..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Mehtap Gözükan
Mehtap Gözükan - Kuran'a Göre
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Hadissiz Kuran Anlaþýlmaz Diyenlere Sorularým Var! (Mehtap Gözükan) 20 Haziran 2016 Din 

Allah pek çok ayetinde Kuran'ýn kolaylaþtýrýldýðýný, anlaþýlýr olduðunu ve her örneði barýndýran noksansýz bir Kitap olduðunu bildirir. Ancak bir kýsým insan "Tamam Kuran noksansýzdýr ama þu þu Kuran'da yazmaz, onlarý nebinin sözlerinden öðreniriz" der. Bu samimiyetsiz yaklaþýmý çürütmek için ilgili ayetleri ekleyip, sonra sorularýmý sýrasýyla soracaðým. . Biz bu Kur'anda çeþitli açýklamalar yaptýk, öðüt alýp düþünsünler diye, oysa bu, onlarýn daha da uzaklaþmalarýndan baþkasýný arttýrmýyor. (Ýsra Suresi, 41)

  Kuran Arapçadýr, Ama Hükümleri Evrenseldir (Mehtap Gözükan) 3 Mart 2016 Din 

Bir kiþiye veya topluma bir konuda bilgi vermek istediðinizde, o toplumun veya kiþinin dili ile mi bilgi verirsiniz, yoksa hiç anlamadýðý bir dilde mi anlatýrsýnýz? Elbette makul ve mantýklý olan, mesaj vermek istediðiniz toplumun veya kiþinin dilini kullanmaktýr.

  Ölülere Kuran Okunmaz, Kuran Diriler Ýçindir (Mehtap Gözükan) 7 Ocak 2016 Din 

Halk arasýnda yanlýþ bilinen bir konuyu ayetlerle delillendirerek anlatmak istiyorum. Toplumumuzda ölen kiþinin mezarý baþýnda Kuran okumak ya da ilerleyen zamanlarda Kuran okuyup ölünün ruhuna göndermek gibi bir takým adetler vardýr. Ancak bilinmelidir ki ölen kiþinin amel defteri ölümüyle beraber kapanýr. Ve herkes, hayattayken -kendi- yapýp ettiklerinden sorumludur. Bir baþkasýnýn amelinin diðerine faydasý yoktur. Þimdi bu konuyu soru cevap þeklinde biraz detaylandýralým...

  Peygamberin Hadisi Kuran'dýr (Mehtap Gözükan) 16 Aralýk 2015 Din 

Baþlýðý görünce öfke duyan ve itiraz edenler olacaktýr mutalaka. Ancak önyargýlý olmadan, "acaba ne demek istiyor" diye anlamaya çalýþarak yazýmý okumanýzý rica ediyorum. Atalarýnýzdan öðrendiklerinizi bir kenara býrakýn ve delil olarak sunacaðým ayetleri, üzerinde düþünerek okuyun lütfen.

  "Okumak, Düþünmek, Akletmek, Sorgulamak" Farz Ýbadettir (Mehtap Gözükan) 23 Kasým 2015 Din 

Mutlaka duymuþsunuzdur. "Ýslam akýl deðil nakil dini" diyenleri... Oysa Allah yüzlerce ayette okuyan, düþünen ve akledenlerin öðüt alacaðýný bildirir. Dolayýsýyla Ýslam akýl dinidir. Allah baþkalarý sizin adýnýza okusun, düþünsün, size anlatsýn demiyor ayetlerde. Fert olarak bizlerin okumasýný, üzerinde düþünmesini ve öðüt almasýný söylüyor.

  Kuran'ý Resul Deðil, Allah Açýklamýþtýr! (Mehtap Gözükan) 29 Ekim 2015 Din 

"Yeni bir akým çýktý. Kuran müslümanlýðý, meal sapýklýðý (haþa). Peygamberin sünnetini yok etmek bunlarýn gayesi" ! "Ýslam'ý doðru yaþamak için Kuran yeterlidir" diyen insanlarýn maruz kaldýðý sözlerdir bunlar.

  Nisa 34'de Kadýný Dövmek Yoktur (Mehtap Gözükan) 14 Ekim 2015 Din 

Erkeðine ihanet eden ya da geçimsizlik yapan bir kadýný dövmek zaten çözüm deðildir. Çözüm bu tutumuna devam eden kadýný güzellikle býrakmaktýr. Boþanana kadar yine erkeðin sorumluluðundadýr kadýn. Hatta boþandýktan sonra dahi erkek, kadýný korur ve kollar.

