..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgunluða eriþmemiþ þairler ödünç alýr, olgunluða eriþenler çalar. -George Eliot
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Osman AKTAÞ
Osman AKTAÞ - Sanal Þiirler,Öyküler
Site Ýçi Arama:


Eleþtiri
  Türk Kadýnlar Günü (Osman AKTAÞ) 12 Mart 2008 Toplum ve Birey 

Kadýnlarýmýz,adýmýz sizinle anýlmakta beþikten mezara. Siz kendinizle anýlýyor musunuz? Nasýlsýnýz? Ýyi misiniz? Ýyi olmanýzý cenab-ý Allah'tan dilerim (hükümetten fýrsat bulursam)

  Dünya Kadýnlar Günü (Osman AKTAÞ) 12 Mart 2008 Toplum ve Birey 

Dün önemli bir gündü;dünya kadýnlar günü. Eminim birçok kadýn sevindi,birçok kadýn üzüldü, birçok kadýn umursamadý, birçok kadýn da gözyaþlarýný ya içine, ya mendillerine akýttý.

  Cumhurburkan (Osman AKTAÞ) 15 Mart 2008 Politik Olaylar ve Görüþler 

Enteresan bir ülkedeyiz/ülkeyiz. Biri bir þiir okuyor mahküm ediyor bürokrasimiz, biri bir þiir okuyor baþbakan yapýyor halkýmýz. Ne kadar da okumaya meraklýyýz.

  Dokunmatik Çamaþýr Makinesi (Osman AKTAÞ) 29 Mart 2008 Politik Olaylar ve Görüþler 

Saðlý sollu düþler görüyorum. Önlü arkalý politik mecmualarda… Adým halk. Kalkýp dimdik duruyorum þu karavaþlar karþýsýnda.

  Tek Ýlkeli Ülke Ya da Türkiye (Osman AKTAÞ) 7 Haziran 2008 Politik Olaylar ve Görüþler 

Tarihsel süreç içinde toplumlarýn yönetim biçimlerini incelerken, iki yönetici tipi gördüm; askeri yönetim ve siyasal yönetim... Dünyada geliþmiþ, geliþmemiþ, imparatorluktan site devletine, hatta eyalet yönetimine kas sisteminden klanlara kadar bütün yönetim biçimleri ayný; askeri ve siyasal...

  Herþeyin Baþý Davos veya Saðlýklý Adalet (Osman AKTAÞ) 8 Þubat 2009 Politik Olaylar ve Görüþler 

Saðlýksýz baþta saðlýklý beden ve getirdiði adalet üzerine...

  Edebiyat Hayat Memat Üzerine I (Osman AKTAÞ) 17 Temmuz 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Bu yýpratýcý süreci doldururken bu günlerde elimde Cevat Akkanat’ýn “edebiyat hayat memat” adlý denemelerden oluþan kitabý var. Kitap üç bölümden oluþuyor; “Sanat Edebiyat” , “Edebiyat Hayat” , “Hayat Memat”. Toplam 174 sayfadan oluþan bu eser, bazen kiþisel, bazen toplumsal, bazen düþünsel, bazen edebi, bazen sanatsal eleþtirilerden oluþan bir eser.

  Edebiyat Hayat Memat Üzerine II (Osman AKTAÞ) 23 Temmuz 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Oyunlar, dedik… Deðiþen dünya þartlarýnda deðiþen oyunlar… Kumda oynayan çocuklar, artýk çocuk yuvalarýnda halýflekslerde, internet sayfalarýnda, playstation baþlarýnda… Ne oyunu oyun olarak görebiliyoruz, ne de zamaný zaman olarak…

  Edebiyat Hayat Memat Üzerine III (Osman AKTAÞ) 9 Aðustos 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Hayat Memat: “Mermer ‘tezgâh’” Evet, tezgâh kavramýný, toplum olarak, anlam geniþlemesine uðratmýþ, gerçek anlamý dýþýnda, “tuzaða düþürme” anlamýnda kullanmýþýz. Eskiden tuzaklar kalýn iplerle, aðaçlarla, demirlerle yapýlýrken, þimdi de mermerden yapýlýyor. Herkes birbirini tezgâha getiriyor. Hem de mermer tezgâha…

  Sosyal Kirlilik Sertifikasý (Osman AKTAÞ) 1 Aðustos 2018 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu üstümüze yaðan katran mý? Kir mi insan denen bu azgýn canavarýn bedeninden taþan? Kâbus mu üstümüze beklenmedik biçimde çöken çocuk ölümleri? Kaç çocuk, kaç gazap, kaç ýstýrap yüreðimizde gedikler açmaya devam edecek bir öncekini daha kapatamadan. Biz kimiz? Çevremizde kimler var? Kimler içimizi acýlarýn atýldýðý çöplüðe çevirdi?

  Siyasi Yorumda Basireti Baðlanan Köþe Yazar (Lar) I (Ve) Mustafa Albayrak (Osman AKTAÞ) 13 Temmuz 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Mustafa Albayrak’ýn Umran dergisinin Haziran 2014 tarihli, 238. sayýsýnda yayýnlanan yazýsýnýn baþlýðý çok ilgimi çekti; “Siyasi Yorumda Basireti Baðlanan Köþe Yazarlarý”. Yazýyý hemen okudum. Baþlýk kadar içerik de ilgi çekecek kadar varmýþ.

  Türkiye’nin Çehresini Deðiþtirmesi Beklenen Lider: Recep Tayyip Erdoðan… (Osman AKTAÞ) 27 Haziran 2014 Politik Olaylar ve Görüþler 

Solcusuyla, saðcýsýyla, köylüsüyle, þehirlisiyle, inananý, tereddüt edeniyle beklenen insandý Tayyip Erdoðan. Ýstanbul’u çöplükten almýþ þehirleþtirmiþ, kokmak üzere olan insanlara en lazým olaný; suyu getirmiþti. Ýstanbul kurtulmuþsa Türkiye de kurtulabilirdi pislik ve düzenbazlýklardan.

  Emeli/kan ve Ocaðýna Ýncir (Lik) Dikilenler (Osman AKTAÞ) 7 Þubat 2016 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bizim okur yazar olmayan ya da çok az okuma yazma bilen Anadolu insanýnýn Amerikaya verdikleri isim Emelikan. Ne de güzel bozmuþ kelimeyi ve gerçek anlamýna yakýþtýrmýþ, deðil mi?

  Yaþadýðýmýz Masal (Osman AKTAÞ) 5 Þubat 2016 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir masalla baþlayayým istiyorum. Ben kendimi bildim bileli millet çeþitli masallarla uyutuluyor ve bir türlü uyandýrýlamýyor. Ama hipnoz edilmiþçesine istendik her þeyi yapabiliyor millet. Hele de istenende güç varsa... hani övünürüz ya “Ertuðrul yasasý” diye... O da gücünü haklýdan deðil, güçlüden yana kullanmýþtý ya(!)... Her ne ise biz masalýmýza dönelim...

  Alýn Yazýlarý - Mekân Düþüncesi (Osman AKTAÞ) 6 Mart 2016 Yapýtlar 

“Þehri Reddiye”; adýndan da anlaþýlacaðý gibi þehri reddetmeyi amaçlayan bir yazý. Ýnsanýn insaný köleleþtirdiði medeniyet... Büyük bir arena... Ýnsanýn karþýsýnda insanýn var ettiði beton, enflasyon, yalan, sahtekârlýk, bencillik, bozgunculuk ile savaþmasý beklenen insan...

  Meb Ü Kesk Arasýndaki Sýra Dýþý Ýliþkiler (Osman AKTAÞ) 17 Ocak 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

2016 yýlý itibariyle Milli Eðitim Bakanlýðý 29 Aralýk 15 tarihinde gerçekleþen bir günlük iþ býrakma eylemi sonrasýnda, bu eyleme destek veren Eðitim Sen üyelerini kara listesine alarak terörist ilan ediyorlar.

  Milli Eðitimin Yeni Müfredatýna Dair (Osman AKTAÞ) 27 Ocak 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

Daha önce birçok kez konuya dair eleþtiriler yapmamýza karþýn yetkililer “Bu adam medya dünyasýnda ne atýp tutuyor” diye merak bile etmemiþler, rahmetli Cemil Meriç’in dediði gibi fildiþi kulelerine kendilerini kapatarak, o bildik düþlerini, hayýr ve þer yorumuna bile gerek görmeden hayata geçirme çabalarýna devam etmiþlerdir.

  Kýrký Kýrpan Anlayýþ (Osman AKTAÞ) 15 Þubat 2017 Çocuk Yetiþtirme 

Bugün Din öðretimi Genel Müdürlüðü'nde oturan odun aleyhisselamlardan biri ya da birileri nasýl olmuþsa þiir görmüþ rüyasýnda. Siz tutun bu gördüðünüz rüyayý yorumlamak yerine uygulayýn. Milli Eðitim Bakanlýðý uzmanlarýndan öðreniyorlar zannýmca...

  Sabahattin Ali (Osman AKTAÞ) 4 Nisan 2017 Yazarlar ve Þairler 

Barýþ Abi ara ara çalýp söylediði, birçok kez de Ayten yengemin eþlik ettiði müzik adeta kafama derin bir iz býraktý ve bir daha da silinmedi. Bunlardan biri de o zamanlar Edip Akbayram’dan, sonralarý da Ahmet Kaya’dan dinlediðim Aldýrma gönül türküsü. Sabahattin Ali ile ilk tanýþmamýz bu vesileyle oldu.

  Vatan Ýçin Hain Aranýyor (Osman AKTAÞ) 21 Haziran 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kim bu vatan hainleri? Kendi keselerini dolduranlar mý? Milletin çocuklarýný ölüme yollayýp vatan sað olsun sloganý atanlar mý? Legal yollarý hazýrlayýp banka soyanlar mý? Ayakkabý kutularýnda dolar bulundurup sadaka aldýklarýný söyleyenler mi?

  Ankara'dan Ýstanbul'a Adalet Aramak (Osman AKTAÞ) 21 Haziran 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

CHP adalet için Ankara'dan Ýstanbul'a yürüyor. Kutluyorum CHP'yi... Bir ülkenin olmazlarýndan bir þey yoksa olmasý için çaba göstermek vatandaþlýk görevi deðil, bir insanlýk görevidir. Mutlaka bir eylem yapýlmasý ve bu eylem sayesinde isteðin gerçekleþmesi için ilgili mercilerin zorlanmasý gerekir.

  Siyasetin Dýþýnda (Osman AKTAÞ) 21 Haziran 2017 Toplum ve Birey 

"Neyi yanlýþ, neyi doðru anladýk?" diye bir soru soruyorum, hem kendime, hem sizlere. Ben þimdi cevaplandýrayým, sizin bana deðil, kendinize cevap vermeniz yeterli olacaktýr. Ben bilsem de, bilmesem de cevabýnýzý önemli deðil. Kiþi nasýl olsa, kendisi dýþýnda herkese yalan söyleyebilmekte...

  Boka Sarmýþ Bir Pisliðe Emanet Ettiðiniz Çocuklar (Osman AKTAÞ) 4 Temmuz 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýstikrarlý, huzur, güven ve adaletli ülkemin güzide insanlarý! Bugüne kadar çocuklarýnýz için sizin gözden kaçýrdýðýnýz, ama sizin adýnýza gözden kaçýrmayan bir iktidar ve bir bakanlýk var. Çocuklarýnýz büyük tehlike içindeler...

  Maðdurluk Bilançosu - 1 (Osman AKTAÞ) 17 Temmuz 2017 Politik Olaylar ve Görüþler 

“Çocuklarý küçük kurþunla öldürürler, deðil mi anne?” Bir Boþnak çocuðun aðzýndan dökülen bu kelimeler, yýllarca yüreðimde kanayan bir yara oldu. Bu yazýyý yazma gerekçem de, bu çocuða karþý duyduðum muhabbet ve mahcubiyettir.

  Maðdurluk Bilançosu - 8 (Osman AKTAÞ) 21 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Bu konu yüreðimde hep bir sýzý olarak kaldýðýndan mizaha yer verecek kadar kendimi güçlü hissetmiyorum. Bu yüzden bu bölümü yüreðimin sesiyle anlatmak istiyorum.

  Maðdurluk Bilançosu - 6 (Osman AKTAÞ) 19 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Rusya’da çetin bir hengâme… Tahmin etmiþsiniz bunlarýn Çeçenler olduðunu. Þeyh Þamil’den Þamil Basayev’e uzanan özgürlük arayýþýnda maðdur ettikleri Ruslar… O kadar çok Rus öldü ki, yazýk, Rusya’da Rus kalmadý. Ruslar çok merhametli olduklarýndan hiç sesleri çýkmadý.

  Maðdurluk Bilançosu - 3 (Osman AKTAÞ) 17 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Ýngilizler, uzun bir süre Ýrlanda’yla uðraþmýþlar. Bir türlü bu insanlara yaptýklarý güzellikleri kabullendirememiþler. Sonra fak etmiþler ki, bu insanlarýn hepsi cadý ve hepsi sihirle uðraþýyor. O halde yapýlmasý gereken de, bu sihirle uðraþan canlýlarýn elebaþlarýný yok edip, sihir ve sihirbazlýðý ortadan kaldýrmak… Bu çaba insanlýk tarihi için büyük bir hizmet olacaktýr.

