..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýtiraflar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar
681 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 39  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Ýstersen dünyayý içine sýðdýrabilirsin, istemezsen sen bile sana fazla gelirsin.** Ýnsanlýk tarihinden sanatý ve bilimi çýkardýðýnýzda kalanlarýn çoðu kan ve gözyaþýdýr.** Yaþatmayý amaçlýyorsan, yaþarsýn da…
682 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 7  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Hoþgörülü olursan kendi aptallýðýný bile hoþ gösterebilirsin.** Karþýndakine onun aptal olduðunu kanýtlamaya çalýþmak boþuna gayrettir. Çünkü aptal bile aptallýðý kabul etmek istemez.** Amaçlarýný gerçekleþtirmeye çalýþan kiþinin karþýsýndaki en büyük engel diðer insanlar deðil, kendisidir.
683 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 37  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Gökdelenler dünyanýn kalbine saplanmýþ zehirli iðnelerdir. Gökdelenlerin yýkýldýðý gün, dünya yeniden doðmuþ olacaktýr.** Maskemi ver, insanlarý kandýrmaya gidiyorum. Hangisini vereyim, aðlayaný mý güleni mi?** Fikri olanýn kurþun atmaya ihtiyacý yoktur.
684 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 22  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Beni sýrrýnýn hamalý yapana, ben dost demem.** Seni hak etmeyene kendinden bir þeyler verme; seni hak edenin ise dizinin dibinden ayrýlma.** Usta kaptan denize kafa tutmanýn deðil, denizin dilinden anlamanýn onu hedefine götüreceðini bilir.
685 
 Siz Müsait Deðildiniz Ama...  (ESRA BAYKAL)

Siz müsait deðildiniz ama ben yine de aþýk oldum size...
686 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 33  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Bir hazine sandýðýnýn içine çöp koy, bir çöp torbasýný da altýnla doldur ve bin kiþiden bunlarýn içinde ne olduðunu tahmin etmelerini iste. Bir tane bile doðru tahmin eden çýkmayacaktýr. Ýþte o nedenle “Zarfa deðil, mazrufa bak!” yani dýþ görünüþe deðil karaktere, iç görünüþe, kiþiliðe önem ver denmiþtir.** Yaygaracý esnafýn malý, ya bozuktur ya da kazýktýr.** Yarama merhem diye bastým onu, acýtýnca anladým tuz olduðunu.
687 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 1  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Sevgili filozoflar, ölüm üzerine ahkâm kesmek çok kolay; asýl zorluk ölmekte.**Sýradan insanýn, sýradan olmayan bir tek yanýný bana söyleyebilir misiniz? Ben bir türlü bulamadým da…** Evrendeki düzen deðiþmez, ama bu düzen içinde deðiþmeyen hiçbir þey de olamaz.** Hoþa giden hep en iyi deðildir, hoþa gitmeyen de bazen en iyi olabilir.
688 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 28  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Beni en çok aldataný aramaya çýktým. Aradým, aradým ve sonunda kendime ulaþtým.** Bilgeliðin en baþta gelen ilkelerinden biri ölçülü olmaktýr.** Gözleri çok iyi görüyor. Farkýnda olduðu için bununla övünüyor. Kalbi ise güzellikleri görmüyor ama o bunun farkýnda bile deðil.
689 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 27  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Deðiþtirmeye kendinden baþla ve bir müddet kendinle devam et.** Övgüye deðil, övgünün nereden ve kimden geldiðine bak.** Yanýnda kendini ezik ya da borçlu hissedeceksen o kiþiye sýrrýný verme.
690 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 18  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: Bazen bir fýrtýna o gemiyi bizim limanýmýza yanaþmak zorunda býrakabilir. Böyle olduysa çok dikkatli davranmalý. Çünkü fýrtýna nedeniyle gemide çok ciddi hasarlar meydana gelmiþ olabilir ve biz de bunlarý giderecek özelliklere sahip deðilsek acýklý bir sonla karþý karþýya kalabiliriz. Yani limanda demirliyken o geminin batmasýna sebep olabiliriz.
691 
 Sokrat Ýle Meraklý Eþek Arýsý - 10  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Meraklý Eþek Arýsý: Kant’ýn ilginç kiþilik özellikleri de varmýþ.Sokrat: Evet öyle, Kant muntazam bir hayatý olan, düzenli, plânlý ve son derece dakik bir insan. Öyle ki Kant dýþarý çýktýðýnda mahallede oturanlar ve esnaf saatlerini ayarlarlarmýþ. Çünkü her gün hiç aksatmadan ayný yerden ve ayný saatte geçermiþ. Galiba ömrünün kýrk yýllýk bölümünde bu dakikliðini sadece bir-iki kere ihlal etmiþ. Zamanýný nasýl deðerlendireceðini çok iyi planlar ve en ufak bir anýný bile ziyan etmezmiþ.
692 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 5  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

