Yazar yazý yazmayý baþka insanlara göre daha zor yapan insandýr. -Thomas Mann |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Kahveye girer girmez hemen derdin gelsin çaylar Sonrada gülerek derdin ne haber dallamalar Sonrada yok mu ulan derdin yolunacak ördekler, kazlar Milleti gülmekten gebertirdin ulan Haydar Masada deðil arkadaþýný babaný bile tanýmazdýn Ulan hergele, milleti hiç acýmadan donuna kadar soyardýn Hele o yaþlýlarýn, ihtiyarlarýn mezarýný bile kazardýn Simitçinin, gazozcunun, kahvecinin gözünde pop stardýn Ama her þeye raðmen adam gibi adamdýn Parayý kaptýnmý da soluðu Beyoðlu’nda alýrdýn O pavyon senin bu meyhane benim takýlýrdýn Sonra tam topuk Karaköy’e koþardýn Bazen o kerhanelerden günlerce çýkmazdýn Hani azdýnmý da tam azardýn pezevenk Karý kalmadýysa top yok mu derdin gülerek Cihangir, Tarlabaþý senin neyine gerek Demediler mi oralarda fazla takýlma adamý çizerler eþþoðlueþek Ama yinede adam gibi adamdýn Haydar Yardýmseverdin... Dilenciye acýrdýn Þarapçýya sarýlýrdýn Ölüye aðlardýn Orospuya tapardýn Kimin elinde hýyar görsen tuzluðunla koþardýn Kargadan baþka kuþ, Tophaneden baþka yokuþ tanýmazdýn Ýstedikleri kadar desinler Haydar fordçuydu, Haydar tokatçýydý Haydar yalancýydý, sahtekardý, ýrz düþmanýydý desinler Benim tanýdýðým Haydar adam gibi adamdý Ulan bu koca dünyada bir tek seni çekemediler Sen zaten demiyor muydun, bu dünya kahpe dünya Hele o karakol yok mu Yok mu o hain komiser Zeki, yok mu o nankör bekçi Kemal Ulan seni bir karýnca gibi ezdiler, dana gibi böðürttüler Buna raðmen gýkýn bile çýkmazdý Yýlmadýn, yýkýlmadýn aslanlar gibi yaþadýn Fesatlarý, çekemeyenleri, müptezellerin alayýný çatlattýn Ulan Azrail yeri miydi Dünyada baþka insan mý kalmadý Bir Haydarý mý fazla gördünüz Üç günlük dünya derken onu iki günde aldýnýz Avlu bile boþtu Ulan okeye dördüncü arar gibi aradýk Dört kollu tabuta, birini Deli Selami koþtu, geldi uzattý elini Adalet mi ulan bu Demiþtin ya iþte Haydarým, bu dünya kahpe dünya Az kaldý yanýna geliyorum Bekle beni lan, az kaldý...
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Þenol Durmuþ, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |