..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşama karşı sımsıcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - emre gümüşdoğan
emre gümüşdoğan - tiryakinim
Site İçi Arama:

Şiir
  Kuğulu Park'ta (emre gümüşdoğan) 12 Ağustos 2003 Modern Epik 

unutulmuş bir acıyı gülümserken dudaklarım / her yüzümle yüzleştim patikamda /

gözleriniz hala... (emre gümüşdoğan) 4 Haziran 2003 Anı 

'hırsızın kaçarken düşürdüğü gül' / gözlerinizde masumiyet / inanılmaz cömert / inanılmaz müptela / doğrusu / gözleriniz hâla / 'dünyanın en güzel orospusu' /

haroşa (emre gümüşdoğan) 4 Haziran 2003 Erotik 

yüksek gerilime kapılırdı ellerim / kavrayıp hoyratça / okşadığımda diplerinden / karşı koymazlardı hiç / ovduğumda uçlarını / taşardı memelerinden / silikonsuz bir sevinç

göl mevsimi (emre gümüşdoğan) 11 Haziran 2003 Sürrealizm 

geçtiğinde / göl mevsimi / lodos süpürür dilimden / kurumuş sözcükleri / çiçeği söylenceye dönüştüren / çinidir zaman /

o sesi duydum (emre gümüşdoğan) 22 Ocak 2003 Deneysel 

dut yaprağı konuşuyordu ipekle / duydum o sesi baharat katkılı gecede / gülleri kamçılıyorlardı rahmin çarmıhında /

o' na adsız şiir (emre gümüşdoğan) 28 Ocak 2003 Özlem Şiirleri 

gözlerini günceme düştüğümden bu yana / sol kaburgamın altında çürüyor sevdan / varoşlara benziyor - sensiz - yüzüm / sözcüklerle sevişiyorum / sürüyor şiirle zinam... /

gel (emre gümüşdoğan) 6 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

umut ve korkularınla gel / kır aynaları içinde çoğullaşmadan / damarlarında yaralı bir tay gibi gezinen / anıların tortulaşmış ürpertisinden / zamanı sıyırarak gel /

aşk ki... (emre gümüşdoğan) 7 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

ya da gitme kendini unutup unutup da içimde / gövermiş peynir rakı tadında / süz mavileri mavilerden / güneş ektiğimiz tenlerden / süzülen terler adına / bölüştüğümüz ekmeğin şarabın hatırına /

evet madam gözleriniz (emre gümüşdoğan) 10 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

gözlerim madam gözlerinize adak /

ben iki kişiydim o yaz / göl mevsiminde (emre gümüşdoğan) 11 Şubat 2003 Öyküsel 

zaman yoktu belki de... / mine çiçekleri miydi zaman / kısa ve dolu / damarlarımızda yavaş yavaş akan / bazan susar kendini örterdi kendisiyle

seni düşündüğüm an (emre gümüşdoğan) 12 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

seni düşündüğüm an / uçurumlarına çarpan bir kuşun öldüğü andır /

Aşka Dair Üçleme (emre gümüşdoğan) 16 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

özlemin kaç halini söylesem / yüzünde gezinir ellerim / kum tükenir saatimde / / ne zaman o anlamlı sessizliği / kilitlesek gözlerimize / bir meltemde batık kalırız... / /

kar tadı (emre gümüşdoğan) 17 Şubat 2003 Kent 

terkedilmiş bir Rum evi kadar yalnızdım Trilye'de / nesi kalırsa sebil bir yüreğin / kitabesinden başka / oydum / üşüyordum / kar yağıyordu zambaklara / kar tadı içim... / /

kokusu soldu gülün (emre gümüşdoğan) 18 Şubat 2003 Bireysel 

kapı önüyüz tenha akşamların tünediği / küflendi zaman / saksısını yitirmiş sardunyadan söz etme bana / ayrılıklardan ya da özlemlerden / çıkmaz sokak gibi geçerken içimizden / tabulardan söz etme bana / tabular ki gül makası / en güzel masa

beni bana ver (emre gümüşdoğan) 19 Şubat 2003 Özlem Şiirleri 

ödedim kefaretini aşkın / seni gören gözlerimle / beni bana ver ne olur / yollar bitti içimde... /

nar çatlağı (emre gümüşdoğan) 21 Şubat 2003 Başkaldırı 

- bu şiirleri sana yazmıyorum / gözlerinden çaldığım dizeleri / geri getirdim sadece...

