..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Levent Ölçer




25 Kasým 2013
Zenginler Klübünden Bir Þerefsizin Böbürlenmeleri  
Benim gözümde koyun sürüsünden farkýnýz yok.

Levent Ölçer


Bu aralar hedefimde çok yaðlý bir ördek var. Senelerdir tam kývamýna gelsin doðru zamaný yakalayayým diye sabrediyorum. Sonunda kývama geldi. Ülkenin birinin zenginliklerine göz koyduk biz arkadaþlarla... Bir politikacý satýn alýp onu büyüttük, þimdi nasipse onunla ülkeyip kesip paylaþýp yiyecez.


:BJCF:
Þimdi ben de b.k gibi para var diyelim. Parayý ve gücü de seviyorum. Allah, kitap, vicdan hikaye, sallamýþým ahireti filan. Varsa yoksa bu dünya, sonrasý zaten yok. Materyalistim abi. Ama para b.k gibi dedik ya kolay olmuyor o öyle. On kiþiyle konuþup iþ yapýyorsam on tane maskem var. Kimisiyle müslümaným, kimisiyle ateyist, kimisiyle pragmatist. Ama aslen bendeniz paraya tapan putperestin önde gideniyim diyelim. Dolar tanrýsýna tapýyorum diyelim. Varsayalým ki para harbiden b.k gibi ben de. Öyle böyle deðil. Þerefsiz oðlu serefsiz atalarýmdan gelen bu para va anlayýþla öyle bir açlýk ve rezillikle çalýþmýþým ki pis servetim dünyada ilk 30'un içinde.

***

Þimdi diyeceksiniz sen ne iþ yapýyorsun? Ben en karlý iþleri yapýyorum abiler ablalar. Dedik ya paraya tapýyorum. Benim atalar da paraya tapýyordu. Bu devirde namusuyla zengin olaný nerde gördün. Hele benim gibi zenginini... Bizim büyük dedeler ilk voleyi ticaret ve bankacýlýktan bundan üç yüzyýl önce vurmuþ. Bir iki savaþtan öyle tatlý paralar vurmuþlar, öyle tatlý kar götürmüþler... O vakit para öyle bir tatlý gelmiþ ki soyumuzu sopumuzu satýp paraya dönüþtürmüþüz. Üç kýtada 12 büyük þehirde dedelerin oðullarý damatlarý yerleþmiþ finans çarkýnýn içine. Silah kaçakçýlýðý, savaþ çýðýrtkanlýðý derken bu yüzyýlda inþaat, petrol, bankacýlýk sektörlerine tamamen hakim olmuþuz. Bizim olduðunu bildiklerinizin yanýnda perde arkasýndan sahip olduklarýmýzla sektörlerde neredeyse tekel konumuna gelmiþiz; tabii siz bunu göremiyorsunuz duyamýyorsunuz çünkü duymayýn diye medyaya da el attým. Bu kadar para kolay toplanmýyor cicim. Sen nasýl cüzdanýndaki parayý korumak için hesap yapýyorsan, plan yapýyorsan ben de yapýyorum. Seninkisi küçük ölçekli. Benimkisi devasa ölçekli. Ama ayný mevzu. Herkes kesesini kolluyor. Bi de ben parayý çok seviyom biliyon mu...

Bankacýlýk en kýyak iþim. Yok böyle bir þey yahu. Kim akýl ettiyse heykelini dikmak lazým. Paradan para kazanýyorum. Senin paraný sana satýyorum gýkýn çýkmýyor. Herkesi çýlgýnlar gibi borçlandýrýp sömürüyorum, ne güzel.

Bu aralar hedefimde çok yaðlý bir ördek var. Senelerdir tam kývamýna gelsin doðru zamaný yakalayayým diye sabrediyorum. Sonunda kývama geldi. Ülkenin birinin zenginliklerine göz koyduk biz arkadaþlarla... Bir politikacý satýn alýp onu büyüttük, þimdi nasipse onunla ülkeyip kesip paylaþýp yiyecez.

Arkadaþlar? Söylemedim deðil mi? Unutmuþum. Böyle b.k gibi parasý olan tek kiþi ben deðilim tabii ki. Keþke öyle olsaydým -bütün pastayý ben yerdim- ama benim kadar þerefsiz ve satýlmýþ ruhlu paraya tapanlardan baþkalarý da var. Senede bir kez buluþuyoruz. Köpekbalýklarýnýn centilmenlik anlaþmasýna benzer kurallarla oluþmuþ topluluðumuz finansal olarak o kadar güçlü ki istediðimizde deviremeyeceðimiz hükümet yok. Borçlarý yöneten dünyayý yönetir, silahý kimin tutuuðu deðil, o adamýn maaþýný nereden aldýðý önemli artýk. Bu dünyayý bu kapitalist kývama getirmek için az seneler emek vermedik hani. Medyada, müzikten, sinemadan, edebiyattan az pompalatmadýk kapitalizmi ve tüketim kültürünü. Bu pisliðin baðýmslýsý yaptýk çoðunuzu en sonunda , oh ne güzel.

