor, sýrýtýyordu. Gecenin ilerleyen zamanýnda Cavit'in kýzý hakkýnda müstehcen sözler sarfedecek, bir kez daha aðzý burnu kýrýlacaktý. Þimdilik bardaða bakýp salya akýtýyordu.
36 
 Gökçeada 2  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Ahþap binanýn alt katý dükkân, üst katý evdi. Merdivenlerden bir kýz indi. Yüzünün alý tam al, beyazý kar gibi lekesiz, gözlerinin karasý gece gibiydi. Kumaþ boyasý alamadýk. Çünkü kýz bu iþlerden anlamýyordu. Babasý da yarým saate kadar gelecekti. Ama hýrdavatçý dükkânýnda Camcý da saatlerce beklenmezdi. Elimiz boy olarak dükkândan çýkýp gittik. Biz sonra yeniden geliriz dedik. O kýzý bir kez daha gördüm. Gökçeada çarþýsýnda postanenin önünden geçip gitmiþti.
37 
 Buzlu Cam  (Emilio Santos)

Yavaþça kapý kolunu aþaðý bastýrdý ve hafif itekledi. Henüz bir karýþ açýlmýþ kapýdan, içerinin bir yatak odasý olduðu anlaþýlýyordu. Yine de biraz daha açtý kapýyý. Yorganýn altýnda iki kiþinin yattýðý çok açýk þekilde belliydi
38 
 Veda Partisi  (Dilek Asar)

Cennet böyle bir yer olmali diyorum kendi kendime. Her yer yemyesil .Rengarenk çeþit çeþit çiçekler yeþillerin arasýna çok yakýþmýþ.Yeni yeni yapraklanmaya baþlayan deðiþik aðaçlar, sarmaþýklar harika. Gölgesinde oturduðum salkýmsöðüt son derece zarif. Biraz ilerde küçük yapay göl, kendine özgü bitkileriyle göze çarpýyor. Sað tarafýmda, bahçenin en görkemli aðacý ceviz olmalý. En iri dalýna bir salýncak kurulmuþ. Bakýþlarýmý hangi yöne çevirsem bir güzellikle karþýlaþýyorum. Kuþ cývýltýlarý manzaraya ayrý bir güzellik katýyor. Anet in Beni çaðýran sesiyle kendime geliyorum. Sesin geldiði yöne doðru gidiyorum.Terasa konulmuþ uzun masanýn üzeri deðiþik yiyecek ve içeceklerle dolu. Diðer arkadaþlar da toplanmýþlar, masanýn çevresindeki banklara oturmaya baþlamýþlar. Demek yemek yenecek. Ýki arkadaþýn oturduðu bankýn bir ucuna da ben oturuyorum.
39 
 Abdülrezzak Holding (Altýncý Bölüm )  (Mudi Beya)

Abdülrezzak, içeri adýmýný attý ve hem oturma odasý, hem salon hem de çocuklarýn yatak odasý olarak kullanýlan odada volta atmaya baþladý, aðýr aðýr!... Aniden durdu ve “ Hele bi’ gelin öðüme.” dedi. Ve sürdürdü konuþmasýný: “ Yarýndan soðna Muhammet, Fatih ve Alpaslan da iþe çýkacaklar, haberiðiz ola!... Duymadýk!... Aðnamadýk, unutduk demeyin!... Yeri gelince ýþýklarda araba camý siliðiz, yeri gelince, ‘okula gidiiik kalem defter parasý , diye galabalýk köþe baþlarýna durun!...Yeri gelince de, Hacça’ yla Ýrem abaðýzýn aldýklarý sakýz, yara bandý, kaðat mendil gibi öteberi satacaksýz!... Bundan soðna ben de siziyle bereberim; göreceksiðiz babaðýzý!...
40 
 Abdülrezzak Holding  (Mudi Beya)

Kahramanýmýz Abdülrezzak , bir dakikanýn altmýþ kere kafasýna kaya kütlesi gibi indiði bu zor anlardan birini farklý bir boyutta yaþadý!... Yutkunacak oldu, aðzý kurumuþtu; dili damaðýna yapýþtý!... Öylece kaldý!... Ama, Abdülrezzak, hazmetme kapasitesi sayesinde bunu da atlatýr evelallah!...




son eklenenler
Düþünüyorum…
mehmet avcý
Öykü > Ortamsal
Isýnmak Ýçin
Yûþa Irmak
Öykü > Ortamsal
Tek Taþ
Seyfullah ÇALIÞKAN
Öykü > Ortamsal
Umut ve Yaþam
Nisanur Önay
Öykü > Ortamsal
Süt Kardeþlið!
Mudi Beya
Öykü > Ortamsal
Günlük:
Mudi Beya
Öykü > Ortamsal
Kýþ Günü
Merve Baðcý
Öykü > Ortamsal
Kallavi Meyhanesi
Cem Mahlas
Öykü > Ortamsal
Tacizci
seyfullah ÇALIÞKAN
Öykü > Ortamsal
Buzlu Cam
Emilio Santos
Öykü > Ortamsal

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.