  Maðdurluk Bilançosu - 5 (Osman AKTAÞ) 18 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

1492 yýlýnda Ýspanyollarýn baþlattýklarý insanlýk yardýmý 1800’lü yýllardan sonra Ýngiliz ve Fransýzlara zorunlu devredilmeye baþlanýyor. Amerika kýtasýnýn doðu kýyýlarý ile Afrika kýtasýnýn doðu kýyýlarý Portekiz, güney Doðu Asya’nýn Büyük Okyanus kýyýsýndaki takýmadalar, Batý Afrika’da kýyýsýndaki bazý yerler, Orta Amerika’nýn doðu kýyýlarýndaki takýmadalar Ýspanyollarýn elindeydi.

  Maðdurluk Bilançosu - 7 (Osman AKTAÞ) 20 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Hitler ve Yahudiler… Hitler’in babasýnýn gaddar bir insan olduðu anasýna ve kendisine son derece kötü davrandýðý anlatýlanlar arasýnda. Bu korkunç çocukluk dönemi Hitler’in Yahudi düþmanlýðýný körükleyen en önemli faktör olduðu da söylentiler arasýnda. Çoluk çocuk dinlemeden herkesi öldürmesi ve ölüleri de fabrikalarda yakýt olarak kullandýðý dünyanýn en büyük maðdurlarýndan biri olduðunu gösteriyor

  Maðdurluk Bilançosu - 4 (Osman AKTAÞ) 18 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Fransýzlar, Kuzey Afrika’ya medeniyet ve özgürlük götürdüler. Ama gel gör ki, Libyalý Ömer Muhtar gibi nankörler bunun kýymetini bilemedi ve oraya giden Fransýz askerleriyle savaþtýlar. Sen kalk Akdeniz’i aþ medeniyet götür, ama oradaki insanlýk düþmanlarý seni maðdur etsinler.

  Maðdurluk Bilançosu - 2 (Osman AKTAÞ) 14 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Dünya genelinde maðdur eden, ama hep maðdur olmuþ durumunda olan iyilikseverliðiyle Asya ve Afrika’nýn gözdesi olan bir ülke ABD… Bu ülke kurulurken yok ettikleri bir yerli halk vardý; Kýzýlderililer…

  Maðdurluk Bilançosu - 9 (Osman AKTAÞ) 21 Aðustos 2017 Unutulamayan Dönemler 

Afganistan’da bir yandan Ruslar, diðer yandan Amerikalýlar bütün merhametleriyle halka özgürlük, demokrasi ve insan haklarýnýn gereklerinin yaþanmasý için çaba gösteriyor, ama tam bir vefasýzlýk örneði gösteren Afgan halký direniþle bu yardýmlarý reddedip, hem Ruslarýn, hem de Amerikalýlarýn iyi niyetini suistimal ederek, onlarý maðdur ediyorlardý.

  Maðdurluk Bilançosu - 10 (Osman AKTAÞ) 15 Eylül 2017 Unutulamayan Dönemler 

Ýran’ýn üzerine salýnan Irak, bir hayli silah tüccarlarýný maðduriyetlerinden kurtardýktan sonra, Saddam’ýn, efendilerini artýk dinlememesi sonucu, Irak’a demokrasi götürülmeye karar veriliyordu.

  Ey Türk Milleti! (Osman AKTAÞ) 11 Þubat 2018 Türkiye 

Ne kadar çok baþýmýz sað oluyor. Ne kadar çok vatan sað oluyor. Ben kendimi bildim bileli baþýmýz ve vatan sað oluyor.

  Kitlesel Deðiþim ve Eðitim (Osman AKTAÞ) 15 Temmuz 2018 Toplum ve Birey 

Denizler kirlenmesin diye okunmuþ pirinç býrakýyorum(!) Siz neler yapýyorsunuz acaba, merak ediyorum? Fazla merakýn nasýl bir sýkýntý yarattýðýný bile bile. Çünkü fazla merak, bilim doðurur, fazla merak ufku geniþ tutar, fazla merak, gerçeklerle hayaller arasýnda bir köprüdür, fazla merak yaþamýn kalitesini artýrýr, fazla merak bozuk zihniyetlerin yenilenmesi için bir giriþimin hazýrlýk devresidir…

  Milli Eðitim Bakanýna Açýk Mektup (Osman AKTAÞ) 26 Aðustos 2018 Toplum ve Birey 

Merhaba Sayýn Bakaným, Malumunuz olduðu üzere, 16 yýldýr eðitim bir yazboz tahtasýna döndü. Ne öðretmen, ne öðrenci ne de veli, iki gün sonra nasýl bir yönetmelikle eðitimin deðiþeceðini kestiremez hale geldi.

  Deðiþken Düzen Kuran Deðiþmez Varlýk: Ýnsan (Osman AKTAÞ) 25 Aðustos 2018 Toplum ve Birey 

“Irk” bizi bölmeden, “Din” bizi ayrýþtýrmadan, “politika” bizi farklýlaþtýrmadan, “Para” bizi sýnýflandýrmadan hepimiz insandýk, deniyordu okuduðum bir yazýda. Bu kavramlara bir de benim gözümle bakýn, istedim.

  Milli Eðitimde Sistem ve Sistem Sorunlarý (Osman AKTAÞ) 4 Ekim 2018 Toplum ve Birey 

Ben, 1972’de okula baþladýðým zaman da eðitim sistemiyle ilgili sorunlar gündem tutuyordu ve hâlâ ayný sorunlar her yýl olduðu gibi gündem tutmakta. Bunun iki önemli nedeni var; biri toplumsal kutuplaþma, diðeri de bu kutuplaþmada, gelen iktidarlarýn kendi yandaþlarýný yetiþtirme, mevcut yandaþlarý ise memnun edebilme yönündeki politik düþüncelerini gerçekleþtirme çabalarý.

  Bildiðini Bilebilmek (Osman AKTAÞ) 18 Eylül 2018 Toplum ve Birey 

Bilmek hem merak gidermekte, hem de öðrenmenin sevincini yaþatýp, bunu birileriyle paylaþma gereksinmesi vermektedir.

  Andýmýza Dair (Osman AKTAÞ) 30 Ekim 2018 Toplum ve Birey 

Reþit Galip’i rahmetle anarak ve o günkü þartlar içinde çok iyi bir þey yaptýðýný düþünerek bu andý yazdýðý için bugün ve bundan sonrasý için de teþekkür ediyorum. Ve bugün Reþit Galip’i eleþtiren ve kendisine Müslüman diyen birçok kimseden de daha fazla Müslüman olduðuna inanýyorum.

  24 Kasým’a Fikir Fonu (Osman AKTAÞ) 23 Kasým 2018 Toplum ve Birey 

Kýrmadan, kýzmadan, yorulmadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle, sizlere bahþedilen sabýrla insan yetiþtiren; "Ýyi ki Öðretmenim" diyen koca yürekli meslektaþým, öðretmenler gününü kutluyor; sizlerle ülkemizin eðitim aðacýnýn ayný dalýnda yaprak olmaktan gurur duyuyorum.

  Buzarmýþ Kahramanlara Minnet Borcu (Osman AKTAÞ) 22 Aralýk 2018 Toplum ve Birey 

Çanakkale, Sakarya,Anafartalar, Erzurum, Maraþ,Antep, Sarýkamýþ, Erzurum cephesi için çocuk lojistik ekibi gönderen Van... Ülkenin her yerinde akan kan. her þey ayan beyan ortadayken, amerikan manda taraftarlarýna raðmen, bir çöplükten bir devlet kuruluyor.

  Sayýn Milli Eðitim Bakanýn Mesajýna Ýstinaden... (Osman AKTAÞ) 18 Ocak 2019 Toplum ve Birey 

O kadar yazdýk çizdik, anlattýk, henüz bir katre yok, sonuç alamadýk. Ayný tas ayný hamam... Kalori deðeri bir hiç olan gýda maddelerini verip, "bunlarý çocuklara yedirerek, saðlýklý nesil elde edin," diye diretmeye devam ediyorsunuz. Ben de diyorum ki, nasýl? Ham maddesi odun olan bir malzemeden çelik nasýl üretilir, söyler misiniz Sayýn Bakan?

  Yozlaþmalý Eðitime Sözleþmeli Öðretmen (Osman AKTAÞ) 17 Aralýk 2018 Toplum ve Birey 

Piçleþmiþ bir ideolojinin gerçekleþmesi için sistemin istediði zavallýlýða bürünebilirsen kebap iþ öðretmenlik.

  Hrant Dink Anýsýna Birkaç Söz (Osman AKTAÞ) 20 Ocak 2019 Toplum ve Birey 

Doðanýn her yeri alçaklý yüksekli yaratýlmýþ. Aralarýnda kötü insan var, diye toplumlar hedef alýnmamalý. Toplumlarý birbirinden soðutup, düþman haline getiren zaten bu duygu ve düþünceler deðil mi?

  Yýlmaz Özdil; 2. 500 Tl (Osman AKTAÞ) 25 Ocak 2019 Yazarlar ve Yapýtlar 

“Alçakça, adice, hem de organize sosyal medya saldýrýsýndan bizi koruyan, bizi savunan yurtseverlere teþekkürler” demiþsin Sayýn Özdil. Evet, doðru söylemiþsin. Alçakça, adice, hem de organize bu alçaklýðý Mustafa Kemalin adýný kullandýðýn için acaba hiç vicdanýnda (eðer varsa; önceden var olduðundan, þimdi olmadýðýndan kuþku duymadýðým) bir deðerlendirme yaptýn mý?

  Usta Ýþi Geliþim (Osman AKTAÞ) 7 Þubat 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ulan arkadaþlar niye rahat durmuyorsunuz. Her þeyi eleþtiriyorsunuz. Býrakýn bu ayaklarý. Yýlmaz Özdil sizin yerinize zaten bu iþi yapýyor. Sonra da 2500'den satýyor, üstüne Mustafa Kemaller koyarak...

  Burak Doðan'dan Teselli Ýkramiyesi (Osman AKTAÞ) 13 Mart 2019 Toplum ve Birey 

Sosyal medyada bugün bütün dolaþan bir yaygara var; "kadýnlarýn ezaný ýslýkla protesto etmeleri"...

  Ezan-ý Muhammedi ve Islýk (Osman AKTAÞ) 15 Mart 2019 Toplum ve Birey 

Bakýn bu ezan konusu ne kadar gündem tuttu... Neredeyse söylenen yalana kuþkuyla bakacak hele geldik. Adolf Hitlerin politika bakaný, bir yalaný sürekli söyleyip, söyleyen inanmaya baþlarsa, çevrendeki insanlarýn bir çoðu artýk onu gerçek gibi algýlamaya baþlayacaklarýný söylüyor.

  Yeni Zelanda ve Cami Saldýrýsý (Osman AKTAÞ) 15 Mart 2019 Toplum ve Birey 

Duyduðumda þok olmadým. Hayrete de düþmedim. Dünyanýn geneline bakýldýðýnda, o kadar çok insan ölüyor ve öldürülüyor ki, hayret etmek için bile zamanýnýz yok maalesef.

  Eðitim Çöplüðünde Sosyal Deðer Arama (Osman AKTAÞ) 5 Nisan 2019 Toplum ve Birey 

Bana Türkiye'nin bugünkü hali, western filmlerindeki altýn arayýcýlarýný anýmsatýyor. Onlar da olmadýk yerlerde altýn bulacaðýz diye elde kazma küreklerle köstebek misali her yeri kazýyorlar. Aralarýnda az ya da çok bulanlarýn bir kýsmýný da etraftaki çapulcular kapýyor.

  Uzak Mesafe Yakýn Seçim (Osman AKTAÞ) 9 Nisan 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu seçim sonrasýnda Sayýn Cumhurbaþkaný'nýn revizyon uygulamasýný duyarak rahatsýz olup, AKP'nin bulaþýk tabaklarýný yalayarak temizlemeye çabalayan kiþilere çok þey söylemek istiyorum, ama ne ahlakým, ne karakterim, ne inancým buna müsaade etmiyor.

  Tavan Yapan Egolara Malzeme (Osman AKTAÞ) 13 Nisan 2019 Toplum ve Birey 

Eskiler derlerdi ki (bütün okuyuculardan çok özür diliyorum, ne olur bu tür bir kelimeyi kullanacaðým için affýnýza sýðýnýyorum) "Bir ömür 'taþaðýn boynuma' dediðin birine, olsa da yanlýþlýkla aðzýndan kaçýrarak 'taþaðým boynuna' deseniz kýyamet kopuyor."

  Ýstek Ýle Köstek Arasýnda (Osman AKTAÞ) 18 Nisan 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Küçük savaþ bitti, þimdi sýra büyük savaþta...". diyordu Allah’ýn resulü. Ben de bu hadisle baþlamak istiyorum yazýma. Bunun da Allah yolunda cihat yapýlan bir cihat olduðuna inanýyorum.

