..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Nail Varal




22 Aðustos 2012
Ýnþirah Suresinin Serinliðiyle Sar Beni  
Cinayete kurban giden kalbimin yaralarý güz sancýlarýyla kanamaya baþlayalý kaç gün oldu unuttum, yâda kaç yýl, sahi kaç asýr oldu bu cehennemde yanalý?

Nail Varal


Ölümsüzlüðün þifresini laboratuarlar da deðil gözyaþlarýmýzla yýkadýðýmýz secdelerde kýrdýk biz. Sonsuzluðu sonsuzlukla çarpýp ab-ý hayatýyla dirilttik meyhanelerde çürüyen bedenlerimizin hücrelerini. Her gün ruhumuzun kaldýrýmlarýnda gölgelerimizi seviþtirip, aynalarýn yansýmalarýnda doðurduk aþkýn çocuklarýný


:AEFC:
Ey sevgili, ayrýlýk benim talihime düþtü düþeli ruhum kýþ acýlarýnýn býçak soðuklarýyla doðrandý her gece. Çatallanmýþ sesim Roma’dan Moskova’ya, Çin Seddi’nden Ýstanbul’da kadar rüzgar sesleriyle seni aradý. Seni sordu coðrafyalarda çiçek açan lale bakýþlarýn mor renklerine. Þehla bakýþlarýn iç çekiþlerinde irkildi pastel düþlerimin gaspa uðramýþ nihavent þarkýlarý. Þartlý isyanlarýmýn tuna boylarýnda büyüttüm zehir sözlerinin gerilla duruþlarýný. Körpe ceylanlarýn korkulu rüyalarýna sürdüm gülistan yüzünün emniyet aþýlayan gülüþlerinide öyle sevdim seni ben. Seni uykusuz gecelerimin sessiz çýðlýklarýyla ninileyip uyuttum. Zehir gözlerinin uçurumlarýnda bekledim. Dipsiz kuyularýnýn kör noktalarýnda Yusuf oldum, kayboldum, bul beni.

Ah karanlýk kuyum kayýp kentim, büyüyen sevdam, yeþeren düþüm, ebruli gülüþüm benim!

Biz; son sözü söyleyen savaþçýnýn mýzraðýný yere saplayýp soluklanmasý gibi, ayetlerin baðrýna saplayýp yeminlerimizi, hicazkâr türkülerde ölümsüzleþen iki deli âþýk olduk seninle. Kutsal kitaplarýn okunmamýþ sayfalarýna döktük sevgimizin yitik alfabelerini de, öyle okuduk aþkýn yazýlmamýþ kitabýný. Yaðmur ormanlarýnda sarýlýp birbirimize kor ateþler gibi yanarak tutuþturduk tüm katran karasý ölümlüleri. Sancýlý doðuþlar yaþadýk seninle, milenyumdan kaçýrýp kuþlarýn masum bakýþlarýna gizledik cüzamlý iniltilerimizi. Etlerimizi kesip kanayan yaralarýmýza baðladýk. Bin defa astýk kendimizi bakýþlarýmýzýn urganlarýnda. Bin defa kör kuyulara atýldýk ta aþk elinden, yine ölmedik.

Bize ölüm yok sevgilim!

Ölümsüzlüðün þifresini laboratuarlar da deðil gözyaþlarýmýzla yýkadýðýmýz secdelerde kýrdýk biz. Sonsuzluðu sonsuzlukla çarpýp ab-ý hayatýyla dirilttik meyhanelerde çürüyen bedenlerimizin hücrelerini. Her gün ruhumuzun kaldýrýmlarýnda gölgelerimizi seviþtirip, aynalarýn yansýmalarýnda doðurduk aþkýn çocuklarýný. Göðü toprak, yeri mavi bir bulut yaptýk bir kere. Þimdi kim öldürebilir bizi söyle? Ya kim sevdasýný milyonla çarparsa sevgimizin zekâtýný elde edebilir sevgili?

