..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Hilal Akdemir
Hilal Akdemir - Özgür olduðunu bilmek fakat tadýný asla almamak...
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Hey, Sen! (Hilal Akdemir) 2 Þubat 2014 Aþk ve Romantizm 


  Öylesine Bir Ben (Hilal Akdemir) 30 Mart 2012 Günlük Olaylar 

okunmasa daha iyi aslýnda biraz saçma ama gerçekçi de entelektuellerin ilginç bir tablo dedigi, cocugun eline fýrca versen daha güzel çizer abi diye yorumladýðýmýz abuk subuk resimler gibi

  Bir Gidiþi Ýzlemek... (Hilal Akdemir) 22 Nisan 2011 Yüzleþme 

sadece anlatmak istedim.

  Bazen (Hilal Akdemir) 4 Nisan 2011 Yaþam 

bazen ölmek istersin, ölemezsin, bazen yaþamak istersin, yaþayamazsýn. bazen, bazen iþte...

  Olur Ya... (Hilal Akdemir) 30 Ocak 2011 Sevgi ve Aþk 

vardýr elbet bir sebebi...

  Ben ve Ben (Hilal Akdemir) 12 Ocak 2011 Yaþam 

kendimi buluyorum yýllar sonra bu eskimiþ zihnimde. zihnimin çürümüþ, kararmýþ duvarlarý arasýnda öylece duran ben, beni öylesine özlemiþ ki...

  Beni Yeniden Öldür... (Hilal Akdemir) 11 Ocak 2011 Ýtiraflar 

Ben, ben olana kadar tekrar ve tekrar öldür; beni bana döndür.

  Ya Gerçek Deðilse Gerçeklerimiz? (Hilal Akdemir) 9 Ocak 2011 Yaþam 

Bu düþüncemi sizlere yunan mitolojisinden alýntý bir efsanesiyle açýklamak istiyorum wikipediadan edindiðim bilgiler doðrultusunda hikayenin kafamdaki eksik kýsýmlarýný tamamladým.

  Kanatsýz Bir Kuþ Gibi... (Hilal Akdemir) 15 Aralýk 2010 Ýtiraflar 

Hiç sevilmemiþ bir yürek gibi herþeyden bir haber ayaklarým, geziniyor öylesine yosunlarýn üstünde. Kimi zaman deniz kabuklarý kesiyor ayaklarýmý. Oluk oluk akan kaným, beni öldürmeye yetmez ki; sadece deniz kabuðu... Kanatsýz bir kuþ gibiyim bu sahilde, her þeye raðmen uçmaya çalýþan.

  Belki Biraz Kiþisel (Hilal Akdemir) 14 Aralýk 2010 Yüzleþme 

Bana neleri seversin demiþtin yapmaktan en keyif aldýðým þeyleri sormuþtun… Sana kumsalda uyuya kalmak ya da giysilerimde ýslanmak yaðmurun altýnda demiþtim. Demek istediðim daha birçok þey vardý ama dememeyi seçmiþtim. Çünkü aslýnda umursamýyordun bunlarý. Þimdiyse ben merak ettim neleri sevdiðimi. Ama bunlarý neden yazýp yayýnladýðýmý bilmiyorum.

  Zamanda Dondurdum Seni (Hilal Akdemir) 10 Aralýk 2010 Aþk ve Romantizm 


  En Sevdiðim Film... (Hilal Akdemir) 4 Aralýk 2010 Aþk ve Romantizm 


  Fedakarlýk... (Hilal Akdemir) 4 Kasým 2010 Anýlar 

Eminönü vapur iskelesinin önünde, öðle saatleri miydi bilmem. 1-2 gün önce sanýrým: O bana baktý, anladým; ben de ona baktým, korkularýný sileyim diye. Doðru mu yaptým, yanlýþ mý; bilemiyorum. Ama ona bir bedel ödenecekse sonunda, baþýndan en büyük riski almasýný öðrettim.

  Altýn Saçlý Kýz (Hilal Akdemir) 3 Kasým 2010 Düþler 

karanlýktan aydýnlýða uzanan içsel yolculuktaki altýn saçlý kýz, masalýmsý bir karakter olmamasýna karþýn, hayallerimde ki peri imgesi aslýnda. bir hayalimi daha paylaþmak istedim sadece. ve yazdým. hayallerimi yazýyorum, gerçek olmuþlar gibi geliyor. yazmayýnca solup gidiveriyorlar aklýmdan. unutmak iyidir ama hayaller unutulunca, karanlýk kaçýnýlmaz oluyor.

  Seni Çok Seviyorum; Kendime Ýtiraf Edemeyecek Kadar (Hilal Akdemir) 22 Ekim 2010 Aþk ve Romantizm 


  Adam... (Hilal Akdemir) 12 Ekim 2010 Ýliþkiler 

baktým, sadece bir bakýþla anladým senin düþüncelerini. baktým, sadece yüzüne deðil be adam! ben sana baktým, senin bana bakamadýðýn gibi... ben baktým sense yüzünü sakýndýn bir zamanlar iltifat ettiðin gözlerden.

