..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplum ve Birey
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey
281 
 Neden çok sinirliyim?  (Ýdil Öztep)

Sokakta yürüyorum. Bir yere gitmem lazým fakat yolu bilmiyorum. Orada duran polise soruyorum. Cevabý ise hepsiyle ayný; "Aha þurdan!"
282 
 Hrant Dink Anýsýna Birkaç Söz  (Osman AKTAÞ)

Doðanýn her yeri alçaklý yüksekli yaratýlmýþ. Aralarýnda kötü insan var, diye toplumlar hedef alýnmamalý. Toplumlarý birbirinden soðutup, düþman haline getiren zaten bu duygu ve düþünceler deðil mi?
283 
 Sizin Ýç Güzelliðinizi Yerim Ben  (Ahmet Zeytinci)

Ýçim temizdir billahi... Hatta içimi temizleyeyim, içimde ki mikroplar ölsün diye geçen gün dezenfektan içecektim ki tam arkadaþýmýn biri, oðlum senin içini dua ve þükür ile Rabbim temizler dedi... Bilemedim ben de, içim temizlensin keþke de dua da ederiz þükürde...
284 
 Derin Uykularda: Aydýn mýsýn?  (kemal düz)

balýklardan birinin, beyninin sürüde birliði saðlayan tepilerin odaðý olan ön bölümü çýkarýlýp da yeniden sürünün içine býrakýlýnca, genel olarak týpký türdeþleri gibi davranýr, yalnýz eskiden olduðu gibi sürüden ayrýlmaya özen gösterecek yerde, caný nereye isterse oraya gitmeye, bu arada, tüm sürü de onu izlemeye baþlar...
285 
 Kadýnýn Özü O Yasak Kelime  (Emine Piþiren)

Ýsviçre’de –sanýrým- yapýlan araþtýrma kadýnýn vajinal kaslarýyla 25 kg taþýyabileceði yönünde bir kas kullanýmýndan bahsediyor.. Çalýþtýrýrsa tabii…Peki kapasitesi bu kadar yüksek olan bir organýn , ben sadece 3 dakika erkek tatmini için olduðuna inanmýyorum.. J, G noktasý gibi þeylere de inanmýyorum.. Olay aslýnda iþte orada sapýtýyor.. Sahip olunan güç ve enerji daha yaratýcý ve önemli..Yaþamsal hatta…
286 
 Milli Eðitim Bakanýna Açýk Mektup  (Osman AKTAÞ)

Merhaba Sayýn Bakaným, Malumunuz olduðu üzere, 16 yýldýr eðitim bir yazboz tahtasýna döndü. Ne öðretmen, ne öðrenci ne de veli, iki gün sonra nasýl bir yönetmelikle eðitimin deðiþeceðini kestiremez hale geldi.
287 
 Yüzlerce Hayattan Biri...  (Emine Piþiren)

Ýki insan konuþmaktaydý: "...Neden dürüst ve iyi insanlar hep kaybetmeye mahkumdurlar?..Neden hep kötüler kazanmakta?.." "...Çünkü; kötüler yanlýþlarýna sýký sýkýya sarýlýr ve asla vazgeçmezler. Ama; dürüst ve iyi insanlar doðrulara sarýlmaktan vaz geçerler..."
288 
 Dikkat Etmeleri Lazým Metin Yazarlarýnýn  (Ahmet Zeytinci)

Bir iki hafta önce ki skeçte adam dedesini anlatýyor. Önce dedesini cepheye savaþa gönderiyor. Savaþa giden dede Sakarya Meydan Savaþýnda, bir bakýyor sonra tak topukkkk... Yine devam ediyor anlatan arkadaþ. Dedesi Çanakkaleye gidiyor orada da cepheye ulaþýyor þöyle bir bakýþ fýrlatýyor karþý tarafa, tak oradan da topukkkk.... Sonra baþka bir cepheye gidiyor orada da ayný olay yaþanýyor dede yine tak topukkkk....
289 
 Toplumu Yutmaya Hazýrlanan "Dalga Hareketi"  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

David anlamýyor musun? Yeni üyeler kazandýrma görevi bir çýlgýnlýða dönüþtü. Týpký partilerde ve tarikatlarda olduðu gibi. Dalga Hareketine üye olmazsanýz çok geç kalmýþ olacaksýnýz diye öðrencileri “tehdit ediyorlar”. Bu harekete katýlmazsam ya da katýlmak istemezsem neden geç kalmýþ olacaðým? David anlamýyor musun? Herkes bu Dalga Hareketi denen çýlgýnlýðýn sarhoþluðu içinde. Dalganýn ne olduðunu anlamýyorlar. Kimse neler olduðunun ya da olacaðýnýn “farkýnda deðil”. En önemlisi herkes kendi kiþiliðine ne olduðunun farkýnda deðil? Bize ne oldu David? Herkesin dalgadan gidip gitmeme tercihi olmalý. Bütün öðrenciler dalga tarafýndan “yutulmuþ” gibiler. Dalganýn hangi yönde geliþeceðini tahmin edemezsin. Dalga kontrolden çýkar ve seni yutar. Týpký þimdi olduðu gibi. Bu öðrencilerin hepsi deðerlendirme yeteneði geliþmemiþ çocuklar. Hiç kimsenin dýþlanmadýðý bir hareket olarak baþlayan dalga artýk çýðýrýndan çýktý. Bireylere “özgürlük” ve “baðýmsýzlýk” sloganýyla yola çýkan dalga artýk bizim özgürlüklerimizi “tehdit” ediyor. Dalgaya katýlmak istemeyen öðrenciler bu yüzden dayak yiyorlar. Dalga içinde korkudan herkes birbirini “ihbar ediyor”. Kimse birbiri ile konuþamaz hale geldi.
290 
 301 Can - In Hesabý!.  (Semra Arslan)

