..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Hatice Öztürk
Hatice Öztürk - alýþkanlýk...
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Alacakaranlýk (Hatice Öztürk) 25 Þubat 2011 Beklenmedik 

Hiç olmadýðým kadar kötüyüm… Beynimdeki ve yüreðimdeki bütün yüzlerin bir ölünün yüzüne dönüþmesi ve o ölüyü bu kadar özlüyor, “onu” özlemek eylemini de bu kadar garipsiyor olmam kaldýrabileceðim bir durum deðil sanýrým. Yýllarýn yorgunluðu bir gecede üstüme çökerken benim aslýnda ona ne kadar âþýk olduðum söyleniyor çevremde. Ona olan aþkým yüzünden sararýp solmuþum o gittikten sonra. Ne kadar vefalý bir eþmiþim!

  Kent Parçalarý (Hatice Öztürk) 25 Þubat 2011 Yaþam 

Sokaklar, caddeler, evler, çocuklar ve ýslak yavru kediler. Savunmasýzlýðýna, terk edilmiþliðine, acýnasý hallerine ve soðuk kaldýrým taþlarýna bakmalýyým kentin, ilk kez görüyormuþçasýna. Yaralarýna dokunmalýyým tek tek, keþfetmeliyim. Parçalara yüzümü sürmeliyim, karýþmalý gözyaþlarýmýz.

  Bir Maðlup, Bir Galip (Hatice Öztürk) 22 Ekim 2008 Beklenmedik 

Herkesin bir öyküsü var. Ýþte o öyküleri bilmeyi istedim ben sadece, çocukken de, 15–16 yaþýnda býyýklarý henüz terleyen bir delikanlýyken de meraklýydým hikâyelere. O yüzden farklý insanlarla tanýþmayý çok severdim. Tanýþma konusunda da þimdikinden çok daha iyi olduðum çevremdeki insanlarýn sayýsýna bakýlacak olursa gün gibi ortada.

  Bir Küçük Serencam (Hatice Öztürk) 27 Temmuz 2008 Beklenmedik 

Güzel ve zarif olduðuna çoktan karar vermiþ olmamla ayak bileklerini merak etmiyorum bile… Yüz hatlarý ne kadar düzgün, aðzý burnu ne muntazam. Çekiciliðine raðmen yanýna kimsenin yaklaþamadýðýna bahse girerim. Çünkü güzel gözlerin elasýndan bile kýzgýnlýk, hýrs, inatçýlýk eksik olmamýþ hiç.

  Düþ (Ün) Sel Tören (Hatice Öztürk) 2 Þubat 2008 Beklenmedik 

Bir de göremediklerini düþündü. Onlarý da yazmak istedi, üstü kapalý da olsa onlara da gönderme yapmak istedi, hiç deðilse az buçuk ferahlamak adýna. Olmadý. Görünmeyenleri, görmek istediklerini, görebilmek baþarýsýna eriþemediklerini, bir de görüp görmezlikten geldiklerini…

  Büyümeye Çalýþýrken... (Hatice Öztürk) 2 Ekim 2007 Yaþam 

Yüreðinin dolup taþmasý karþýsýnda, dudaklarýndan dökülemeyen iki çift sözcüðün þaþkýnlýðý ve mahcubiyetidir zor olan, susmaktýr mecburiyetten; genelde kelimelerle iyi anlaþmana raðmen, onlara söz geçirememektir bir türlü.

  Gitmeliyim... (Hatice Öztürk) 4 Aðustos 2007 Yaþam 

daha çok “ben” olmadan gitmeliyim…

  Biz, Yazarken... (Hatice Öztürk) 7 Temmuz 2007 Yaþam 

Potansiyel bencil deðil miyiz bizler? Doðuþtan getirmiyor muyuz bu özelliðimizi? En çok kendimizi ve bize ait olanlarý önemsemez miyiz aslýnda? En çok kendi düþüncelerimizi, kendi ailemizi, kendi vatanýmý, dostlarýmýzý, sevdiklerimizi…

  Hayat Dediðin (1) (Hatice Öztürk) 28 Mayýs 2007 Yaþam 

Hayat dediðin, bencil olduðunu fark etme erdemine ulaþmaktýr.

  Basitliðin Ýçindeki Karmaþa (Hatice Öztürk) 26 Nisan 2007 Yüzleþme 

Þeffaf, temiz, pembemsi bir rengin içinde, tam ortada bir koyuluk var. Gittikçe büyüyor mu ne? Ýzin vermemem lazým… Bazý þeyler izin almýyor gerçekleþmek için. Geleceðini bilmek bir iþe yaramýyor ki.

  Kurmaca (Hatice Öztürk) 8 Nisan 2007 Yüzleþme 

Yüklemler yerini beðenmiyor, özne zaten eksik. Madem öyle tümleçleri de boþa harcamayalým. Tümleçlerle anlaþamadýðý zamanlarý oluyor insanýn. Sorulmayan þeyleri söylüyor bazen tümleçler. “Þimdi onu sorduk mu?” demek geliyor insanýn içinden. Sorulmayan þeyleri duymak tahammül edilmesi gereken bir durum oluyor bazen.

  Soru Ýþareti Seviyorum Seni! (Hatice Öztürk) 21 Mart 2007 Yaþam 

Ýyimserlik de bazen aþýlmasý güç tehlikeli durumlar yaratabiliyor. Hayal kýrýklýklarý gibi... Hayal kurarken kötümser olunur mu hiç? Kimin hayallerinde kötüler kazanýr ki... Hayallerinde kötüleri kazandýranlar ya kötüler ya da hayal deðil baþka þeyler kuruyor olabilirler. Bazýlarý ise iyilerin yalnýzca hayal dünyalarýnda kazandýklarýný söyleyebilirler.

  Düþündüm Düþümden Ayrý Kaldým (Hatice Öztürk) 11 Mart 2007 Düþler 

Kuþlar kanat çýrpsa, gözümün bakmaya yetmediði engin denizin üstünde. Hafif bir rüzgâr esse ama üþütmese… Üþütse bile, bir bardak sýcak çaya sýðýnmalýyým, üþüdükçe daha sýký kavramalýyým bardaðý… Hüsnü Arkan’ýn sesini duysam arada bir: Bir dokun bin ah dinle, döner dünya dert içinde Âdemoðlu nisyan ile biz isyan ile...

  Sokak... (Hatice Öztürk) 16 Þubat 2007 Günlük Olaylar 

Bir ses duyuyorum çok uzaktan... Sonu mutlu biten kaliteli bir romantik komedi filmi izlemiþizdir... Bir þeyler bulmuþuzdur kendimizden, mutlu olmamýza yetmiþtir ya hani... Filmin bitiminde kadife sesli, sesi sanki uzaktan gelen bir erkek þarkýcý yalnýzca gitar eþliðinde söyler þarkýyý. Müzik akar gider, film biter... Arkasýnda huzur býrakan bir romantik komedi filmi gibi bu sokaðý izlemek...

 

 



...
Sevmiyorum dopdoluymuþ gibi görünen bomboþ kelimeleri, cümleleri. Görkemli laflar etmeyin bana. Samimi bir çift söz edin de, fazla muhabbet tez ayrýlýk getirmesin. Çabuk tüketmeyin çabucak tükenebilenleri... Hiç tükenmesin, yenilesin kendini, çoðalsýn paylaþtýkça ki farkýmýz olsun cümle âlemden.
Hatice



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hatice Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 28.03.2024 15:27:21