|
Anasayfa |
Son
Eklenenler |
Forumlar |
Üyelik |
Yazar
Katılımı |
Yazar Kütüphaneleri |
|
|
Sustum! ............. yüzünle konuşuyorum şimdi! bir beyaz hayal seriliyor çimenlerime; papatyalara benziyor...(dönüyor sonra sarışın bir kuş sürüsüne..) gözlerinde dokunuyorum güzelliğine.. seni özlüyorum anlamıyorsun tutup öldürüyorum birini (sevgim kanıyor..) gömüyorum sineme... sustum!.. ............ ellerini tutuyorum şimdi! başak dolu bir ova nazlanıyor gözümde.. göçüyor harman yerlerine..(rüzgara direnen yaba gibi) bir inip bir çıkıyorsun gene de, sen duymuyorsun samanların arınıyor tenimde tanelerinde acıkıyorum... parmaklarını yiyorum kimse görmüyor benimdir onlar, vermem geriye... sustum!.. ............ saçlarını kokluyorum şimdi tel tel güller doluyor bahçelerime.. kar mevsimini düşünmüyorum hiç!..(leylekler ağaç tepelerinde) kim demiş! doruklar beyaz değil!..beyaz değil işte.... sen görmüyorsun yazdan kalma güneşle eğiliyorum kırmızıların solmasın diye. sustum!... ........... uzaklığını ölçüyorum şimdi.. mesafeler artıyor içimde.. yollar büklüm büklüm..yollar dikine...(noktam derinleşiyor gitgide) sen bilmiyorsun kilometre taşlarını kaç kez saydım dersin... bir tanesi bile yoktu kapının önünde... bir kürek kor ateş bulup üfledim yüreğime...
:: Tebrikler |
Gönderen: Nermin Güday Kaçar / , Türkiye
|
20 Ekim 2014 |
|
| Merhaba Tayyibe ablacığım,
Mükemmel bir şiirdi. Sevgilerimle. |
:: Merhaba |
Gönderen: İrfan Karabulut / , Türkiye
|
5 Kasım 2012 |
|
| susmak asalettir ki bu hakkı sevgi yüreginle kullanmışsınız
tebrikler |
:: beğendim. |
Gönderen: alper seçilir / , Türkiye
|
5 Ekim 2011 |
|
| okudum, beğendim. |
:: Sevgiler |
Gönderen: Oktay ERTUĞRUL / , Türkiye
|
30 Ağustos 2011 |
|
| Tayyibe Atay aşk şiiri yazmaktan vazgeçmeyecek. Nerde görsem tarzı aynı. Ama yakışıyor kalemine Aşk , romantik şiir tarzına sevmesemde Tayyibe Atay'ın şiirlerini okumak hoşuma gidiyor. Elinize sağlık. Yakışıyor size romantik şiir yazmak... |
:: tebrklerrr |
Gönderen: yeliz_damlanur@hotmail.com / , Türkiye
|
23 Ağustos 2011 |
|
| susmak içinde baştırılmış en çılgın haykırıstır susmak bazen en güzel cewaptır .şiirlerinizi okumaktan çok memnunum sevgi ve saygılarla |
:: tebrik ederim |
Gönderen: aslı nur ustabaş / , Türkiye
|
24 Kasım 2010 |
|
| Bir şiir ancak bu kadar mükemmel yazılabilir. gerçekten yürekten kutluyorum. Türk Edebiyatı sizin gibi bir şahsiyete sahip olduğu için çok şanslı. |
:: sustum.. |
Gönderen: Ozan / , Türkiye
|
5 Ocak 2010 |
|
| aklıma yazının başlığını ve şiirini okuduğum zaman şu geldi..
Sustum! Sadece kendimi dinliyorum... |
:: Aşkın tarifi bu kadar anlatılamazdı |
Gönderen: Barış Ünlü / , Türkiye
|
3 Ocak 2010 |
|
| Aşkı gerçekten yaşamış birisine benziyorsunuz gibi kanımca.Yaşınızı bilmem ama bence gidin ve en güzel aşkı yaşayın.Başkasının kalbinde vazgeçilmez ve eşsiz olun.Şiir dünyasında iyi varsınız TAYYİBE HANIM...