**Algýladýklarýnýn dýþýnda farklý bir dünyanýn da olabileceði ihtimalini asla göz ardý etme.** Kirleten, kirlenenden daima aþaðýdadýr.** Her kazandýðýnda sevinme. Çünkü kazanýlaný kaybetme ihtimali de var.** Ömür, sonsuz küçük ve sonsuz büyük an denizinde zaman gemisiyle yapýlan bir seyahattir.
693 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 32  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Zaaflarýn küçülttüðü, hatta öldürdüðü çok insan gördüm; ama büyüttüðü insana þimdiye kadar rastlayamadým.** Yoksulluk, ne yazýk ki çoðunlukla erdemlerin katili olarak karþýmýza çýkar.** Eðitim insan kiþiliðine giydirilen bir elbisedir. Yalnýz hazýr bir elbise sanýp da ayný þeyi herkese giydirmeye çalýþmamalýdýr. Uymaz! O nedenle her insan için ayrý ayrý eðitim elbisesi dikilmelidir.
694 
 Sokrat ile Meraklý Eþek Arýsý - 15  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sokrat: “-Ýktidarýn sanatçýsý olmaz. Varsa beslemedir, yaðdanlýktýr. Sanatçý muhaliftir, muhalefettedir. Benimsediði bir siyasi görüþ olabilir, bazen bu görüþ de iktidara gelebilir. Ýktidar olan benimsediði siyasi görüþ, yanlýþ yaparsa sanatçý, hemen muhalefete geçer. Onun bu davranýþý döneklik deðildir, kutsal baþkaldýrý hakkýný kullanmadýr. - Sanatçý sadece aðzýyla konuþmak zorunda deðildir. Kalemiyle, fýrçasýyla, müzik aletiyle, balyozu ile aðzý ile anlatacaklarýndan çok daha fazlasýný söyleyebilir.”
695 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 20  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Doðuþtan asil olunmaz; asalet çalýþarak elde edilir.** Âþýklar, görünmeyen insan olduklarýný bile düþünebilecek kadar aptallaþabilirler.
696 
 Benim Ýse Boynuzsuzluðum, Bir Geyiðin Boynuzlarý Kadar Büyüktü  (osman demircan)

Bir çok þehirler kurdum beynimde. Köprüleri saðlam, nehirleri kuruydu. Kuru derelerinde insanlar boðuldu. Çok gezdim, beynimde. Yoruldum düþüncemin hýzýyla. Kimsenin olmadýðý bu þehirde, aðaçkakanlar beynimi deldi. Bir kuþ sesi bile duymadým. Ýnsan sesleri girince beynimin yollarýna, metrolar döþedim þehrime.
697 
 Düþündüren Sözler - 4  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Diktatörleri alkýþlayanlar, muhalefet edenlerden çok daha fazladýr.*Umutsuz halk, patlamaya hazýr bir bomba gibidir.*Kýsa sözün anlattýðý çoðunlukla uzun sözden daha fazladýr.*Hayallerin yapabileceklerinin sýnýrýný çizer. Daha ötesine ulaþamazsýn.
698 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Kutsalla yatýp kutsalla kalkan, gün gelir kutsal bir hasta oluverir.** Gökyüzündeki yýldýzlarýn hepsi dalgacý! Çünkü gece olunca bana göz kýrpmaya baþlýyorlar…** Ýçimizde bir çocuk varmýþ. Bulamýyorum. Çocuk olduðum için mi?** Vardýðýn noktadan, gerçekten de geri dönmek istiyor musun? Ýyi düþün. Ayný noktaya tekrar gelemeyebileceðin ihtimalini de göz ardý etme.
699 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 6  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Kum taneciði sonsuzluðun; sonsuzluk da kum taneciðinin içinde…** Cimriler en fedakâr insanlardýr, çünkü hep baþkalarý için biriktirirler.** Seni dinleyecek çok kiþi buldun diye sevinme, çünkü dinleyenlerin acaba kaçý seni anladý bilemezsin!** Sanat için iki þey gerek: Doða ve insan.
700 
 Aforizmalar - 2 Deneme - 31  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

** Cebindekilerin farkýna varýnca, cebine de koluna da girecek el çoðalýr.** Hayatta þikâyetçi olmayacaðýmýz bir hýrsýz var: Kalbimizi çalan.** Aykýrý insan rahatsýz eder, meydan okur, anormal davranýþlar yapar. Neden? Dikkat çekmek için olmasýn!

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Son Söz
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Direnç
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Boþluklarda Ben
Aysel AKSÜMER
Deneme > Ýtiraflar
Þiþelerdeki Mektuplar
Gökhan
Deneme > Ýtiraflar
Yaþamak Nedir?
Yûþa Irmak
Deneme > Ýtiraflar
Mektup
Hasanberk Sökmen
Deneme > Ýtiraflar
Kusurlu Mesaj
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Hayal Edemezsin
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar
Sen ve Son II
Mahnaz Forouzandeh
Deneme > Ýtiraflar

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.