  Olasýlýðýn Güneþinde, Mutluluðun Saçlarýný Okþamak... (Hilal Akdemir) 18 Eylül 2010 Ýliþkiler 

aldatabilirdim ama yapmadým. gecenin huzuru dururken güneþi seçmek belki de en büyük aptallýðýmdý benim. oysa güneþte de sevdiðim þeyler vardý, sýrf tenimi yakýyor diye geceye sýðýnmak doðru olur muydu?

  Vazgeçtim Kendimden (2) (Hilal Akdemir) 4 Aðustos 2010 Yaþam 

Bir pamuk þeker gibi hayat benim için; yemesi zevkli. Ama aðzýma attýðým en büyük parçalar bile hemen çözülüyor dilimde. Ve sonuna geldiðimde ne olacaðýný biliyorum: Çubukta kalan ve asla yetiþemeyeceðim küçük ama en lezzetli parçalar.

  Vazgeçtim Kendimden (1) (Hilal Akdemir) 4 Aðustos 2010 Yaþam 

Ve ayýp bunlar: tüm bu yazdýklarým; mantýksýz, ayýp, saçma, bu felsefe de deðil, bu hayal de deðil. Öyle bir þey iþte, öyle bir ben...

  Ama Özgürce... =) ) (Hilal Akdemir) 28 Temmuz 2010 Aþk ve Romantizm 


 

 




  22.11.2010 18:26:52  

Geçen gün bir alýþveriþ merkezinde dolaþýrken yýlbaþý süsleri satan bir maðaza gördüm. Dikkatimi çeken bir biblo oldu. Kardan adam. Uzun boylu, atkýlý, þapkalý… Kardan adama bacak eklemiþler gerçekten adam olmuþ yani.

Havuçtan burnunu hep sevmiþimdir bana hep tavþanlarý hatýrlatýr beyaz tüylü, çirkin hayvanlar. Çirkin bulmama raðmen tavþanlarý severdim. Neden bilmiyorum ama bana samimi gelirlerdi ve sadýk. Her neyse, o bibloyu aldým ve çok mutlu oldum: Bir anlýðýna… Eþyalar, giysiler, arabalar, evler, her þey; ihtiyacýmýz olmadýðý halde ihtiyaca dönüþtürdüðümüz þeyler… Bütün bunlardan nefret ediyordum son zamanlarda. Öyle ki aklýma kaçýþ planlarý geliyordu. Ama o kardan adamý görünce bütün bunlara benimde baðlý olduðumu anladým. O aptal biblo bana kendimle ilgili yadsýyamayacaðým bir gerçeði hatýrlattý. Ben de tüm bunlara muhtaç olmuþtum. Atalarým yüzünden para denilen þeyin kölesiydim öyle ki asla özgürce dolaþamayacaktým, asla bir insanla samimi bir sohbet yapamayacaktým. Bizleri kinle doldurdular, beyinlerimizi ucuz filmleriyle yýkadýlar, hayatlarýmýzý ve düþünme kapasitemizi ellerimizden aldýlar. Öyle ki düþünme iþini bizim yerimize yaptýlar. Biz hiç düþünmedik. Biz sadece çalýþýp para kazanmalý, okumalý büyük adam olmalýydýk. Ya istemiyorsam? Bir karavaným olsa dedim kendime ve onunla dünya turuna çýksam; bu mümkün. Ancak imkânsýz. Çünkü yine o lanet olasý, 2 heceden oluþan, amaçsýz, saçma sapan kâðýt parçasýna baðlýydý hayalim. Kim bilir kaç insanýn hayatý bu aptal kâðýt parçasý yüzünden heba olmuþtu. Düþünsenize, dünyayý, Allahýn yarattýðý güzellikleri göremeden sadece fabrikalarda yaþayan bir grup insan… Ve hanginiz onlarla samimi bir sohbet yapabilir ki? Sadece onlarla mý simitçiler, taksiciler, fabrikatörler, emlakçýlar… Artýk insanlara insan olarak deðil de taksici, simitçi olarak bakýyoruz. Bu yüzden konuþmuyoruz anca bir otobüsün nereden geçtiðini ya da saat kaçta kalkacaðýný sormak için aðzýmýzý açýyoruz çünkü o insan deðil; o çalýþan, o görevli ve bizde birazdan iþimizde olacaðýz. Ve sýra gelecek para için yapýlan basit sohbetlere ‘ooo Ayþe haným nasýlsýnýz?’ Ayþe hanýmýn kim olduðunu bilmiyordun ki 2 dakika önce! Bunlarý anlamak istemiyorum artýk sorgulamaya baþladým o yüzden. Anlama kýsmýný hýzlý geçtim baktým ki iþ içinden çýkýlacak gibi deðil. Para uðruna heba olan yýllar, oysa o yýllardan 1 tanesini kimse olmadan, sessizlik içinde, boþ boþ oturarak geçirsek kendimize daha çok iyilik etmiþ olurduk; en azýndan stres olmazdý, en azýndan kafamýz yorulmazdý ya da en azýndan temiz olurduk. Günahsýz olurduk. Býrakýn hadi bunlarý þimdi, gidin çalýþýn, vakit kaybetmeyin boþuna. Ne demiþler, ‘vakit nakittir.’



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilal Akdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 14:35:18