..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Doða ve Dünya
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya
61 
 Mac Carty'nin Anýlarý  (Ahmet Odabaþ)

Bu anýlar da ayný dizideki 3. yazýmýz. Ben neyim(Masum bir genin itiraflarý) kitabýnýn üçüncü yazýsý...
62 
 Kafamdaki Resim  (ALÝ YERLÝ)

...o boþluðun ortasýnda, kulaðýmda çýnlayan ayný türküyü mýrýldanýrken ve kafamdaki resme dalmýþken þaþkýn þaþkýn bana bakan kepçe operatörüne ne diyebilirim
63 
 Nevruz Ateþi  (Þevket Baþýbüyük)

Birçok ülkeler (Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Anadolu Türkleri, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kýrgýzlar, Karakalpaklar, Kazaklar) tarafýndan geleneksel olarak kutlanan bayrammýþ… Doðanýn uyanýþý ve bahar þenlikleri imiþ… Hatta (Nevruz) bazý ülkelerde iki hafta boyunca kutlanan bir bayrammýþ ancak. Haydi, Nevruz’u anladým, diyelim. Nevruz’da yakýlan ateþler neyin nesi? Bana kalýrsa bu yýl en büyük Nevruz ateþi’ni Amerika, Ýngiltere ve Fransa yakmýþ Libya mazlum halklarýn üstüne…
64 
 Büyük Günahlar Büyük Sevaplar  (suat engin yýlmz)

günahlar vw sevaplar
65 
 Doðadan Kopuþumuzun Dayanýlmazlýðý  (Baki Demirtaþ)

Bugün artýk, bize orada öylece sanki hiçbir þey yapmadan duruyormuþ gibi gelen aðaçlarýn ve diðer tüm nebatatýn da birer "canlý" olduðu, sözden de öte bilimsel olarak ispatlanmýþ durumda. Hatta bitkilerde bizim gibi nefes alýp veriyorlar, dolaþým sistemleri var, üreme sistemleri var vs.
66 
 Simurg  (yikinti)

Simur Pers felfesinde geçen ve bizim Zümrütü Anka Kuþu olarak tanýdýðýmýz bir kuþ türüdür. Bu yazýmda sizlere bu kuþu tanýtmaya çalýþacaðým...
67 
 Asýrlýk Çýnar Aðacýnda Uçuþan Hazan Yapraklarý  (Aydýn akdeniz)

Yapraklarýnda yeþilin o körpe diriliði, yaþlý çýnarýn yýllara yorgun düþen dallarýný bir telaþ içinde hýzla kuþatarak, baharý müjdeler. Yeþilin bin bir tonu bir belirir, bir kaybolur bu toy filizlerde. Hayata gülümser sanki. Fakat arsýz bir tebessümdür bu. Biraz da iddialý. Hummalý bir azme teslim olmuþtur iradesi. Yaþam neþe’si ile biz duymasak ta fýsýldadýðý aþk þarkýlarýný alýp götüren esintilerin sinsi iþbirliði sayesinde o muhteþem tapýnaðýný kurmaya kararlýdýr.
68 
 Orduzu Ýlçe Olur Mu?  (Þevket Baþýbüyük)

1961 yýlýndan beri Ýtalyan ve Roma “La Sapianz Üniversitesi” arkeologlarý Aslantepe Höyükte yapýlan kazýlar sonucunda; “M.Ö. 3300-3000 yýllarýna ait bir kerpiç saray, M.Ö.3600 - 3500 yýllarýna ait bir tapýnak, binlerce güzel mühür baskýsý, kaliteli metal eserler bulunmuþtur.” Elde edilen veriler de göstermektedir ki; o dönemde Aslantepe, aristokrasinin doðduðu ve ilk devlet þeklinin ortaya çýktýðý resmi, dini ve kültürel bir merkezdir.
69 
 Suda Gökyüzü Vardý, Ayda Yaþam  (Didem Deþtioðlu)

Su tanrýsý Phorcys hüzünle bakýyor geçmiþe, su perileri artýk adlarýnýn bir anlam taþýmadýðýný düþünüyor, güzelliklerini gördükleri su akmýyor... Apollon’un çaldýðý üç telli lirin sesi eþliðinde gürül gürül akan nehirlerin sesi yok artýk, nehir yataklarý kurumuþ, akýntýya karþý yüzen sazanlar yüzemiyor bile... Göller kurudu, gözyaþlarý kurudu...
70 
 Kalbin Sesi  (Aysel AKSÜMER )

Yürek yorgunsa eðer gözlere perde çeker. Ayaklar, yýllarca taþýdýðý bedeni bile yük bilir. Dünyanýn kocalýðýný büyüklüðüne deðil de yaþlýlýða yorar. Hayatý içine hapseder. Umutsuzluðu müebbetliðe mahkum eder ve hiç acýmadan kendi ipini kendi çeker.
71 
 Sadað Kanyonu  (Yunus Emre Coþan)

Daðses Gazetesi yazýlarý
72 
 Geçmiþten Gelen Düþünürün Gözlemleri  (Osman Birgün)

Geçmiþten gelen bir düþünürün günümüze dair düþünceleri...
73 
 Mantolanmýþ Dünya  (Aysel AKSÜMER )

Yok yok ne yaparsam yapayým yine de ýsýnamadým ben þu dýþ cephesi mantolanmýþ dünyaya. Hep bir yerlerden soðuk esiyor.
74 
 Bahar Olabilsek...  (Funda BÝLGÝLÝ)

Ýlk sahibinden aþklar peþinde koþmak yerine, son sahibi olabilmeyi istesek bir aþkýn doðan günden . Gazete küpürlerinde okumak yerine dalýversek baharýn tam göbeðine. Sýcacýk günaydýnlarla aydýn olsa günümüz bir ormanýn neþeli cümbüþünde. Bahar biz olsa, biz bahar olabilsek keþke…
75 
 Beyaz Afrika Menekþesi  (ömer akþahan)

Bazen nasýl bir ülkede yaþadýðýmýzý ve nasýl bir toplum olduðumuzu anlamakta güçlük çektiðimi itiraf etmeliyim.
76 
 Evrensel ve Rahmani Deðerler  (Mustafa Kemal Ýzgi)

Sonsuz ve evrensel doðamýzdan (Yaratýlmýþ iyiliklerle bütünlüðümüzden) tek Yaratan'a inanan bir hakikate doðru derin bir yolculuk içerisindeyiz. Bu yolculuðun dýþýnda yürüyenlerle beraber yürümek bence o kadar da doðru olmaz. Görünen ve görünmeyene ait tek hak din Ýslamiyettir. Bu yüzdendir ki, hak olan, hakikat olan deðerler en güzel þekilde sadece Kur'an-ý Kerim'de anlatýlmýþtýr ve sadece orada vardýr. Elbette iyi niyetli olan diðer kaynaklarýn yazýlarýný, düþüncelerini de takip etmeliyiz, fakat bu görüþler hakka uygun olmalýdýr. Kötü niyetli düþünceler empoze ediliyorsa ve sanki iyi gibi gösteriliyorsa, bu gibi kaynak ve düþüncelerden uzak durmalýyýz. En hakiki deðerler hakiki, ahlaklý ve diðer kiþilerinin iyi niyetli özgürlüðüne karýþmayan toplumsal ve bireysel deðerlerdir. Kötü niyetli hiçbir düþünceyi onaylamamamýz gerekir. Bu anlamda, hakikati ve diðer her milletten, saygýlý insanlara saygýyla kendi milletimden de bahsettiðim bu yazýda, bazý deðerlere saygýsýzlýk etmemeleri gerektiðini de anlatmaya çalýþtým. Milletle ilgili deðerler de önemlidir ve deðerlidir. En önemli ve en deðerli hakikatin de Kur'an Ýlmi olduðunu da belirterek, deðerlerini koruyan, saygý duyulmasýný bekleyen bir insanlýk düþledim.
77 
 Göydað"da Yaðmur Yaðdý Gözlerime  (Sevgili Özbek)

Yayla, tüm muhteþemliði ile gözlerimizin önündeydi. Allah’ým bu ne güzellikti ! Gözlerim, bedenim, ruhum inanmýyordu bu harikuledeliðe ! Dört bir yaný daðlarla çevrili ve yatay þeklinde yukarýdan aþaðýlara doðru edalý gelin gibi süzülerek kurulmuþtu yayla.
78 
  tarýmsal Kalkýnma ve Eðitim  (hüseyin hilmi arslan)

Gerçek bir tarýmsal kalkýnma için sistemli bir tarým eðitimi olmazsa olmaz bir gerçekliktir.
79 
 Cansýz Gibi Duran Bir Çok Varlýðýn Bugün Bir Çok Ýnsandan ve Bir Çok Yaþayan Ruhtan Çok Daha Canlý Olduðunu Görebiliyordum.  (Eda Toðaç)

Doða ve hayat...
80 
 Matematik Bu Yüzden Küsüratlarýmý Görmek Ýstemez  (osman demircan)

Kalbim yuvasýndan yere düþmüþ bir kuþ yavrusu. Gözlerim yuvalarýndan fýrlayacak gibi. Gözlerim uçamamakta. Bakýþlarým aðacýn altýnda, soðuktan nemlenmekte. Aðladýðýmý sanmayýn sakýn, gözyaþlarý beni hiç ilgilendirmemekte. Bir aðaç, duygusal bað kurmadýðý meyvelerini kuþlara kaptýrmakta. Ne nefret ne sevgi var içinde. Ben aðaç altýnda çýrpýnmaktayým. Aðaçta bir kýpýrtý yok. Gölgesi karanlýðý resmetmekte.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Dünya
Cihan Altýn
Deneme > Doða ve Dünya
Aðaç Deyip Geçme!
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
*** Yeni ***
Funda PAKTAN
Deneme > Doða ve Dünya
Deprem Farkýndalýðý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Mevsim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Dünyayý Sessize Al
Veysel Baþer
Deneme > Doða ve Dünya
Gen’ellemeler
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
Yakýnma
Rukiye Çelik
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Kaptan June
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Gelendost
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Yalnýz Yol
ayþe kýlýnç
Deneme > Doða ve Dünya
Farklý Bir Yönetici,
Hakan Yozcu
Deneme > Doða ve Dünya
Yaðmur
Halil Zenciroðlu
Deneme > Doða ve Dünya

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.