gecenin güvertesinde (emre gümüşdoğan) 7 Haziran 2003 Başkaldırı 

zeytin cömerti sevda ertesinde / gökçe gülüşle yitip giden / yoğun ve yorgun bir sesim / gecenin güvertesinde /

sevgim aç (emre gümüşdoğan) 24 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

oradayım / berrak suyun başında / ay düştü göle / bekleme / erimeyi bilmektir aşk / yarı çıplak bir ışıkta... / /

bal köpüğüm / düş kuşum (emre gümüşdoğan) 25 Şubat 2003 Aşk ve Romantizm 

şarabi sisler yürür gözlerinden / özlemleri çivileyip yüreğime / çöreklenir o muhacır ağrı / giyotininde bir gider bir gelirim /

sesin (emre gümüşdoğan) 28 Şubat 2003 Umut 

- sesimiz bize yakışıyor / sustur susturabilirsen...

karanlıktı sular (emre gümüşdoğan) 1 Mart 2003 Modern 

ölümün saksısına dikildim / yeni yağmurlarla yeşeremem ki... / /

sençekimi (emre gümüşdoğan) 2 Mart 2003 Soyut 

hükmüm sençekimin kadar...

tende yırtılan çığlık (emre gümüşdoğan) 3 Mart 2003 Erotik 

göğsünün her iniş çıkışında / dilim bıçak sırtında gezindi... /

hiç düşündün mü (emre gümüşdoğan) 6 Mart 2003 Aşk ve Romantizm 

bakışın rahminde gelişir aşk / sözün tılsımında duldasında dokunuşun / ay taşar yatağından / / sahi ay neden taşar yatağından / hiç düşündün mü / /

kara barut izi (emre gümüşdoğan) 29 Mart 2003 Özlem Şiirleri 

aşk / sonu başında olan sokak / kazara dokunduğum tetik / kara barut izi... /

karanfilin üç rengine (emre gümüşdoğan) 31 Mart 2003 Pastorel 

yine diyorum / gelirken karanfil getir bana üç renginden / şiir koksun / bir dal karanfil istiyorum boynumda / diş izi olsun /

istiridye (emre gümüşdoğan) 1 Nisan 2003 Bireysel 

her nesnenin yeri var / bir ben kaldım boş imgeler gibi / ne içimde yer buldum / ne sığdım dışıma / bir istiridyeyim / sığındım gözlerinin uçurumuna /

toprak acıyı alır (emre gümüşdoğan) 4 Nisan 2003 Yaşam 

acıyı tanırım demiştin kendi kalbimden / şarapnelleri zerdali çiçekleri / toprak acıyı alır /

gözleriniz felaketim olacak (emre gümüşdoğan) 8 Nisan 2003 Aşk ve Romantizm 

tadı uzun sürmüş o yazdan kalan / umudun koparılıp koparılıp da atılışıydı / bir papatyanın taç yapraklarından / ve yılkı atları damarlarımda / - ki sen damarlarımı zorlayan vahşi kısrak - /

gülüşünü soludukça (emre gümüşdoğan) 12 Nisan 2003 Özlem Şiirleri 

zamansızdık kavşaklarında / sevişme ertelerinin... /

kendini okuyan şair (emre gümüşdoğan) 12 Nisan 2003 Taşlama (Kinaye) 

