..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Evreniz




28 Kasým 2002
Tutanaktýr.  
Evreniz
Mahkeme: Bir yargýçtan veya bazen savcý ve yargýçlardan oluþan bir kurulun, yargý görevini yerine getirdikleri yargý yeri. (Türk Dil Kurumu)


:AHGD:

"Son dakika: açýkça anlattýðýný iddia etmesine raðmen tam olarak anlaþýlamayan bir takým garip hesaplarýný gerçekleþtirmek amacý ile, tüm olumsuzluklara, gereksizliklere, ümitsizliklere raðmen 'bir takým ideallerini gerçekleþtirip hayýrlý bir insan olacak insan' kisvesi altýnda konstantinapoliste ev tutup yüksek lisans yapmaya kalkýþan toplum eþkýyasý, hayattan beklediði ilgiliyi ve toleransý göremeyince, Mesih olduðunu iddia ederek kafalarý karýþtýrmaya hazýrlanýrken, kimliði açýklanmayan bir kiþinin yaptýðý ihbarý deðerlendiren güvenlik kuvvetlerimizin ani baskýný ile kýskývrak yakalandý. önceleri reddetse de, daha sonra suçlamalarý kabul etmekten baþka çaresi olmadýðýný, hatta bunun bile ona bir çare olmayacaðýný anlayan bi-çare sapýðýn itiraflarý doðrultusunda, daha önce faili tespit edilememiþ, kýsa tarihimizde karanlýk izler býrakmýþ, Ankara, Ýzmir ve Çanakkale isyanlarýnýn da kendi baþý altýndan çýktýðý anlaþýldý. daha önce de hayatlarýmýzý alt üst eden bu büyük mikrop, fýrsat verildiði taktirde devletin -sýnýrlý- bütçesinden kendisine ayrýlacak fon yoluyla NASA dan sipariþ edeceði bir uzay mekiði ile tüm evreni dolaþarak rastladýðý tüm yaratýklardan özür dileyeceðini belirtti. halkýn linç etmesinden korkulduðundan dolayý polis üniformasý giydirilerek evinde yaptýrýlan tatbikat sonunda, mikrobun iðrenç planlarýný yapmak üzere vaktinin çok büyük kýsmýný yanlýz geçirdiði, planlarýnýn ortaya çýkmamasý için insanlardan uzak durduðu anlaþýldý. kameralar karþýsýnda çok rahat ve soðukkanlý görünen mikrobun yakýn arkadaþlarý, 'biz onu böyle bilmezdik, bilseydik hiç söylemez miydik' dediler. pis mikrop, 29/05/1271 tarihinde, bir kez yeterli olmayacaðý düþünülerek, idam istemiyle 1., 2. ve 3. aðýr ceza mahkemelerinde 3'er kez yargýlanacak.. toplam 9 mahkemede de suçlu bulunduðu taktirde 9 kez idam edilecek mikrobun, dýþ politikada idam sebebiyle ülke menfaatlerimizi tehlikeye sokmamasý açýsýndan ne kadar suçlu bir þahýs olduðu 71 dilde yapýlacak canlý yayýnlarla dünyaya duyurulacak. yoðun güvenlik önlemleri altýnda yapýlacak duruþmaya basýn mensuplarýnýn alýnmayacaðý bildirildi. bu son dakika geliþmesi ile kestiðimiz yayýnýmýza özür dileyerek kaldýðýmýz yerden devam ediyoruz. bu kýsa huzursuzluða neden olduðu için inþallah Allahýmýz mikrobun belasýný birde bizim için verir sayýn seyircilerimiz."






Türkiye Cumhuriyeti 1., 2. ve 3. Aðýr Ceza Mahkemelerince E. Hakkýnda Verilen, Temyiz ve Ýtiraza Kapalý Karar Tutanaðýdýr.
29/05/1271.


