..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Konuþ ki seni göreyim. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Ýnternet ve Gerçek Dünya > Vildan Sevil




19 Kasým 2011
Ýzedebiyat Üyelerine Açýk Mektup: Koþun, Face Dayatmasýna Karþý Durun!..  
Sonra mezar taþlarýmýza þu kliþeyi kazýr tarih: “Ayrýlýklar ve mýz mýz aþklar gemisinde hep birlikte battýlar, boðulup gittiler... Ruhlarýna El fatiha!...”

Vildan Sevil


Herkesin kendi köþesinde, aðlayan sýzlayan þiirler, yazýlar yazmasý neyi çözer?... Sürekli, tümleþmek bilmeyen bedenlerin ve tinlerin sesiyle inler durur þiirler, yazýlar... Ya da terkedilmiþlik dalgalarýnýn, yalnýzlýðýn, tuþlarý kopartan tsunamileriyle uðraþýp dururuz. Sanat, bunlarla doymaz ki hanýmlar ve beyler... Doymaz...


:CADH:
Ýzedebiyat Üyelerine Açýk Mektup: Koþun, Face Dayatmasýna Karþý Durun!...

Ýzedebiyat’taki site içi yorumun kaldýrýlmasýyla ilgili düþüncelerimi, bir açýk mektupla daha önce yansýtmýþtým.
Ýzedebiyat’la ilgili, bütün olumlu düþüncelerimin yanýsýra yorum konusundaki olumsuz düþüncelerim de varlýðýný sürdürüyor.

Konuyu önemseyerek yazý yazan Lacivertiðnedenlik (Aysu) ve Osman Volkan Þahin arkadaþlarýmýza ve benim yazýmýn altýna yorum yazarak destek veren, görüþlerini esirgemeyen arkadaþlara teþekkürü borç bilirim.

O.Volkan Þahin, konuya, benim eksik býraktýðým yanlarý da ele alarak yaklaþmýþ, önemli katkýda bulunmuþtu.

Açýk mektup yayýnlanalý, 23 gün olmuþ. Sayý az mý, çok mu, okunma oraný nedir, bilemem ama þu anda 165 okuma görünüyor. Yönetimden bir açýklama gelmedi. Deðiþiklik de yapýlmadý. Þaþýrmadým desem yalan olur. Çünkü, Ýzedebiyat, gerçekten demokratik iþleyiþ açýsýndan ayrýcalýklý ve saygýn bir site. Yozlaþma denizinde, etiðin can simitine tutunmuþ, boðulmamaya çalýþan bir site.

Shakespeare’den baþlayýp, þiirleri araklanmayan þair kalmamýþ, buna kimsenin dur demediði ama azýcýk da olsa zülfüyare dokunan yazýlarýn derhal yok edildiði bir site deðil. Oralarda editörler salt bu iþe bakýyor galiba.

Þairlerin, açýklama hakký dahi tanýmadan þiirleriyle birlikte atýldýðý, buna kimsenin ses çýkarmadýðý feodal bir site deðil. (Dedikodu yaptýðýmý sanmayýn, ayný görüþleri yönetimlerine belirttiðim için açýkça yazma hakkým var. Bana link vermem yani ispiyonculuk önerilmiþti. Tam da benlik iþ(!)...)

Þöyle bir dolaþýldýðýnda, yorumlarýn, hatýr gönül iþi olduðu, al gülüm, ver gülüm mantýðýnýn iþlediði bir site de deðil.

Düzeysiz atýþmalardan kaçýnmaya özen gösteren kalemlerin yazdýðý , gerçekten demokratik, etik deðerlerin yaþatýldýðý bir site. Varsýn okuru az olsun. Eðer azsa...

Facebook’ta paylaþmak, siteyi tanýtmanýn, okuru arttýrmanýn bir yoluysa (ki artýk öyle) paylaþalým... Ama þu site içi yorum iþini, görüþ bildiren arkadaþlarýmýzýn da belirttiði nedenlerle, Face’in cývýk ortamýndan uzak tutalým lütfen.

Bütün bunlarý düþününce, yönetimin sessizliðini anlayamýyor, bu görüþleri paylaþanlarýn azýnlýkta kalmasýna baðlýyorum. Yöneticiler, “Madem ki fazla ses çýkmýyor, diðerleri hayatýndan hoþnut” diye düþünüyor olmalýlar.