bu şiir; Aysel Tuna adlı okuyucunun isteği üzerine yazılmış ve izedebiyat'ta, şiirlerini listeye sokabilmek için büyük tık'lama yarışı yapan kişilere adanmıştır... / /

sevişme (emre gümüşdoğan) 14 Nisan 2003 Erotik 

dilin süt dişlerime dokunuyor / bir çığlık anlamlanırken genzinde / hadım edilmiş bir inilti gömülüyor içime / gezegenleri dolaşıyoruz gözlerimiz yarı açık / sevişmeler kum saatine kurgulu

zakkum pembesi (emre gümüşdoğan) 21 Nisan 2003 Başkaldırı 

şiir cambazıyım ip üstünde / altımda çivi kesmiş sözcükler / imgelerim uçurumlarında sınanır / sevdanı nakışladığım her dize / sıratından gecer. /

kuşatıldım (emre gümüşdoğan) 23 Nisan 2003 Deneysel 

...kondu gözlerime gözlerin kuşatıldım...

gece, aşk ve şiir (emre gümüşdoğan) 24 Nisan 2003 Lirik 

madenci lambası gibi / öylesine gökte ay / kanamalı hasta gece / kesin sabaha çıkmayacak

yaz geceleri (emre gümüşdoğan) 27 Nisan 2003 Yaşam 

bu yalnızlık bende kimbilir / kaç yaz daha kışlayacak... /

gözleri Pandora'nın kutusu (emre gümüşdoğan) 28 Nisan 2003 Başkaldırı 

ve o kadın / Kronoslu ustaların elinden çıkmış / mermer heykeller kadar güzel / gözleri inanılmaz çömert / gözleri Pandora*nın kutusu -

iç çekişi (emre gümüşdoğan) 30 Nisan 2003 Özlem Şiirleri 

o taşlık yolun sonunda / ağır ağır dönen bostan kuyusu çıkrığına / ölü bir aşkın iç çekişleri sarılıyor / dağılıyor alaturka zamana /

kırlangıç telaşı (emre gümüşdoğan) 30 Nisan 2003 Lirik 

baht yıldızımın isyan muskası / gibi boynumda taşıdığım / su salınmış arklarımda / tuzumla ov tenini

bu akşam (emre gümüşdoğan) 2 Mayıs 2003 Özlem Şiirleri 

/ kanatlarına anason sinmiş bir martı gibi / gecerken gökleri çoğaltarak yüreğimden / yaşlı bir kestane ağacı gibi / duruyorum masanın poyrazında

ses acısı (emre gümüşdoğan) 4 Mayıs 2003 Yaşam 

trapezciydi gönül iplerinden seken / gölge oyunu oynadığı uçurumlarda / kurşun askerlerle sevişirdi / uçup giderdi ağzından ölü serçeler / hüznünü sevdiği erkeklerin / ses acısı kalırdı boşluklarında /

davet (emre gümüşdoğan) 6 Mayıs 2003 Özlem Şiirleri 

ey benim düşlerimin / çatal göğüslü kızları / neredesiniz / neredesiniz tanrıçalar / falcı çingene /

anneme - annelere (emre gümüşdoğan) 8 Mayıs 2003 Yaşam 

beyazı besteler annelerin sesi / ipek hışırdar konuştuklarında / gözleri köz meneviş / gülüşü turfanda can eriği

lâl ve gül (emre gümüşdoğan) 10 Mayıs 2003 Bireysel 

sökemedim göçebe ağrıyı / esmer gecelerimden / şaklıyor susuşlarımda / kötü büyülerin kamçısı / intiharların şah dediği gerçek

düştü kargısı umudun (emre gümüşdoğan) 20 Mayıs 2003 Modern 

küçük göller vardır / dağlarımda / derin / / yükleyip kirpiklerime hüznü / içinde yansır silüetin