  Düzenbaza Hile Bekçisi (Osman AKTAÞ) 21 Nisan 2019 Toplum ve Birey 

Yýllar önce seyrettiðim bir film vardý; "Köpeklerin Gazabý". Hâlâ bir film var; "Köpeklerin Gazabý". Sadece köpekler farklý...

  Çocuklar Ýçin Büyük Bayram (Osman AKTAÞ) 23 Nisan 2019 Toplum ve Birey 

siz büyükler, siz çocuklar!

  Tatlý Eðitime Tatlý Tatil (Osman AKTAÞ) 2 Mayýs 2019 Toplum ve Birey 

Ey milli eðitimi yöneten zilli eðitim mensuplarý! (Sayýn Cumhurbaþkaný hitap ederken hep bu üslubu kullanýyor ya... Sanýrým bu üslup beni de sardý) Tanrý’m bu yüzden baþýma bir iþ gelmese bari… Gelmez gelmez, Yýlmaz Özdil’in baþýna bir þey gelmediðine göre...

  Eski Bir Seçim Senaryosu (Osman AKTAÞ) 6 Mayýs 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün sýcaðý sýcaðýna dinlediðim bir haber ve yazdýðým bir yazý oldu. Sanýrým, insanlar Hak ve doðruluktan ayrýldýkça bizdeki etkisi de daha kuvvetli oluyor.

  Halka Karþý Sivil Darbe (Osman AKTAÞ) 11 Mayýs 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Darbe denilince aklýmýza askeri üniformalar, sokaklarda ilerleyen tank, panzerler, diðer askeri araçlar, sokaklarda eli silahlý dolaþan askerler ve iþgal edilen kamu binalarý geliyor, deðil mi? Oysa bütün darbeler bu þekilde cereyan etmiyor. Bazen de sivil darbeler ortaya çýkabiliyor.

  Müslümandan Müslümana Bir Hak (Osman AKTAÞ) 14 Mayýs 2019 Toplum ve Birey 

Bir Müslümanýn görevi, Müslümanlara destek olmak... Burada þu soru geliyor insanýn aklýna: Hangi Müslümana destek vereceðiz? Kendi yarattýðý dini, Allah’ýn indirdiði dinin yerine koyan ve kendilerine Müslüman diyenlere mi yoksa Allah’ýn dinini Kur’an-ý Kerim’e göre yaþayan, çevremizde destek vereceðimiz kadar Müslüman var mý ve varsa bunlarý bulabilecek ve destek olabilecek durumda mýyýz?

  Ýçimizdeki Mustafa Kemal (Osman AKTAÞ) 19 Mayýs 2019 Toplum ve Birey 

Kutsal þehir Thessaloníki (Selanik)'te bir güneþ doðdu. Bu güneþ kuþluk vakti Ýstanbul'da ýþýdý ve Samsun'a ulaþtý.

  Bu Ülke (Osman AKTAÞ) 31 Mayýs 2019 Türkiye 

Bu ülke, cemaat, tarikat, vakýf ve dernekler ile bu gruplarýn zihniyetinden kurtarýlmadýkça, bundan daha iyi bir duruma asla gelemeyecek.

  Saðýra Türkü Dinletme Köre Ülke Güzeli Seçtirme (Osman AKTAÞ) 19 Haziran 2019 Toplum ve Birey 

Ben, Erkan Mumcu’nun Milli Eðitim Bakaný olduðu zamandan beri, bakanlýðý eleþtirip, çözümler sunuyorum. Ama baþlýkta da belirttiðim gibi saðýr ve kör bir yönetim var. Anlattýklarýný anlamak, uygulamak iþine gelmiyor

  Yurttaþlarýma Açýk Telkin (Osman AKTAÞ) 19 Haziran 2019 Toplum ve Birey 

Dünden beri sosyal medyada Mursi paylaþýmý, aðýtlarý ve aðlamalarý son derece samimi bir hava içinde, adeta birbirini tetiklercesine dolaþýyor.

  Asaletten Uzaklara Adalet (Osman AKTAÞ) 21 Haziran 2019 Toplum ve Birey 

Açlýk, ilaçla ve acýmayla tedavi edilmez. Açlýk yoksullarýn varlýklý kiþiler üzerindeki haklarýnýn teminiyle tedavi edilir.

  Ýstanbul'u Almak, Ýstanbul'u Vermek (Osman AKTAÞ) 9 Temmuz 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bunaltýcý, sýkýcý, kýrýcý bir seçim sürecinden sonra bir nefes aldýk. Yorucu yol þimdi baþlýyor. Ben Ekrem Ýmamoðlu'na, önüne çýkarýlacak türlü engellere raðmen, baþarýlar diliyor ve baþarmasýný umut ediyorum.

  Sesli Düþünmek (Osman AKTAÞ) 10 Temmuz 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Her açtýðýmda Facebook soruyor "Ne düþünüyorsun?" El cevap: Ne düþünmüyorum ki...

  Yaþanýlan / Yaþatýlan Paradoks (Osman AKTAÞ) 13 Temmuz 2019 Toplum ve Birey 

Bugün bir yazý okudum. Yazý bir gencin “Gençlik nereye gidiyor?” sorusuna verilen cevaplara eleþtirisi… Bu genç de biz yetiþkinleri eleþtiriyor ve bu eleþtirisinde yerden göðe kadar haklý… Özetle bu genç arkadaþýn dediði þu; siz bizi nasýl yetiþtirdiniz de, bizden ne bekliyorsunuz…

  Eski Senaryoya Yeni Aktörler (Osman AKTAÞ) 17 Temmuz 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Refah yol hükümeti ve 28 Þubat kararlarý… Sayýn Erbakan “Ýmam Hatipler Refah Partisi’nin arka bahçeleridir.” dedi ve ýsýnmakta olan fitne suyunu kaynattý. Arkasýndan muhtýra ve baskýlar… Tansu Çiller’in “Sekiz yýllýk eðitim ya olacak, ya olacak.” þeklinde direniþi… Bozulan koalisyon ve Ýmam Hatip liselerinin orta kýsýmlarýnýn kapatýlmasý… Baþörtüsü düþmanlýðýnýn ayyuka çýkmasý ve maðdur olan binlerce insan…

  Milli Eðitimde Okumak ve Konuþmak (Osman AKTAÞ) 25 Temmuz 2019 Çocuk Eðitimi ve Yetiþtirilmesi 

Bir öðretmen olarak bana bugün, Nabi Avcý döneminden kalma bir alýþkanlýðýn sürdürüldüðünü gösteren bir toplu mesaj geldi Milli Eðitim Bakaný Sayýn Ziya Selçuk'tan. Ben mesajý aynen yazarak, kýsa bir deðerlendirmede bulunmak istiyorum.

  Canan Kaftancýoðlu'na Suç Ýsnadý (Osman AKTAÞ) 28 Temmuz 2019 Toplum ve Birey 

Canan Kaftancýoðlu'nun Suç Teþkili sayýlan basýn açýklamalarýyla ilgili videolarýný seyrettim. Bu videolarda ben þahsen ne bir hakaret, ne halký kin ve düþmanlýða tahrik, ne kamu görevlisine hakaret, ne silahlý terör örgütü propagandasý yapmak, ne de askeri teþkilatlarýn aþaðýlanmasýna dair her hangi bir konuþmaya rastlamadým.

  "Put Adam" ve Yazan Nemrut Üzerine (Osman AKTAÞ) 30 Temmuz 2019 Toplum ve Birey 

Þimdi internette dolaþýrken, Ayten Mutlu'nun bir paylaþýmýnda rastladým bu kitaba ve þöyle bir göz gezdirdim. Kadir Mýsýroðlu denilen fitneci alçaðýn farklý bir versiyonu bu kitabý kaleme almýþ. Aklýma ilk gelen Hz. Muhammed'e “Ebter” diyen Ebu Leheb oldu. Hakkýnda bir sure iniyor ve kendisinin soyu kesildiði için bugün evi ayakyolu olarak kullanýlýyor.

  Akp Hükümetlerinin Çalýþmalarý (Osman AKTAÞ) 2 Aðustos 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Politik konularda eleþtirel bir yazý yazmak istemiyorum, ama gördüklerim karþýsýnda da susmanýn bana bir ihanetmiþ gibi gelmesi yazmaya zorluyor. Kendi kendime soruyorum (size deðil ey AKP'liler); biz ülke olarak hangi konuda iyiyiz? Ben cevap veremiyorum. Acaba Size sorsam, saðlýklý bir cevap alabilir miyim? Bu sorularýn cevaplarýný kendimce vereyim, sonra size soracaðým söz.

  Bir Ülke Ki, Hýrlý Hýrsýz Karýþmýþ (Osman AKTAÞ) 18 Aðustos 2019 Unutulamayan Dönemler 

Bir daha bugünün acýsýný unutturacak daha büyük acýlar verme ne olur. Dünya olmada da yüreðimiz kýyameti yaþamýþ oldu bir kere. Ýkinciyi kaldýrabilecek gücümüzün olduðunu düþünemiyorum. Senden baþka sýðýnacak kapý yok. Bu puþtlar, ahlaký çaldýlar, insanlýðý çaldýlar, anýlarý, çaldýlar, çocukluðu çaldýlar, dini imaný çaldýlar, vicdaný çaldýlar, töreyi çaldýlar, yaptýklarýmýzý çaldýlar, iflahýmýzý çaldýlar, sabrýmýzý çaldýlar.

  Yeni Bir Sivil Darbe Giriþimi (Osman AKTAÞ) 19 Aðustos 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ben daha önceki yazýmda AKP kendisinden olmayan belediye baþkanlarýna her türlü zorluðu çýkararak çalýþmalarýný engelleyip, sizi seçtiklerinizden soðutma amaçlandýðýný, bunu baþaramadýklarý takdirde de çeþitli suçlar isnat ederek yerlerine kayyum atanmasýnýn muhtemel olduðunu yazmýþtým. bugün gösteriyor ki, AKP beni yanýltmadý.

  Facebook Þairliði Üzerine Birkaç Söz (Osman AKTAÞ) 20 Aðustos 2019 Yazarlar ve Yapýtlar 

Halistin Kukul’un “Facebook Þairliði” adlý yazýný okudum. Yazýlanlara katýlmamak elde deðil… Halistin Kukul, Facebook’ta yazýlan þiir ve yazýlarýn genellikle kalitesizliðinden bahsediyor, bir denetimsizliðin sýkýntýsýný dile getiriyor.

  Fanatik Beklentiler (Osman AKTAÞ) 20 Aðustos 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ülkedeki birçok orman yangýnlarýný PKK üstlenmiþ. Bunlar bebek katilleriydi, þimdi de doða katilliði yapýyorlar.

  Alýþýlan Ölümler (Osman AKTAÞ) 26 Aðustos 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þehidimiz var. Þehidin olmadýðý bir gün mü var? Toplum þehit haberlerine alýþtýrýldý. Artýk sýradan bir magazin haberinden farklý verilmiyor. Toplum "nasýl olsa þehit var" düþüncesiyle hareket edecek duruma geldi. Þehit, hangi aileden ise, acýyý yaþayan da o ile dýþýnda kimse olmuyor. Hatta daha da kötüsü, o acý ile konuþan bir aile ferdinin baþýna gelmeyen kalmýyor.

  30 Aðustos Zafer Bayramý (Osman AKTAÞ) 30 Aðustos 2019 Unutulamayan Dönemler 

Bu bayram, çocukluðumdan beri büyük bir zaferin sonucunu belirleyen ve Mustafa Kemal’in hayatýný ortaya koyduðu bir taarruzun zaferi…

  Þükre Dair (Osman AKTAÞ) 4 Eylül 2019 Varsýllar ve Yoksullar 

Þükür çaresizliði yaþayan birini görerek "iyi ki bu durumda deðilim" demek deðil, o kiþinin çaresizliðini giderecek çareyi bulup, hakka "benden istediðini yapmam için fýrsat verdiðin için sana çok þükürler olsun" diyebilmektir.

  Kalburüstü Beyanat (Osman AKTAÞ) 13 Eylül 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ülkede ne huzur býraktýnýz, ne insanlýk býraktýnýz, ne ahlak býraktýnýz, ne vicdan býraktýnýz, ne din býraktýnýz, ne töre býraktýnýz, ne ekonomi býraktýnýz, ne doða býraktýnýz, ne fabrika býraktýnýz, toplum alenen birbirini öldürüyor.

  15 Temmuzlu Milsiz Eðitim (Osman AKTAÞ) 14 Eylül 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Okullarýn tatil olduðu bir güne denk gelen ve muhataplarý tarafýndan bayram kabul edilen suni bir gün... Ancak bundan kurtulmak pek de mümkün olmadý. Her yýl okullarýn açýldýðý ilk hafta bu kutsal(!) gün, emirle, hem ders kitaplarýna destan adýyla girdi, hem de temmuzu eylüle taþýdý okul kutlamalarý için.

  Yazlýk Sinemadan Kýþlýk Düþlere (Osman AKTAÞ) 17 Eylül 2019 Toplum ve Birey 

Evet, yýllar çok çabuk geçiyor. Ben yaz sinemalarý denilen bu açýk hava sinemalarýnda hiç bulunmadým. Belki de kentte yaþamanýn bir dezavantajý olsa gerek.

  Ey Ýzmir Barosu! (Osman AKTAÞ) 14 Ekim 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýzmir barosu mensuplarý; illa güzel bir þey yapýnca, arkasýndan yaptýklarýnýzý yýkmak zorunda mýsýnýz? Eskiler "Bir þey biliyorsan söyle, ibret alsýnlar. Bir þey bilmiyorsan sus da, adam sansýnlar" derlerdi. Tam da sizin için söylenmiþ bir söz.

  Medya: Termik Yalan Santralý (Osman AKTAÞ) 23 Ekim 2019 Toplum ve Birey 

Yýlmaz Güney ve Ahmet Kaya karakterlerine bu güne kadar hiç deðinmedim. Gerekçem, bu insanlarý kendi deðerlerimiz olarak görüp, kabullenmemdi. Nasýl geçmiþte bir takým köpeklerin havlamasýyla nazým hikmet bu ülkeden gitmek zorunda kaldýysa, bu iki karakter de, ayný gerekçeyle "Benim" dedikleri ülkeden gitmek zorunda kaldýlar.

  Kesiþen Ýnsanlýktan Çýkabilecekler (Osman AKTAÞ) 10 Kasým 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Tarým-Orman Bakanlýðý'ndan þimdi bir mesaj aldým. Mesaj "11 milyon fidan sahiplenildi. Sahiplenmeye baðýþa devam. Rekora koþuyoruz. gelecegenefes.com'a gel, 1923'e Nefes yaz 10 TL'ye fidan baðýþla" bu satýrlardan ibaret. Okuyunca gözlerim yaþardý. Bu nasýl bir duyarlýk, bu nasýl bir özveri...

  Yýllýk Yatýrým Politikasý (Osman AKTAÞ) 4 Aralýk 2019 Politik Olaylar ve Görüþler 

Sayýn Bakan'ýn toplu gönderdiði Nabi Avcý vari güzel bir mesaj... Kendisine teþekkür ediyorum. Ancak bugün gelinen noktada deðeri sýfýrlanmýþ bir varlýktan söz ediliyor; kadrolu öðretmen, sözleþmeli öðretmen, ücretli öðretmen.

  "Kendi Belini Baðlayamayan Gelin Baþý Baðlýyor" (Osman AKTAÞ) 5 Ocak 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kendi vatandaþýnýn karnýný doyuramayan bir hükümet, kaç yýldýr Suriyeli besliyor, hem de 100 metre kare evler yetmeyip, 200-300 metre kare evler yapýlmasý için emir ve tavsiyelerle..

  Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku (Osman AKTAÞ) 8 Ocak 2020 Yazarlar ve Þairler 

Uzun zamandýr kitap tanýtýmý ve eleþtirisi yapmýyordum. Bunun nedeni de yayýna hazýrladýðým kitaplarýmdý. Önemli ölçüde bu çalýþmalarý azalttým. Önümde iki önemli ser kaldý; biri yeni bir kurgu ve tekniði denediðim öykü kitabým, diðeri is tarihsel süreçte gerek devletler, gerekse kendi toplumumun yaþadýðý maðdurluklar…

  Cenab-ý Cenuba Köhne Yatýrým (Osman AKTAÞ) 11 Þubat 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þehit haberi almadýðýmýz gün yok, zira öyle bir duruma gelindi ki, þehit kavramý bayaðýlaþmaya baþladý. Sadece ölenlerin birinci derece yakýnlarýný ilgilendiriyor, bir de zoraki devlet töreni yapýlmasýný... Þehit cenazesinde gülüþmekten imtina etmeyen vekiller kimin vekili sahi?

  Bir Korku Seansýnda Korkulacaklarýn Saptanmasý (Osman AKTAÞ) 3 Mart 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Mehmet Akif "Korkma" diye baþlýyor. Ben de "Korkma" diye baþlamayý çok isterdim, ama þimdi ben "Kork" diye baþlýyorum. Kimlerden...

  Kýrk Þehitli Bir Yürek (Osman AKTAÞ) 5 Mart 2020 Toplum ve Birey 

Evet, þehitler ölmüyor, zihniyeti bozuklar yüzünden eþi, çocuklarý, anasý, babasý, kardeþleri, bacýlarý ölüyor. Siz, sadece yoksul evlerine bir bayrak asýp, acýlarýný bile kendilerince yaþamalarýna izin vermeyip, bir sloganla perdeliyorsunuz.

  Deðerler Eðitimi (Osman AKTAÞ) 12 Mart 2020 Toplum ve Birey 

Ben iki satýrlýk bir deðerler eðitiminden söz etmek istiyorum; hani AKP'nin 18 yýlda yok edip, yeniden kazandýrmayý düþündüðü, ama baþlamayý bir türlü beceremediði deðerler eðitiminden...

  "Bir Fincan Kahve Olsa" (Osman AKTAÞ) 15 Mart 2020 Yazarlar ve Yapýtlar 

Kitabý elime tam bir yýl sonra aldým. Kitaptan da, yazarýndan da özür diliyorum. Kiþisel sorunlarýn zihnimi yoðun bir þekilde meþgul etmesi yüzünden saðlýklý deðerlendirmeler yapamayacaðým endiþesi beni bu gecikmeye zorladý.

  Yakýn Çekim Faraziye (Osman AKTAÞ) 19 Mart 2020 Savaþ ve Afetler 

Kor/ona... Tedavisi olmayan bir tür virüs... Çin’de ortaya çýktý ve Afrika kabileleri haricinde bütün dünyayý sardý. Çok ilginçtir ki, Afrika kabileleri muhtemelen her hangi bir göksel dine baðlý da deðiller... Bir bilimsel yanlýþlýk yapýyorsam özür dilerim.

  Feraset Zamaný (Osman AKTAÞ) 19 Mart 2020 Savaþ ve Afetler 

Öncelikle bu sýkýntýlý süreçte en büyük risk altýnda çalýþan saðlýk personellerini hem kutluyor, hem de saðlýklarýnda hiçbir sorun yaþamamalarýný diliyorum.

  Kanamalý Kanal (Osman AKTAÞ) 26 Mart 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Kanal Ýstanbul için ilk ihale yapýldý. Dev projenin etki alanýnda bulunan tarihi Odabaþý ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu için 5 firma teklif verdi." NTV'nin bu haberini okuyorum ve Yýlmaz Tatlýses gibi “Nasýl isyan etmem nasýl kahretmem” diyorum.

  Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü (Osman AKTAÞ) 7 Temmuz 2020 Yazarlar ve Yapýtlar 

Ben, "Yazar ve þair kimdir?" sorusu üzerinde durmak, arkasýndan da "Bir ülkenin geliþmesi nelere baðlýdýr? Sorusuna sosyal geliþim sürecinde yanýt aramak istiyorum. Sonra da bu sanatsal çerçevenin geliþimi doðrultusunda ülkenin geldiði ya da getirildiði duruma deðinmek istiyorum.

  Ayraný Karalarýn Temiz Bardak Aramasý (Osman AKTAÞ) 9 Aðustos 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ayasofya... En çetrefilli konulardan biri... Aðýzlarýndan Hz. Ömer'i düþürmeyenler ve çevrelerinde Hz. Ömer arayanlar, Kudüs'e giren Hz. Ömer'in kilise sorumlusu papazýn "Burasý da Allah'ýn evi. Namazýný burada kýlabilirsin" dediðinde Hz. Ömer'in "Burada namaz kýlacak olursam, benden sonra gelenler, ‘Halife burada namaz kýldý’ diyerek burayý camiye çevirebilirler" dediðini neden dikkate almadýklarýna daha önceki yazýlarýmýzda da yer vermiþtik.

  Kozumuz Ýnsan (Osman AKTAÞ) 9 Aðustos 2020 Savaþ ve Afetler 

Beyrut'ta nasýl doðdu bugün güneþ? Çocuklar ne istedi annelerinden? Anneler nasýl uyudu bu gece? Kim kimi bekledi? Kim kimin na’þýna sarýlýp, baygýnlýk geçirdi? Kimler sevindi, kimler üzüldü? Üzüntüler ne kadar gerçekçiydi?

  Vira Bismillah; Çocuksuz Okullarý Zillendirme (Osman AKTAÞ) 30 Aðustos 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Yarýn sabah 09.00’da tüm okullarýmýzdan Ýstiklal Marþý’mýz ve ardýndan okul zili sesi yükselecek. Çocuklara söyleyin, bize evlerinden eþlik etmek için hazýr olsunlar. 09.00’da hep birlikte marþýmýzla, ders zilimizle, bütün iyi dileklerimiz ve neþemizle"

  Namussuzlar (Osman AKTAÞ) 1 Eylül 2020 Toplum ve Birey 

Namus; muhtemelen Ýbranice'den diðer diller geçmiþ olan bir kelime. Arapça'da nâmûs, Süryanice / Aramice'de nimus, Eski Yunanca'da nomos olarak kullanýlýyor. Namus kavramý her dilde, bir toplumun onurlu yaþamasý, baþkalarýna zarar vermemesi, kadim yasa anlamýnda kullanýlmakta.

  Eylül Cinayetleri ve Çanakçýlar (Osman AKTAÞ) 11 Eylül 2020 Tarihsel Olaylar 

Eylül dendi mi aklýma iki büyük cinayet geliyor; biri 11 Eylül Amerikan ikiz kulelerin vurulup, masum insanlarýn ölmesi ve bu bahane edilerek hem Afgan, hem Irak halkýna yapýlan zulüm. Diðeri ise 12 Eylül'de devlet eli kullanýlarak iþlenen cinayetler.

  17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar (Osman AKTAÞ) 17 Eylül 2020 Unutulamayan Dönemler 

Yelpazenin saðýnda bulunanlarca sosyal medyada yer bulan ve gündem oluþturulmaya çalýþýlan bir konu: Ýdam edilen baþbakan ve iki bakan...

  Eðitimde Fikir ile Zikir Çatýþmasý (Osman AKTAÞ) 20 Eylül 2020 Çocuk Yetiþtirme 

Sayýn Bakan Ziya Selçuk (t)ebadan canlý derslerin okullardan yapýlmasýný istemiþ olduðunu öðrendim biraz önce.

  Maðdurluk Bilançosu (Osman AKTAÞ) 18 Ekim 2020 Tarihsel Olaylar 

Sovyetler Birliði'nin 1922'de kurulmasýnýn ardýndan Moskova Kýrým Tatarlarýný özerk yerli nüfus olarak tanýdý. 1920 yýlýnda Tatarlar Kýrým'da gazeteleri, eðitim kurumlarý, müzeleri, kütüphane ve tiyatrolarýyla kendi kültürlerini geliþtirme imkânýna sahipti.

  "Göçer Bir Þehir" (Osman AKTAÞ) 19 Ekim 2020 Yazarlar ve Yapýtlar 

Hayrullah Eraslan’ýn ilk kitabý “Üçgen Piramidinin Zirvesindeki Cihan Þairi Abdurrahim Karakoç”. Bu eserinde þair Abdurrahim Karakoç’la ilgili yazýlan þiir ve yazýlardan oluþmakta. Ýkinci kitabý “Göçer bir þehir”. Þairin kendi þiirlerinden oluþmakta…

  Devlet Milletin Hizmetkârýdýr (Osman AKTAÞ) 19 Ekim 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Devlet yönetmek ayrý bir meziyet, devleti temsil etmek ayrý bir meziyet, yönetici seçmek daha ayrý bir meziyet...

  Eðitimde Reform Arayýþý (Osman AKTAÞ) 27 Ekim 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Ülkemizin geçmiþten bugüne eðitim öðretim sistemi çocuklarýmýza maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Eðitim kýsmý ihmal edilmiþtir. Medyanýn etkisiyle geleneksel eðitim öðretimin gücü azalýrken yenisi konulamamýþtýr. Zihinler popüler kültür ve sapkýn hezeyanlarla doldurulmuþtur..."

  "Yarýn Cumhuriyeti Ýlan Edeceðiz" (Osman AKTAÞ) 28 Ekim 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kýlýk kýyafet inkýlabýnda þapkayý dinsizlik olarak gören sözde din adamlarý, sizin atalarýnýz da II. Mahmut sarýðý kaldýrýlýp, Fransýz fesini getirdiðinde (sizin gibi) yaygara koparmýþ ve Sultan Mahmut'u gâvur olarak suçlamýþlardý.

  Zorlamalý Eðitim (Osman AKTAÞ) 13 Kasým 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þu eðitim karmaþasýndan bir türlü, baþýmýzý da, burnumuzu da çýkaramadýk. “Bokunda boncuk aramak” deyimi eðitim arayýþýndan daha mantýklý bir hal almaya baþladý.