Ferhat bileydi ah sana taþýdýðým aþkýmýn büyüklüðünü kazmayý daðlara deðil kalbine vururdu her sabah. Ýnan ki bu deliliðimin uslanmaz yanlarýný görseydi mecnun kum yýðýnlarýnýn altýnda yiter giderdi. Ruhsat’i aðlamayý unutur, Kerem kendisini bin parçaya bölerek yollarýma dökerdi.

Giryaným ey yar ateþ-i aþkýndan.

Cinayete kurban giden kalbimin yaralarý güz sancýlarýyla kanamaya baþlayalý kaç gün oldu unuttum, yâda kaç yýl, sahi kaç asýr oldu bu cehennemde yanalý? Toprak gibi yarýlan baðrýmdan volkanik kraterler fýþkýrýyor durmadan. Harabeye dönmüþ bir kentin yýkýntýlarý arasýnda seni arýyorum âmâ gözlerimin nuruyla. Devrilmiþ cümleleri kaldýrýp otoban kenarlarýndan bu aþkýn ölümsüz hikâyesini yazýyorum ben sana. Ýçimin kalýntýlarý arasýnda iki büklüm kývranan acýlarýma merhemler çalmýyor kendi haline býrakýyorum. Nil’den Fýrat’a uzanan bir istila bakýþýn görgü tanýklarýný biriktiriyorum yamalý cübbelerimin ârâm diplerinde ben sana.

Vallahi yalan deðil gözlerin!

Bir masal deðil, hikâye deðil, efsane deðil gördüðüm. Allah’ýn varlýðý kadar gerçek yine onsuzluk kadar bir azap, yaþamak kadar aðýr ölmek kadar hafif bir hiç, bir linçtir gözlerin. Ben þahadet ediyorum ki sen bakarak ta öldürürsün insaný. Senin dalgalý saçlarýn da yaðlý bir urgan gibi daraðaçlarýna baðlayýp sallandýrýr insaný. Senin sözlerin de bir cellât, senin sözlerin de bir inat, senin gözlerinde kýyamet gibi darmadaðýn eder insaný.

Saatleri geri almaktan yoruldum.

Seninle geçirdiðimiz zamana sarýyorum yýllarý. Tüm vakti serseri bir mayýn gibi gidiþinin saatine ayarlýyorum þimdi. Mayýs sancýlarý sararken kalbimin beþinci mevsimini, ben yaralý bir ceylan gibi içinin ýrmaklarýna iniyorum doðudan. Maktulü belli olmayan bir cinayetin izlerini taþýyor kalbim bin yýllýk yazýtlarda, oku beni.

Ey gözlerimin karasýna sakladýðým sevdiðim! Ey metropol þehirlerin soðuk taþ zeminlerine sancaklarýndan sýcak bakýþlar döken beyaz gülüþlü dað gülüm!

Sana ulaþmak için kabaran okyanuslarý geçtim yelkensiz, daðlarý aþtým kolsuz kanatsýz, elsiz, ayaksýz. Kutuplarda karlar altýnda kaldým da bin sene sana öyle geldim hesapsýz. Hadi üþüyen bedenimi kýyamet suresiyle ýsýt. Hadi Ýnþirah suresinin serinliðini dök aþkýnla harlanan yüreðimin üstüne ki soluklanayým bu gece.

21.Aðustos 2012 – 23:47



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ebruli / Sevmiyor Ressamlar Seni
Deðmesin Gözlerine Ayazlar
Ebruli / Arsýz Bir Nefesleniþ
Görkemli Bir Saltanat Gözlerin
Kirpik Uçlarýmla Dokundum Sana
Gülüþlerinin Ýntiharýnda Büyüttüm Seni Ben
Ebruli / …ve Sen Gittin
O Evrensel Bir Anlamdýr
Arþýn Altýnda Yýkadýk Tenlerimizi
Neydi Sevmek?


Nail Varal kimdir?

Her yazým, karbeyaz gülüþe sahip olanýn ardýndan ona dair esintiler sunmaya onu resmetmeye çalýþmaktadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Kendi Hayatým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nail Varal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.