Ben de sizin yolunuzdan giden genç bir şair ve yazar adayıyım.İnşallah sizin gibi değerli eserleri kazandırırım edebiyata sevgilerimle... |
:: Sustum |
Gönderen: abdullah oral / , Türkiye
|
20 Aralık 2009 |
|
| uzaklığını ölçüyorum şimdi..
mesafeler artıyor içimde..
yollar büklüm büklüm..yollar dikine...(noktam derinleşiyor gitgide)
sen bilmiyorsun
kilometre taşlarını kaç kez saydım dersin...
bir tanesi bile yoktu
kapının önünde...__________-yüreğinize sağlık kaleminiz daim olsun |
:: a...........a |
Gönderen: AYNUR ÖZER / , Türkiye
|
15 Ekim 2009 |
|
| canı gönülden kutluyorum şiiriniz çok güzel ... |
:: susabilmek ne mümkün.. |
Gönderen: Deniz Ateş / , Türkiye
|
9 Eylül 2009 |
|
| Susmanıza alışık değiliz..Susabilmenize iman etmek ise imkansız.. Uzun şiirlerinize alışık değilim ama dağıtmadan ve yormadan dupduru bir türkçeyle ,çekiciliğini "basit" olmaktan alan yazması herkese nasib olmayacak,zor bir şiir formatınız var Sn.Atay,Sevgili Öğretmenim..:)
|
:: ... |
Gönderen: mesut direngi / , Türkiye
|
12 Haziran 2009 |
|
| Tekrar tekrar kendini okutan şiirlerden biri.Hani şu hiç eskimeyenler var ya... |
:: tebriklrrrr |
Gönderen: nehir / , Türkiye
|
13 Mayıs 2009 |
|
| şiirlerinizi sürekli takip ediyorum benimde şiirlerimi okuyup yorum yazmanızı istesem zamanınız varsa nehir yeşil denizim die sayfam war sitede şimdiden tşkkür ederim
|
:: susmak |
Gönderen: asef şafak / , Türkiye
|
24 Şubat 2009 |
|
| susma ünlemine daha güzel kelimeler nakşedilmeliydi. sumak ki bir erdemdir benliğimize şaire sorulmalı susabilri mi? |
:: şiirdeyim yine |
Gönderen: Figen Yarar / , Türk ve Caicos Adaları
|
29 Ağustos 2008 |
|
| okumak, kaleminin kıvraklığını izlemek ayrıcalık sevgili Tayyibe:)sevgiyle özel kadın. |
:: yüzünle konuşuyorum şimdi! |
Gönderen: irfan özcan / , Türkiye
|
2 Ağustos 2008 |
|
| bir kürek kor ateş bulup
üfledim yüreğime...
Şiir harika, final se muhteşem...
Tebrikler...
|
:: susmak, patlamanın ilk belirtisidir. |
Gönderen: ibrahim çalışkan / , Türkiye
|
2 Temmuz 2008 |
|
| sizi yürekten kutluyorum şiirinizi zevkle okuyorum bende acizhane birşeyler yazıyorum uzun zamandır,tesadüfen bu siteyi bulunca sizi takip ediyorum şiirleriniz harika. |
:: Çok güzelll... |
Gönderen: Nurcan Öztürk / , Türkiye
|
20 Haziran 2008 |
|
| Tebrik ediyorum.. |
:: ... |
Gönderen: asivemavi / ege/Türkiye
|
13 Mart 2008 |
|
| Rastladığım her yerde okumaktan zevk aldığım birisiniz.Bunuda okuyorum ama yorum yazmaya gelince tıkanıyorum.
Çok ama çok güzel / Diğer yazdıklarınız gibi /
Sağlıkla, güzellikle kalın. |
:: Tebrikler... |
Gönderen: Osman AKTAŞ / Bursa/Türkiye
|
11 Ocak 2008 |
|
| Güzel bir şiir okudum.Yüreğinize sağlık... |
:: susmak, Tayyibe Hanım'ın anlatımıyla... |
Gönderen: Merâl Özcan / İstanbul/Türkiye
|
24 Aralık 2007 |
|
| susmak, Tayyibe Hanım'ın anlatımıyla...
ve okurun susmak ile ruhu/yansıyanları bulması...
en onulmaz yaralarıyla...