biz aslında kendimize sürgündük (emre gümüşdoğan) 17 Mayıs 2003 Yaşam 

ve gittik / kapattığımız kapıların ardında kendimizi bıraktık / kendimizi bulduk açtığımız kapılarda / sadece yüzler eskidi albümlerde / biz aslında kendimize sürgündük

keşmekeş / im (emre gümüşdoğan) 19 Mayıs 2003 Modern 

her gün bir sokak kanar avlu içinde inler / sedef kakmalı tambur gibi / efsunlu döl yatakları kentin /

düş sevişmeleri (emre gümüşdoğan) 13 Mayıs 2003 Sürrealizm 

- biri birini yutan anaforlarız / durgun suda - / / tenlerimizden sızarken giz / kirleniyor gece / aşk kirleniyor / kirletiyor gözlerimiz / / - iki cesetiz / gecenin darağacında - /

sarı gelin (emre gümüşdoğan) 15 Mayıs 2003 Yaşam 

yıkık duvarlarda / türküdür Sarı Gelin / kabuğu kanayan yara / siner dökülen taşlara / serçe çıplaklığında / tarihi kin /

anlat bana (emre gümüşdoğan) 3 Haziran 2003 Aşk ve Romantizm 

rüzgarın dilinde saklı olanı söyle / ağçaların ve yıldızların çoğul yalnızlığını / bekaretini şah damarında saklayan / düşleri yaprak kadar yoksul genç kızın / uçurumlara düşen polen duruşunu anlat /

klarnetçi (emre gümüşdoğan) 12 Temmuz 2003 Yaşam 

sürüyor düğün / pas tutmuş ışıklar yüzüne teğet /

toy sabaha (emre gümüşdoğan) 15 Temmuz 2003 Soyut 

zaman at kuyruğu saçlarında / memesine süt yürümüş genç kız / düşleri kördüğüm /

vuruldu uzağım (emre gümüşdoğan) 18 Temmuz 2003 Deneysel 

- bir kumru söyledi uzağımın vurulduğunu / dağ geçidinde / yakalandığını ruhumun - /

çeşitlemeler (emre gümüşdoğan) 25 Temmuz 2003 Deneysel 

ey yaşam / boynun ne kadar yakışıyor / karanfil gibi duran / aşkların diş izine...

sürgünüm gözlerine (emre gümüşdoğan) 29 Temmuz 2003 Özlem Şiirleri 

kıyılarına varamadığım denizlerde / yosun gözlü / yosun kokulu kadınlara sundum / kiraz çiçeklerinde dolaşan meltemi /

çiy gibi düşersin tenime (emre gümüşdoğan) 7 Ağustos 2003 Özlem Şiirleri 

çiy gibi düşersin tenime / sabaha karşılarda / tenimi sorgular tenin / yaşanmamış hazlar harmanlanır / tütsü kokan çarşaflarda / yapraklarında oğul veririm /

malûlen emekli (emre gümüşdoğan) 11 Ağustos 2003 Yaşam 

yorgundu kırlangıç kanadı kadar / sıyırdı teninin sıcağını / bıraktı çöpe / yürüdü / gitti / içinde rüzgar çanı... /

memen nerede (emre gümüşdoğan) 20 Ağustos 2003 Lirik 

kendime karışıp aktığım gece / kişnedi dalında tomurcuk / paletimde renk / içimde acı / /

şair aldatan kuşu (emre gümüşdoğan) 21 Ağustos 2003 Sürrealizm 

kozasını çatlatan kelebeğin / süt ve şaraptı memelerinden yağmalanan / diyeti yağmur yaprak sis / içinden aktığı neon nehirler / ışığın oynaştığı dal / ince / kırılgan /

sabahın şehveti (emre gümüşdoğan) 25 Ağustos 2003 Soyut 

- kumrular sulanırken gölgende / mor kirpiklerin hangi buluta kandı / sabahın şehvetinde / yıkandı dudakların - / /

yargıla (emre gümüşdoğan) 2 Eylül 2003 Başkaldırı 

yargıla / dilim tuz kesiği / adım kaçıncı tekil şahıs

aşka koşumlu atım (emre gümüşdoğan) 4 Eylül 2003 Aşk ve Romantizm 

yasla kulağını toprağımı dinle / yüreğimin yüreğinle arası / bir kalp vuruşu /

hadi sen tarif et (emre gümüşdoğan) 8 Eylül 2003 Özlem Şiirleri 

daha sık kararırdı sanki hava / anımsıyorum akşamın acelesini / düğmelerin kopçaların kemerlerin de... / fırtınalı koyaklarında aşkın /

o mevsimi gece geçtik (emre gümüşdoğan) 12 Eylül 2003 Yaşam 

biryantinli saçlarımız / bizden önce baksa da aynaya / sefillik yüzümüzde yalınayak gezerdi /

fotoğraftaki yağmur (emre gümüşdoğan) 12 Eylül 2003 Anı 

çiçekleri yolarken tanrının eli / ıslık gibi kesiliyor aniden rüzgar / yağmur başlıyor fotoğrafta / kurak bir ağaç bir giz her yüz /

Ayna (emre gümüşdoğan) 2 Aralık 2004 Aşk ve Romantizm 

-şimdi o ayna / bir bakışı kanıyor- /

hazırım (emre gümüşdoğan) 15 Eylül 2003 Bireysel 

say ki bir şiirin son dizesi / olası son ve sonrası / mermerleşir ses / taşıllaşır zaman /

varlığın / yokluğun (emre gümüşdoğan) 22 Eylül 2003 Aşk ve Romantizm 

varlığın kuş yuvası gibi sallar / iki ucu kaşlarına gerili şiir hamağımı / dilek tutarım kayan yıldızlara / adını anımsamadığım kentler / salar içime caddelerini yokluğunda

yıkık duvar (emre gümüşdoğan) 23 Eylül 2003 Bireysel 

günahın en yeşiliydim / ıslak ateşle uyanmadan tufanda / ağacın kovuğunda saklandı küllerim / binlerce yıl / lanet bir dille konuştum kuşlarla /

bırak git... (emre gümüşdoğan) 24 Eylül 2003 Başkaldırı 

bırak git / duyma beni sesim lav / sesim kendimi yakıyor /

sesini yanına al (emre gümüşdoğan) 26 Eylül 2003 Modern Epik 

orman ürküsü kirpiklerin / can eriği çiçekleri / bahara yağan pembe kar / martı çok şiirde imge / ya karabatak küskün ses / nereye sığar ölü rüzgar / gibi kalır kaya kovuğunda /

Neden Çürüdü Su (emre gümüşdoğan) 2 Haziran 2004 Yaşam 

perdenin duvarın gözüyle bakıyor / yalnızlığın aksanıyla konuşuyorum ahmet abi /

aşk kurban ister (emre gümüşdoğan) 28 Eylül 2003 Aşk ve Romantizm 

nisa / günümüzde aşk / saçları kısa kesim Rapunzel / çok zamana aralı / ikinci el ayna yanılgısı / bakma sen / benimkisi hurda geminin / deniz özlemi /

kime ne (emre gümüşdoğan) 6 Ekim 2003 Başkaldırı 

diyelim ki / benden hergelesi yok aşkta

ötem mayın (emre gümüşdoğan) 3 Ekim 2003 Özlem Şiirleri 

dökülen suyum / dönen taş / ezilen sabrım / kekik kokar bir yanım / ötem mayın

Gidelim Bu Şehirden (emre gümüşdoğan) 14 Ekim 2003 Umut 

bebek sesi ekip belleğimize / gidelim bu şehirden / turna kanadından / fal bakılsın ardımızdan / türkü yakılsın / /

