..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Hikmetullah Yetkin




13 Kasým 2013
Soluk Soluða Kalacaðýmýz Dünyada Varlýðýmýzý Bilmek Zor  
Soluk soluða kalacaðýmýz dünyada varlýðýmýzý bilmek zor

Hikmetullah Yetkin


Ýnsanlarýmýzýn bu denli monoton yaþamalarý, tek düze hayat koþullarýný sürdürmeleri gerçekten de zor. Her ne kadarda sömürülmeye muhtaç kalsak da gezmeye ve eðlenmeye vakit ayýrmamýz gerekmiyor mu? Düþük maaþla çalýþýp, çok emek sarf etsem de… Kýyýda köþede biriktirdiðim birkaç kuruþumla Van’dan Siirt’te doðru yol almaya baþlýyoruz. Saatler sýfýr sekizi gösteriyor. Tamda güneþi doðudan izleme vakti. Derin, bol kahvaltýdan sonra kolduk yerimizi bir an önce alýyoruz.


:AEAC:
Ýnsanlarýmýzýn bu denli monoton yaþamalarý, tek düze hayat koþullarýný sürdürmeleri gerçekten de zor. Her ne kadarda sömürülmeye muhtaç kalsak da gezmeye ve eðlenmeye vakit ayýrmamýz gerekmiyor mu? Düþük maaþla çalýþýp, çok emek sarf etsem de… Kýyýda köþede biriktirdiðim birkaç kuruþumla Van’dan Siirt’te doðru yol almaya baþlýyoruz. Saatler sýfýr sekizi gösteriyor. Tamda güneþi doðudan izleme vakti. Derin, bol kahvaltýdan sonra kolduk yerimizi bir an önce alýyoruz.

Koltuk biraz sert birazda dikey… Olsun neticede gideceðimiz yer önemli… Araçta gürültü çýkmaya baþlýyor. Anlaþýlan dedikoduya ve sýkýlmaya erken koyulmuþlar. Hemen yanýmda kendimden ayýrmadýðým asýrlýk dostum ile ve yanýnda dostumun branþýyla sohbete koyuluyoruz. O arada gözüm artos daðýna çarpýyor. Van Gevaþ a uzaklýðýmýz on iki kilo metre olmasýna raðmen keklik kentinin daðýný görebiliyorum.

Araç gittikçe yakýnlaþýyor ve arkasýna bakmadan yoldan teðet geçiyor. Tekrar koyuluyoruz sohbetin matraklýðýný. Virajlar oldukça sivri ve haliyle aracýn içindekiler kendilerini oldukça boðuyor. Anlaþýlan arkadakilerin enselerine oldukça hýzlý çökmüþ ki bunaltýlarý poþet üstüne poþet deðiþtirmelerine yetiyor. Hali ile ortalýk mýsýr unu kokmaya baþlýyor. Bunlara aldýrýþ etmeden yolumuza son demle devam ediyoruz. Hemen yan yolun sonunda sahilin görkemli gösteriþi gözümüze çarpýyor. Van gölünün diðer baþý bu olmalý ki güneþin açýsýný sahile vuruyor. Arkadaþlar arasýnda artýþma çýkmaya baþlýyor. “Van ile Tatvan arasýnda hangi ilçe baðlýdýr?” Diye sorular yöneltiliyor. Cevaplar ister istemez olumsuz. Öyle böyle derken, Tatvan’ý geçiyoruz. Bildiðimiz üzere Tatvan Bitlis’in ilçesi olmasýna raðmen çok geliþmiþ. Bitlisin o görkemli minareleri ve kanal sonunda bütyani keyfi yapmak ayrý bir zevk olmalý ki týka basa milletin o lokantaya akýn ediyor.
Þoför oldukça suratlý. Bizlerde heyecanla bekliyoruz Siirt’tin evliya dünyasýný. Hayat þartlarý oldukça zor olan memleketten uzaklaþmak psikolojik olarak zevkli olmalý ki yüzümüz tebessümler doluyor. Sonunda siirte geliyoruz. Hali ile bende yazýmý olay yerinde yazmaya yanayým. Þuan yazma saatim sýfýr bir sýfýr dokuz kýrk sekiz saniyeden devam etmekteyim. Olay zamanýnda saatler on bir kýrk beþi gösteriyor. Karnýmýzda kurtlar açlýktan baðýrsaðýný çiðnemeye baþladý baþlayacak.

Önce yemek planý yapýyoruz. Sonrada kalacak yerleri ayarlýyoruz. Sokak sokak gezmeye koyuluyoruz. Hali ile araçtan inince gej tavuklar gibi bir o yana bir buyana savruluyoruz. Sokak sokak semt semt gezmeye koyuluyoruz. Tamam da bir genç yeni yapýlmýþ evi tarihi ev olarak yutturduktan sonra semtlere baþvurduk. Yemekler çok ucuz ve lakin çarpýk kentleþme… hali ile yemekhaneyi zor oluyor. Hele þükür bulduk yemek yeme yerini. Genelde memlekette bol ekmek az yemek yiyenlerden olduðumuz için burada aç kalacaðýmýz kesindi. Aha da dürümcüyü gördük ve hemen gidip kiþi baþý ketçabý bol, ekmek uçlarý kesilmemiþ bol yaðlý tavuk döner istiyoruz.

Bakýyoruz ki birincisi bizi tatmin etmedi ve hemen garsonu çaðýrarak aynýsýndan bir adet daha istiyoruz. Burada da büryan ve türbeleri popüler… Nasip olmuyor büryan yani.
Emek yedikten sonra etrafý koleþan etme zamaný…. Þükür söylüyoruz. Biz doyduk.
Ne de olsa aç karýnla aklýmýz bataryayla bile zor çalýþýyor. Bu aç kalanlar ne yapýyorlar acaba? Kafamýzda soru iþaretlerini kaldýrdýktan sonra etrafý çöp götürdüðünü ve köyden þehre dönmediðini görüyoruz. Belediye baþkaný kim diye soruyoruz? Falan söylüyorlar… Bizde “Maþallah” Allah’tan bu dur bu olmasaydý buranýn halini düþünemiyoruz. Dedikten sonra Ýstanbullu andýran sokaklarý geçmeye devam ediyoruz. Birkaç poz alýyoruz ki kanýtýmýz olsun.

Asýl bizi merak içinde býrakan ermiþler yani Alimler þehri… Saat oldukça ilerliyor ve bizler hýzlý adýmlarla karmaþýk olarak görünen þehirden kaçak taksiciye atlayarak aydýnlar ilçesi yani Tillo’ya doðru yola çýkýyoruz. Yine rampalar almýþ baþýný gidiyor. Merkez ile ilçe arasýnda sekiz kilo metre olmasýna raðmen rampalar iyice çoðalýyor. Sekiz dakikalýk yolu iki dakikada bitiriyoruz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalp Ritmi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katýksýz [Þiir]
Ölümün Hatrý [Þiir]
Ýz Edebiyat [Þiir]
Gülþen-i Delalname [Þiir]
Aþk Þarabý [Þiir]
Ýçimde Derin Bir Soluk… [Þiir]
Kelimeler Sana Küs [Þiir]
Var Ya... [Þiir]
En Kötüsü… [Þiir]
Neden Herþeyin Sonu Var. [Þiir]


Hikmetullah Yetkin kimdir?

ilk kitabý sessiz gecelerde suskun çýðlýklar ikinci kitabýda Nevm-i aþk,Dark Devil,Saat 15

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hikmetullah Yetkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.