  Kuran'ý Hz. Muhammed mi Yazdý? (Haþa) (Mehtap Gözükan) 6 Eylül 2015 Din 

Ateist ve deistler, Kuran'ýn Hak Kitap olmadýðýný, Hz. Muhammed tarafýndan kendi hevasýna uygun þekilde yazýldýðýný iddia ederler. Bu iddialardan bazýlarý þöyle; Kadýnlara düþkün olduðu için kendisine sýnýrsýz eþ imkaný saðladý. Güç ve iktidar istiyordu, bu nedenle savaþtý. Zenginlik istiyordu, savaþta elde ettiði ganimetleri kendine aldý. Ýnsanlarý cehennemle korkutup cennet vaadleri ile kandýrýyordu. Dünya üzerindeki diðer hayvanlardan habersiz olduðu için, kendi bölgesindeki hayvanlardan baþkasýný Kuran'da yazamadý... gibi... (Kuran ve Peygamberi bu iddiadan tenzih ederim)

  Tebliðden Ücret Almak Haksýz Kazançtýr! (Mehtap Gözükan) 25 Temmuz 2015 Din 

Ramazan ve kandil günlerinde dini programlar, televizyonlarýn reyting için vazgeçilmezi oldu. Özel günlere sýkýþtýrýlsa da televizyonlarda din konulu programlarýn olmasý çok güzel. Ancak güzel olmayan bir þey var; o da bu programlarda yer alan hocalarýn aldýðý dudak uçuklatan rakamlar. Bu yazýmda, din anlatýlýp bundan geçim saðlanmanýn Kuran'a tamamen ters olduðunu, ve alýnan paranýn da haksýz kazanç olduðunu anlatmaya çalýþacaðým.

  Ýslam'da Fetih Savaþý Yoktur, Savunma Savaþý Vardýr (Mehtap Gözükan) 21 Haziran 2015 Din 

Ýslam'a atýlan en büyük iftiralardan biri, Ýslam'ýn kan, þiddet, terör dini olduðu söylemidir. Bu iddiayý savunanlar aðýz birliði etmiþcesine, Kuran'ýn yarýsý savaþtan ve öldürmekten bahsediyor

  Ýslam'da Recm Gibi Ýnsanlýk Dýþý Vahþet Yoktur! (Mehtap Gözükan) 5 Haziran 2015 Din 

Bir konunun Ýslam'daki hükmünü öðrenmek istiyorsak, Ýslam'ýn tek gerçek kaynaðý olan Kuran'a bakmamýz gerekir. Kuran noksansýzdýr. Allah, "Andolsun, size (bütün durumlarýnýzý kapsayan) zikrinizin içinde bulunduðu bir Kitap indirdik. Yine de akýllanmayacak mýsýnýz?" (Enbiya Suresi, 10) der. Kuran harici hükümler geçersizdir.

  "Müminleri Savaþa Teþvik Et" Ayeti Savaþ Kýþkýrtýcýlýðý mý? (Mehtap Gözükan) 21 Mayýs 2015 Din 

Ýslam, barýþ kökenli bir kelimedir. Temelinde barýþ olan Ýslam'ý savaþ ve vahþet dini gibi göstermeye çalýþanlarýn, Kuran ayetlerinden bihaber olduklarý aþikardýr. Ýslam'da savaþ, sadece ve sadece saldýrý olursa haktýr. Doðal olarak saldýrý olduðunda, savunma amaçlý olarak yapýlmasý gereken ne ise o yapýlýr. Ýslam'da savaþ ve kýsas dýþýnda bir canýn alýnmasý, tüm insanlýðý öldürmekle eþ tutulur ve en büyük günahlardandýr. Asýl konumuza girmeden önce Kuran'da savaþýn baþlama koþulunu anlatan bir kaç ayet eklemek istiyorum. Kendilerine zulmedilmesi dolayýsýyla, onlara karþý savaþ açýlana (mü'minlere, savaþma) izni verildi. (Hac Suresi, 39)

  Mirasta Erkeðe Ýki, Kadýna Bir Pay Olmasý Haksýzlýk mý? (Mehtap Gözükan) 29 Nisan 2015 Din 

Miras konusuna girmeden önce Kuran'dan bir kaç detayý hatýrlatmak istiyorum. Ýslam'da kadýn ve erkek amel bakýmýndan tam eþittir. Kuran'da hitap ''mümin erkekler ve mümin kadýnlara söyle'' þeklindedir. Kimse kimseye üstün deðildir. Allah ayette''Erkek olsun, kadýn olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç þüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaþatýrýz ve onlarýn karþýlýðýný, yaptýklarýnýn en güzeliyle muhakkak veririz.'' (Nahl Suresi, 97) der. Üstünlük sadece takvaya göredir. Bu da Allah Katýndadýr. ''Allah Katýnda sizin en üstün olanýnýz, (ýrk ya da soyca deðil) takvaca en ileride olanýnýzdýr.'' (Hucurat Suresi, 13)

  Þahitlikte Bir Erkeðe Ýki Kadýn Olmasýndaki Hikmetler (Mehtap Gözükan) 11 Nisan 2015 Din 

Kuran'da borç hususunda yapýlan þahitlikte bir erkeðe karþý iki kadýn olmasý, bazý ateist arkadaþlar tarafýndan Ýslam'da kadýnýn deðersiz olduðu þeklinde yorumlanýyor. Oysa anlaþýlanýn aksine, ilgili ayete kadýnýn rahatý ve konforu gözetiliyor. Þimdi ayeti inceleyelim...

