..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Popüler Kültür
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Popüler Kültür
21 
 Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun  (osman demircan)

Yeni moda: Evliyken sevgilin olacak. Boþanmayacaksýn. Çünkü boþanýrsan sevgilin seni dul ne yapsýn; kuru ne yapsýn. Sen evliyken deðerlisin. Boþanýrsan deðerini kaybedersin. Yeni moda aþklarda üçü bir arada olmalý. Eve gelince kocan ya da karýn seni karþýlamalý. Sevgilinin yanýnda ise onunla el ele tutuþurken, parmaðýnda evlilik yüzüðü olmalý.
22 
 Bayram Huzur Ýçinde Geçti  (Hakan Yozcu)

Ayrýca bu sene Bayram ziyaretine Londra’dan yeðenim Leman da eþi ile birlikte geldiler. Eþi Wesley Harrison Ýngiliz. Her ikisi de Londra’da polis memuru. Çocuklarý Ediz, dünyalar tatlýsý. Neþemiz, mutluluðumuz ve sevgimiz oldu. Wesley, KKTC’ye ikinci kez geliyor. Burayý o kadar çok sevdi ki emekliye ayrýlýnca buradan ev alýp buraya yerleþmeyi bile düþünüyor. Özellikle plajlarý ve doðal güzellikleri çok beðendiðini belirtiyor.
23 
 Perakende Fiyatýna Kilo Hesabý Pop Starlar…  (Seval Deniz Karahaliloðlu)

Týpký eroin baðýmlýlarý gibi aðýzlarýnýn kenarýndan süzülen salyalarla birlikte bir sonraki yarýþmayý bekleyen ‘aday süngerler’, kendilerine ne olduðu gerçeðinden tümüyle habersiz, ‘toplumsal bir histerinin’ baþ aktörleri olarak
24 
 Cem Adrian ve "Yalnýzlýk" Klibi  (Burcu Özdamar)

Bu kadar yaygaranýn koparýlmayacaðý ve düþünce özgürlüðünün yasaklanmasýna gerek kalmayacak olgunluklara eriþebileceðimiz günler yaþamak ümidiyle.
25 
 Bir Makale Yazmak 1  (Bayram Kaya)

Fakat bir fikri çalýþma için imla asgariden bir durum iken, bir makale için tüm hücceti ile belirecek bir imla o makale için asýl olan hedef deðildir.
26 
 Güldemdekiler 1  (Hardal Biber)

A.H.B.Ajansýndan Seçme Haberler. Ertuðrul Lökdöt Toplu Yazýlarý. Kýlcal Kulunç'un Gülüþü Tescil Edildi. Aziz Yýldýyým'dan Þok Açýklama. Kaþar Evren'den Çok Özel Bir Açýlýþ Töreni. Süleyman Geðiren Hortladý.
27 
 "Yalnýzlýk" Hastalýðýna Reçete!  (Yûþa Irmak)

Öyle bir dünyada yaþýyoruz ki “çalýþma”, “çalýþan”lardan daha deðerli sayýlýyor… Özellikle özel kurumlarýn bu anlayýþý hem devlet kadrolarýnda hem de normal iþ hayatý dýþýndaki yaþayýþ biçimlerimize de sirayet ediyor. Yani evlerimizin düzeni, devletin sunduðu saðlýk hizmetleri, þahsi boþ zamanlarýmýz, duygusal ilgi alanlarýmýz vs… hepsi çalýþma þartlarýnýn uyduðu kurallarla yürütülür hale geliyor bir zaman sonra. Öyle ki kurumlar soyut varlýklarýyla tek tek insanlarý somut varlýklarýný hesaba katmaz bir kerteye ulaþýyor…
28 
  azerbaycan Milli Tiyatro Günü  (Hakan Yozcu)

Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Müdürlüðü yaptýðým yýllarda Azerbaycan’a iki defa gitmiþtim. Birçok Tiyatroyu gezmiþ ve oynanan oyunlardan birkaçýný izlemiþtim. Azerbaycanlýlar, sanata karþý büyük bir sevgi besliyorlar. Sanatçýlarýný asla unutmuyorlar. Birçok caddeye ya heykellerini dikiyorlar veya onlarýn adlarýný veriyorlar. Hatta sanatçýlar için bir de orman yapmýþlar. Ölen sanatçýlarýný da sanatçýlar için yapýlan kabre defnediyorlar. Bu süre içinde Azerbaycan Devlet Akademik Millî Dram Tiyatrosu Müdürü Sayýn Prof dr Ýsrafil Ýsrafilov Bey ile çok yakýn dost olmuþtum. Bakü’de Azerbaycan ve KKTC arasýnda tiyatro alanýnda ilk defa Bir “Ýþbirliði Protokolu” imzalamýþtýk.
29 
 Bedelli Askerlik Hakkinda Aforizmalar  (Alp Þahin)