  Ziya Selçuk'tan Ýnci Mercan (Osman AKTAÞ) 16 Kasým 2020 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün “Mesleki Geliþim Programý”nýn ya da diðer adýyla ilk yarýyýl ara tatilinin ilk günü. Önce Doç. Dr. Adnan Boyacý'dan masallar, sonra Millî Eðitim Bakaný ve kiþisel geliþim uzmaný Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan ninniler dinledik. Geleceðimiz ziya(n)landý

  "" - Miþ…"li Gelmiþ Zaman (Osman AKTAÞ) 27 Aralýk 2020 Yazarlar ve Yapýtlar 

Elimde altmýþ sayfa içinde bir önsöz, bir kýsa biyografi ve kýsa bir teþekkür yazýsýyla, elli bir þiirden oluþan bir kitap. Kitabýn kapaðý bulutlu bir güz ikindisinin denizle kaynaþmasý… Kitabýn arka kapaðý ise, ayný manzaranýn uzantýsý üzerine yazýlmýþ “Bitti” adlý þiirden alýntý… Ayný zamanda bana göre hem þairin hem de kitabýn özeti adeta.

  Türkiye’de Uçuþ Güzergâhý (Osman AKTAÞ) 10 Ocak 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Uçmaya ilk kez 1984'te yudumla Ayvalýk'ta baþladýk. Yudum yudum uçtuk. Açýk sarý bir tonla uçtuk. Zeytinyaðý ve tereyaðý yedirmemek için tertiplenmiþ bir uçuþtu bu.

  Dinemaskop (Osman AKTAÞ) 19 Ocak 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýnsan ne kadar çok þey bilirse bilsin, bilgi karýþýklýðý yanlýþ kararlar alýp, tabiri caizse, pot kýrmasýna neden olabiliyor. Birkaç þeyden bahsetmek istiyorum; biri taharet, biri namaz, biri adalet, biri vicdan, biri itibar, biri de israf. Bu kavramlardan kýsa kýsa söz edip, günümüz toplum ve yönetimiyle karþýlaþtýrýlmasýný istiyorum.

  Hrant Dink'i Anarken (Osman AKTAÞ) 19 Ocak 2021 Unutulamayan Dönemler 

Dürüst ve güven verici kiþiler ne yazýk ki, toplumda sözde seviliyor ve çok çabuk harcanýyor. geriye de kýsa süreli aðýtlar yakma kalýyor.

  "Hakkýn Kulu Sayýlýr Mý" (Osman AKTAÞ) 24 Ocak 2021 Toplum ve Birey 

Ben bugün yaþýyorsam, yaþadýðýmýn tek delili haksýzlýk karþýsýnda haykýrmaktýr. Bunu yapmýyorsam eðer bir ölüden farkým yoktur. Ben yaþadýðým sürece, hak ve adaletin zuhur etmediði ya da bir zümre için kullanýldýðý her dönem ve herkes için baþkaldýrýþým devam edecek.

  Kiþisel Geliþim Uzmanlýðýyla Toplumda Deðerler Eðitimi (Osman AKTAÞ) 26 Ocak 2021 Toplum ve Birey 

Son yýllarda patlak veren ve ayrýk otu gibi çoðalan bir mesleðe ve bu mesleðin çoðalmasýyla toplumumun ne kadar ilerleyip, kültürel deðerlere sahip çýktýðýna deðinmek istiyorum. Bu meslek Kiþisel Geliþim Uzmanlýðý...

  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notlarý... (Osman AKTAÞ) 4 Þubat 2021 Toplum ve Birey 

Beni hayrete düþüren þeylerden söz etmek istiyorum biraz. Sanýrým maddeler halinde yazsam daha iyi olacak. Ne de olsa öðretmeniz.

  Harabat Ehline Harap Gelecek (Osman AKTAÞ) 2 Nisan 2021 Toplum ve Birey 

Ümit Zeynep Kayabaþ yazýsýnda isabetli bir tespit, çok etkileyici sorularla bizi düþünmeye zorluyor. Ancak muhataplarýnýn üzerlerine alýnacaklarýný hiç sanmýyorum. Muhakkak kandýrýlmýþlar ya da sehven böyle bir neslin yetiþmesine katký sunmuþlardýr.

  Toplum ve Ýktidar Ortaklýðý (Osman AKTAÞ) 4 Nisan 2021 Toplum ve Birey 

Taþgetiren iyi niyetini gösteren bir düþünce içinde doðru ve güzel saptamalarda bulunmuþ. Özellikle anket sorularý kýsmý çok etkileyici...

  Türklerdeki Kalýcý Din ve Geçici Dinler (Osman AKTAÞ) 4 Nisan 2021 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Türk tarihine bakýnca, iki deðiþmez din, bu dinlerin yanýnda da ruhlarý tatmin için seçilen yedek dinlere inandýklarýný görmek mümkün. Sabit dinlerden biri devlet, diðeri töredir. Devlet ve töreye ters düþen hiçbir dini kurala Türkler uymamýþlardýr.

  Alýþýlmýþ Bir Koku (Osman AKTAÞ) 4 Nisan 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yine pis kokular geliyor; TSK’dan emekli 103 amiral, Montrö Sözleþmesinden çýkýlabileceði tartýþmalarý ile bir tuðamiralin sarýk ve cübbeli fotoðraflarýna yönelik bildiri yayýmladý.

  Yoz Meyveden Aþý Ýçin Filiz Almak (Osman AKTAÞ) 12 Nisan 2021 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Diyanet Ýþleri fetva veriyor; "Aþý orucu bozmaz." Bu bir saðlýk sorunu olduðundan dolayý böyle bir fetva çýktýðýný düþünüyorum.

  Propaganda (Osman AKTAÞ) 16 Nisan 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýsmet Özel'in yýllar önce yazdýðý bir þiir. Ýnsan deðiþmiyor. Köleler ayný köleler, karavaþlar ayný karavaþlar, hayalarý burulmuþ ya da burulmamýþ olanlar; yani ayaklarý yýkananlar ya da ayaklarýný yýkatanlar altýn leðenlerde, hatta altýn kaplama klozetlere sýçanlar ayný kalýyorlar. Zaman ve bilim ilerliyor, ama aptallýk ve iradesizlik baki kalýyor.

  Ýnsan Olma Fýrsatý (Osman AKTAÞ) 29 Nisan 2021 Sevgi ve Nefret 

Dünyada yaþananlara bakýyorum da, her yerde, her canlýya uygulanan bir zulüm var.

  Oldu Bitti Geleneði (Osman AKTAÞ) 4 Mayýs 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýçiþleri Bakanlýðý Ýstanbul Büyük Þehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu hakkýnda bir soruþturma baþlatýyor. Soruþturmanýn konusu Ekrem Ýmamoðlu'nun bir türbeyi ziyaretinde ellerini arkasýndan baðlayarak dolaþmasý...

  Üç Din ve Bir Filistin (Osman AKTAÞ) 13 Mayýs 2021 Toplum ve Birey 

Ben dünya Müslümanlarý hakkýnda konuþmaktan çok, birlikte yaþadýðým Türkiye Müslümanlarýnýn yaþantýlarý ve protestolarý üzerinde durmak istiyorum.

  Umudu Kýrýlanlarýn Anýya Yönelmesi (Osman AKTAÞ) 15 Mayýs 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ferah Otay bu yazýsýnda mealen; "Öðrenciler altmýþ kiþilik sýnýflarda, siyah önlük, beyaz yakalý, yamalý pantolonla karatahta beyaz tebeþirle eðitim alýrlardý, ama "Büyüyünce ne olmak istiyorsun? " sorusuna, doktor, avukar, Savcý, kaymakam, öðretmen, mühendis gibi meslekleri sýralarlardý. Oysa þimdi renk renk marka kýyafetler, yirmi, yirmi beþ kiþilik sýnýflarda akýllý tahta, tablet gibi imkanlar içinde "Ne olmak istiyorsun? Sorusuna, verilen cevap, derin bir sessizlik."

  Turfanda Düþler (Osman AKTAÞ) 23 Mayýs 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ben, mevcut hükümetten özür diliyorum. Bunca yýl, yanlýþ kararlar alýp, yanlýþ kiþilerle çalýþtýklarýný söyleyerek, boþu boþuna günahlarýný aldým hükümet üyelerinin.

  Melanetten Metanete (Osman AKTAÞ) 28 Mayýs 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu ülkede kibir ve hükmetme hastalýðýna tutulan ne kadar kiþi varsa kahraman, onlarýn yanlýþlarý üzerinde konuþan ve onlar tarafýndan ezilip, nefis tatmininde kullanýlan kiþiler hain sayýldý. Mustafa Kemal Atatürk gibi birine "Put Adam" diyerek bir de kitap çýkaran Necip Fazýl gibiler ise üstat...

  Tekmil Þehirlere Taksim Camiler (Osman AKTAÞ) 28 Mayýs 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ülkede, kan gövdeyi götürüyor, günübirlik cinayetler iþleniyor. Mafya ile devlet kurumlarý birbirini suçluyor. Gel gör ki, bizim gündemimiz bir þehrin nüfusunu alacak bir caminin yapýlýþýný kutlamak... Oysa býrakýn camiyi, küçük bir mahalle mescidinde bile iki saf, bilemedin üç safý aþmýþ cemaati görmeniz mümkün deðil.

  Milli Umut Þarkýsý ve Buz Bize Eðitim (Osman AKTAÞ) 1 Haziran 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Akþam basýn açýklamasýný okudum Sayýn Milli Eðitim Bakaný’nýn. Basýn açýklamasýyla öyle boþ boþ bakýþtýk. O da þaþkýndý ben de...

  Karakoç'la Taþlama (Osman AKTAÞ) 7 Haziran 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Abdürrahim Karakoç'la hiçbir fikir baðý olmayan düzenbazlar birdenbire Karakoç taraftarý oldu. Karakoç, peþinden koþturduðunuz kiþileri eleþtiriyordu. Ne ara ayný yolun yolcusu oldunuz? Karakoç kabirde fikir deðiþtirdi de bizim mi haberimiz olmadý?

  "Nerede Bir Can Ölse Oralýdýr Yüreðim" (Osman AKTAÞ) 11 Temmuz 2021 Unutulamayan Dönemler 

Benim en sevmediðim meslek avcýlýk... Neredeyse her avcý hem zamansýz, hem gereksiz bir þekilde canlýlarý yok ediyor. Kendi türünü yok eden bir canlý hiç baþka bir türe merhamet eder mi?

  Çocuklar Ýçimizde Çoðalacaklar (Osman AKTAÞ) 29 Haziran 2021 Güven ve Güvensizlik 

Çocuklar içimizde yýprana renkli balonlar. Onlar vicdaný infaz edenlerin saðýrlýklarýna aldýrmadan çýðlýk atmaktalar. Çýðlýklarýný kendileri ve birkaç insandan baþka duyan yaratýk olmasa da.

  Oy Madýmak (Osman AKTAÞ) 2 Temmuz 2021 Unutulamayan Dönemler 

Siz hiç uyanýkken düþ gördünüz mü ya da kâbus. Ben çok gördüm; Erzurum Yavi'de, Erzincan Baþbaðlar'da, Sivas Madýmak'ta, Ýstanbul Gaziosmanpaþa'da, Bingöl'de... o kadar çok ki, hangi birini sayacaðýmý bilemiyorum. En korkuncuydu Madýmak. Canlý canlý Ýnsan yakmak; hem de din adýna, Allah adýna...

  Okumak (Osman AKTAÞ) 7 Temmuz 2021 Toplum ve Birey 

Bir toplumu doðru anlamak, doðru ve güzel þeyler yapmak için, insan mutlak okumalý; kitap okumalý, gönül okumalý, zihin okumalý, gerektiðinde de meydan okumalý...

  Bana (L) Göre 15 Temmuz (Osman AKTAÞ) 15 Temmuz 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

15 Temmuz kimine göre destan, kimine göre kasten, kimine göre pisten ibaret. Akþam saat dokuz... Ordunun darbe giriþiminde olduðunu öðreniyorum...

  Bir Ülkeyi Diri Diri Yakmak (Osman AKTAÞ) 30 Temmuz 2021 Türkiye 

Ýnsan yanýyor. Hayvan yanýyor. Aðaç yanýyor. Toprak yanýyor. Ýçimiz yanýyor bütün bu alçaklýklar karþýsýnda. Þu ana kadar üç ölü ve elli kiþinin üzerinde yaralýdan söz ediliyor. Ülkede kýrkýn üzerinde yangýn çýkmýþ durumda.

  Bir Kaþýk Suda Fýrtýna Koparmak (Osman AKTAÞ) 2 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

An itibariyle insanlýk yanýyor, onur yanýyor, karakter yanýyor, vicdan yanýyor, merhamet yanýyor, ahlak yanýyor, ama gel gör ki, yöneticiler kendi etraflarýnda dönüp durarak suçlayacak birini arýyorlar.

  Bir Bakaný Yolcu Ederken (Osman AKTAÞ) 8 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Milli Eðitim Bakaný deðiþti. Sayýn Selçuk iyi bir hatipti. Çok da güzel saptamalar yapýyordu ve hâlâ bu performansýný koruduðunu da düþünüyorum. Ancak yaptýðý saptamalar doðrultusunda bakanlýðý süresince deðiþtirdiði tek þey ders kitaplarý oldu.