sevgiler:)
|
:: tşkr |
Gönderen: aynur coşkunırmak / İstanbul/Türkiye
|
26 Kasım 2007 |
|
| sayın tayibe Atay hanımefendi her zamanki gibi bu da çok güzel bir şiiriniz elinize yüreyinize sağlık............. |
:: güzelikler |
Gönderen: nazende şahin / İstanbul/Türkiye
|
26 Ekim 2007 |
|
| teşekkürler |
:: sustum...yüreğim konuştu... |
Gönderen: Burcu Yalkın / Ankara/Türkiye
|
28 Temmuz 2007 |
|
| Fısıldanan sözler, çok kere yüksek sesle söylenenlerden daha uzağa gider.(Çin Atasözü)kelimelerin anlamını yitirdiği noktada mısralarınız yürekte yaşananlara tercüman olmuş..şiir suları çığlık çığlığa uzak mesafeleri aşıp sessizliğin yankısında kulaklarda patlamış..tayyibe hanım şiiriniz çok güzeldi..bence naçizane hissettiklerimi paylaşmak istedim..tebrikler..selam,saygı ve sevgilerimi yolluyorum...
|
:: mrb |
Gönderen: ismail gungor / İstanbul/Türkiye
|
12 Haziran 2007 |
|
| çok sıradan bence..
(teşekkür ederim İsmail bey;saygılarımla...) |
:: sustum |
Gönderen: demet demet / elazığ/Türkiye
|
15 Aralık 2006 |
|
| sevgli tayyibe rabbim size bu ne güzel yürek be ne güzel duygu vermiş okudukca okuyasım geliyor şiirlerinizi alıp götürüyor sessiz bir nehir akıntısı gibi ellerinize saglık diyecek teş şey var MÜKEMMELsiniz başarınız hep daim olsun ,olsunki bizde mahrum kalmayalım .sevgiler... |
:: TEŞEKKÜRLER |
Gönderen: efe yılmaztürk / Eskişehir/Türkiye
|
14 Eylül 2006 |
|
| SADECE TEŞEKKÜR EDERİM MUKEMMELSİNİZ |
:: Selam |
Gönderen: Bülent Öztürk / Zonguldak/Türkiye
|
12 Temmuz 2006 |
|
| Sevgili Tayyibe Ablacım emin ol ve de inan sustum:)
Harika bir anlatım var şiirde kutlarım çok güzeldi.
|
:: ""Susmalıyım..."" |
Gönderen: Su / İstanbul/Türkiye
|
9 Eylül 2005 |
|
| Yapmak zorunda olduğum tek şey olduğu için sustum susucam ve bu şekilde......
Mükemmel.... |
:: tebrikler |
Gönderen: melek öz / Batman/Türkiye
|
20 Ağustos 2005 |
|
| avucunda kor ateşi acıyla taşımayan bilemez yanmayı. İnsan hiç isteyerek yanarmı? |
:: Kısa. |
Gönderen: nida / İstanbul/Türkiye
|
1 Mayıs 2005 |
|
| Kalemlerin günahını neden ruhlar çizer? |
:: inceden inceden dem |
Gönderen: aynur özbek uluç / İstanbul/Türkiye
|
23 Kasım 2004 |
|
| Bazen sevgiliden uzakta, sevgiliyi demleriz içimizin suyunda. Öyle usul usul, susa susa. ama ne cümeleler vardır o susuşta..Nasıl yüklüdür yağmurlar , nasıl doludur duygular ve nasıl gebedir günler daha bir çok düşüncelere..
sevgilerimle :) |
:: Tebrikler... |
Gönderen: Esra VIZVIZ / İstanbul/Türkiye
|
28 Eylül 2004 |
|
| Şiir olsun diye değil bu, çok güzel...
|
:: ........ |
Gönderen: MİRAY / istnbl
|
24 Şubat 2004 |
|
| bence güzel olmuş daha büyük basarılar elde edebilirsiz. bana da bitane arkadaşlık üzerine bir şiir yazar mısnız.en iyi arkadaşımla küstük. ne yapmam gerek.lütfen yazar mısınız=( |
:: ..siz sussanız da ,şiirleriniz konuşuyor:) |
Gönderen: yüksel / samsun
|
20 Şubat 2004 |
|
| tüm şiirlerinizi zevkle takip ediyorum.....amatör olmadığınız kesin.....hepsi duygu yüklü hepsi sevecen.....inanın çok güzeller...siz sussanız da şiirleriniz konuşacak.. yüreğinize ve emeğinize sağlık.. |
:: Şiir çok güzel yüreğinize sağlık |
Gönderen: AliÇapan / Gaziantep
|
2 Ocak 2004 |
|
| Şiiryürekten söylenince çok daha güzelleşiyor.