Sonra diyorum ki... Eli kalem tutan bunca insan, böyle basit bir konuda örgütlenemezse, þu dünyada, þu ülkede yaþananlardan sýzlanmaya hakkýmýz olabilir mi?... Yaþamýn her aný, bir savunma, bir dik duruþ deðil mi?...

Herkesin kendi köþesinde, aðlayan sýzlayan þiirler, yazýlar yazmasý neyi çözer?... Tümleþmek bilmeyen bedenlerin ve tinlerin sesiyle inler durur þiirler, yazýlar... Ya da terkedilmiþlik dalgalarýnýn, yalnýzlýðýn, tuþlarý kopartan tsunamileriyle uðraþýp dururuz. Sanat, bunlarla doymaz ki hanýmlar ve beyler... Doymaz...

Sonra mezar taþlarýmýza þu kliþeyi kazýr tarih: “Ayrýlýklar ve mýz mýz aþklar gemisinde hep birlikte battýlar, boðulup gittiler... Ruhlarýna El fatiha!...”

Ben ne yazarým ne de ozan... Yazar ve ozan olmanýn ne olduðunu, dolayýsýyla haddimi bilirim. Okuyup duran, öðrenme oburu, epeyce de ukala bir emekli öðretmenciðim iþte...

Varýn siz düþünün gerisini sevgili sanatçýlar...

Sonuç olarak derim ki: ”Koþun Ýzedebiyat üyeleri, bu konudaki görüþlerinizi birer yazýyla bildirin, çoðalalým, belki duyan olur!...” Kulaklarýnda týkaçla gezen ülke yöneticisi deðil ki bu dostlar, sesimiz gür çýkarsa mutlaka duyarlar.

Ýþbu çaðrýmý sevgiyle zarflayýp hepinize yolluyorum.
“Birlik ve beraberliðe en çok ihtiyaç duyduðumuz þu günlerde”(!)...

NOT: Ben, izlemeye çalýþtýðým halde, bu konuda yazýlmýþ yalnýzca iki yazýya rastladým. Kaçýrdýðým olduysa, arkadaþlarýn hoþgörüsüne sýðýnýyorum. O yazýlarýn linkleri:

O.Volkan þahin: http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=103567

Lacivertiðnedenlik (Aysu): http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=103315

VildanSevil
http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=103308

19.11.2011
Vildan Sevil



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýnternet ve gerçek dünya kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýzedebiyat Yönetimine ve Üyelerine Açýk Mektup

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Referandum Gününden Hoþ Sedalar
30 Mart 1972 Kýzýldere Katliamý (Dev, Baþ Ýstiyor/ G. Akýn)
Birgün Ben, Belki Bir Sýðýrcýk Kolonisinin Ýçinde, Belki Yýldýzlarla Birlikte Göklerde…
N. Ç!.. N. Ç!.. N. Ç"ler!.. Hepimiz Tecavüzcüyüz!..
Geçmiþin Ýzdüþümünde Bir Kýsýr Döngü
Erkek Egemen Toplumdan Erkek Dininin Egemen Olduðu Topluma
Cumhuriyetin Rövanþý Ya da Þeriata Doðru Adým Adým Mý?..
Teslis Sendromu >> Ücretsiz E - Kitap: Hulki Can Duru
Savcý Mehmet Kiraz, Þafak, Bahtiyar, Elif… ve Dün, Bugün, Yarýn…
Sultanahmet"ten Femen Geçti Amma!.. Biz Ne Anladýk Bu Ýþten?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duruþma [Þiir]
Dedem Düþlerime Giriyor [Öykü]
Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn [Öykü]
Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. [Öykü]


Vildan Sevil kimdir?

Koþuþturmaktan yoruldu. Altmýþýndan sonra, çok yabancýsý olduðu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktý. Ýletiþim kurmak, duygu, düþünce, birikim paylaþmak, genç kuþaklardan yeni þeyler öðrenmek istedi. Yazarlýk deneyimine burada adým attý. Ýþte böyle sýnýr tanýmaz bir "dinazor ". . . Baþarýr mý acaba ?

Etkilendiði Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransýz yazýný, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlý Amin Maalouf...Elbette Nazým, Aragon, Neruda ve nice ozan/þair...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.