  Yeni Bir Bakan Yine Bir Bakan (Osman AKTAÞ) 9 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Dün bu saatlerde bakanýn deðiþtiði haberini okudum. Yeni bakanýmýzý karþýlama yazýsý yazacaktým ki, eski bakanýn tam da yerinde bir saptama konuþmasýný dinledim ve bir uðurlama yazýsý yazmam gerektiði düþüncesi ön plana çýktý.

  Büyük Devletin Büyük Ýtibarý (Osman AKTAÞ) 17 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün bana "AFAD"dan bir mesaj geldi; "Yangýn ve sel yaralarýnýn sarýlmasýnda *BenDeVarým diyoruz. YANGIN veya SEL yazn1866'ya gönder. Bir SMS 10 TL B003"

  Cami ve Genelev Meselesine Dair (Osman AKTAÞ) 18 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yýlmaz Özdil 31 Mart 2018 tarihli yazýsýnda, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ilahiyat fakültesi öðretim üyesi Abdullah Akýn diye bir herif, üniversitenin televizyon kanalýna çýkarak, hiç utanmadan “1924 yýlýnda camiler kapatýldý, Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanýlan camiler var” demiþti.

  Eþref ile Safilin (Osman AKTAÞ) 19 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ak her daim temiz ve saflýðý ifade etmez. Bazen de kirin ve kokuþmuþluðun rengidir.

  Toplu Gözleþme (Osman AKTAÞ) 24 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ali Yalçýn, kendine yakýþaný yaptý. Kendini bu makama taþýyanlarý hayal kýrýklýðýna uðratmadý. Kutluyorum. Her toplu sözleþme döneminde olduðu gibi þarkýsýna la minörden bas bir giriþ yapýp, sahibinin istediði üzre soprano ile sonuçlandýrdý.

  Yapay Zekâ Varsýllamasý (Osman AKTAÞ) 26 Aðustos 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün televizyonlarda yapay zekâ haberlerini seyrettim. Ýlgi uyandýran çok güzel bir çalýþma. Ýnsanýn hayranlýk duymamasý iþten deðil. Konuya iliþkin açýklamalarý Sanayi ve Teknoloji Bakaný ile þirket yönetim kurulu baþkaný birlikte yaptýlar.

  Akif'e Dönüþmek mi Akif'i Dönüþtürmek mi (Osman AKTAÞ) 29 Aðustos 2021 Tarihsel Olaylar 

"Âkif'in Mýsýr dönüþü hasta yataðýnda verdiði mülakatlarý saðlýklý bulmak ne kadar doðru? Mýsýr'a kaçýþ gerekçesi belli. Kelleyi zor kurtardý. Oradayken de takip altýndaydý. Böyleyken, memleketinde ölebilmek için ülkeye zorlukla dönebiliyor. Bütün saðlýk sistemi çökmüþ birisinin bir gazetede gündeme getirilen sözleri kime ne kazanç veya deðer saðlar?" diyor biri. Kimin söylediðinin önemi yok. Bu bir zihniyet meselesi...

  Eylüllenmek (Osman AKTAÞ) 4 Eylül 2021 Unutulamayan Dönemler 

Eylül sevmek isterdim bir kadýný ve bir çocuðu severcesine, ama Eylül denince aklýma askeri darbe ve ziyan olmuþ yýllar geliyor.

  Eylüllenmek (Osman AKTAÞ) 4 Eylül 2021 Sevgi ve Nefret 

Eylül sevmek isterdim bir kadýný ve bir çocuðu severcesine, ama Eylül denince aklýma askeri darbe ve ziyan olmuþ yýllar geliyor.

  Ýcraatýn Dýþýndan (Osman AKTAÞ) 21 Eylül 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Milli Eðitim Bakaný Sayýn Mahmut Özer okullar açýlýrken her tür tedbirin alýndýðýný, yüz yüze eðitimden dönülmeyeceðini söylüyor, öðretmenlere de cilala parlat babýndan etkileyici seslenmeler yapýyordu.

  Ey Analar Çocuklarý Okullarda Doðurun Devlete Zorluk Çýkarmayýn (Osman AKTAÞ) 28 Ekim 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Bu kapsamda 2023 yýlýnda ise hedefimiz, 4 ve 5 yaþta okul öncesi eðitime eriþimi yüzde 100'e çýkarmak. Dolayýsýyla 2022 Yýlý Cumhurbaþkanlýðý Yýllýk Programý'nda da yer aldýðý þekliyle 5 yaþa anaokullarýnýn zorunlu hale getirilmesi yönündeki hedefimizi gerçekleþtirmek için tüm planlarýmýzý ve bütçe yapýlandýrmamýzý yapýyoruz.

  Atatürk Olma Elzemi (Osman AKTAÞ) 31 Ekim 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaþatacak olan sizlersiniz." bu vasiyeti dikkate almazsak, elimizde yaþayabileceðimiz bir Türkiye Cumhuriyeti olmayacak.

  Muhalefetten Ýktidara Jest (Osman AKTAÞ) 7 Kasým 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þehit yakýnýna küfür meselesine deðineceðim. Gerçi Lütfü Türkkan denen bu yaratýk için yüz binlerce twit atýldý, kýnandý, eleþtiri yapýldý ve mensubu olduðu partiye nasihat ve tavsiyelerde bulunuldu ve hatta bildiðim kadarýyla en çok da iktidar partisi konuya iliþkin sert eleþtirilerde bulundu. Ben bu konuya farklý bir bakýþ açýsý getirmek istiyorum. Bu olay muhalefete ne kaybettiriyor, iktidara ne kazandýrýyor.

  Adalet Mahkeme Duvarlarýnýn Süsü Mü (Osman AKTAÞ) 8 Aralýk 2021 Politik Olaylar ve Görüþler 

Son yýllarda gerçekleþen cinayetlere bakýyorum da, ailesi tarafýndan þýmartýlan, “dur”, “sus”, “yapma” gibi kavramlarý ya kavrayamayan ya da kavramak istemeyen çocuk özelliðindeki canilerle dolup taþmakta. Bu canileri þýmartan da maalesef görevini hakkýyla yerine getirmeyen ya da getirmesine fýrsat verilmeyen devlet.

  Hâkimiyet Kayýtlý Þartlý (Osman AKTAÞ) 2 Ocak 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ben, bütün bakanlýklar adýna Saðlýk Bakanlýðý'nýn teþkilat þemasýný verip, rahmetli Ahmet Hamdi Tanpýnar hocanýn "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" adlý kitabýndaki gibi bu on yedi bakanlýkla ilgili bazý çýkarým ve eleþtirilerde bulunmak istiyorum.

  Akademik Küstahlýk (Osman AKTAÞ) 6 Ocak 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir ülkede Milli Eðitim Bakanýnýn okullarý ziyaret etmesinden daha güzel bir þey olamaz. Sayýn bakana bu duyarlýðýndan dolayý teþekkür ediyoruz. Üstelik sayýn Bakan Eðitim sektöründen de gelmiyor. Birkaç yýllýk Milli Eðitim Bakaný yardýmcýlýðý yapýyor, o kadar.

  Dinhuriyet Sancýsý (Osman AKTAÞ) 24 Ocak 2022 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

Bir imam 15 Temmuz deðerlendirmesi yaparken, cumhuriyetin ilk yýllarýnda bugüne geliþmelere de deðiniyor. Hükümetle fetö iliþkisine temas edip, bir sýr perdesini kaldýrýyor. Suçlu Amerika... Fetö aracýlýðýyla ülkenin geliþine vurulan darbe filan. Meraklýlarý için bu imam Ahmet Kalkan. Youtu.be'dan videolarýný dinleyebilir, sizler de kendi deðerlendirmelerinizi yapabilirsiniz.

  Sahipsiz Devlet mi Sahipsiz Millet mi (Osman AKTAÞ) 26 Ocak 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir ana hasta çocuðu için sosyal medya da yardým istiyor, merhametli ve samimi arkadaþlar da bu ananýn yardýmýna koþmalarý için yardýmseverleri uyararak önayak oluyorlar. Gerçekten çok güzel bir davranýþ. Duygulanmamak elde deðil.

  Asmalý Konaða Kâtip Aranýyor (Osman AKTAÞ) 4 Þubat 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Düþler ülkesinden gelen bir çýðlýk... Hükümetin öðretmenleri ayrýþtýrma politikasý… Öðretmen, Uzman Öðretmen, Baþöðretmen… birbirine tepeden bakacak öðretmenler… Demek ki, farklý sendikalarla birbirine düþürülme yetmiyor. Daha çok ayrýþtýrma gerekiyor hükümetin daha rahat sosyal fitne yaratýp, bu fitneyi körüklemesi için.

  Okumak Anlamamak Ýçin (Osman AKTAÞ) 18 Þubat 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

1990'lý yýllarda yayýnevi temsilcileri, saðlýk ansiklopedilerini, bilim teknik ansiklopedilerini, edebiyat ansiklopedilerini, dünya ve Türk klasiklerini kütüphanesi olan okul ve kurumlara pazarlamak için dolaþýrlardý.

  Düþ Üretim Atölyesi Gerçeði (Osman AKTAÞ) 18 Þubat 2022 Sevgi ve Nefret 

"Þöyle der Dostoyevski ; "Bir çocuðun ölümünü görmektense, dünyaya geliþ biletimi iade etmek isterim." Sýla Þentürk"

  Suçlu Kim (Osman AKTAÞ) 23 Þubat 2022 Sevgi ve Nefret 

Bütün dinlerde olduðu gibi, bilimsel düþüncelerde de bir çocuk günahsýz doðar. Yaþadýðý aile, çevre ve toplumsal koþullar çocuðu þekillendirerek ya suçlu yapar, ya yardýmsever yapar. Filozoflar, sosyologlar ve psikologlar illaki bu konu üzerine çeþitli fikirler üretmiþlerdir, ama konuya iliþkin ben de bir kaç söz söylemek istiyorum.

  "Ruhumda Sýzý" (Osman AKTAÞ) 25 Þubat 2022 Savaþ ve Afetler 

Öyle derin yaralar aldýk ki, kimde küçük bir yara görsek, kaynayan kazana dönüyoruz. Bu yaralar yalnýzca kiþisel deðil, toplumsal bazda da irin akýtarak varlýklarýný sürdürmekteler.

  Kalktým Seyreyledim Nadide Yurdu (Osman AKTAÞ) 13 Mart 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bakýyorum da, ülkemizde öncelik verilen tek þey mimari. Mimaride de öncelik ise saray ve tapýnaklar. Bir ülkede tapýnaklar ne kadar görkemli ve göz alýcýysa, o ülke dinden o kadar uzaklaþmýþ demektir.

  Bir Nisan Þakasý (Osman AKTAÞ) 1 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Müthiþ bir ülkede yaþýyoruz hamdolsun. Eþi benzeri yok. Tadýný çýkarýn ey Türk milleti.

  Milli Eðitimde Safir Düþler Kuramý (Osman AKTAÞ) 13 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Eðitimde her sömestri döneminde bir ara tatil uygulamasý… Öðrenci için dinlenme öðretmen için seminer dönemi… Neden seminer? Yönetenler kendilerinde gördüðü her eksikliðin baþkalarýnda da olduðunu varsaydýðý bir süreçten geçiyoruz.

  Göçmenistan (Osman AKTAÞ) 16 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ülke halkýndan itibar görmediðini fark edip, kanýksamaya baþlayan iktidar, göçmenlerden medet ummaya baþladýðýný gösteriyor.

  Türkiye'de Filistin ve Kudüs Çýkmazý (Osman AKTAÞ) 17 Nisan 2022 Toplum ve Birey 

Bugün içimden farklý bir konuya, Türkiye Müslümanlarýna deðinmek geldi. Ben kendimi bildim bileli Türkiye Müslümanlarýnýn yatýp kalkýp ortaya sunduklarý konu Kudüs ve Filistin. Çok nadir ve saman alevini andýran baþka konulara deðiniliyor (Mýsýr, Arakan, Makedonya, Hocalý, Ahýska zulmü, Yemen, Afrika iþgalleri gibi...

  Politik Batakta Bir Saz (Osman AKTAÞ) 25 Nisan 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ermeni soykýrýmý iddiasýnýn kabulü için meclis önergesi veren Garo Paylan "7 yýldýr ayný teklifi veriyorum, böyle bir linçe maruz kalmadým" diye açýklamada bulunuyor. Yedi yýldýr hiçbir tepki görmemesi enteresan deðil mi? Ben her tür önergenin her ortamda verilebileceðini düþünüyorum. Çünkü aslý astarý olmayan þeyleri meþrulaþtýrýp, kendisine düþman saðlayýp, sonra da bunlarla mücadelede baþarýlý olduðunu gösterme çabasý içinde olan bir hükümet var.

  Öðretmen Bariyer Basamaklarý (Osman AKTAÞ) 29 Mayýs 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yýl 2006 altý. Kendisini ziyarete giden bir öðretmene "Sizi öpüyor ve Maliye Bakaný'na yolluyorum." diyen bir bakan, Yusuf kuyusuna bir taþ atýyor. Attýðý taþ önce çýkarýlmaya uðraþýlýyor, ancak sonradan taþý sevimli ve sevimsiz bulanlar arasýnda bir tartýþma baþlýyor. Taþ lehimize nasýl çevrilebilir? Nedeni ise çöken bir ekonomide bir pula muhtaçlýk.

