Sevginin Adı Sevgi - I -
(asivemavi36) 22 Eylül 2005 |
Sevgi ve Arkadaşlık |
| |
kansere vermiş yarısını yüreğinin...o yerde kalmış bir yana yatık bir şilep gibi...dostumdu benim...hafızama notlar düşen ender insanlardan biriydi... ama insandı... |
|
Kırlangıç Hatıraları - I
(asivemavi36) 1 Ocak 2006 |
Toplumcu |
| |
…ak yüzlü ,ak elli teyzelerimiz onlarda gitti biten bir plak gibi kesildi sesleri,gülüşleri kesildi… gitti teyzelerimiz düşüp amcalarımızın ardına ,tutup çocukluğumuzu ellerinden…onlarda gitti… |
|
Kırlangıç Hatıraları - II
(asivemavi36) 2 Ocak 2006 |
Sevgi ve Arkadaşlık |
| |
nasıl yakalanmayayım ki?? beyaz tebeşir veya pembe,mavi veya…siyah önlüğüme bir günah gibi yapışırdı tozları, günah koymuşum adını bir kere ne kadar arınırsam gitmez |
|
Kırlangıç Hatıraları - III
(asivemavi36) 7 Ocak 2006 |
Anı |
| |
bembeyaz bir gemiydi çocukluğumuz, mavi bir denizde…tahterevalliden yelkenleri, kaykaylardan güverteleri, atlı karıncalardan tayfaları… bayram sabahlarının esintisi dolardı yelkenlerine ,dönme dolap gibi dolanır dururdu bayram panayırlarında… |
|
Eski Zaman Aşıkları (Kırlangıç Hatıraları - IV)
(asivemavi36) 13 Ocak 2006 |
Sevgi ve Arkadaşlık |
| |
kol düğmelerini saklamıştı beyaz gömleğinin üzerinde ve kemerini ve en sevdiği pantolonunu …sanki her an gelecek, üzerini giyecek bir yerlere gidecekler gibi… çorapları, ayakkabıları en güzel yerinde hazırda bekliyordu odasının ve dört duvar dört çerçeve gülümsüyordu resimleri… |
|
Bu Şehir O Eski İstanbulmudur?
(asivemavi36) 6 Şubat 2006 |
Kent |
| |
Elini sokup yeleğinin cebinden bir avuç çakıl taşı çıkardı “sana bunları vereceğim , ama … eğer İstanbul beni sorarsa onu görmedim dersin”
Taşları avucuma bıraktı, çantasını sırtlanıp ,ışıldağını söndürdü …
|
|
Deli Kızın Dönüşü
(asivemavi36) 13 Şubat 2006 |
Anı |
| |
aslında herkesten bir parça hatıra var kırlangıç dizisinde, hepimizin yaşamından kesitler...buda onlardan biri |
|
Baba - Oğul ve Kirli Savaş
(asivemavi36) 30 Ağustos 2006 |
Başkaldırı |
| |
tüm savaşlar...ne ve kim adına olursa olsun asla ve asla kutsal değildir,kutsal olan tek şey varsa oda yaşamdır... |
|
Gül Dedim Gül - Dü
(asivemavi36) 23 Aralık 2006 |
Sevgi ve Arkadaşlık |
| |
Odasına yalnız ben girebilirdim,yüreği gibi odası da açıktı bana...Tüm parfümlerin inadına ayva kokardı odası,sandığında ayva olurdu her daim... / şimdi ayva kokularında onu bulduğum bu yüzden / Perdeleri kapalıydı esrarengiz hanımın...En son geldiğinde ayva getirmiş babası Kağızman’dan... Kapalı perdelerin ve hanımın tüm esrarı buydu...Babasını hapsetmişti içeri, aslında ayvada ellerinin kokusu varmış... |
|
Berfino
(asivemavi36) 28 Ocak 2007 |
Toplumcu |
| |
İsmini bilmiyorum,sormadım..Ben Berfino dedim ona..Ölümün soğuk yüzüne düşmüş kar tanesi gibiydi.. |
|
İbriğim Olmadan Asla!
(asivemavi36) 27 Aralık 2007 |
Anı |
| |
Evimizden bir misafir daha eksildi.
İbrik eksildi evlerden
İbrikçiler eksildi zanaatkarların içinden....
Sonra tenekeciler çarşısında birkaç dükkan daha kapandı açılmamak üzere.
|
|
|
yaşama dair bir şeyler...
|
|