..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yeraltý
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Yeraltý
61 
 Þehrin Patikalarýna  (Serhat Merdivenci)

labirent ; Bir yönsüzlüðe doðru ilerleyen ve gözlerinde irileþen dehliz geçitlerinin karanlýklarýný gizlemeye çalýþan üzgün insanlarýn...
62 
 Göçmen Kalýntý  (sinem sal)

Kadýn geçmiþte o kadar çok kaldý ki þimdiki zaman bittiðinde gelecei bile geçmiþti.
63 
 Arýyordum  (Þenol Durmuþ)

O gece yarýsý yürüyordum yine o güzergahta… Onu arýyordum. Kalabalýklar arasýnda o kadýný fark ettim. Peþine takýldým. Pavyonlarýn, barlarýn, taksilerin arasýnda onu takip ediyordum. Caddeler, sokaklar geçiyordu önümüzde. Dilenen bir adam bizi görünce ürktü adeta yalvarýyordu: ” Ulu Tanrým bu gece neler oluyor ” dercesine ellerini gökyüzüne kaldýrmýþtý.
64 
 Arayýþ  (Þenol Durmuþ)

Her Allah'ýn günü o aranýr. Bir önceki gün sahneden yok olmuþtur. Ama ertesi gün tekrar aranýr, yeniden bulunur. Bulunduðunda ise sonuna kadar, hiç acýmadan o yok edilir. Onunla adeta savaþýlýr. Ýnsaný çok yorar. Buna raðmen sýnýrsýz bir zamanla onunla gülünür, dertleþilir, bir yoldaþ gibi. Ayrýlma saati geldiðinde ise o artýk yoktur.
65 
 Hippi  (namra namra)

Söylesene bir þeyler yabani ! Hep böyle hayvan gibi mi yaþayacaksýn ? Hiç evcilleþmeyecek misin ? Týpký benim gibi sende insanlardan kaçan bir münzevi mi olacaksýn?
66 
 Yetenekli Kaybediþler Adýna - 1 -  (niyazi bircan)

Kýþ. Tabi soðuk her yer. Ýnsanlar özensiz gösteriþler peþinde. Bazýlarý tabi. Öyle genelleyemezsin herkesi. Zor düþünceler bunlar. Üstesinden gelinmesi gereken birçok maddi zorluðun arasýnda hani lafý bile edilmez, edilemez, izin vermezler ki! Hâl böyle iken biz onu üç masa ileriden merakla izliyoruz. O ise bunlarý düþünüyor mu? Bilinmez. Aslýnda anlaþýlýr, fakat masamýzdaki eleman demiþti bir kere. Söylenemez, genelleþtirilemezler…
67 
 Mezarýmý Derin Kaz  (Burak 'Finrod' Mollamehmetoðlu)

“Bana yazýklar olsun! Kardeþimin ayýbýný örtmek için, bu kargadan da mý aciz oldum?”
68 
 Alýnteri Taze Kan ve Uluyan Köpekler  (DESPÝNA YILDIZ ÇAÐRI)

babasýnýn öðüdünü gerçekleþtiren adamýn yeraltýndan hikayesi.
69 
 Gölgemin Nüshalarýný Çoðaltýyorum‏  (KÜFRAN)

‘’Yüreðimin doðusunda kadýnlar ölüyor’’*
70 
 Sessiz Çýðlýk  (pýnar)

her kadýn sessiz çýðlýklarýný toplumdan korkmadan, çekinmeden, ayýp olduðunu düþünmeden, ölüm tehditlerinden korkmadan tek yürtekte birleþse, dünya yýkýlýr.
71 
 Kemikkýran Mustafa  (Þenol Durmuþ)

"Kim olduðun ne olduðun hiç önemli deðil" demiþti."Nereden geliyorsun, nereye gidiyorsun umurumda bile deðil" diyordu. "Bu birim farklýdýr, en önemli iþimiz sorgudur. Sorgu yaparken hiç acýma olmaz, yufka yürekli adamlarý sevmem anlaþtýk mý? Adýmý duyduysan nasýl biri olduðumu bilirsin. Beþ senedir koca Ýstanbulun güvenliðini ben saðlýyorum. Ben müdür vali tanýmam. Deðil babamý Allahý bile tanýmam anlaþtýk mý, söyle bana bu iþi yapabilecek misin þimdiden söyle tercih senin. Eðer yapamazsan seni þimdi hemen bir semt karakoluna gönderirim ne diyorsun Mehmet Çetin" derken aðzýndan köpükler saçýlýyordu.
72 
 Deprem  (BARIÞ BÝLGÝ)