Güç diyordum... Para güçtür. Silah sanayisinin en babalarý bizde, inþaat sektörü bizden soruluyor. Petrol þirketleri bizim! Ýlaç iþine de el attýðýmýzý söylemeye gerek var mý? Bunlarý gizlemek ve sizi uyutmak için medya, sanat-spor dünyasýna da büyük yatýrým yaptýk tabii ama olsun, her kuruþun karþýlýðýný alýyoruz. Bizim ekip gidiþten ve kar oranlarýndan çok memnun.

Arada bir bizim iþler de küresel manada tökezliyor. Herþeye çok hakimiz dediysek yüzde yüz de hakim deðiliz. Zaten öyle olsak siz öldünüz ama neyse... Ýþte arada iþler karýþýyor, piyasa tekliyor. Taze nakit gerekiyor. Hemen bir yerlerde bir diktatör ve kriz yaratmamýz gerekiyor. Kaos iyidir. Karmaþa iyidir. Savaþ iyidir. Ekmek çýkýyor bize. Önce bizim çocuklardan birine diyoruz gir bir politikacý-darbeci general satýn al... Sonra ortalýðý karýþtýrýyoruz bu yeni adamýmýz sayesinde. Bize borçu olan-bizim satýn aldýðým politikacýlar ve ülkeler sayesinde iþi kývamýna getirip haklý bir müdahale ortamý-kriz yaratýyoruz. Silahlarýný bizden alan iplerini tuttuðumuz ülkelere"tut oðlum, parçala" diyoruz. Oturup dumanlarý ve ateþi zevkle seyrediyoruz... Merak etmeyin ateþi çýkardýðýmýz gibi söndürmeyi de biliyoruz. Ateþten sonra gelecek itfaiyecileri ve ambulanslarý da büyük ölçüde ele geçirdik. Hedefimizin kaçmasý ihtimalini þansa býrakmýyoruz. Olasýlýklarý çok ayrýntýlý düþünmeseydik bu kadar büyük servetleri edinemezdik di mi ama...

Senede bir kere toplanýyoruz dediydim ya, orada ne zaman nereyi yakacas, ne zaman nasýl bir kriz yaratcas, nasýl medya ile bu ateþi yönlendireces, onu nasýl söndürüp yerine ne koycas onu konuþuyos. Tabii sen bunlarý televizyondan ve iplerini benim tuttuðum kukla medya orospularýndan öyle bir izliyorsun ki bi b.k hissetmiyorsun. Seni öyle haplayýp öyle uyuþturmuþum. Öyle borçlu, öyle eðitimsiz, öyle kolay kandýrýlýp yönetilebilirsin ki beni cidden iðrendiriyorsun. Cidden ama.

Dedik ya yangýn kriz savaþ. Atýlan bombalarý benden satýn alýyorlar. Bombalarýn yýktýklarý yerleri yine benim þirketlerim inþa ediyor. Ülkenin madenleri, petrolü, karlý þirketleri benim þirketlerime peþkeþ çekiliyor. Baþa yine maaþýný benden alan bir kuklayý da oturdutuyorum.... Hoooop, bir sonraki kriz ve savaþa kadar iþler yolunda, dünya uykuda.

Komplo teorisi bunlar diye bas bas baarýp duran ve bunun için maaþ alan adamlarým sayesinde bu düzeni görüp anlatmaya çalýþanlarý, seni uyandýrmaya çalýþanlarý da maymuna çeviriyorum-deli gömleðiyle baðlýyorum-çok ileri giderse kamyon çarpýyor kazaya kurban gidiyor bir þekilde. Oooh, keyfim gýcýr.

Cidden be cicim, bu koca dünyada koca bir pasta var. Bu pastayý seninle adil paylaþacaðýmý düþünmüyorsun deðil mi? Bu pasta çok büyük cicim, çok çekici. Yedikçe yiyesi geliyor. Yedikçe acýkýyorsun. Çok tatlý kýymetlimisss.. Çok tatlý. Onu sana býrakmam. Açýktan ölün köleler.

Siz kölemsiniz, sizin ana-babalarýnýz da kölemdi. Çocuklarýnýz da kölem, onlarýn çocuklarý da kölem olacak. Sizi yiyecem, dünyayý yediðim gibi sizi ve soyunuzu da yiyecem.

***

Hani mesela dedik, bu ülkelerin bütçesinden çok serveti olan zenginler aslýnda sütten çýkmýþ ak kaþýktýr ve bu yukarýda yazdýklarým tamamen hayal ürünüdür diyelim... Ama ben bir an çok kötü havaya girdim lan.

https://www.youtube.com/watch?v=VxmJUBDgpyQ
(linki güncelledim, pert olmuþ eski video)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
1 Aralýk 2013
Yazý diliniz mükemmel. Keyifle okudum. Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
12 Fransýz ve Mükemmel Dünya
Yalnýzlýk Çaðý
Usta ve Çýrak
Dünyayý Bitirme Formülü Çok Basit
Televizyon Denen Yalan
Yine 17 Aðustos
Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun
Okurdan Çok Yazarý Olmak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi, Mutluluk, Özgürlük ve Hayat Üzerine Felsefe
Tanklamak Ne Demek?
Ya Ýstiklal Ya Ölüm
Ölüm / Kalým
Uyanýklýk
Uzayda Hayat Var mý?
World Of Warcraft Yazýsý
Türkiye Nasýl Kurtulur?
30 Mart Geçti Þimdi Ne Yapacaðýz?
29 Ekim Günlüðü ve Bir Avuç Marjinal

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.