..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Ýsa Kantarcý
Öykü > Yeraltý

Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler “Aman kýzým üþütme… aman kýzým geç gitme eve diye senin için endiþelenen tek bacaklý anneni hatýrla. Bir de otomobil tamirhanesinde arkadaþlarýna senden övünerek bahseden abini hatýrla. ‘Kýz kardeþim çok zeki, okuyor, doktor çýkacak.” Akþam oluyordu ve Ayla’nýn sýkýntýlý saatleri baþladý. O yoðun aþktan sonra onun yokluðuna dayanmak insan iþi gibi gözükmüyordu. Bunu kabullenemiyordu, Ayla. Eski sevg

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
241 
 Dest-i Ýzdivacýnýza Talibim  (Nur Ersen)

Bu programlar sayesinde çoðu insan ikinci baharýný yaþamak için sýraya girmiþ. 18’inden sonra yaþ sýnýrlamasý yok. 80 yaþýný aþkýn bayanlar ve erkekler bile adeta koþarak geliyor hayat arkadaþýný aramaya. Kimi bakýma muhtaç, kimi sýðýnmaya. Kimi hayatýnýn aþkýný arýyor, kimi beyaz atlý prensini. Yoksulluktan kurtulmak isteyenler de çoðunlukta.
242 
 Aþk ve 31  (silgi)

"bir zaman da senin için aðlarým"
243 
 Yurttaþlarýma Açýk Telkin  (Osman AKTAÞ)

Dünden beri sosyal medyada Mursi paylaþýmý, aðýtlarý ve aðlamalarý son derece samimi bir hava içinde, adeta birbirini tetiklercesine dolaþýyor.
244 
 Eskiden de Maskelerimiz Vardý Kimselerin Görmediði  (Ahmet Zeytinci)

Sahte insanlar oluyoruz kimilerimiz hele de sosyal medyanýn bu kadar içimize girdiði bu yüz yýlda. Aþaðýlýk komplekslerini üzerilerinden atamamýþ bazý tipler, kendilerini yüksek okul mezunu ya da gösteriþli bir meslek sahibi ilan etmeye bayýlýyorlar... ''Yalancýnýn mumu yatsýya kadar yanar.'' ata sözünü hiç akýllarýna getirmiyorlar... Varsýn kendi yalanlarýnýn içinde debelensinler...
245 
 Yalnýzlýk Tercih Midir?  (Lavinia Tüzün)

Kendi iç sesine kulak verdiðin her an yalnýzsýndýr aslýnda.
246 
 Ev Bir Okuldur; Eðitim, Oradan Baþlar!.  (M.Nazým Güler)

Anneler, babalar! Çocuðunuza sahip çýkýn ve sorumluluklarýný lütfen üstlenin! Unutmayalým ki, baþkalarýnýn, çocuklara karþý görev ve sorumluluklarý, siz, onlarýn ailelerinden sonra gelir. Elbette ki, madde baðýmlýsý ve sokak çocuklarý da, tüm kurum, kuruluþ ve toplum katmanlarýný ilgilendiren ciddi ve çetrefilli bir sorundur. Sorun, özü itibariyle toplumsaldýr ve her alanda var olan ihmal ve ilgisizliðin, bu toplumsal problemin oluþmasýnda, geliþmesinde ve büyümesinde mutlaka etkisi ve katkýsý olmuþtur.
247 
 Zulm'ün ve Köleliðin Rengi Nedir?  (Muhammed CAN)

Birbirinden farkýzlarý tanýmak, nede zor olmuþ!
248 
 Her Kahrolsun Bir Yaþasýn, Her Yaþasýn Bir Kahrolsun Sloganý Üretir!  (Meryem Rabia Taþbilek)

Ortalýk onca motorlu kuþla doluyken, yabani atlar düþtü hatýrýma... "At hýzsýzlýðýnýn ölümle cezalandýrýldýðý kasabalarda; birbirinden nefret edenler kadar at hýrsýzý varken" "Motorlu kuþ"u, "Aðaçkakalar"ý, "Yürek dede ile padiþah"ý, "Yalnýz Prensi, küçük Þehazede"yi ... okuyarak büyüyen ve "Bir þeftali-bin þeftali"yi, "Kara balýðý" da okuyan yada okuyanla dost olan bizler iþte birer yabani at gibi, kelaynak gibiyiz bu diyarda. Hatta izinden gitmeye çalýþtýklarýmýzýn dediði gibi; "öz yurdumuzda garibiz, öz vatanýmýzda parya!" Hep farklý dokuzuncu köylerden kovulan, ayrý düþünse de ayrý düþemeyen, ayný topraðýn insanlarýyýz. Tüm farklýlýklar sayýlýp dökülse de sonunda "Eftelya/biz bize benzeriz!" diyip, el ele verebilmeyiz.
249 
 Rüþvet,iltimas ve Yolsuzluk Suç Mu?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-At binenin kýlýç kuþananýndýr -Bal olan yerde sinek de olur. -Ambarda kalan sýçan aç kalmaz. -Tekkeyi bekleyen çorbayý içer. -Ýstemem yan cebime koy -Aç ayý oynamaz.
250 
 Çocuklarýnýzý Bilgisayar Canavarýnýn Elinden Kurtarýn  (Ahmet Zeytinci)