  Ayrýkotu Yetiþtirme Teknikleri (Osman AKTAÞ) 5 Temmuz 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türkiye Cumhuriyeti devletinde iki þeyi ben anlayamýyorum; biri merkezi sýnavlarda öðretmen görevlendirilmesi, diðeri de seçim sandýklarýnda öðretmen görevlendirilmesi.

  Kanlý Temmuz (Osman AKTAÞ) 5 Temmuz 2022 Unutulamayan Dönemler 

Üç gün arayla gelen nefret... Baþbaðlar... Yirmi sekiz ölü... Otuz yedi yakýlan, yirmi sekiz kurþunlanan masum insan... Her iki cinayetin failleri de ya bulunamýyor, ya ortalýkta yasa gereði elini kolunu sallayarak geziyor.

  Meb'den Öðretmenlere Siber Saldýrý (Osman AKTAÞ) 1 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ciddi zaman kaybý karþýlýðýnda elde edilen hiçbir iþe yaramayan baþöðretmen unvaný ve uzman öðretmen unvaný ile uzman öretmenin öðretmenden bin lira fazla almasý, baþöðretmenin de uzman öðretmenden bin lira fazla almasý dýþýnda baþka bir fark yok. Bütün çaba birbirimizden bin liralýk üstünlük.

  Meb'in Þematik Düþlerine Dair (Osman AKTAÞ) 4 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýdris Þekerci bu yazýsýnda özetle uzman ve baþöðretmen programlarýnýn öðretmenlik alanlarýnda (benim de önceki yazýlarýmda belirttiðim gibi) uygulanabilirlik formatýnda olmadýðýný, bunun bir tecrübe iþi olduðunu, sýnavýn da olmamasý gerektiðini yýllara yayýlarak kariyerleri belirlenmesi gerektiðini, öðretmenlerin iki bin liraya odaklý olduklarýný belirtiyor.

  Milliyetsiz Bir Açýklama (Osman AKTAÞ) 8 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

AKP toplum gözünde itibar yitirdikçe muhalefet harekete geçiyor ve son derece akýllýca saçmalayacak AKP'ye destek oluyor. Sanýrým halkýn "Danýþýklý dövüþ" dediði tam da bu.

  Corona Sürecinde Kültürel Deðiþim (Osman AKTAÞ) 13 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kuþ gribi, domuz gribi, mers, sars, covit 19... Uluslararasý salgýn... Zararlarýný týpçýlar yeteri kadar belirttiler. Ben de kronolojik süreç gözetmeden Corona'nýn ulusal düzeyde kültürel deformasý üzerinde durmak istiyorum.

  Siyaset Bir Cýzdým Oyunu Mu (Osman AKTAÞ) 13 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Akþener "Cumhurbaþkaný ayný zamanda imamlýk yapmak durumunda olduðu için ben aday deðilim" dedi. Sayýn Akþener'in bu açýklamasýnýn ya da fetvasýnýn kaynaðý nedir, bilemiyorum, ama bunun dini bir dayanaðý yoktur.

  15 Temmuz Faciasýnýn Kurumsallaþtýrýlma Çabasý (Osman AKTAÞ) 15 Aðustos 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bakanlýk tarafýndan kurum ve kuruluþlarýn 15 Temmuz ile ilgili yapmak zorunda olduklarý etkinlikleri kimin yapýp kimin yapmadýðýnýn takibini yapabilmek için hazýrlanan bir sisteme iþlemelerini istiyor. Ýþte yazýnýn metni:

  Kürdilihicazkâr Makamýnda Mevlevi Hutbesi (Osman AKTAÞ) 31 Ekim 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Mahir Ünal'ýn Türkçeyle ilgili açýklamasý üzerine bir þeyler yazmayý düþündüm, sonra vazgeçtim. Çünkü Mahir Ünal ciddiye alýnacak biri deðil.

  Cinnet-i Âlâ (Osman AKTAÞ) 2 Kasým 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þu sýralar "Gönül Dili" baþlýklý bir yazý üzerine çalýþýyorum. Derdim, küfür, hiddet, sözlü þiddet, rencide edici alaylý konuþma ve ötekileþtirmenin toplumsal kýrýlganlýða yol açtýðýný, birlik ve beraberliðin sekteye uðradýðýný anlatmak.

  Düþünme Becerisi Ýlahi Lütuf Mu (Osman AKTAÞ) 5 Kasým 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

MEB Sayýn Özer'in konuþmalarýný eleþtiren bir yazýyý yeni yazdým. Yaptýðý konuþmalarýn insani iliþkiler taþýmadýðý gibi, Sayýn Özer'in narsist açýklamalar yaptýðýndan söz etmiþtim. Ýddialarýmýn tamamýndan vazgeçiyorum. Sayýn Özer, düþünme becerisinden yoksun birinin tavrýný sergiliyor.

  Bizi Taksim Edenlere Yuh (Osman AKTAÞ) 14 Kasým 2022 Günlük Olaylar 

Derin ve iyileþmeyen bir yara cinayetle gelen ecel. Taksim cinayeti de iþte bu. Sözün bittiði yer. Ne söylesek kavrulan yürekleri asla serinletmeyecek. Gidenler geri gelmeyecek.

  "Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz (Osman AKTAÞ) 29 Kasým 2022 Yazarlar ve Yapýtlar 

Bu þiir Ýsmet Özel kaleminden çýkmýþ bir þiir. Ben okuyunca utandým. Oysa Allah kadýnlarla ilgili ayetlerde, kadýný ötekileþtirici bir tavýr takýnmýyor.

  Eðitimin Gerdanlýðý; Öðretmen Kariyer Basamaklarý (Osman AKTAÞ) 3 Aralýk 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn eðitimde altmýþ yýllýk özleminden bahsediyor bakan. Bu ülkenin son yirmi yýlýný kimin yönettiðini sormak istiyorum.

  Eðitim Bir Sen'den Deniz Kabuðu Süslemesi (Osman AKTAÞ) 5 Aralýk 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Eðitim Bir Sen öðretmen maaþlarýyla ilgili süslü bir tablo yayýnlýyor. Yayýnladýðý tablonun altýna yaptýðý açýklamaya bakar mýsýnýz? "Söz konusu yukardaki tabloya göre yeni baþlayan bir sözleþmeli öðretmen 13.471,62 TL maaþ alýrken, yine yeni baþlayan sözleþmeli branþ öðretmeni 13.533,49 lira maaþ alýyor." diyor ve arkasýndan il milli eðitim müdürlerinin þube müdürlerinden, þube müdürlerinin okul müdürlerinden, okul müdürlerinin de öðretmenlerden daha az maaþ aldýklarýný iddia ediyor.

  "Nato Mermer, Nato Kafa" (Osman AKTAÞ) 12 Aralýk 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ben yýllardýr eðitim sistemini ve eðitim yöneticiliðini eleþtirip, yapýlmasý ve yapýlmamasý mutlak elzem olanlar üzerinde durdum. Ne yazýk ki, yanlýþlarýyla bu kadar çok övünen kiþilere artýk nasýl yaklaþýp, neler söylemem gerektiðini kestiremiyorum.

  Akran Zorbalýðý Ya da Ekran Zorbalýðý (Osman AKTAÞ) 28 Aralýk 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ey milli eðitim! Bir yandan atama yapmamak için türlü dümenler çevirip iþinize geleni mülakat denen hezeyanla atýyor, bir yandan da çalýþan ve bir þeyler üretmeye uðraþan öðretmenleri nasýl daha çok yýldýrabilirsiniz, onun planlarýný hizmetiçi eðitimini kendi lehinizde kullanmanýn çabasýna giriyorsunuz. Nasýl bir ahlaka sahipsiniz

  Mihenk Taþýndan Klozet Taþýna Ölçme ve Deðerlendirme (Osman AKTAÞ) 31 Aralýk 2022 Politik Olaylar ve Görüþler 

Richard Bach tarafýndan kaleme alýnan ”Meraklýlar” adlý romaný okuyorum. Hayatýmda okuduðum en kötü çeviri. Eðer Richard Bach'ý bu çeviri kitabýyla tanýsaydým vallahi bir daha okuyamaz ve dünyanýn en kötü yazarlarýndan biri sanýrdým. April Yayýncýlýk’tan çýkan bu kitabýn çevirmeni Aslý Esen Arslan.

  Helal Süt Emmiþler (Osman AKTAÞ) 24 Ocak 2023 Meslekler & Ýþ Yaþamý 

Bütün il ve ilçe milli eðitim müdürlükleri banka promosyonlarýný günceleyip yenilerken, Kocaeli Gölcük Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ile en çok üyesi bulunan Eðitim Bir Sen ve Tür Eðitim Sen güzellik uykularýndan ne zaman uyanmayý planlýyorlar?

  Bokun Ýçinde Kýl (Osman AKTAÞ) 27 Ocak 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýðrenç bir fýkrayla söze baþlayacaðým. Bu yüzden de bütün okurlardan özür diliyorum. Affýnýza sýðýnarak...

  Sýnavizyon (Osman AKTAÞ) 31 Ocak 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýnsan yeryüzüne Tanrý tarafýndan sýnanmak için gönderilmiþ. Öylesine bu sýnanmayý özümsemiþ ki, kendi sýnanmasýný unutup önüne geleni sýnamaya kalkmýþ. Baþarmýþ mý, evet. Pekâlâ adil olabilmiþ mi, hayýr.

  Yalan Ekip Talan Biçme (Osman AKTAÞ) 18 Þubat 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yusuf Karadeniz diye birinin Oktay Sinanoðlu ile yaptýðý röportaj dolaþýyor ortada. Bu video röportajda Sinanoðlu, Ýsmet Ýnönü'nün kurtuluþ savaþýna kendi isteðiyle girmediðini, Amerikan mandasý taraftarý olduðunu ve 1945'te ülkeyi Amerikalýlara peþkeþ çektiðini anlatýyor.

  Ýþçi ve Memur Maaþýna Dikilen Gözler (Osman AKTAÞ) 21 Þubat 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Deprem bölgesine koordinatör vali olarak görevlendirilen Þýrnak Valisi Osman Bilgin, Gaziantep'in Nurdaðý ilçesinde yaptýðý konuþmada "Memurlar iþçiler 1 ay maaþ almasýn, ne olacak." diye çaðrý yaptý.

  Semazen Dönüþü (Osman AKTAÞ) 5 Mart 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu ülkede CHP düzelmeden hiçbir þey düzelmezi boþuna söylemiyoruz. Çünkü seçmen AKP seçmeninden farklý deðil. Bu ülkede gerçek seçmen kararsýzlar. Onlarýn oy oraný ne kadarsa o kadar seçmen var.

  Ehven-i Þer (Osman AKTAÞ) 8 Mart 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Kendi deyiþleriyle altýlý masanýn tavýr ve davranýþlarýnýn kazandýracaklarýný ben tavla oyununa benzetiyorum. Git geller zarýn her defasýnda þeþ beþ gelmesine benziyor. Kapalý kapýda dübeþ de, düþeþ de bir boka yaramýyor; buna "Gele " deniyor yanýlmýyorsam. Masa sallanýyor, ama devrilmiyor. Sonucu nasýl etkileyecek hep birlikte göreceðiz.

  Eðitim Aracýna Beþ Yýl Bakýmý (Osman AKTAÞ) 4 Haziran 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Þehir hastaneleri ve bu hastanelerin hasta garantileri var olmadan önce, þehirlerde numune hastaneleri vardý. Sabahleyin sýra bekleyip, ama ayný gün muayene olduðunuz Numune Hastaneleri... Þimdi ise randevu bekleyip alamadýðýnýz ya da birkaç ay sonraya aldýðýnýz kuyruk olmayan hastaneler...

  Milli Eði (Ti) mi Yeni/leþtirme Çalýþmasý (Osman AKTAÞ) 11 Haziran 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yusuf Tekin yýllar önce Hüseyin Çelik denen azgýn yaratýktan edindiði öðretmen itibarsýzlaþtýrmayý öðrencinin öðretmene not vermesi ile geliþtirmiþ, ancak müsteþarlýk kaldýrýldýðýnda AKP'nin kutsal sayacaðý yeniliklerine devam edememiþti.

  Anadolu Gemisinde Ýskele Sancak (Osman AKTAÞ) 19 Haziran 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu ülke saðcýsýyla bir bok yapýlmaz, hatta yemek bile yenmez. Bunlar yemeði de berbat ederler saçma sapan konuþmalarýyla. Bunlarýn doðru düþünme becerisi kazanmalarý için "aðabeyimiz" ve "büyüklerimiz" sevdasýndan kurtulmalarý lazým öncelikle. Bu iki kavram "Yapýyorlarsa bir bildikleri vardýr"ý doðuruyor. Bu da zihinsel körlüðe sebep oluyor.

