..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaşam ırmağıdır. -Henry Ward Beecher
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - asivemavi36
asivemavi36 - deneme
Site İçi Arama:

Öykü
  Sevginin Adı Sevgi - I - (asivemavi36) 22 Eylül 2005 Sevgi ve Arkadaşlık 

kansere vermiş yarısını yüreğinin...o yerde kalmış bir yana yatık bir şilep gibi...dostumdu benim...hafızama notlar düşen ender insanlardan biriydi... ama insandı...

Sevginin Adı Sevgi - II - (asivemavi36) 8 Ekim 2005 Sevgi ve Arkadaşlık 

vefa yı öğrenmeye çalışıyordum ondan...terketmemeği unutmamayı...ölümü beklemek bu kadar güzelmiydi...

Bir Takvim Yaprağında İki Yürek... (asivemavi36) 30 Eylül 2005 Aşk ve Romantizm 

…gözlerimizde med ler vardı cezir leri unutmuş…seninkiler yeşilimsi…benimkiler kahverengi…ve ikisi de asi…

Unutulana Yaz Beni (asivemavi36) 8 Ekim 2005 Sevgi ve Arkadaşlık 

…artık bir isa gibi… sağ yanıma tokat atarsın…sol yanımı dönerim…olmadı çarmıhına ger beni ve unutulana çak yüreğimden…

Kırlangıç Hatıraları - I (asivemavi36) 1 Ocak 2006 Toplumcu 

…ak yüzlü ,ak elli teyzelerimiz onlarda gitti biten bir plak gibi kesildi sesleri,gülüşleri kesildi… gitti teyzelerimiz düşüp amcalarımızın ardına ,tutup çocukluğumuzu ellerinden…onlarda gitti…

Kırlangıç Hatıraları - II (asivemavi36) 2 Ocak 2006 Sevgi ve Arkadaşlık 

nasıl yakalanmayayım ki?? beyaz tebeşir veya pembe,mavi veya…siyah önlüğüme bir günah gibi yapışırdı tozları, günah koymuşum adını bir kere ne kadar arınırsam gitmez

Kırlangıç Hatıraları - III (asivemavi36) 7 Ocak 2006 Anı 

bembeyaz bir gemiydi çocukluğumuz, mavi bir denizde…tahterevalliden yelkenleri, kaykaylardan güverteleri, atlı karıncalardan tayfaları… bayram sabahlarının esintisi dolardı yelkenlerine ,dönme dolap gibi dolanır dururdu bayram panayırlarında…

Eski Zaman Aşıkları (Kırlangıç Hatıraları - IV) (asivemavi36) 13 Ocak 2006 Sevgi ve Arkadaşlık 

kol düğmelerini saklamıştı beyaz gömleğinin üzerinde ve kemerini ve en sevdiği pantolonunu …sanki her an gelecek, üzerini giyecek bir yerlere gidecekler gibi… çorapları, ayakkabıları en güzel yerinde hazırda bekliyordu odasının ve dört duvar dört çerçeve gülümsüyordu resimleri…

Bir Şahmaran Hikayesi (Kırlangıç Hatıraları - V - ) (asivemavi36) 18 Ocak 2006 Sevgi ve Arkadaşlık 

sedef kakmalı bıçağıydı amcamın; dilime sapladığım yalan…yeşil pullu şahmaran...yılana tapınan birinin çizdiği bir resim,ve çocukların gece masallarından

Bu Şehir O Eski İstanbulmudur? (asivemavi36) 6 Şubat 2006 Kent 

Elini sokup yeleğinin cebinden bir avuç çakıl taşı çıkardı “sana bunları vereceğim , ama … eğer İstanbul beni sorarsa onu görmedim dersin” Taşları avucuma bıraktı, çantasını sırtlanıp ,ışıldağını söndürdü …

Deli Kızın Dönüşü (asivemavi36) 13 Şubat 2006 Anı 

aslında herkesten bir parça hatıra var kırlangıç dizisinde, hepimizin yaşamından kesitler...buda onlardan biri

Baba - Oğul ve Kirli Savaş (asivemavi36) 30 Ağustos 2006 Başkaldırı 

tüm savaşlar...ne ve kim adına olursa olsun asla ve asla kutsal değildir,kutsal olan tek şey varsa oda yaşamdır...

Gül Dedim Gül - Dü (asivemavi36) 23 Aralık 2006 Sevgi ve Arkadaşlık 

Odasına yalnız ben girebilirdim,yüreği gibi odası da açıktı bana...Tüm parfümlerin inadına ayva kokardı odası,sandığında ayva olurdu her daim... / şimdi ayva kokularında onu bulduğum bu yüzden / Perdeleri kapalıydı esrarengiz hanımın...En son geldiğinde ayva getirmiş babası Kağızman’dan... Kapalı perdelerin ve hanımın tüm esrarı buydu...Babasını hapsetmişti içeri, aslında ayvada ellerinin kokusu varmış...

Berfino (asivemavi36) 28 Ocak 2007 Toplumcu 

İsmini bilmiyorum,sormadım..Ben Berfino dedim ona..Ölümün soğuk yüzüne düşmüş kar tanesi gibiydi..

Bir Keriman Ağıdı / 12 Eylül'ün Götürdüğü / (asivemavi36) 7 Eylül 2007 Başkaldırı 

Her kes gözlerini dikmiş Dağlara bakıyordu. Keriman, bir gelincik tarlasında yatıyordu, Perçemi dolanmış kayalıklara

İbriğim Olmadan Asla! (asivemavi36) 27 Aralık 2007 Anı 

Evimizden bir misafir daha eksildi. İbrik eksildi evlerden İbrikçiler eksildi zanaatkarların içinden.... Sonra tenekeciler çarşısında birkaç dükkan daha kapandı açılmamak üzere.

Kürdoğlu Kayada Kaldı (asivemavi36) 20 Ocak 2008 Halk Öyküleri 

Umud et anne. En olmadık anda çalacağım kapını...

Anne Taş Getir Gelirken Bana, Çizgilere Düşmesin. (asivemavi36) 8 Mart 2008 Çocuk 

"O yüzdenmi seversin soğuk odalarda uyumayı?Isınmayı öğrenmedin diyemi? Anne koynunun sıcaklığına inatmı yoksa?"

Kırlangıç Hatıraları - VIII (asivemavi36) 25 Temmuz 2009 Sevgi ve Arkadaşlık 

Hacı amca bahçenin köşesinde tırpanlarını eğeliyordu, Ben, duvara dayatılmış tırpanların keskinliğine bakıyordum, Birde iki elimin işaret parmaklarına…

yaşama dair bir şeyler...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © asivemavi36, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 11.12.2024 23:03:17