Sanýk hakkýnda mahkememizin büyük jürisi tarafýndan, sanýðýn ifadeleri, savcýlýk makamýnýn gerekli görmesi üzere mahkemeye çaðýrýlan kiþilerin anlattýklarý ve savunma heyetinin (heyet sadece E.'den oluþmaktadýr) isteði üzerine mahkemeye çaðýrýlan kiþilerin aktardýðý bilgiler doðrultusunda verilen ve hakimler tarafýndan onaylanan karar, sebepleri ile beraber aþaðýdadýr. Karar içerisinde sýk sýk bahsi geçen Kutsal Heyet, kimliði tam olarak bilinmeyen, bir takým doðaüstü güçlerden kurulu ve kararlarý mahkememizce de ciddiye alýnan bir yargý organýdýr fakat, Kutsal Heyetin sanýk hakkýnda verdiði kararlar mahkememizinkilerden baðýmsýzdýr; lakin sanýk, bu kararlar doðrultusunda çarptýrýldýðý cezalarýn neredeyse tamamýný çekmiþtir.


29/05/9580 tarihinde meydana gelen Sanýk E. (mahkemenin sanýðýn doðum günü ile çakýþmasý fena halde rastlantýdýr), okuma ve yazmayý, Kenan Evren Paþanýn okumayý öðrenmeye fýrsat bulamamýþ yaþlýlarýn öðrenebilmesi için baþlattýðý okuma seferberliðinin derslerini televizyondan gizlice takip etmesi neticesinde 3,7 yaþýnda öðrenmiþ ve bu ilginç mevzuyu lise yýllarýna deðin bir çok deðiþik platformda dile getirerek kendisini, etrafýndakilere karþý 'bir deha' gibi göstermeye çabalamýþ ve kimi zamanda bu amacýna vakýf olmuþtur. Sanýk bu mevzuda, mahkememiz tarafýndan birinci dereceden þerefsizlik ile suçlu bulunmuþtur (1). Bu huyundan sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayý orta mektebin sonlarýnda vazgeçmiþtir. Sanýk, kendisinin zevk ve övünç ile anlattýðý bu güzel sürprizi, beyinin uzun yýllar sürecek olan bir iþ seyahati dolayýsýyla kendisini yalnýz ve sessiz bir hayata mahküm etmiþ olduðu sayýn validesi Hanime hanýmýn eþe dosta anlatmasýna anlam verememiþ ve bundan duyduðu rahatsýzlýðý sýk sýk (kendi kendine) dile getirmiþtir, bu utanç verici nokta Kutsal Heyet tarafýndan gözden kaçýrýlmayarak kýskançlýk olarak deðerlendirilmiþ ve bunun neticesinde sanýðýn, ilerleyen yýllarda 'yapacaðý her iþte mutlak baþarýsýzlýk'la cezalandýrýlmasýnda karar kýlýnmýþtýr. Fakat E. bu cezayý, 5 yaþýndaki çekirdek satma giriþiminden kâr elde etmesi yoluyla yaklaþýk 1 sene gibi kýsa sürede ihlal etmiþtir. Çok daha ciddi bir ceza almasý beklenirken, kârýný validesine teslim etmesi ve bir sonraki yýl ikamet ettiði muhitte sayýsý hýzla artan çekirdekçilerin ricasý ile sanýðýn cezasýnda hafifletmeye gidilmiþ ve 'mutlak baþarýsýzlýk cezasý', 'büyük baþarýlara imza atmama cezasý'na çevrilmiþtir. Sanýk daha sonraki yaþantýsýnda bu cezayý ihlal etmemiþtir.

Ayrýca, daha sonraki paragraflarda herhangi bir yanlýþ anlamaya mahal vermemek ve sanýðý daha iyi tanýmak için, sanýðýn 3 ila 5 yaþlarý arasýnda iþlemiþ olduðu, bu mahkemede konunun genel akýþý ile alakasý bulunamadýðý düþünüldüðünden masaya yatýrýlmamýþ fakat, Kutsal Heyet tarafýndan zamanýnda ve olay mahallinde incelenmiþ ve hakkýnda mutabakata varýlmýþ olan, arka camdan bahçeye soðan/patates atma, eve gelen bayan misafirlerin iç çamaþýrlarýný görmek ümidi ile geçecekleri yollara uzanýp uyuyor numarasý yapma, evlerinde misafir kalan Asiye isimli bayana kendisine abi demesi ve büyümesini durdurup ileride sanýk ile evlenmesi yönünde baský ve tacizde bulunma, Asiye isimli bayaný banyoda iken sanýðýn içeriye girmesi/delikten bakmasý/kapýnýn önünde beklemesi seçeneklerinden birisini seçmek zorunda býrakma, üç kiþilik yeþil koltuðun arkasýnda bütün elbiselerini üstünden çýkarýp anadan doðma vaziyete geldikten sonra giyinmeyi bir türlü baþaramayarak Asiye hanýma bu konuda yardým etmesi için tehdit ve baskýda bulunma, mahallenin manavýnýn 50, 100 ya da 250 gramlarýndan (sanýk tam olarak hatýrlayamamaktadýr) birisini çalmýþ olma, 'R' ve 'r' harflerini söyleyememe, Behsat beyin kýzý olan Ayça hanýmýn hiç hasta olmamasýný kýskanma, bir dönem ayný apartmanda ikamet ettiði Okay haným ve Tülin hanýmýn apartman boþluðuna çiþ yapýþlarýný gizlice izleme, çeþitli sohbetler esnasýnda valide hanýmýný ben Ýngilizce ve Arapça da konuþabiliyorum ya da ben aslýnda 20 yaþýndayým diyerek kandýrma gibi bir çok suça sahip olduðu göz ardý edilmemelidir.

Sanýk henüz 4 yaþýnda iken, oturduklarý evin bahçesindeki dut aðaçlarýnýn yýlda bir kez meyve verdiklerini, kuþlarýn meyvelerin bol olduðu zamanlarda bu aðaçlardaki -kendisinin göremediði fakat orda olduðunu tahmin ettiði- yuvalarýnda yavru sahibi olduklarýný, kimi yavrularýn aðaçtan aþaðýya düþebildiklerini, düþen yavrularýn kimilerinin çarpmanýn etkisi ile ölmeyip hayatta kalabildiðini, düþtükten sonra hayatta kalmayý baþaran yavrularýn bir kýsmýnýn da kediler tarafýndan telef edilmelerine ramak kala kendisine rastlayabildiklerini keþfetmiþtir. Ve sanýk bu döngünün son aþamasýna kadar gelmeye vakýf olmuþ bir yavruyu 6281 yýlýnýn yazýnda evine götürmüþ ve beslemeye karar vermiþtir. Kýsa zamanda sanýðýn ayak parmaðýna koyduðu yiyecekleri tüketme alýþkanlýðý kazanan bu minik yavru serçe kuþu ile sanýk arasýnda bir sevgi baðý oluþmuþtur ve, Kutsal Heyet küçük yaþýna raðmen büyük bir suç dosyasýna sahip sanýðýn bir kuþ yavrusu ile yakýnlaþmasýný hoþ karþýlamamýþtýr (Mahkeme heyetimiz ve bazý konuklar bu noktada Kutsal Heyetin kararýný saygý ve alkýþ ile karþýlamýþtýr). Bir pazar günü validesinin rutin mahalle pazarý ziyaretlerinden birisi esnasýnda sanýðýn da kendisi ile beraber evden ayrýlmasý neticesinde yavru kuþ, sanýk tarafýndan evde yalnýzlýðýna terkedilmiþtir. Salonda yalnýz býrakýlan kuþ, sanýðýn açýk býraktýðý salon kapýsýndan antreye geçmiþ, yine sanýðýn açýk býraktýðý mutfak kapýsýndan mutfaða geçmiþ, sanýðýn kurduðu merdivenimsi düzeneðe týrmanarak, sanýðýn yere koyduðu mavi leðenin hizasýna týrmanmýþ, sanýðýn çýrpýnsa dahi içerisinden kurtulamamasý için hususi olarak tam tamýna yarýsýna kadar su ile doldurduðu leðenin içerisine düþmüþtür (mahkememizin bu konudaki kanýsý sanýðýn, suyu leðene aðzýna kadar doldurduðu taktirde kuþun leðenden çýkabileceðini, çok az doldurduðu taktirde ise boðulmayabileceðini bilerek hareket etmiþ olduðudur). Kýsa zamanda su içerisinde yorgunluk belirtileri gösteren yavru kuþ, akciðerlerinin su ile dolmasý neticesinde boðularak feci halde can vermiþ ve eve dönen ailenin pazardan aldýklarý eþyalarý mutfaða koymasý esnasýnda kanatlarý son derece açýk vaziyette suyun üzerinde yüzükoyun yatarken bulunmuþtur. Sanýk bu konudaki iddialarý reddetmiþ bu olaydan tamamý ile Kutsal Heyetin sorumlu olduðunu savunmuþ, kapýlarý hususi olarak bir tatsýzlýðýn vuku bulmamasý amacýyla kapattýðýný iddia etmiþtir. Buna karþýlýk Kutsal Heyet bu konuda, o sýrada orda olmadýðýný, olsaydý böyle bir olaya hiç bir þekilde seyirci kalmayacaðýný ifade etmiþtir. Kutsal Heyetin orda olup olmadýðý ve kapýlarýn durumunun sorulmasý için Sayýn Yavru Kuþ mahkememize davet edilmiþ fakat kendisinden bir yanýt alýnamamýþtýr. Bunlar neticesinde E. ile Kutsal Heyet arasýndaki bu iddialaþma jüri heyeti içerisinde yapýlan oylama ile 14'e 1 oy ile E. aleyhinde sonuçlanmýþ ve bu netice ile sanýk bu hususta birinci dereceden cinayet ile suçlu bulunmuþtur (2). Ayrýca bu acý olaydan sonra Kutsal Heyet tarafýndan sanýk, bu olayla ilgili olarak olay yýlý 5 sonraki yýllarda da en az iki kez rüya görmek suretiyle yavru kuþun ne kadar acý çekerek can verdiðini içinde hissetmesi, vicdan azabýndan hayat boyu kurtulamamasý saðlanmýþ ve 'hiçbir canlýya haddinden fazla yaklaþamama ve sevgisini gösterememe cezasý' ile cezalandýrýlmýþtýr. Sanýk sonraki yaþantýsýnda bu cezayý ihlal etmemiþtir.

Sanýðýn validesinin, sanýðýn kendisinde bir ýþýk gördüðünü muhterem beyine bildirmesi üzerine, daha sonraki yýllarda yabancý dil sorunu çekmemesi için babasýnýn isteði üzerine toplanan, amcalarý, yengeleri ve diðer orta yakýnlýk derecesindeki akrabalarýnýn oluþturduðu Aile Meclisince, ilk öðrenimine akranlarýnýn aksine, devlet mektebi yerine özel bir mektepte baþlamasýna karar verilmiþtir. Eðitime baþladýktan bir süre sonra aile içerisindeki genç kesim tarafýndan Aile Meclisi'nin kararýna yapýlan itirazlarda, Aile Meclisi taraf tutmakla suçlanmýþ ve meclis bu davranýþ farkýný bir nebze ortadan kaldýrmak için Kutsal Heyetin de desteði ve bilgisi dahilinde sanýðý, varlýk içinde yokluk çekme ile cezalandýrmýþtýr. Bu politikaya istinaden tasarlanmýþ yeni hal-i vaziyeti içerisinde (paspal bir vaziyette) aile meclisinin karþýsýna çýkarýlan sanýðýn bu kýlýkta özel mektebe gitmesinde bir sakýnca olmadýðýna karar verilmiþ ve olay tatlýya baðlanmýþtýr. Daha sonrasýnda sanýk bir seferinde, pazardan ayakkabý alan validesine, eskidiðinde kaliteli spor pabuçlarý andýracaðýný tahmin ettiði bir pabucu aldýrmýþtýr. Kutsal heyetin gözünden kaçan bu mühim ayrýntý mektep arkadaþlarý ve mahkememizin gözünden kaçmamýþ ve sanýk bu hususta mahkememiz tarafýndan birinci dereceden riyakarlýk ile suçlu bulunmuþtur (3). Sanýðýn pabuçlarýn eskimesi ile ortaya çýkan yeni görünümleri yüzünden hayal kýrýklýðýna uðramasý herhangi bir hafifletici etki yaratmamýþtýr.

Sanýðýn, ilköðrenimini bir özel mektepte yapmasýnýn en önemli nedeni olan yabancý dil derslerine, 1. sýnýfta gelen býyýklý öðretmenini çok sevmesi ve daha da enteresan þekilde, suç dosyasý bu denli kabarýk olan bir öðrencinin sevgisine öðretmenin de karþýlýk vermesi büyük tepki ile karþýlanmýþ ve sýnýf arkadaþlarýnýn haklý itirazlarý ve sanýðýn büyük baþarýlara imza atmama cezasýna muhalefet edebileceði kaygýsýyla, Kutsal Heyet býyýklý öðretmenin sene sonunda baþka bir mektepte ders vermek üzere tayin edilmesine karar vermiþtir. Sanýk -þu anki- mahkeme esnasýnda bu býyýklý öðretmenin adýný bir türlü hatýrlayamamýþ ve gözleri dolmuþtur. Bir sonraki sene sanýðýn yabancý dil derslerine mini etek giyen sarýþýn bir bayan getirilmiþ, ve sanýðýn notlarý hýzla düþürülmüþtür. Fakat bu düþüþ 4 yýl daha sürünce, sanýk, Aile Meclisi, Kutsal Heyet ve Mahkememiz tarafýndan birinci derecede sorumsuzluk suçundan suçlu bulunmuþtur (4). Ek olarak Aile Meclisi ve Kutsal Heyet tarafýndan bir daha özel mektebe gönderilmemesine, fakat varlýk içerisinde yokluk cezasýnýn bâki kalmasýnda karar kýlýnmýþtýr. Ayrýca sanýða, Kutsal Heyet tarafýndan, kaderine ortak etmek üzereyken zorlukla toparlanan kiþiler: Þafak Þahin, Mehmet Can Sabutay, Tuncer Tarman, Korhan Çeyrek ve -sanýðýn o zamanlar haddi olmayarak aþýk olduðu fakat aslen Murat Bozdoðan'a aþýk olan- Beril Sakallý ile hayat boyu rastlantý eseri dahi olsa bir daha karþýlaþmama cezasý verilmiþ, ve bu kiþilerin de, sanýðýn ilkmektep 5. sýnýfta Burak adlý þiþman arkadaþýnýn Transformers oyuncaklarýný çaldýðý ve teneffüslerde kýzlarýn beslenme çantalarý içerisindeki meyveleri yediði iddialarý Kutsal Heyetin ajanlarý yardýmýyla dilden dile dolaþtýrýlarak onunla görüþmek istememeleri saðlanmýþtýr.

Sanýðýn orta mektep yaþantýsý esnasýnda tanýþtýðý ve kendisinden 15 santim uzun olan Elçin isimli bayanla yaþadýðý aþk, kýsa sürede dikkatleri çekmiþ ve müdahale edilmesi gereken bir mevzu halini almýþtýr. Bu iliþkinin etkisi ile yeni insanlarla tanýþarak mektepte popüler bir kimse haline gelmeye baþlayan sanýðýn, ayný olumlu geliþmeleri derslerinde de göstermesi, ve sanýðýn geçmiþinden habersiz olan mektep yönetimi tarafýndan yanlýþlýkla Teþekkür Belgesi ile ödüllendirilmesi bardaðý taþýran son damla olmuþ ve büyük baþarýlara imza atmama cezasýný ihlal edip Takdir Belgesi alma ihtimali iki aþamalý bir çalýþma sonucunda ortadan kaldýrýlmýþtýr. Kutsal Heyetin organizasyon sorumluluðunu üstüne aldýðý bu aþamalarýn ilkinde Ayhan isimli bey sanýðýn hayatýna bir arkadaþ edasý ile sokulmuþ, daha sonrasýnda sanýðýn da beceriksizlikleri neticesinde iyi futbol oynayan ve kendisine göre daha yakýþýklý olan Ayhan beyin, sanýðýn sevgilisi Elçin hanýmý elinden almasý ile amacýna ulaþmýþtýr. Çok kýzmasýna ve üzülmesine raðmen Ayhan beyi dövmek yerine, Elçin hanýmýn kendisine bir takým önemli günlerde hediye ettiði parfümlerin içlerini boþaltýp kutularýný deforme ederek, bir gece gizlice birinci katta oturan Elçin hanýmýn yatak odasýnýn camýna koymasýndan dolayý, mahkememiz sanýðý bu noktada birinci dereceden korkaklýktan suçlu bulmuþtur (5). Fakat bu olayýn sanýðýn derslerinde beklenen baþarýsýzlýðý yaratmamasýnýn verdiði panik ile ikinci aþamaya geçilmiþtir. Ýkinci aþama, Kutsal Heyetin tetiklemesi sonucu, cemiyet içi ve dýþý yardýmlar sayesinde sanýðýn baþka bir kente gönderilmesiyle beraber baþarýlý bir þekilde son bulmuþtur. Daha sonrasýnda bu þehirde kalan arkadaþlarýnýn onu hiç aramamasý ve geldiðinde kötü davranmalarý saðlanmýþtýr. Bu karýþýklýða neden olduðundan dolayý sanýk Kutsal Heyet tarafýndan 'bir daha karþý cins tarafýndan yeterli miktarda ciddiye alýnmama' cezasý ile cezalandýrmýþtýr. Sanýk sonraki yaþantýsýnda bu cezayý bir kez ihlal etmiþtir.

Sanýðýn yeni þehre nakil iþleminin gerçekleþtirildiði tarihlerde Kutsal Heyet tarafýndan çeþitli konularda suçlu bulunmasýndan dolayý, ülkemizin sayfiye kenti kývamýndaki Ýzmir kentinde dikiþ tutturamamasý saðlanmýþ ve bir kaç adet orta mektep deðiþtirmek suretiyle cezalandýrýlmýþtýr. Sanýðýn Kutsal Heyetin hakkýnda verdiði 'büyük baþarýlara imza atmama cezasý' ve 'karþý cins tarafýndan yeterince ciddiye alýnmama' cezalarý ile yaþamayý öðrenmiþ görünmesi, bir iyi hal belirtisi olarak gözden kaçýrýlmamýþ ve neticesinde bir nevi ödül olarak herhangi bir kavga durumunda kaybetmesi þartýyla semtin serserileri ile arkadaþlýk etmesine izin verilmiþtir. Ayrýca yine iyi hali göz önünde bulundurulan sanýðýn, 96 yýldýr hasret ile sahip olmak istediði bisiklet, valide hanýmýnýn da giriþimleri üzerine aileye tahsis edilmiþtir (Kutsal Heyetin o dönemde, bahsi geçen bisikletin sanýða tahsis edilmesinde bir sakýnca olmadýðýna dair verdiði tutanakta, sanýk ve ailesinin her tarafý yokuþlarla bezenmiþ bir dað semtinde oturmalarýndan mütevellit bilir kiþilerce bisiklet sürmesinin yeterince zevkli olmayacaðýnýn kesinlik kazanmasýndan sonra tahsis edildiði önemle belirtilmiþ ve kalýn punto ile yazýlmak sureti ile dikkat çekilmiþtir). Sanýk, serserilerle yaptýðý arkadaþlýklarý esnasýnda tütün kullanmaya baþlamýþ ve bu alýþkanlýðýna valide hanýmýndan gizlice devam etmekte bir sakýnca görmemiþtir. Bir defasýnda valide hanýmýný evi terk ettiði bir anda yaktýðý Maltepe sigarasýnýn dumanlarý henüz daðýlmamýþken valide hanýmýnýn eve dönmesi sonucu yakalanmýþ ve 'hayýr ben sigara içmedim' demekten çekinmemiþtir. mahkememiz bu noktada sanýðý birinci dereceden yalancýlýktan suçlu bulmuþtur (6).

