..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrım var. Ben deli değilim. -Salvador Dali
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Şefika Ünal




16 Şubat 2014
Sihirli Pabuçlar  
Şefika Ünal
Eve koştum ayakkabılarımı sakladığım yerden çıkarıp, bir kutuya koydum. Küçük çocuğun yanına gidip kutuyu uzattım. Çocuk kutuyu alıp açtığında ayakkabıları görünce gözleri parladı, çok mutlu oldu.


:BJBF:
Annem ve babam çalışıyorlar. Bir gün babacım pabuçlarımın eskidiğinin fakına varıp “Sana yeni bir pabuç alalım oğlum" dedi, ben de “Alalım babacım” dedim. Babam iş yerinden izin alıp beni pabuç almaya götürdü. Babamla pazara gidip, pazarın kıyısını köşesini gezdik, sonra ayakkabı satan ihtiyarın tezgahına uğradık. Orada bir pabucu çok beğendim. Babama “Bunu alalım baba, bunu çok beğendim” dedim. Babam biraz tereddüt etti. Yaşlı adam babama “Evde giysin beğenmezse bir hafta içinde geri getirebilirsiniz” dedi. Ben babama “Baba çok beğendim, alalım" diye ısrar ettim. Babam pabucu aldı, çok sevindim, sevinçten içim içime sığmıyordu. Daha önce babamların aldıkları hiçbir pabuçta bu kadar sevinmemiştim. Babam ayakkabıyı satan ihtiyar adamı hiç üzmedi, hep pazarlık yapardı, bu sefer hiç yapmadı, ne istediyse verdi. Satıcı ihtiyar adamda babama dua etti. Bana da “Hadi küçük güle güle iyi günlerde giy. Hayatta başarılar. Her işin rast gider inşallah. Yine söylüyorum beğenmezsen evde giy haftaya getir” dedi.

Eve gittim, ayakkabılarımı giydiğimde içime bir sevinç doldu. Okulda arkadaşlarım pabuçlarımı çok beğendi. Pabuçlarım ayağımda olduğunda işlerim rast gitmeye başladı, sınavlarım hep başarılı geçiyordu.

Pabucu giyince çok sevinçli oluyorum, gökyüzünde uçar gibi hissediyorum kendimi, aklımdan geçen her şey gerçekleşiyor. Şu kıyafet çok güzel, param olsa da alsam diyorum, babam alıp getiriveriyor, bir yemek canım çekiyor annem o akşam o yemeği pişiriyor, sınavlarım iyi geçsin istiyorum hep bildiğim sorular çıkıyor. Pabuçlarımı giymezsem bir şey yapamıyorum. O yüzden pabuçlarıma sihirli pabuçlar diyorum.

Bir gün kanaryam olsa istedim, o gün babam kanarya alıp getirmiş evimize. Babama “Babacım pazara gidip o ihtiyarı bulalım” dedim. Babamla pazara gittik, ihtiyar ayakkabı satıcısını aradık, bütün pazarı dolaştık, bulamadık. Satış yapan komşularına sorduk ihtiyar ayakkabıcıyı o günden sonra kimse görmemiş. Biz de aramaktan vazgeçtik. Pabucumu büyüyünceye kadar giydim, şimdi artık giyemiyorum. Hiç kimseye vermiyorum, öyle duruyor.

Geçen gün mavi gözlü güzel bir çocuk gördüm. Çocuk çok fakirdi, üzerindeki elbise yırtık pırtıktı, ayaklarında ayakkabı yoktu. Eve koştum ayakkabılarımı sakladığım yerden çıkarıp, bir kutuya koydum. Küçük çocuğun yanına gidip kutuyu uzattım. Çocuk kutuyu alıp açtığında ayakkabıları görünce gözleri parladı, çok mutlu oldu. Tam o sırada başka bir çocuk çok güzel bir elbise getirdi. Çocuğun şansı dönmüştü. Çocuğun yanından uzaklaşırken bu ayakkabıların hiç eskimemesini diledim.

Şefika Ünal (15 Şubat 2014)

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Papuçlar Eskimesin :)
Gönderen: Leyla ÜNAL / , Türkiye
23 Şubat 2014
Ne güzel yazmışsın, kendi mutluluğunu başkalarında da görmek ve bunun hiç bitmemesini dilemek. Yüreğine sağlık...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın çocuk kümesinde bulunan diğer yazıları...
Altın Nine
İki Papağanın Hikayesi
Tilki ile Kirpinin Hikayesi
Arılar
Hayvanların İsyanı
Manavla Kurdun Hikayesi
Eşek Adası
Şehzade ile Fakir Bir Kız

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Padişah ile Kör Dilencinin Hikayesi
Ölümsüz Köy Arayışı
Şeytana Pabucu Nasıl Ters Giydirilir?
Son Av
Hamam Böcekleri
Sen İçeriden, Ben Dışarıdan
Eren İki Kardeş
Üç Genç, Üç İstanbul ve Bir Ulema
Titiz Yoğurtçu Teyze
Kağılan Dikeni Söyler

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Ah Şu Gençlik [Şiir]
Çakır Gözlüm [Şiir]
Yavrum [Şiir]
Torunum [Şiir]
Ne de Güzel İlkbahar [Şiir]
Annem Neredesin? [Şiir]
Şu Dağın Arkasından [Şiir]
Doğa Yenileyici [Şiir]
Her Şey Doğada Gizlidir [Şiir]
Beddua [Şiir]


Şefika Ünal kimdir?

Sizden Biriyim. Doğayı, hayvanları ve yaratılanı çok seviyorum. . . .

Etkilendiği Yazarlar:
Halkımız çünkü ben Halk Öykülerini yazıyorum.


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Şefika Ünal, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.