Bardaðýn Boþ Tarafý
(Ö.Gökhan Ergüven) 20 Mayýs 2008 |
Yaþam |
| |
Kalabalýklarýn arasýnda bir yüz bulmaya çalýþmak gibiydi.Çoðu zaman anlayýþsýz ve acýmasýz kalabalýklar gibiydi.Her denemede ruhunu tükettiðini hissetmekti.Gittiðin her yere kendi ýssýz çölünü götürmekti. |
|
Yaþama Denemeleri
(Ö.Gökhan Ergüven) 11 Aðustos 2008 |
Sevgi ve Aþk |
| |
Sen benim için kendinden vazgeçtin sevgili.Bildiðin ve güvenli dünyaný býrakýp aþkýn o belirsiz ve tehlikeli gezegeninin yýldýrýmlarýn çaktýðý ve fýrtýnalarýn koptuðu
atmosferini soludun.
|
|
Affet
(Ö.Gökhan Ergüven) 28 Mayýs 2012 |
Yaþam |
| |
Sadece insaným diyordu bir yazar. |
|
Sonsuza Dek Mutlu Yaþamadýlar
(Ö.Gökhan Ergüven) 20 Aralýk 2013 |
Türkiye |
| |
Yazmak sevgisi deðildi aslýnda, yazamamak korkusuydu beni anlatan.Hangisi bendim bu anlattýklarýmdan. Ýçimde gezdirdiðim ýþýklar hangi insanlarýn gölgelerini vuruyordu odamýn duvarlarýna. |
|
Yolculuk
(Ö.Gökhan Ergüven) 11 Þubat 2017 |
Toplum |
| |
Þimdi sen gidiyorsun. Uzak, gürültülü, herþeyin biraz daha büyük ve daha çok olduðu, istenilen herþeyin belirli bir bedel karþýsýnda sunulduðu, büyük elmaslarýn olduðu bir yere. Birazdan otobüsün hareket edecek. Çoktandýr sýkýldýðýn, nefes alamadýðýn, bir kapana kýsýldýðýn bu yeri geride býrakacaksýn. Kulaklarda hep ayný þarkýnýn tekrar ettiði ve insanlarýn yorgun ama senin nefret ettiðin bir iyimserlikle birbirine gülümsediði bu kasabayý terk edeceksin |
|
Sen Uyurken
(Ö.Gökhan Ergüven) 17 Haziran 2017 |
Yaþam |
| |
Hayat bu kadar basitti iþte. Seni uyurken seyretmek benim gizli sýðýnaðým. |
|
Sürek Avý
(Ö.Gökhan Ergüven) 17 Eylül 2017 |
Yüzleþme |
| |
Aslýnda en çok canýmýzý yakan gerçekleþmeyen hayaller deðil, sürekli bir boyunduruktan yada nasýl desem Sartere’ýn Bulantý
romanýnda bahsettiði bir iç sýkýntýsýndan kurtulamayýþýmýz. Ruhuna hükmeden acýmasýz bir güç insanlýðýnla ilgili ne varsa silip süpürüyor. |
|
- Ayna -
(Ö.Gökhan Ergüven) 5 Haziran 2018 |
Yaþam |
| |
“....Dengeyi kurmak için güvenli bir katsayýyla çarptýðýmýz ihtiyatlarýmýza sarýlýrken kimbilir kaçýncý vazgeçiþin yada pas geçiþin provasýný yapýyoruz durmadan...“ |
|
- Gece -
(Ö.Gökhan Ergüven) 4 Aðustos 2018 |
Anýlar |
| |
“Hayatýn gerçeði” nedir? Hani þu filozoflarýn ve toplumbilimcilerin peþinden koþtuðu þey. Dostoyevski’ye sorarsanýz “hayatýn anlamý hayatýn kendisinden daha deðerlidir” der. |
|
Bayram
(Ö.Gökhan Ergüven) 24 Mayýs 2020 |
Türkiye |
| |
Yarýn bir bayram sabahýna uyanacaksýn benim güzel ülkem. |
|
Aforizmalar - 2
(Ö.Gökhan Ergüven) 5 Temmuz 2021 |
Toplum |
| |
Kafatasýmda sýkýþmýþ birkaç cümle, baðrýmda kanayan iki hece. |
|
Kýrýk Oyuncaðým
(Gökhan) 21 Haziran 2022 |
Sanat |
| |
Bir hikayenin nerede baþlayýp nerede biteceðini kim bilebilir... |
|
Tutku
(Gökhan) 29 Haziran 2022 |
Sanat |
| |
Ýyileþmiyor-Gece
|
|
Hikayeler
(Gökhan) 30 Haziran 2022 |
Toplum |
| |
Ýnsanýn anlam arayýþý hakkýnda düzensiz düþünceler. |
|
Bilgelik ve Cehalet
(Gökhan) 1 Temmuz 2022 |
Yaþam |
| |
...Aslýnda anlatmak istediðim, insan söz konusuysa deneylerin çok iþe yarayacaðýný düþünmek gerçekçi deðil.... |
|
Susamamak
(Gökhan) 21 Temmuz 2022 |
Ýliþkiler |
| |
-Gerçekten orada karanlýkta durdun mu?
-Bilmem belkide durduðumu sandým.
Mutsuzluðumuzun Kýþý
John Steinbeck
|
|
|

Her arayan bulamaz. Ama bulanlar, sadece arayanlardýr. Bütün arayanlarýn, aradýklarýný bulmalarý dileðiyle.
|
|