Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno |
|
||||||||||
|
uzun ömürlü çiçeklerin çabucak solduğu, eşit vicdansızlıkların bol olduğu, kıt akıllı kara cahiller sokağında, satılık oylar hükümranlığında, yaşatılmadığımız hayatların yerini kabullenilemeyen acılar aldığında ve öylece yaşamaya zorlandığımızda ey kürdüm, zazam, tarihin yazdığı tüm haçlı seferlerinde galip olmuş, türk oğlu türk’üm, sünni ya da alevi marabam, çobanım, ırgatım, çalıp söyleyen çalgıcı adamım, artistim kapı önü dedikoduları eden rengârenk kadınım, ayakları yer tutan yarı çıplak bebem, sen ve ben; ülkemizde, türkiye’mizde, silivride ergenekon destanını yazdık yeniden, kötülüklere direnilen cehennemler yarattık yanlışlarla çatıştı doğrularımız ve daha kolay kavradık. zayıflıklarımızı güce dönüştürdük, isyan edecek kadar güçlendik; mitingler düzenledik kırmızı gelincik tarlalarında, tanrı tarafından çoktan kurulmuş kusursuzluklarda bütünleştik ve acıları bir daha yaşamamak üzere barıştık, hatta, “türk, öğün, çalış, güven,” yazılı afişler altında onurlu insanlar gibi seviştik... ummadığımız iş birlikçiler kesmek istedi önümüzü, vatan hainleri, her biri gladyoydu, mossaddı, siayeydi, turuncu renkli sorospu çocukları, akepeydi, hizbullahtı, fethullahtı, renkli ekran teveydi, renkli mürekkepli gasteydi, pek çok şeydi... pek çok şeyle sardılar çevremizi, sınırlarla çevrelediler, baş kaldırımızın nedenlerini ifade etmemizi ve baş kaldırımızın kendisini engellediler. olmadı, oldurmadılar aramızda düşmanlık tohumları yeşerttiler. etnik ayrılıkçıları dağa çıkarttılar, öz be öz türk hemşehrilerini öldürttüler, dincileri dindarların üstüne saldılar, ‘şeriat isteruk’ diye bağırttılar...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kemal Yavuz Paracıkoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |