..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu insanlar tatlý þeylerden söz ederler. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yanýlýþ
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bence sensin bam teli titreyip cevap veren yetmiycek telaþlýsýn hep çaktýrma inkâr edip durdun da göreceksin ölüm de yetmiycek seni kendinden kurtarmaya...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
661 
 Düþündüren Sözler - 78  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Her yolun kendine uygun yolcusu vardýr.*Dinleyen güzelse, dinlediði de güzel gelir.
662 
 Soytarý Deðilim; Bir Palyaçoyum Belki Farkým Bu  (osman demircan)

Soytarý deðilim; bir palyaçoyum belki farkým bu. Sýradan insanlarýn mahalle aðýzlarýnda bir dedikoduyum. Çoluk çocuðun topu, büyüklerin þutuyum. Acýlarýn tuzu biberi hayat mutfaðýnýn ocaðýnda kaynayan bir ceylan yüreðiyim. Sevgilerim çimen yeþili; korkularým aslan diþi beyazý. Kan kýzýlýyým. Bir hýrdavat dükkanýnda baltalarýn ve kazmalarýn arasýnda unutulmuþ ve her gün kendi yüreðine saplanan bir çiviyim.
663 
 Düþündüren Sözler - 30  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Kazanýrken kaybettiklerin de oluyor; belki farkýnda deðilsin ama kaybederken de kazandýklarýn oluyor! *Dostunun düþmanlýðýndan kork! Çünkü onun vuruþlarý hep en zayýf yerinden, hatta bel altýndan olacaktýr.
664 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 11  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Kapitalizm önce insaný tepeden týrnaða güzelce bir soyar; sonra da ayýp yerlerini kapatmasý için bir-iki parça bez verir.** Ölümsüzleþmek veya en azýndan þöhret sahibi olmak için kendini feda ediyorsan, pisi pisine gittin demektir!** Uçmak istiyor, oysa yürümeyi bile bilmiyor…
665 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 40 (Son Bölüm)  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Yüz kere nasihat edeceðine, bir kere örnek ol.** Erken gelen baþarý baþ döndürür ve kiþinin bir yere toslamasýna neden olabilir.** Ýstediðin kadar oku, okuduklarýn kafanda kalmýyorsa sana ne faydasý var?
666 
 Düþündüren Sözler - 8  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Sefillerin, fitnecilerin, fesatçýlarýn, çýkarcýlarýn, rüþvetçilerin, þerefsizlerin, hainlerin hepsinin ortak noktasý kargaþa ortamýný çok sevmeleridir.
667 
 Mektup  (Kâmuran Esen)

Öðrencilerime........
668 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Her ok bir hedefe yöneliktir, ama bu her ok hedefi vuracak demek deðildir.** Baþkalarýnýn baþarýsýný gerçekten alkýþlayan kaç kiþi var?** Her þeyde ölçülü davranmalý. Çünkü ölçünün kaçýrýlmasýný zarar takip edecektir.
669 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 14  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Ýyi insanlarýn sessiz kaldýðý bir ülke mezarlýk gibidir; ölmeye hazýrlýk yapmak gerek!** Yalnýzlýðýmý pazara çýkardým, yalnýz bir adam aldý.** Cehennemle aklýný ve kalbini doldurursan, tabii ki cennete yer kalmaz.
670 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 38  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Hatalarýnýn ve günahlarýnýn olmasý, iyilik yapmana engel deðildir.** Küçücük bir dünyasý var, þu kocaman dünyada baþkalarýna rehberlik etmeye kalkýyor.** Gül dikenini sana batýrmaz, sensin gülün dikenine batan.
671 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 9  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Cahillerin lisanýný anlayabilmek için bir tercümana ihtiyaç vardýr.** Karikatür, güldürürken düþündüren birkaç çizgidir. Bu birkaç çizgi ezeni, sömüreni, haksýzlýk yapaný, ülkeyi kötü idare eden iktidarý, vurguncuyu, zorbayý korkudan tir tir titretme gücüne sahiptir.** Yolun eðri de olsa mutlaka bir yere varýr.
672 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 13  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Aþk acýsýný anlatýyor, ama hiç âþýk olmamýþ.** Okurun hoþuna gitmek için yazýyorsan, deðeri tartýþmalý bir eser verirsin.** Yoksulluða baþkaldýran sadece yoksullarsa, zafer de þüphelidir.
673 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 19  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Halkýn umutsuzluðu yöneticilerin mahvýna neden olabilir.Meraklý Eþek Arýsý: Ateþin üstüne koyacak tenceresi olmayan, ateþi yaktýðý için sevinebilir mi?Sokrat: Beni benden almana kýzmýyorum, aldýðýn þey, senin bir iþine yaramayacaðý için üzülüyorum.
674 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 12  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Namussuzlar, korkak namuslularýn gölgesinde yaþarlar; cesur namuslularýn denizinde ise boðulurlar.** Ýþlenen her suçta yönetimin vebali vardýr, suç iþlemeyi önlemediði için.
675 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 16  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Bir kiþi varmýþ, sözleri çok sivriymiþ. Yakýnýnda bulunanlar bu bilge kiþiye “Ýfadeleriniz çok aðýr geliyor, insanlar bazen kaldýramýyor efendim.” Dediklerinde þu cevabý almýþlar: “Kütükler için keskin balta gerekir.”
676 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 24  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Baþkasýna sormadan önce her soruyu mutlaka kendine sor. Sonra, bir kere daha kendine sor. Yetmez, bir kere daha…** Hayatýnýzýn deðerini bilin ve tadýný çýkarýn. Çünkü hayat, her canlýya sadece bir defa verilen en büyük ödüldür.** Külfet olarak gördüklerin, belki de nimettir.
677 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Hayatýn kurallarý karmaþýk deðil, aksine çok basit ve anlaþýlýr. Mesela; tercihi yapan sensen sonuca katlanmasý gereken de sensin…** Kin, nefret, öfke, kýskançlýk, intikam duygularýnýn yarattýðý bedensel hasarý hiçbir hastalýk yaratamaz.** Ruh; istekleri yerine getirilmezse, oynamasýna izin verilmediðinde ya da gezmeye götürülmediðinde hýrçýnlaþan küçük bir çocuk gibidir.
678 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 25  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Evrendeki var olanlar hem birdir hem de çoktur.** Sýnýrsýz bir evrende, sýnýrlý inançlarla yaþamak zorundayýz.** Adam dahi, ortaya attýðý bilginin bir gün çürütülebileceðini söylüyor; adam cahil, ortaya attýðý görüþün yüzde yüz doðru olduðunu iddia ediyor.
679 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 21  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Okuyucuya kazaným saðlamayan kitap, kitap deðildir.** Her insan hayatý okur, ama doðru ama yanlýþ…** Özgür olmayan bir insanýn hayalleri, rüyalarý hatta þarkýlarý hep özgürlük üzerine deðilse, köle olarak ölecek demektir.
680 
 Düþündüren Sözler - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Sen küçük olduktan sonra gururun büyük olsa ne fayda!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.