Vay efendim zenginin cocugu niye para verip askerlik yapmiyor da fakir parasi yok diye askerlik yapmak zorunda kaliyor? Memleket olarak bedelli askerlige bakis acimiz bu kadar net.
30 
 Millî Bütünlüðümüz ve Türkçe  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Geçen zaman Türkçenin aleyhine iþliyor. Günümüzde milletimizi cendereye alan dil ve kültür sömürgeciliðinin önüne geçecek Karamanoðlu Mehmet Bey gibi kararlý ve cesur insanlara ihtiyaç vardýr. O, bundan yüzyýllar önce dilin gidiþatýný beðenmemiþ, bunun üzerine þu sert fermaný yayýnlamýþtýr: “Bugünden geru divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden baþka dil kullanýlmayacaktýr.”(13 Mayýs 1277) Bu fermandan sonra her yerde Türkçe konuþulmaya baþlanmýþtýr. Bugün Türkçenin itibarýný iade edecek kararlý idarecileri mumla arýyoruz. Bu çaðýn Karamanoðlu Mehmet’ini hasretle bekliyoruz.
31 
 Köklerimize Sahip Çýkmak  (Hakan Yozcu)

Kendisine hak veriyorum. Gerçekten Türkiye’den gelen nesil, yavaþ yavaþ bu kültürü unutmaya baþladý. Çünkü kendi halk danslarýyla haþýr neþir olamýyorlar. Davul zurnayý bilmiyorlar. Öðrenilen halk oyunlarý da KKTC’ye has oyunlar. Yani sadece buranýn oyunlarýyla kalýyorlar. Bu nedenle bir þeyler eksik kalýyor sanki… Oysa her alanda olduðu gibi bu alanda da iki kültür yan yana, paralel olarak sürdürülebilir. Her ikisi de yeni nesle zevkle öðretilebilir.
32 
 Türk Erkekleri Kadýnlaþtýrýyor  (HASAN MAHÝR)

Bazý kanallarda özellikle kadýn tavýrlý erkek olarak adlandýrýlan kiþiler program yapýyor yada programlara konuk oluyor. Bu programlar her geçen gün biraz daha artmaktadýr. Görünüþte erkek gibi görünen bu kiþilerin giyimleri kadýnýmsý. Kaþlarýný almýþ kad
33 
 Kendinizi Tanýtýn Yazýsýna Atfen...  (AHMET ALPER DEPÇE)

kendini tanýyýp da özetleyen insan kimdir. Kendini tanýyan mý,düþlerini anlatan mý?
34 
 Biz Kimik? (Sərbəst Þer)  (Həbib Müntəzir)

Biz kimik? (Sərbəst þer)
35 
 Dokunma...  (laina )

Bize hep yasaklandý dokunmalar.
36 
 Bir Toplumun Müziði Konuþtuðu Dilin Aynasýdýr  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Öztükçeciliðin, müziðimizi yozlaþtýrmasý...
37 
 Lâfügüzaf  (suzan agatoglu)

Lâfügüzaftýr, gecenin sessizliðinde diye baþlayan her girizgah.
38 
 Fasýl" Dan Koro" Ya; Serhânende" Den Þef" E Geleneksel Mûsýkîmiz" Deki Ýcrâ Anlayýþýna Kronolojik Bir Bakýþ  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türk Mûsýkîsi korolarýna eleþtirel bir bvakýþ...
39 
 Gerçeði Bize Kim Gösterebilir?  (Ömer Akþahan)

Geçen yüzyýlýn son çeyreðinden günümüze giderek hýz kazanan sanal bir çaðýn içine sürükleniyoruz. Roma Ýmparatorluðunun Benhur’u, asil gladyatörler çaðý yerini artýk sanal gladyatörlere býraktý.
40 
 Azzz Ssonraaaa!!  (Burak Doðan)

Dedelerimiz, babalarýmýz, amcalarýmýz yýllardýr bizlere hep gerçekleþtiremedikleri hayallerini anlattýp durdular. 78’li abilerimiz çektikleri acýlarý, 88’liler yükselen deðerleri anlatýrken, 98’lilerin ise gelecekte çocuklarýna anlataca




son eklenenler
Bu Seviye Merkeplerde Yok!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Popüler Kültür
Teslimiyet 6
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bir Makale Yazmak 4
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bir Makale Yazmak 3
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bir Makale Yazmak 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Bir Makale Yazmak 1
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Kurtuluþun Felsefesi (Açký 3)
Bayram Kaya
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bayram Huzur Ýçinde Geçti
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Popüler Kültür
Köklerimize Sahip Çýkmak
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Popüler Kültür

Salih Zeki Çavdaroðlu
Eleþtiri > Popüler Kültür
azerbaycan Milli Tiyatro Günü
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Popüler Kültür
Bedelli Askerlik Hakkinda Aforizmalar
Alp Þahin
Eleþtiri > Popüler Kültür
Anlamak ve Anmak
Medine Yýldýrým
Eleþtiri > Popüler Kültür
Cem Adrian ve "Yalnýzlýk" Klibi
Burcu Özdamar
Eleþtiri > Popüler Kültür
Jantlar Gibi Aksesuar Oldun
osman demircan
Eleþtiri > Popüler Kültür

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.