Çay Saati (emre gümüşdoğan) 21 Ekim 2003 Soyut 

...... / akşam dedikse kafeste çırpınan kuş / gölgesi terk edilmiş akasya yalnızlığı / aradığı avuç içi huzur /

Fadik (emre gümüşdoğan) 25 Ekim 2003 Anı 

uç verdikçe kraterler göğsünde / kabartırdı sularını lodos / başlardı yabanıl sancı / ellerinde gizemli ıslaklık / dudaklarında titrerdi gece / sobası tüten köy evinde /

Yabancı (emre gümüşdoğan) 23 Ekim 2003 Deneysel 

üç yabancıydık / bağda üzüm çayda balık /

Çukur (emre gümüşdoğan) 29 Ekim 2003 Erotik 

güneşten körfeze dökülen / altın sarısı tozda / iki çukur / sırtın bitip / kalçalarının başladığı yerde / iki mayın çukuru ekleniyor anılarıma / özensiz öptüğüm /

Saklarım (emre gümüşdoğan) 29 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

paslanır demir / et çürür / toprağa düşmese de /

Kan Ağrısı (emre gümüşdoğan) 29 Ekim 2003 Aşk ve Romantizm 

kaçık dudaklarımın damarı / öp beni konuşturma /

Tufan (emre gümüşdoğan) 31 Ekim 2003 Yaşam 

buluğ çağında buluttum / sesin güvertesinde / şamanın dansı ile başladı tufan

Ebruli Zaman (emre gümüşdoğan) 2 Kasım 2003 Sevgi ve Arkadaşlık 

şimdi zaman / güzelliğini güllere sunduğun an / kuşların gökteki izi

Kül Tadı (emre gümüşdoğan) 3 Kasım 2003 Başkaldırı 

evet madam / yine kül tadı bir sabah / vesikalı vesikasız neonların / hacamat ettiği yüreğimle / sokak ölülerine basarak / dönüyorum eve /

Yaren (emre gümüşdoğan) 4 Kasım 2003 Sevgi ve Arkadaşlık 

kıyıda kiralık sandal / elde çapari koltukta mangal / başında duman / mandalla tutturulmuş bulutlar / filizlenmiş yağmur çiçeği /

Ciddi İş (emre gümüşdoğan) 15 Kasım 2003 Modern Epik 

su gibidir insan / konduğu acıya uyar / - dedi - / adımın konduğu gün / kulağıma hüzün okuyan bilge

Gözleriniz Yok Bu Şiirde (emre gümüşdoğan) 8 Kasım 2003 Aşk ve Romantizm 

( çingene palamutu ve rakı alacak / param olsaydı akşam şiirime / davet edecektim gözlerinizi ) /

Yara İzi Biriktirmektir Yaşam (emre gümüşdoğan) 11 Kasım 2003 Yaşam 

yara izi biriktiren sarnıç yaşam / varsıl düşler üretti yokluğun sofrasında

Balkon (emre gümüşdoğan) 23 Kasım 2003 Yaşam 

her balkon on yedi yaştır biraz / serenattır teli kopuk gitarda / buklesi masum kıvrımlara açılan

Öp Bizi Şiir (emre gümüşdoğan) 28 Kasım 2003 Sürrealizm 

ruhu prens(es) olan / birer çirkin kurbağayız / öp bizi şiir /

Yemin Billah Amirim (emre gümüşdoğan) 30 Kasım 2003 Kent 

doğrudur amirim kadriye'ye / bir kez gitmişliğim var / körpeydi o zamanlar / anlarsın ya evlenmeme hafta kalmıştı / para da almamıştı inan almamıştı / sofra kurmuştu üstelik / eee si yok amirim / sonrasını anlatamam /

Bir Gecelik Günlük (emre gümüşdoğan) 10 Aralık 2003 Deneysel 

içim buz tutmuş cam / tenim güderi / ahh bu kış gecesi yine / gözlerini / ıhlamur niyetine içiyorum

Temel ile Fadime (emre gümüşdoğan) 22 Aralık 2003 Komik 

:)) okumasanız da olur...

