Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes |
|
||||||||||
|
Aynı yoğunluk ve yorgunluk içinde geçiyor günlerim. Günün ışıkları kaybolup yerini karanlığa bıraktığında eve gidiyorum. Biraz bizimkilerle oturuyorum, biraz müzik dinliyorum, çok sıkılırsam birkaç sayfa bir şeyler okuyorum. Satırları takip ederken yorgun düşüyor gözlerim. Kitabı başucuma koyup yatağa gömüyorum ağırlaşan bedenimi. Bazen de ( her ne kadar artık beni mutlu etmese de ) yemek yiyiyoruz dışarıda arkadaşlarla. Klasik, alışılagelmiş sohbetler işte bilirsin. Anlayacağın sen yokken değişmedi yani hiçbir şey. Seni bilenler seni soruyorlar arada. O çok sevdiğin gözlerimin içine bakıp “unuttun mu” diyorlar. “Unuttum” diyorum gülümseyerek. Aylardan sonra telefonumda gördüğüm bir mesajla şimşekler çaktı yüreğimde. Kollarımın ve bacaklarımın uyuştuğunu, beynimde karıncaların gezdiğini hissettim. Gidişinle yarım kaldığımı, zamanla senden kalan yarımı da attım sanıyordum oysa. Anılarını sildiğimi, geçmişimizi bitirdiğimi düşünüyordum kendimce. Bunca zaman yaptığım kendimi kandırmak mı yokluğuna alışmak mıydı? Yine yaptın yapacağını. Kafamda cevaplarını ve nedenlerini bilemediğim sorularla başbaşa bırakıp kayboldun, sahne arkasındaki sessiz kahramanlar gibi. Ve ben yine yarım kaldım unuttuğumu zannettiğim geçmişimizle…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © olca kaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |