..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nail Varal




21 Temmuz 2012
Arþýn Altýnda Yýkadýk Tenlerimizi  
“Ölümlülerin ileri geri konuþmalarý üzmesin seni. Kýrmasýn kalbini, bilselerdi konuþmazlardý.”

Nail Varal


Ýki kýrlangýcýn baþ baþa verip uçurumlara söylediði þarkýlar gibi yaþadýk bu aþký. Kelebeklerin kanat çýrpmasý kadar masum, yetim çocuklar gibi mahzundu yüreðimiz. Boþluklara baktýk gözlerimiz olmadan, çünkü aþk boþluða bakmaktý ebruli. Hiçbir þey olmayan yerde her þeyi görmekti bu sevda.


:AEHH:
“Ölümlülerin ileri geri konuþmalarý üzmesin seni. Kýrmasýn kalbini, bilselerdi konuþmazlardý.”

Kozalarýnda kývranýyordu ruhlar biz birbirimizi severken. Senin görünmeyen gözlerinin sahillerinde koþuyor, içinin tuzlarýný yediriyordum ayaklarýma. Daðlarýmýn patlayan grizularýnda kadife kanatlarýna ateþten desenler çiziyordum kirpiklerimle.

Henüz güneþ yoktu ben senin gözlerinde yanarken. Deliydim ebruli, bu yüzden ruhunun girift labirent’leri arasýna hiç korkmadan yürüdüm. Hiç korkmadan sesini kapýp evrenin merkezinden, kuþlarla boþluklara býraktým ah.

Gözsüz görür kulaksýz duyardýk birbirimizi.

Ellerimiz olmadan sýcaklýðýmýzý hisseder, ayaðýmýz olmadan koþabilirdik birbirimize. Ýçimizin saraylarýnda seyredip birbirimizi aynalarýn buðulanmýþ ufkuna çizdik gözlerimizin desenlerini. Birbirimizi sessiz sözcüklerle kutsayýp arþýn altýnda yýkadýk tenlerimizi. Saçlarýmýzý rahmet rüzgârlarýna tutarak taradýk fýrtýnalar koparken içimizin denizlerinde.

Biz ýþýða muhtaç deðildik, ýþýk bize muhtaçtý.

Merkezde biz vardýk. Bizim çekim alanýmýzýn esiriydi yýldýzlar. Gözlerimizin ýþýltýlarýndan kristaller alýnýp güneþler yaratýldý semada. Aþkýmýz bulutlara çarpýnca bir gece, yýrtýlan gökyüzünün yaðmurlarý ile senelerce çaðladýk. Ay’ý Güneþ’e, Süreyya’yý Samanyolu’na, Samanyolu’nu evrenin saçlarýna baðladýk. Gözlerimizden güneþe parýltýlar yedirip okyanuslar oluþsun diye yerkürede birbirimize sarýlýp yüzyýllarca aðladýk.

Nerden bilecekler nasýl sevdiðimizi.

Yusuf’un düþtüðü kuyularda bin yýl bekleyip Ýbrahim’in ateþlerinde senelerce yandýktan sonra, kývýlcýmlarýmýzdan yeniden doðduðumuzu nereden bilecekler söyle?

Biz de yardýmýmýza gelen Cebrail’i reddettik. Bizde ellerimizi birbirine kördüðüm yapýp ateþin ortasýnda yitip gittik. Bizde ebabil kuþlarýný gördük semalarý kaplarken o gece, Ay’ýn yarýlýþýna þahit olduk, yerin sarsýlýþýna… Mekke’nin ayrýlýk iniltilerini duyduk hurma yapraklarýnýn altýnda hatmederken gözlerimizin sayfalarýný. El ele tutuþup “Ay doðdu üzerimize” þarkýlarýyla aþkýn efendisine doðru koþanlardan biride bizdik ebruli.

Anlamýyorlar diye alýnýp üzülüyorsun.

Ýncinme ne olur! Yakamozlarýn parýldayýp durduðu deniz kalbinin mercan kayalýklarýný hüzünler kuþatmasýn artýk. Aþký, arzularýna kurban edip fahiþe yanlarýnda küçülten yeni dünyanýn þehvetperest canlýlarý anlamaz bizi. Bilemez onu öpücüklerden ibaret gören yosunlaþmýþ bedenler. Onlara göre aþk tenlerin birbirine baðlanmasý, bize göre birbirine sarýlýp yüzyýllarca aðlamasý idi ebruli.

Ýki kýrlangýcýn baþ baþa verip uçurumlara söylediði þarkýlar gibi yaþadýk bu aþký. Kelebeklerin kanat çýrpmasý kadar masum, yetim çocuklar gibi mahzundu yüreðimiz. Boþluklara baktýk gözlerimiz olmadan, çünkü aþk boþluða bakmaktý ebruli. Hiçbir þey olmayan yerde her þeyi görmekti bu sevda.

Yetim türküler söyledik seninle,

Daðlara verdik sýrrýmýzý, kýr çiçeklerinin titreyen ipek yapraklarýna sakladýk öpüþlerimizin sýcaklýðýný. Manastýrlarda büyüyen azizeler deðil rahimlerde kývranan bebekler okudu rüyalarýmýzýn hüzzam þarkýlarýný. Bulutlar güneþin serinliðine sakladý büyüyen sevdamýzýn cehennem yanlarýný. Anlamaz diye insanlar akan sulara döktük, doðan güneþe sürdük, esen rüzgârlara verdik sýrrýmýzýn yelkenli gemisini. Kâðýtlar almaz, kalemler yazmaz, ölecek olanlar anlamaz diye sevdamýzýn hançerlenmiþ yanýný, hüzünbaz zamanlarýn acýlarýna saklayýp öyle geldik bu aþký. Hayat olsun diye varlýða Kabe’nin örtüsüne iþledik iþledik büyüyen sevdamýzýn akkorlaþan þiirini.

Ne þikâyet ettik nede ah bu aþktan içimizin dikenleþmiþ çöllerinde gezerken her gece. Her gece bir ceylanýn kaybolan yavrusuna yaktýðý siyah ve zemheri aðýtlar biriktirdik yýldýzlarýn altýnda. Ayrýlýðýn kör keskinliðine sakladýk ihtilallardan kalma paslý paletlerin kurþuni yüklerini. Her gün yeni bir çocuk doðuyordu içimizde, her gün yeni bir düþünce bekâretini geri kazanýyordu kenetlenmiþ ellerimiz avuç içlerini öperken.

Evet, günahkârdýk ölümlülere göre, çünkü Âdemle Havva gibi sevmiþtik. Sen yasak olanýn sana verilmesini istemiþ, ben o aðacý kökleriyle yemiþtim.

Bu nasýl bir þeydir nereden bilecekler.

Bu yüzden þehirlilerin çelik kalplerine deðil Ýðde kokulu rüzgârlarýn koynuna sarmaladýk nefeslerimizin acýyan yanlarýný. Toprak gözlerinin kahve tonlarýnda demledik umutlarýmýzýn doðum sancýlarýný. Aðlarken gözyaþlarýmýz topraða düþmesin diye gözlerimizin yamaçlarýna azizeler çaðýrdýk Meryem’in mabedinden. Süleyman’ýn Belkýs için hazýrladýðý saltanata sürülen güzellik bizimdi. Bizimdi Yusuf’un kuyusuna bakan göz, tur daðýna giden ayak konuþan söz bizimdi. Bizim bakýþýmýzdý kýzýldenize býrakýlan o asa.

Yorgun durma ebruli,

Yýldýzlar þahit nasýl sevdiðimize, akan su, yaðan kar doðan güneþ þahittir. Sonra Kerbela þahittir nasýl yandýðýmýza. Cebrail’in ilk görüþü, Hüseyin’in son bakýþý þahittir. Sonra maðaralarýn kapýsýna bizi ören örümcekler þahittir. Gökyüzü diye Sema’ya geren, yeryüzü diye boþluða seren, hiç görülmeyeni gören gözler þahittir.

Biz aþký aþk gibi yaþadýk.

Varsýn bilmesin ölümlüler tarihe not düþen beyaz gölgelerimizin ne anlama geldiðini ah. Okuyamasýn kýrýk düþlerin arasýna sakladýðýmýz kavruk kitabelerin þekilsiz lehçesini. Varsýn bir rastlantý olarak görsünler güzelliðinin þimale yaðan þavkýmasýný, üzülme. Kaybeden sen olmayacaksýn. Kaybetmek için sevmemen gerekirdi. Sen ki sevdin ve dirildin bu aþkla, kaybetmeyeceksin, vadedileni alacaksýn ebruli.

20. Temmuz 2012 – 01.56



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ebruli / Sevmiyor Ressamlar Seni
Deðmesin Gözlerine Ayazlar
Ebruli / Arsýz Bir Nefesleniþ
Görkemli Bir Saltanat Gözlerin
Kirpik Uçlarýmla Dokundum Sana
Gülüþlerinin Ýntiharýnda Büyüttüm Seni Ben
Ebruli / …ve Sen Gittin
O Evrensel Bir Anlamdýr
Neydi Sevmek?
Ýnþirah Suresinin Serinliðiyle Sar Beni


Nail Varal kimdir?

Her yazým, karbeyaz gülüþe sahip olanýn ardýndan ona dair esintiler sunmaya onu resmetmeye çalýþmaktadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Kendi Hayatým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nail Varal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.