Yeniyılınızı kutluyor sağlıkve mutluluklar diliyorum. |
:: SUSMAK ALTINDIR, KONUŞMAK GÜMÜŞ! |
Gönderen: Nuray Lale / Bielefeld/Almanya
|
6 Ekim 2003 |
|
| Sevgili Tayyibe,
Bu şiirin bana başlıktaki bu Alman Atasözünü hatırlattı. Yüreğine üflediğin o kor ateş ta buralara kadar geldi...
Demek sen kilometre taşlarını sayıyorsun, ve o taşlar hiç bitmiyor... Ben gökteki yıldızları sayıyorum her gece ve hiç sonun sonuna gelemiyorum nedense... Ne kadar da çok yıldız varmış ki, kendi yıldızımı bulamıyorum... Özel bir alete ihtiyacım var galiba, bu gözlerle yıldızlar sayılmıyor çünkü... Bize en yakın yıldızın 4,5 ışık yılı uzakta olduğunu biliyor muydun? En uzak Galaksi de 20 Milyar ışık yılı uzaktaymış, orada uzay sona eriyormuş yani... En yakın Galaxi Andreomeda Galaxsisi imiş. (Andreomeda bir Kralın sürgüne gönderdiği kızının ismi). Uzay da düz değilmiş, yuvarlakmış. Yani bir Füzeyle yola çıksaymışız 20 Milyar ışık yılı gitseymişiz, dönüp, dolaşıp aynı noktaya gelirmişiz, uzayın dışına çıkamazmışız... Bu bilgiler benim Astrofizik dalında Doktorasını yapmış virtuel arkadaşım Turgut'un bana verdiği bilgilerden alıntı... Büyük patlamadan sonra uzay 20 Milyar ışık yılı genişlemiş ve halen genişliyormuş. Sadece kara deliklerde zaman yok oluyormuş. Bilim daha kara deliklerin sırrını çözememiş. Nasıl ki denizlerde şeytan üçgenleri herşeyi içine çekiyorsa, uzayda da kara delikler herşeyi içine çekiyormuş, ve oralarda neler döndüğünü hiçkimsecikler bilmiyor... Uzayla ilgili döküman filmleri seyredince insanın tüyleri ürperiyor, yeryüzünde olanlar uzayda daha korkunç boyutlarda oluyor. Kimi yıldızlar birbirini itiyor, kimi birbirini çekiyor, bir karmaşa ki, akıl fikir almaz...
Amerika'lılar da göklerdeki yıldızları parayla satıyorlar. Doğum günü hediyesi olarak mesela birisi sevgilisine bir yıldız satın alıyor... O yıldızın tapu kagıdı veriliyor, yani...
Bana daha hiçkimse bir yıldız satın almadı?
Bak, beni senin şiirin ta uzayın sonuna kadar götürdü, Tayibbeciğim. Fantazim çok kuvvetli de böyle güzel yorumlar yazıyorum, bağışla!..
Sevgilerimle
Nuray Lale
Eğitim ve Sağlık Bilimcisi
|
:: Susmak güzelliktir... |
Gönderen: Barış KILIÇ / Antalya
|
5 Ekim 2003 |
|
| Tebrik ederim Tayyibe Hnm. Susmak her şairin içinde herzaman varolan en büyük güzelliklerden biridir sanırım. Şiirlerinizin hiç susmaması dileği ile.. Saygılar.. |
:: Sus-tum |
Gönderen: Didem Sevinç / İstanbul
|
20 Mart 2003 |
|
|
Sen üşüme ben senin yerinde soğukta beklerim..Sana gelmesin yağmur damlaları ben onların üstesinden gelirim..Sen sakın ağlama sevgili, ben senin içinde gözyaşı dökerim..
Ne diyimki sayın Tayyibe hanım?Yüreğinize sağlık.Başarılarınızın devamını dilerim.Siz yeterki yazın,,ben şimdi "sustum"..