Sanýðýn ilerleyen lise mektebi yaþantýsý içerisinde, bir kaç yýl evvel yerleþtirildiði sayfiye kentine yavaþ yavaþ ýsýndýðý, tam olarak açýklýða kavuþmamýþ sebeplerden ötürü sayfiye þehrinin ve insanlarýnýn da kendisini kucaklar bir tavýr içerisinde bulunduðu Kutsal Heyetin sanýk hakkýndaki tutanaklarýnda açýkça belirtilmiþtir. Bu beklenmeyen geliþmelerin neticesinde sanýðýn, isteyerek ya da istemeyerek, daha önce aldýðý cezalarý ihlal etmesi ihtimali gündeme gelmiþ ve Kutsal Heyet tarafýndan daha önce geldiði þehre geri gönderilmesinin en iyi çözüm olacaðýnda karar kýlýnmýþtýr. Bu sefer, validesinden ayrý hareket etmesinin, sanýðýn istenilen tipte bir kiþi haline getirilmesi çalýþmalarý sürecinde olumlu bir yatýrým olacaðý düþünülmüþ ve karara baðlanmýþtýr. Sanýðýn yeni yerleþtirildiði bu eski þehirde okumaya baþladýðý lise mektebinde tamamen rastlantý eseri karþýlaþtýðý bir bayanýn, sanýðý daha önceki suçlarýndan zamanýnda haberdar edilememesinden dolayý ciddiye almasý ve aralarýnda karþýlýklý bir iliþkinin vuku bulmasý hem bayanýn hem sanýðýn yaþamýný tehlikeye sokmuþtur. Ayrýca sanýk, daha önce Kutsal Heyet tarafýndan çarptýrýldýðý karþý cins tarafýndan yeterince ciddiye alýnmama cezasýný da ihlal etmiþ bulunmuþtur. Bu ihlalin sorumluluðunun bir kýsmýnýn da, bahsi geçen bayan N.'yi zamanýnda durumdan haberdar edememesinden dolayý Kutsal Heyet'e ait olduðu gerçeði Heyet içerisinde bölünmelere yol açmýþ, durumun toparlanmasý icap etmiþtir. Geçmiþi deðiþtirme yetkisini henüz alamamýþ olan kutsal heyet geleceðe müdahalede bulunma hakkýný kullanarak sanýk E.'yi 'karþýlaþtýðý þeylerin deðerini, ancak çok geç olduktan sonra anlayabilme' ve 'baþladýðý iþi asla tam olarak bitiremeden diðer bir iþe geçme dürtüsüne sahip olma' cezalarý ile mantýklý ve adaletli þekilde cezalandýrmýþtýr. Sanýk sonraki yaþantýsýnda bu cezalarý ihlal etmemiþtir. Her ne kadar ihlal etmemesi Kutsal Heyet tarafýndan beðeni ile karþýlanmýþ olsa da, bu noktada Kutsal Heyet ile fikir ayrýlýðýna düþen objektif ve tarafsýz olmayý ilke edinmiþ mahkememiz, sanýðý bu davranýþlarýndan ötürü birinci derecede aptallýktan (7) suçlu bulmuþtur.


Sanýðýn liseden üniversite mezuniyetine kadar olan yaþantýsý, Kutsal Heyet tarafýndan öngörülmüþ ve yukarýda ifade buyurulmuþ cezalarýn boyunduruðu altýnda sürmüþtür. Sanýk E. bu süre zarfýnda, mahkememizin yukarýda kendisini suçlu bulduðu konular kapsamýnda burada bahsedilmeye gerek görülmeyen daha bir çok suçun altýna imza atmýþtýr.

KARAR: Mahkememiz ileri derecede þerefsizlik, cinayet, riyakarlýk, sorumsuzluk, korkaklýk, yalancýlýk ve aptallýk suçlarýndan ötürü idam istemi ile yargýlanan sanýðýn idamýnda herhangi bir engel bulunmadýðýna; bilakis bunun toplum için büyük yarar ihtiva ettiðine karar vermiþtir. Sanýða son söz hakký verilmemesine oy birliði ile karar verilmiþ ve idam iþlemi herkesin gözü önünde gizlice gerçekleþtirilmiþtir.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Herþey çok güzel olacak...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir dedenin anatomisi... [Öykü]


Evreniz kimdir?

Öyle arkadaþlarým var ki, bana "kendi seçtiðim yanlýzlýðý, kalabalýklar içinde yaþayacaðým yanlýzlýða tercih ediyorum" diyorlar :(

Etkilendiði Yazarlar:
Amin Maalouf, Irvin Yalom, Oðuz Atay


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Evreniz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.