  Siz Kuran'ý Araplardan Daha mý Ýyi Bileceksiniz? (Mehtap Gözükan) 29 Mart 2015 Din 

Ýslam dinine mensup olmayan kiþiler için Müslüman kelimesinin karþýlýðý çoðunlukla Araplardýr. Arap ülkelerindeki uygulamalar ve Arap halkýnýn yaþam tarzý Ýslam'la baðdaþtýrýlýr. Kuran dili Arapça olduðu için Kitabý en doðru anlayan ve uygulayanlarýn Araplar olduðu zannedilir. Bakalým gerçekten öyle mi?

  Ýslam'da Kölelik Yoktur! (Mehtap Gözükan) 7 Mart 2015 Din 

Kölelik Ýslam'da meþru zannedilen ve yanlýþ bilinen bir konudur. Meallerde köle kelimesinin geçtiði yaklaþýk 10 civarýnda ayet vardýr. Öncelikle meallerde "köle" olarak çevrilen bir kaç kelimenin manasýný vermek istiyorum. "Abd: Hizmetkar, Ýbad: Erkek hizmetkarlar" Ýbadet kelimesi de hizmet etmekten gelir. "Eme: Kadýn hizmetli, Ýmai: Kadýn hizmetliler" demektir. Bu kelimeler köle deðil, özgür insaný tanýmlar. "Rakabe: Bir malýn sahipliði, Er Rikab: Boyunduruk altýnda olan köle" demektir. Kölelikten bahseden ayetler, bu kelimenin geçtiði ayetlerdir.

  Resul ve Nebi Farký/ Resule Ýtaat Ne Demek? (Mehtap Gözükan) 12 Þubat 2015 Din 

Kuran'da Kitap gönderilen peygamber Nebi olarak tanýmlanýr. Bu bir ünvandýr ve ömür boyu bu ünvan peygambere aittir. Resul ise elçi demektir ve sadece ayetleri teblið ettiði anda peygamber ''resul'' kimliðinde olur. Teblið etmediði anlarda Nebidir. Resullük bir görevdir. Her Nebi ayný zamanda resuldür.

  Muhammed Suresi 4. Ayette "Boyunlarýný Vurun" Deðil, "Gözetleme Yerlerini Vurun" Der (Mehtap Gözükan) 16 Ocak 2015 Din 

IÞÝD'in yaptýðý katliamýn kaynaðý Kuran deðil, uydurma sözde hadislerdir. IÞÝD, müslümaným diyenlerin kafasýný kesiyor. Oysa Allah ayette; "Kim bir mü'mini kasýtlý olarak öldürürse cezasý, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmýþ, onu lanetlemiþ ve ona büyük bir azab hazýrlamýþtýr.'' (Nisa Suresi, 93)diyor. ''IÞÝD gerçek müslüman'' diyenler, bir de bu ayetler üzerinden baksýnlar...

  Þahitlikte Bir Erkeðe Ýki Kadýn Olmasýndaki Hikmetler (Mehtap Gözükan) 31 Aralýk 2014 Din 

Bir süreç gerektiren ve bu süreçte zarar görme riski de olan borç konusundaki þahitlikte, açýkça kadýnýn rahatý gözetilmiþ Kuran'da. Ve þahitliðin getirdiði gerginlik ve sorumluluk iki kadýna paylaþtýrýlmýþ. Ateist arkadaþlar, Kuran'da yer alan tüm þahitlik gerektiren konularda bir erkeðe karþý iki kadýnýn þahitliði var zannediyor olabilirler. Ancak bu sadece borç konusu için geçerli bir durum. Mesela fuhuþ yapýldýðýna dair 4 þahit getirin deniyor ayette. Burada cinsiyet belirtilmiyor. Þayet kadýnýn aklý yarým görülse ya da ikinci planda olsaydý, 4 erkeðe karþý 8 kadýn olmasý gerekiyor denirdi. Ancak böyle bir ayrým yok. Cinsiyeti ne olursa olsun sadece 4 þahit deniyor.

  Dinden Çýkanýn Cezasý Ölüm Mü? (Mehtap Gözükan) 12 Aralýk 2014 Din 

Kim bir nefsi, bir baþka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karþýlýk olmaksýzýn (haksýz yere) öldürürse, sanki bütün insanlarý öldürmüþ gibi olur. (Maide Suresi, 32) Ayetin hükmü çok açýk. Kýsas ve savaþ ortamý dýþýnda ölüm konusunda bir hüküm yoktur. Aksine kýsas ve savaþ ortamý dýþýnda bir amaçla biri diðerini öldürmüþse bu, tüm insanlarý öldürmekle eþ tutulmuþtur. Ýmandan sonra sapan kiþinin zararý kendisinedir. Ve sýrf inancýný deðiþtirdiði için birini öldürmek de, öldüren için ziyandýr. Allah öldürmeyi deðil, diriltmeyi güzel görür. Ölçüyü taþýran ve haddi aþanlarý hoþ görmez...

 

 



Kuran noksansýz ve apaçýk bir Kitaptýr.

Kuran'da her örnek detaylandýrýlarak anlatýlmýþtýr.

Ahirette sadece Kuran'dan sorumluyuz. Baþka kaynaktan deðil.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehtap Gözükan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 18:39:09