Hadi Gel (emre gümüşdoğan) 2 Ocak 2004 Aşk ve Romantizm 

bir kahve yap kendine / otur yanıma / başını / yorgunluğuma yasla...

Bu Saatinde Günün (emre gümüşdoğan) 5 Ocak 2004 Özlem Şiirleri 

bu saatinde günün / nedensiz seni düşünürüm

Yağmur Beklemez Nilüferler (emre gümüşdoğan) 11 Ocak 2004 Sevgi ve Arkadaşlık 

bir anda yaşlandığın o sabah / bulacağın korkunç gerçek sensin / surları kurtarmak neye yarar düşende şehir / kurumadan avuçlarında kan / şiirin rahmini giyin /

Çığ (Lık) (emre gümüşdoğan) 14 Ocak 2004 Aşk ve Romantizm 

dilinde şehvetin dili / kınsız ve çıplak / uyan bana / üfle soluğunu / çözülsün yumak / canda çırağ uyansın / /

El Yazması Aşk (emre gümüşdoğan) 25 Ocak 2004 Aşk ve Romantizm 

en kolay duyguları tiftiklendirir / zaman denen barbar

Özlem (emre gümüşdoğan) 10 Şubat 2004 Özlem Şiirleri 

yatağı olmayan nehir dokunuşun, / ben mi nehre akıyorum, nehir mi bana / sesim mavi; tortusuz, içimin utangaç gülüşü. / herkes bir şeyler diyor sakarlığıma, / onu sorumlu tutuyor her şeyden, / bari sen deme bunun aşk olduğunu... /

Kav (emre gümüşdoğan) 5 Şubat 2004 Aşk ve Romantizm 

aşktan sonra da yaşayacağım, kaçınılmaz / açık bir hesap, denkleşmemiş... içimdeki / çanı çalacak zangoç, her saat başı! / sayılı günlere bölecek beni yeniden / masallar üreten çocuk yanım. /

Mor (emre gümüşdoğan) 12 Mart 2004 Erotik 

parçaladı etini binlerce köpek... /

Pıhtı (emre gümüşdoğan) 10 Mart 2004 Yaşam 

pıhtılaşan birşeyler var / tinsel bir taciz konuşuluyor / öpmediğim kadınla yaşlanıyorum / acıların miladı bedenim / ayak seslerini paylaş benimle / kanım bileklerimi kesiyor /

Yansıma (emre gümüşdoğan) 19 Mart 2004 Aşk ve Romantizm 

her yaprağına mevsimleri yazan çınar / ateş böceği sezgisiyle anımsar / unutulmuş bir şiirden iki dizeyi

Sabah Yürüyüşü (emre gümüşdoğan) 26 Mart 2004 Yaşam 

sıkı bir gün başlıyor / ve her günün başlangıçı / pimi çekilmiş intihar / alacakla borc takasında / ölü bir serçe yaşam /

Aşka Dair Şiircikler (emre gümüşdoğan) 23 Mart 2004 Aşk ve Romantizm 

acı acıyı döller kuytuda / dertleşir yarayla / kat küt atan sözcükler /

Git Sesim Git Annemi Bul (emre gümüşdoğan) 29 Mart 2004 Başkaldırı 

bir nergisin gülüşü çözer / gözlerimden kördüğümü / anne beni dağlara götür /

Karmaşa (emre gümüşdoğan) 8 Nisan 2004 Yaşam 

minyatür inceliğinde nesneler / sedef kakmalı darağacı şiir / ipi boğazımda sözcüklerin / yüzüme yosun birikir

Öte... (emre gümüşdoğan) 6 Haziran 2004 Sürrealizm 

vurur gecenin duvarına tik taklarını / ateş çemberinde akrep beynim / garip bir dille konuşur eski rüya, eksik... / açar derin dekoltesini ölüm!.. emzirir / kızarmayı bekleyen nar sabahı... /