Oysa ki çocuk denen varlýk sokaðý görecek. Düþe kalka büyüyecek. El bebek gül bebek, hep anne baba himayesinde evde büyüyen bir çocuk, daha ileri ki yaþlarda olgunluk dönemlerinde hayatý es geçip bocalayýp duracaktýr... Ne kendi sosyal hayatý ne de ev bark sahibi olur da evlenirse evlilik hayatý, düzenli olmayacak, bocalamalar ile geçecektir...
251 
 Anasýný Öpen Kadý Olursa...  (Emine Piþiren)

Yýllar önce Cumhuriyet gazetesi ve Milliyet gazetesinde bir haber okumuþtum. Haberin devamý ve neticesi “hangi aþamada?” sorusunu, hep sorar oldum. Ünlü avukat Burhan Apaydýn’ýn bir yazýsýydý:
252 
 Milletimin Hali Bu Maalesef  (Ahmet Zeytinci)

Elinde mikrofon spiker soruyor. ’’Bize üç tane dünya edebiyatýndan klasik eser ismi sayar mýsýnýz?’’ Saymaz mý benim vatandaþým, hemen sayýyor. ’’Anna Karenina-1 Anna Karenina-2, Anna Karenina-3’’ Vaaaav ne müthiþ cevap gözlerim yaþardý... Sonra tekrar soruyor ’’Magazin programý veya evlilik programý yapan üç isim sayar mýsýnýz?’’ Ondan kolay ne var? Hemen sayýyor ’’Seda Sayan, Esra Erol, Müge Anlý’’
253 
 Ayný Evin Birbirini Öldüren Sakinleri  (Murat Tekneci)

Yaþayabildiðimiz tek gezegen olan þu Dünya'da var olduðumuzdan beri birbirimize düþman olmaktan,kin gütmekten,nefret etmekten vazgeçmedik.Çocuklarýmýzý birbirine düþman yetiþtirmekten vazgeçmediðimiz sürecede öldürmeye devam edeceðiz.bugün yeryüzünde cenneti yaþýyor oluyorduk.
254 
 Neler Þehveti Artýrýr?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Fetvacý Muhterem! Bu saydýðýn yiyecek ve içeceklerin belki az da olsa þehveti artýrmada rolü vardýr; ama þunu unutma ki þehvette asýl rolü oynayan kafadýr, beyindir beyin! E
255 
 Siz de Yer Miydiniz  (Ahmet Zeytinci)

Kim sevmez kuzu etinden yapýlan bir yemeði de bütçe ile hatçe meselesine geliriz yine eðer ki tartýþýrsak... Sokaktan geçen bir on kiþiye sorun bakalým, ''Kuzu etinin fiyatý kaç para?'' diye, size ''Kuzu eti de nasýl bir et ki acaba?'' diyecek kaç kiþi çýkacaktýr? Hatta biraz daha ileri gidin ''Siz Mutancana diye bir yemek biliyor musunuz?'' deyin, bakalým ne cevaplar alacaksýnýz?
256 
 Bir Aðacýn Gölgesinde!..  (Deniz Ak)

....Danýþmak, yol bilmek Dünya'nýn kanunudur, zincirin devamý için bir öncesine uyulur!.. Þayet bizler de çok hasar almadan birer hayat istiyor isek gölgeleri takip etmeliyiz, gölgelerin üzerimizdeki haklarý için, yani bizim için!.. Ben içimde ve dýþýmda hep bunu savunurum, ve size de tavsiye ederim, þayet huzurlu ve mutlu bir ömür sürmek istiyorsanýz!.. selam ve dua ile!.. yolcu.
257 
 Ütopya  (ESRA VIZVIZ)

ben bir ütopyanýn neferiyim
258 
 Gercek Muslumanlar  (Alp Þahin)

Ne mutlu ki her seyi bilen bir millete sahibiz. Berberinden bakkalina, manavindan taksicisine kadar hemen hemen hepimiz her sey hakkinda bilgi sahibiyiz. Kendimizce yorumlar, elestirir ve bir sonuca baglariz. Okumayiz bile… Gerek yoktur cunku.
259 
 Bu Fetiþizm Baþka Deðiþik Bir Þey  (Ahmet Zeytinci)

Birisi gelecek sizin kýçýnýza burnunu dayayacak ve siz de onun burnuna zaaart zaaart amiyane tabir ile osuracaksýnýz, kibar tabir ile gaz çýkartacaksýnýz... Hadi be, hatta bir kere daha hadi be! Argoda da ''Osuruktan tayyare selam söyle o yare.'' diye de bir özlü sözümüz vardýr... Bir adý da yellenmedir, gaz çýkartmanýn... Geçenlerde bir yerde okumuþtum Ýrlandalýlar da gaza çýkartmayý pek sevmezler imiþ, gaz çýkaracaklarý zaman, canlarýnýn azar azar, kýçlarýndan çýkýp da gideceðini zannederlermiþ...
260 
 Petra Kelly ve Türkiye’de Ayý Oynatýcýlarý  (Yûþa Irmak)

Kimdir bu çevreciler? Ne yer ne içerler? Nelere karþý, nasýl mücadele verirler? Bu bahsi düþünürken Avrupa’nýn çevreye bakýþ açýsýný ve Türkiye’nin nükleer santral yapmak için çýrpýndýðý þu dönemleri kafamdan film þeridi gibi geçirirken aniden kelimelerin de boðazýma dizim dizim dizildiðini sizlere bilmecburiye söylemek zorundayým…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.