Sevgiler.
Didem Sevinç |
:: Susmanın dayanılmaz ağırlığı |
Gönderen: Nuri CAN / Nijmegen / HOLLANDA
|
5 Kasım 2002 |
|
| Borges "Aşkın dayanılmaz hafifliği\'\' diyor. Bende \'\'Susmanın dayanılmaz ağırlığı diyorum\'\' Konuşmanın her zaman sanat olamıyacağını bildiğim gibi, susmanın, yerinde hem sanat, hemde erdem olduğunu biliyorum. Şiir\'in başlığına bakarak yapılan her yorum sahibini bağlar tabi \'\'Şadi Şirazi\'\'nin bir sözünü anmadan geçemiyeceğim. "Sen sus başkaları söylesin" Çok konuşmak dışsaldır, hafiftir, susmak ve dinlemek içseldir, ağırdır. Bazen susarak, insanın içderinliğine inmesi ve içinkeki birikimleri, ruhunda patlayan volkanları rafineleyip dışarı atması bir olgunluktur, pişkinliktir. Sofistler, dervişler bile ruh zenginliklerini artırmak ve güçlü bir içsel birikim sağlamak için, susup, ıssız, sessiz çilehanelerine çekilirler. Bence Tayyibe hocam her ne kadar sustum diyorsa da içindeki volkanlarını patlatmak içindir İşte Sustum şiiri bunun en güzel örneği. Duru, dingin saf ve arıtılmış olarak duygu düşünce biçimiyle ortaya attığı bir başyapıt. Tayyibe hocam bence duygu ve sözcüklerin çağdaş bir dervişidir... Yolunuz açık olsun.
|
:: Kendime durduğum sabahlar... |
Gönderen: Birkan Askan / Bursa
|
31 Ekim 2002 |
|
| Kendime durduğum sabahlar aldı seni,
Yokluğuna yosun tutan duvarlar,
Ben uyandım uykusundan,
Sana döndü yüzünü bütün çocuklar,
Ne çekmedim ki,
Getiremedim sonunu sevdanın,
Kendime baktığım bulutlar aldı seni,
Kendimi unutan zamanlar...
Oldu mu sayın Tayyibe hanım. Sizi öpüyor ve başarılar diliyorum. Şiir gibisiniz. Biliyor musunuz ben en çok bahar\'ı özledim. Hani dallarında çiçekler açan. Hangi bahar çiçek vermez ki, hangi .... sevgiler. |
:: Siz Sussaniz da... |
Gönderen: durak arslan / France/metz
|
29 Ekim 2002 |
|
| Sustum.... diyorsunuz, ama siz sustukça da $iiriniz konusuyor, konu$manin bir otesini anlatiyor bize... siz hep boyle susmaya devam edin, biz zaten dinlemiyoruz ki!
saygilar
|
:: En Güzeline Şarkıların |
Gönderen: Nida Karaçizmeli / İstanbul
|
28 Ekim 2002 |
|
| Sustukça korkarım,
Sıranın bana gelme dürtüsü varya,
Uyuyamam.
Bir Azraili bilirim suskun...
Susma.
Sn: Tayyibe Hn,
Yokluğunuz, varlığınızdan daha çok aranır bu bültende.
Saygılar Efendim. |
:: tebrikler |
Gönderen: T.Serdar KALYONCU / ankara-tr
|
28 Ekim 2002 |
|
| tebrikler, sizi yürekten kutluyorum ve bu güzel şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum Özellikle benim için bugünün anlamı ve acılarıyla bire bir örtüşüyor.tekrar teşekkürler
sevgide ve hep sevgiyle kalın |
|
Söyleyeceklerim var!
Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?
Yazıları
yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz
ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız,
yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.
Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.
|
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
|
Yeni şiirin,uzun yıllar yazmama rağmen yeni şairiyim. İnternet ortamı sayesinde okuyucu önüne çıktım henüz. Ne kadar şair olduğumun yanıtını ise okuyucuya bırakıyorum. Bayan yazarların çok az olduğu bir ülkede,duygu ve düşüncelerimi,şiirin ruhu okşayan ,elleyen tarafıyla anlatmaya çalışıyorum.
Etkilendiği Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...
|
|
bu
yazının yer aldığı
kütüphaneler |
|
|
|