  Öteberi (Osman AKTAÞ) 10 Temmuz 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Öteki kavramý, bir varlýðýn kendinden olmadýðýný kabul edip dillendirilmesi olarak tanýmlanabilir. Bir canlýnýn büyümesi hücre bölünmesine baðlýdýr. Hücreler ne kadar hýzlý bölünürse, büyüme de o kadar hýzlanýr. Hücreler toplumun yapý taþlarý gibiler; her hücre birbirini tamamlarken, diðerine göre ötekidir.

  15 Temmuz Bayram Ýkramiyesi (Osman AKTAÞ) 15 Temmuz 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýþte otuz yýllýk baþöðretmen maaþ bordrosu... Memur Sen ve Kamu Sen götlerine kýna yaksýn dolansýnlar.

  "Bizim Oðlan Bina Oku" (Osman AKTAÞ) 18 Temmuz 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün elime bir yazý ulaþtý. Yazý sahibini doðrudan tanýmýyorum. Bir arkadaþýn aracýlýðý ile yazý bana geldi. Ben de toplumsal düzenin hangi boyutlarda deforma olduðunu göstermenin yararlý olacaðýný düþündüm.

  Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma (Osman AKTAÞ) 5 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün Sayýn Bakan Yusuf Tekin yeni öðretim yýlý nedeniyle bir konuþma yapmýþ, biz de zorunlu olmasa da, mecburi dinledik.

  Fenni Devlet Melodisi (Osman AKTAÞ) 5 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bugün de bitmedi kurul toplantýsý. Çocukluðunda konuþmaya fýrsat bulamamýþ her ergen ya da evli kendisini dinletmenin bir yolunu arýyor. Bulunca da Allah ne verdiyse konuþuyor.

  Politik Arenada Kör Dövüþü (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Siyasal yapýdaki geliþmeler hakkýnda neler düþünüldüðüne dair fikir edinmek amacýyla sosyal medyayý bir süredir takip ediyorum. Seçim öncesi bir nebze de olsa muhalefet birlik saðlamýþ görüntüsü içinde iktidara karþý görevlerini yapmaya çalýþýyorlardý.

  Yeni Bir Büyük Taarruz'a (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir asýr önce bugün Anadolu çiçek açýyordu. Ankara'ya yeni bir özgüven geliyordu. Bir ütopya ya da bir mucize gerçekleþmiþti. Yunanistan sahnede olmasýna raðmen, aslýnda Ýngiltere bu Büyük Taarruz'da yenilen taraf olmuþtu.

  Büyük Taarruza Küçük Bir Not (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yüzyýl önce baþlayan büyük taarruz ile bir ülke kuruldu, büyük taarruzdan seksen yýl sonra baþlatýlan baþka bir büyük taarruzla ülke yýkýlma noktasýna geldi.

  Politikada Bir Kýyasý Kýyaslama (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Sosyal medyada bir süredir, Erdoðan'la Atatürk kýyaslanýyor. Ne kadar saçma ve ne kadar tutarsýz bir karþýlaþtýrma.

  Günortasýndaki Karanlýk (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Unutulamayan Dönemler 

17 Aðustos depremini yaþamýþ biriyle minibüste kýsa bir sohbetimiz olmuþtu.

  Sermayesiz Düþmanlýk (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ey Müslüman görüntülü sosyal gölgeler! Sizler ne zaman ülke yönetiminde baþarýsýz olsanýz, solcular sizi engelliyor, deðil mi? Güzel kýlýf buluyorsunuz.

  Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bakýyorum da sosyal medyada ve YouTube'da dolaþanlara, eline mikrofonu alan Müslüman olduðunu iddia eden bir yýðýn garip yaratýk, özel görevlendirilmiþ gibi Ýnönü ve dönemi üzerine ahkâm kesiyorlar.

  Tekdir Sesleri (Osman AKTAÞ) 6 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

-Harici bilgilere hariçten gazel okuma-

  Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti (Osman AKTAÞ) 14 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Eðitim Bakaný Yusuf Tekin'den yeni inciler... "Öðrencilere 12 yýl boyunca yabancý dil öðretmek için ayrýlan zamanýn yetersiz.

  Hükârbeðendi (Osman AKTAÞ) 22 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

AKP iktidarý döneminde, toplumda yaygara kopmasý muhtemel bir konuda ön bir dedikodu yayýlýp nabýz yokluyor. Yaygara büyükse, konu tehir edilerek sonraya býrakýlýyor. Yaygara hafifse karar alýnýp uygulamaya konuyor.

  Bir Baþka "Arap Baharý" (Osman AKTAÞ) 23 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýç karýþýklýðýn olduðu ülkelerde Amerikan karþýtlýðý yaptýðý düþünülen yöneticilerin, Avrupa ve Amerika'nýn kýþkýrtmalarýyla darbe yapýlmasý ya da doðrudan müdahaleleri sonucu yaþanan olaylara dendi "Arap baharý"

  Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi (Osman AKTAÞ) 25 Eylül 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Türk Milli Eðitim Bakanlýðý "Ýnci Diþli Kýz Altýn Perçemli Oðlan" masalýna döndü. Kýz gülünce inciler dökülüyor, oðlanýn perçemi taranýnca altýnlar. Verimli tarým arazisi gibi ne saçmalasan birkaç katýný alýyorsun. Acaba topluma yararlý bir þeyler yapýlsaydý da ayný verim alýnýr mýydý?

  Fistan Aldým Endazesi On Yediye (Osman AKTAÞ) 2 Ekim 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bir Tokat türküsü dolandý dilime. "Hey On beþli on beþli"... Türkünün nakaratýnda "Fistan aldým Endazesi on yediye." Bunu niye söyledim? Bizim eðitim bakanlýðý da fistan almaktan daha kolay geçici kararlar alýyor. Bizim bakanlýk kararlarýnýn ömrü fistan kadar uzun olmuyor. Tek uzun olan, hatta fistandan da uzun olan karar 12 yýl kesintisiz eðitim.

  Ýki Katilin Dayanýþmasý (Osman AKTAÞ) 15 Ekim 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Çok önceden bir yerde okumuþtum. Bir ülkenin çýkarý için genç nesil önceki kuþaða savaþ açýyor. Bu savaþta çocuklar kendi babalarýný öldüremeyeceklerini söyleyerek, birbirlerinin babalarýný öldürme kararý alýyorlar. Son Filistin Ýsrail saldýrýlarýnda, kendi halklarýný öldüremeyen Hamas ve Ýsrail yöneticileri de sanki geçmiþteki bu sahneyi canlandýrýyor gibiler.

  Seyyanen Verilecek Sadaka (Osman AKTAÞ) 15 Ekim 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Arada bir ufukta bir kuþ sürüsü belirir. Bir saða bir sola sürü düzenli motifler çizer. Ne yana gideceklerinin kararsýzlýðýndan doðan bir þaþkýnlýktýr bu güzel dalgalanma. Bizlere güzel bir manzara seyrettirirler hele yanýmýzda elini tutabildiðimiz sevdiðimizle birlikteysek, mutluluk zirvesine ulaþmýþýz demektir.

  Kirli Eðitim Bakanlýðý (Osman AKTAÞ) 25 Kasým 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

24 Kasým'ý önlükleri izi giyerek kutladýnýz mý öðretmenler? Devlet parasýný çarçur etmek isteyen biri ile devlet parasýný yiyen bir domuz anlaþmýþlar ve size önlük giydirmeye karar vermiþler.

  Ýþte Deve Ýþte Hendek (Osman AKTAÞ) 6 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yusuf Tekin'in Yusuf kuyusundan gelen sesi ister istemez benim kulaklarýma olaðanüstü eziyete dönüþüyor. Aldýðý kararlarýn resmi açýklamasý ile gayr-ý resmi uygulatmaya çalýþtýklarý birbiriyle tam bir tezat oluþturuyor sayýn bakanýn. Bu bilgi pisliðini öðretmenlerin ayýklamasý mümkün deðil.

  "Þu Kanlý Zalimin Ettiði Ýþer" (Osman AKTAÞ) 16 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

"Þu kanlý zalimin ettiði iþler Garip bülbül gibi zaralar beni Yaðmur gibi yaðar baþýma taþlar Dostun bir fiskesi paralar beni"

  Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif (Osman AKTAÞ) 16 Aralýk 2023 Yazarlar ve Yapýtlar 

Akif ismi, anlamýndan mý, yoksa Mehmet Akif duyarlýðýndan mý, çok beðendiðim bir isim. "Ýsmiyle müsemma" denilen deyimin bir adama bu kadar yakýþtýðýna çok rastlamadým. Mehmet; hamdeden, Akif ise, ideallerinden taviz vermeyen, kararlý anlamýnda. Mehmet Akif Ersoy da isminin bütün özelliklerini taþýyor.

  Kirli Eðitim Bakanlýðý (Osman AKTAÞ) 16 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

24 Kasým'ý önlükleri izi giyerek kutladýnýz mý öðretmenler? Devlet parasýný çarçur etmek isteyen biri ile devlet parasýný yiyen bir domuz anlaþmýþlar ve size önlük giydirmeye karar vermiþler.

  24 Kasým Þenlikleri (Önlükleri) (Osman AKTAÞ) 16 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Henüz adýný koyamadýðým isteyerek ya da istemeyerek bende duygusal bir bað oluþturan sevgili Filiz Bahçývan'ýn "Hocam siz de öðretmenler günü konusunda yazýn" demesi üzerine, farklý bakýþ açýsýyla küçük bir katkýda bulunmak istedim.

  Büyüklerin Toprak Kapmaca Oyunu (Osman AKTAÞ) 16 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ýnsanýn içinden çok þey geçip çaresiz kaldýðý anlar oluyor. Benim de oldu. Küçük bir çocuktum Kýbrýs'tan yardým feryatlarý yükseliyordu, bir þey yapamadýðým için yalnýzca aðlamýþtým.

  Bakýr ve Kalay Ya da Ýsrail Filistin (Osman AKTAÞ) 16 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Ortadoðu'da bir çýban yok. Çok çýban var temizleyecek cerrah yok. Ýsrail kýnamakla alçaklýktan vazgeçmiyor, Filistin acýmakla ve dua etmekle huzura ermiyor.

  Yusuf Tekin Tekke ve Zaviye Bakaný mý (Osman AKTAÞ) 21 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Bu hafta içinde dinlediðim en akla ve mantýða aykýrý konuþmayý meclis konuþmasýnda Sayýn Tekin yaptý. Þimdiye kadarki hükümetler, cumhuriyet ve Atatürk düþmanlarýný desteklemeyi böyle fahiþ bir þekilde dillendirmiyorlardý (Fetullah Gülen hariç, çünkü AKP'nin bu alçakla olan birliktelikleri 2002 iktidarýndan 2014 yýlýna kadar sürüyor).

  Yusuf ile Müfredat (Osman AKTAÞ) 23 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Yusuf Tekin 2024-2025 eðitim öðretim yýlýnda yeni müfredatý baþlatacaklarýný ve hedeflerinin "iyi insan" yetiþtirmek olduðunu belirtiyor.

  Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler (Osman AKTAÞ) 30 Aralýk 2023 Politik Olaylar ve Görüþler 

Dün iki Türk takýmýnýn maçý Arabistan'da oynatýlmak istenmiþ. Takýmlar Arabistan'a gitmiþler ve Arap yetkililer "Türk Bayraðý, Ýstiklal Marþý ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri açýlmayacak" diye þart koþmuþ kar.

  Vicdansýz Medya Cahil Toplum (Osman AKTAÞ) 14 Ocak 2024 Politik Olaylar ve Görüþler 

Gerek internet, gerek sosyal medya, gerek TV kanallarý haber alanýnda kimin daha çok ütopik ve sahte haber üretebileceði üzerine birbirleriyle adeta yarýþýyorlar.

  Bu Vatan (Osman AKTAÞ) 17 Ocak 2024 Politik Olaylar ve Görüþler 

Vatan sýzlar rahat ettirmek için vatansýzlarý, desem... Aklýma "Bu Vatan Kimin" þiiri ve sorusu geliyor.

  Çaðýn Ütopyasý (Osman AKTAÞ) 18 Þubat 2024 Politik Olaylar ve Görüþler 

AKP iktidarýna zarar vereceði düþüncesiyle yazýlý basýnda engellenen yazým. Dün Alper Gezeravcý adlý bir Türk NASA ve Elon Max yardýmý ve ödenen 55 milyon dolar yardýmýyla u/zaya gitti.

  Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik (Osman AKTAÞ) 27 Þubat 2024 Politik Olaylar ve Görüþler 

Otbüslerin camlarýnda, otobüs duraklarýnda, sosyal medyanýn tamamýnda ya da þehrin merkezi bir yerinde bir platform kurup anons yolu ile dilencilik sektörüne yeni bir boyut kazandýrýlmakta. Üstelik bu dilencilik genellikle valilik ve kaymakamlýk oluru ile sürdürülmekte.

 

 



"...
Demir döver gibi dövüyorum turna seslerini babasýna sývanan çocuklar için akþam ne anlama gelir, bilir misin uzayýp giden düþler coðrafyasýnda.
..."



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 20.04.2024 08:15:39