Lâhit Kapağı Ayetleri - 1 - (emre gümüşdoğan) 16 Haziran 2004 Modern Epik 

"... aşk kahretti onları... ve terketti... / ...ki onlar tuz tadından ve / tenden uzaktılar..." /

Lâhit Kapağı Ayetleri 2 (emre gümüşdoğan) 1 Temmuz 2004 Modern Epik 

"... ve onlar gece boyu / ten teneşirinde / ölü bedenlerini yıkadılar... /

Günah ve Su Suresi (emre gümüşdoğan) 23 Haziran 2004 Modern Epik 

gözleri bağlı gezindi haz; / zambak teni yatağıma / damladı mum... birikti ateş, / asma'nın kılcal damarlarında-- / ay vakti sarnıçta kurtlandı su /

Lâhit Kapağı Ayetleri 3 (emre gümüşdoğan) 6 Temmuz 2004 Modern Epik 

"...aşk dedi ki onlara / ben her seferinde / hiç gidilmemiş yol olurum..." /

Akşam (emre gümüşdoğan) 26 Temmuz 2004 Soyut 

çıkmazıyla örtüşen sokakta / ne kadar eğitsem de içimin dudaklarını / geceye değdiğinde bir hayvan oluyor

Veda Şiiri (emre gümüşdoğan) 12 Ekim 2004 Aşk ve Romantizm 

yağmurlu bir sokaktım / gölgen benden geçerken / bedenimde o eski, teni yorucu talan / ve yüreğimi her gün / her yönden mahmuzlayan / o yatak şimdi bana / bak iltihap ateşi / bak iltihap ateşi /

Eylülün Ruh Halleri (emre gümüşdoğan) 26 Ekim 2004 Pastorel 

su ateşten korkmazdı eskiden / aşk neyle ilişkili herkes bilirdi / binlerce misket yuvarlıyor şimdi / intihar öncesi çocuk ellerim / gölgem yüzümde kuruyor / söz tüy!.. söz sürgünlüğüm!.. /

Sığ Sular (emre gümüşdoğan) 9 Kasım 2004 Aşk ve Romantizm 

sen, gün gibi karşıladığım / ve uğurladığımsın... /

Hüzne Dair Üçleme (emre gümüşdoğan) 14 Ocak 2005 Yaşam 

ki hüzün / hayatı banmak içindir /

Bana Yasaktın (emre gümüşdoğan) 12 Nisan 2005 Özlem Şiirleri 

I / yağmurlu kent sokağı gözlerin-- ıslak / ayı dalgalandıran deniz, ince büyü / / II / yasak afişler astın yok duvarıma / yazdın aşk sloganlarını gün boyu / /

veda şiiri
ö. ş'ye

seni bana sorduğum an
kaç anıyı tur yaptı belleğimde su yitik
kaç sıradağı, kaç gece
göğsüme dizdim uyudum
kaç göğsümden / kaç gece
aşkı emzirdi zaman
dilimin çekmecesi yine o küflü hüzün
ahh o biçimli bükülüşün
ahh o biçimli bükülüşün

içim bana kapan...

yağmurlu bir sokaktım
gölgen benden geçerken
bedenimde o eski, teni yorucu talan
ve yüreğimi her gün
her yönden mahmuzlayan
o yatak şimdi bana
bak iltihap ateşi
bak iltihap ateşi

yüreğim şimdi kapan...

sözlerin ki aşkımı perçinleyen çekiçti
al o asi ruhumu, koy aşkın tezgahına
vur bir daha vur, vur bir daha vur
ruhumun ikiz eşi, anladım ki avından
sorumlu değil avcı
acıya akar ırmak
anladım bitiş acı
anladım bitiş acı

gözlerim şimdi kapan...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © emre gümüşdoğan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 23.11.2024 12:04:28