..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Aysel AKSÜMER




2 Eylül 2011
Sýcak Geliþmeler Az Sonra  
Aysel AKSÜMER
Spikerler, ellerindeki haberlerin kasvetinden midir nedir yas evinden sesleniyor gibiler karþýmýzda. Birbiri ardýna dizilmiþ haberleri izlerken her defasýnda “Aman Allah’ým!” diyorsunuz “Dünya felç, çözümler kangren, uzlaþma yollarý týkalý, önümüzde koca koca taþlar, kanamaya devam eden ve bir türlü kapanmayan yaralar. Hey doktor! Pardon sayýn spiker yoksa topluca ölüyor muyuz ne? Hiç umut yok mu? Þans faktörü falan, bilet milet alsak yok yok öbür dünya için deðil burasý için!


:BJAH:
Hava sýcaklýðý mevsim sýcaklýðýnýn üzerinde olur da gündem hiç altta kalýr mý? Yurtta ve dünyada yaþanan sýcak geliþmeler saat baþý bizlere sunuluyor hem de dumaný üzerinde. “Taze bunlar! Soðumadan alýn güzel ablalar, yakýþýklý aðabeyler!

Ýzninizle size bir þey sormak istiyorum “Haberlerin baþýna geçtiðinizde üzerinize garip bir tedirginlik çöküyor mu yoksa bu sadece bana mahsus bir þey mi?” Size de mi oluyor. Oh be! Rahatlattýnýz vallahi beni!

Gelelim haber saatlerine. Koltuðumuza kuruluyoruz ve kumandamýzý ekrana doðru alelacele tutuyoruz. Biliyoruz ki mutlaka bir yerlerde bir þeyler oldu. Zaten olmasa adý da haber olmazdý ya neyse biz devam edelim.

Yüzümüze, doktora tahlil sonuçlarýmýzý uzattýðýmýzdaki tedirgin ruh halimiz ciddi ciddi yerleþiyor.

“Doktor Bey pardon adýný ne koydunuz?”

“Anlayamadým! Neyin adý?”

“Þey hastalýðýmýn adý! Korkulacak bir þey var mý?”

“Önemli bir þey yok, ilaçlarýnýzý düzgün kullanýrsanýz bir þeyiniz kalmaz.”

Bu haber nasýl da iyi gelir insana. Önce “þükür yarabbim” dersiniz. Ardýndan hayata kaldýðýnýz yerden devam etmek için sabýrsýzlanýrsýnýz. Ama þu haberleri sonuna kadar dinleyip de þükredeniniz var mý? Þahsen ben çok mutsuz oluyorum. Hatta baþýma ve mideme aðrýlar giriyor. Bazen de kaslarýmda seðirmeler meydana geliyor.

Spikerler, ellerindeki haberlerin kasvetinden midir nedir yas evinden sesleniyor gibiler karþýmýzda. Birbiri ardýna dizilmiþ haberleri izlerken her defasýnda “Aman Allah’ým!” diyorsunuz “Dünya felç, çözümler kangren, uzlaþma yollarý týkalý, önümüzde koca koca taþlar, kanamaya devam eden ve bir türlü kapanmayan yaralar. Hey doktor! Pardon sayýn spiker yoksa topluca ölüyor muyuz ne? Hiç umut yok mu? Þans faktörü falan, bilet milet alsak yok yok öbür dünya için deðil burasý için!

Sýcaðý sýcaðýna önümüze sunulan haberler elimizi olmasa da içimizi öyle bir yakýyor ki. Kimine inanmak istemiyoruz. Þu meþhur “Ateþ olmayan yerden duman çýkmaz” atasözü kafamýzý karýþtýrýyor. Soru iþaretlerinin çengeli asýlýyor yüzümüze. Sonra “Yok caným. Olmaz, olamaz hatta olmamalý” diyoruz yüksek sesle. Her gün bir yaþýmýza daha giriyoruz. Vakitli vakitsiz büyüyoruz hayretlerimizle, acýlarýmýzla. “Erken bunama” deðil bizi “erken büyüme” yaþlandýrýyor.

En çok da þehit haberleri kor bir ateþ gibi düþüyor içimize. "Bu son olur inþallah!" temennilerimizle þehitlerimizi uðruna canlarýný koyduklarý, nöbet tuttuklarý topraðýmýza defnediyoruz. Gözyaþlarýmýzýn yarýsý dýþarý yarýsý içine akarken baþýmýzý dik tutuyoruz. "Þehitler Ölmez! diyoruz en güçlü sesimizle. "Sýnýrlarý damarlarýndaki asil kanla çizilmiþ bir ülkenin vatandaþý olarak “ O sýnýrlar kolay elde edilmedi ki, kolay silinsin" diyor mücadeleci yanýmýz.

Þiddet, cinnet, ihanet ne bu Allah’ým yardým et. Hele tecavüz! Faillerinin derisini yüz! Yakalanýp götürülürken hepsi saklýyor yüzsüz yüzlerini kirli parmaklarýnýn arkasýna.

Halk olarak tabi ki haklý olarak insana daha doðrusu insanlýða yakýþmayan bu tür eylemleri gerçekleþtirenlerin cezalarýný çekmesini istiyoruz.

Teknolojinin altýn çaðýný yaþadýðý bir dönemde dünya üzerinde hâlâ açlýk ve sefalet çekenlerin bulunduðunu bilmek de üzüyor bizi. Uygarlýk nasýl bir güneþ ki bir yerlerde hep doðuyor bir yerlerde hep batýyor.

Kararan içimizi acaba ne aðartabilir ki? Ben en iyisi yazýmý bir köþeye býrakýp þöyle güzel bir müzik açayým. Hatta bir de bayram þekeri atayým aðzýma. Oh be dünya varmýþ! Siz de alýr mýydýnýz?

Aysel AKSÜMER

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: teþekkürler
Gönderen: Aysel AKSÜMER / , Türkiye
2 Eylül 2011
Þeker için rica ederim. Ýkramdan sonra þekerlik hep dolu kalýyor ama. Beðenmenize çok sevindim. Ýnsanlar el ele tutuþsa hayat bayram olsa diye bir þarký vardý. Bir gün inþallah herkes birbirini sevip sayacak. Umuyorum bunu. Saygý ve selamlarýmla.

:: Yemiþ kadar olduk
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
2 Eylül 2011
Bu manzara karþýsýnda galiba en iyisi sizin yaptýðýnýz... Þeker için teþekkürler efendim... Ulusça, bayram gibi günlerimiz olur inþallah. Saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þeker Portakalý
Çocuk ve Þiddet

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat Bu Ölüm Bu [Þiir]
Global Yalnýzlýk [Þiir]
Deliksiz Suskunluk [Þiir]
Geliþi Güzel [Þiir]
Kýrýk Bir Aþk [Þiir]
Yürekten Dökülen Dostluk Tanesi [Þiir]
Doðaya Karýþmak Ýstiyorum [Þiir]
Ýstanbul Düþü [Þiir]
Bohçadaki Sözler [Þiir]
Erik Aðaçlarý [Þiir]


Aysel AKSÜMER kimdir?

Halkla Ýliþkiler mezunuyum. Devlet memuru emeklisiyim. 2 evlat sahibiyim. Ankara'da yasiyorum. Bir Oyku Kadar Kisa Bir Roman Kadar Derin Hayatlar isimli oyku kitabinin yazariyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Veli KANIK, Reþat Nuri GÜLTEKÝN, Anton Çehov


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysel AKSÜMER , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.