..dünya çocuklarýný diri diri topraða gömmeye devam ediyor anne!.. Ne olur biraz daha yaþa da birlikte gölgelik olalým o çocuklara, insanlýk merhameti senden öðrensin biraz daha yaþa! Ne olur annem biraz daha yaþa da anneliði öðret bana!.. Yoksa bu kýyým durmayacak anne bize yardým et bizi affet bizi baðýþla..
291 
 Bilin (Mey) En Numaralar - I  (Fuat Türker)

... insanda biyolojik olarak eþcinsel eðilim yoktur ve eþcinsel kimlik, olmasý gereken cinsel kimlikten sapmadýr. Bu sebeple eþcinsellik, toplumsal olarak onaylanmamalýdýr."
292 
 Çocuktan Gelin Olmaz  (Hakan Yozcu)

“Bizde olsaydý nasýl karþýlanýrdý?” diye merak ediyordum. Bu merakým da Antalya’da giderildi. “Çocuk Gelin” deneyi Antalya Rotary Kulübü tarafýndan Antalya Atatürk Parký’nda yapýldý. Adýna “Toplumsal Duyarlýlýk Testi” dendi. ABD’de yapýlan deneyle hemen hemen aynýydý yapýlan duyarlýlýk testi. Aralarýndaki tek fark, adamýn 60 deðil, 35 yaþýnda, kýzýn da 11 yaþýnda olmasýydý. Yani bizimkiler, biraz daha insaflý davranmýþ ve erkeðin yaþýný yarýya düþürmüþlerdi.
293 
 Türk,kürt,arap,çerkez... Hepsiyim...  (ÇAÐLA GÖKDENÝZ)

Bakýn baþta söyleyeyim siyasetle aram iyi deðildir.Kendimce bir görüþüm vardýr ama bu da beni ilgilendirir.Hem söyler misiniz bana? Doðarken hangimize soruldu,Türk mü, Kürt mü, Çerkez mi doðmak istiyorsun diye.Hiçbir sual sorulmadan dolayýsýyla seçme hakkýmýzý kullanmadan geldiðimiz bir dünyada kalkýp Kürtler diye ayýrým yapmaya hiç mi hiç hakkýnýz yok.
294 
 Polis Te Iscidir  (Alp Þahin)

Polis - isci - halk kavramlari birbiriyle ic icedir. Sadece siyasi basta olmak uzere bazi oncelikler yuzunden taraf secmek zorunda kaliriz. Hepsi bu.
295 
 Ýçimizdeki Mustafa Kemal  (Osman AKTAÞ)

Kutsal þehir Thessaloníki (Selanik)'te bir güneþ doðdu. Bu güneþ kuþluk vakti Ýstanbul'da ýþýdý ve Samsun'a ulaþtý.
296 
 Hiçbir Þey Göründüðü Gibi Deðildir  (Emine Piþiren)

"...Aylardýr iþ bulamayan delikanlý artýk önüne gelen her yere baþvuruyordu. Hayvanat bahçesinin önünden geçerken durdu ve 'neden olmasýn' deyip, oraya da baþvurdu..."
297 
 Gençleri Neden Sevemiyorum?  (Hulki Can Duru)

Bana kalýrsa Marx ve Darwin çuvalladý gibime geliyor, çünkü yeni yetiþen kuþaklarda saðlýklý bir evrim yok, geliþme yok, tekamül yok. Tam tersi bozulma, çürüme ve kokuþma var… (Bu durumda Freud haklý çýkýyor) En çok kime acýyorum biliyor musunuz? Bunlarýn anne ve babalarýna… Çünkü modern psikoloji ana babayý suçlamayý kendine en kolay yol olarak ilke edinmiþ.
298 
 Seçmeli Kuran Dersleri Bedrin Aslanlarý Kadar Þanlý mý?  (hasan tülüceoðlu)

Burada Arapça ezan yasaðýnýn meclisce kaldýrýlma kararý fazlasýyla yetiyordu. Meclis kararýný duyan Anadolu minarelere Arapça ezan okumaya koþmuþtu.
299 
 Alice ve Dante'nin Ýmkansýz Birlikteliði  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Gelelim Alice’e ve bir türlü içinden çýkamadýðý þu ‘Harikalar Diyarýna’. / Sahi, bu kýz neden oradan bir türlü çýkamaz? / Caný mý istemiyor, kayýp mý oldu? / Týpký, çýkmaz sokak gibi. / Çýkýþ kapýsýný bulabilsin diye, Alice&#
300 
 Bayram Gelmiþ  (Sevgili Özbek)

Kilometrelerce uzaklardasýn Geçmiþten kalan sevdalarýma dair Yâdýmýn son duraklarýndasýn Bir bayram daha geçip gidiyor böyle Dem aldým sensizliði gözlerimdesin

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Coðrafya - Aþk - Kader
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Gerçek
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ýyi ve Kötünün Savaþý
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Muasýr Medeniyete Erme
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Mutluluk ve Huzur
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölüm ve Ýhtimaller Üzerine
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Ölümü Unutarak Yaþamak
Erdem Ýlker
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Neyimizi Kaybettik
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Bu Devirde Ne Kaldý
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Vargas ve Fazlasý
Alp Þahin
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Var Mýyýz Yok Muyuz
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Toplum ve Birey
Sempati ve Antipati
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Toplum ve Birey

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.