Bu sýcak telaþ kendini yavaþ yavaþ sükunete terk ederken bazý gözden kaçmýþ problemler de insanlarýn dikkatini çekmeye baþlamýþtý. Kayýp çocuklar ve parçalanmýþ cesetler
73 
 Oda - - - 1 -  (Burak 'Finrod' Mollamehmetoðlu)

‘Ýçindeki boþluðu görmezden gelme. Düþmekten ancak kabullenerek kurtulursun.’
74 
 Dedem  (Yeþim)

...tek bir idealim vardý: “Dedem gibi olmak”...
75 
 Ýyi Geceler  (Kaan Alpaslan)

Dar bir koridor, gördüðüm dar bir koridordu, yüksek duvarlar arasýnda kalmýþ daracýk bir yolda yere çömelmiþ bekleyen birini gördüm. Duvarlarýn üzerinden yere doðru usulca kayarken aþaðýda bekleyen kiþi beni fark etti. Yavaþça baþýný kaldýrdý ve bana doðru baktý. Kendimi görüyordum, koridordun tabanýnda çömelmiþ bana doðru bakarken kendimi görüyordum, bir süre sonra aramýzdaki havanýn eridiðini hissettim.
76 
 Protez  (Gülbahar Karakoç)

bu bir tür tanýtýmmýþ
77 
 Jointy  (niyazi bircan)

Tanrý güneþi de alt etti. Ve güneþ ýþýklarýný tanrýnýn masasýnda býraktý. Bunu gören polis ve asker gibi türlü pislik, jargoncu, yolsuz orospu çocuklarý ve arkalarýndan aleni kokuþmuþlar dünyayý terk etti. Ben kadýnýmýn koynundayým. Durumu eþitledim ve kaybedecek bir þey kalmadý. Ýkimiz de toplamda yirmi gram jointy ediyoruz. Ölüm demek bu. Olsun. Kutsal barda yerim hazýr. Ve yine öyle olsun. Tanrýnýn kafasý on numara ve kontrol ayyaþlarýn elinde. O halde her þeyi unutup rahatça ölebiliriz
78 
 Topuklarýndan Omuzlarýna Kadar Kadýn  (Berkant Eker)

Umarsýz yada dalgýndý. Belkide bazý þeyleri konuþmaya , düþünmeye , gerek duymadan yapýyordu . Göðüslerini göstererek dolaþýyordu . Güzel ve biçimli göðüsleri ve mahallenin kadýnlarý kin kusardý , ona . Aklýný yitirmiþ bir kuzgun kadar masumdu aslýnda. Yarý deli, çok tehlikeliydi. Ne zaman düþünmeyi býraksa , bedeni tedirgin edici oluyordu. Aklý büyük bir yorgan iðnesi ile etine tutturulmuþtu .
79 
 Vicdan Azabý  (Baran Yurdakul)

Kapýnýn aðzýna geldiðimde, yüzünü belli belirsiz seçiyordum. Elleri, akan göz yaþlarýnýn yere ulaþmasýný engellemek için sürekli bir çaba içindeydi.
80 
 Karakol  (Þenol Durmuþ)

Bekçinin baðýrmasýyla insanlar yangýndan kaçarcasýna hemen uzaklaþýyordu. Semt halkýnýn çoðunluðu bu kuralý biliyordu... Ýkaz edilenler büyük ihtimalle bu semtin yabancýsý olmalýydý... Bunu düþünürken gevrek gevrek gülüyordu bekçibaþý Kemal.Az sonra karakoldan çýkan bir polis bekçinin yanýna geldi.Polis memuru telaþlýydý...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Adam ve Kadýn
Serhat Kaya
Öykü > Yeraltý
Buluþma
vicdan sönmez
Öykü > Yeraltý
Tanrýnýn Dönemeci
selim çok
Öykü > Yeraltý
Korsan Çýkmazý
selim çok
Öykü > Yeraltý
Yýkýlýþ
selim çok
Öykü > Yeraltý
Düþ Köprüsü
Fatma Þahin
Öykü > Yeraltý
Eli Kanlý Toplum
cem yýlmaz
Öykü > Yeraltý

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.