..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Alp Þahin




14 Nisan 2014
Karmaya Daha Var  
Alp Þahin
Gomlegimin dugmesini acip kravatimi gevsetesim geliyor. Aksine, tam oturdugundan emin olmak icin iyice yukari cekiyorum. Prezentabl gorunmem gerek. Cunku biliyorum karakterimize neler giydigimizin degil, vucudumuza neler giydigimizin onemli oldugu yillari yasiyoruz.


:BAJA:
Gomlegimin dugmesini acip kravatimi gevsetesim geliyor. Aksine, tam oturdugundan emin olmak icin iyice yukari cekiyorum. Prezentabl gorunmem gerek. Cunku biliyorum karakterimize neler giydigimizin degil, vucudumuza neler giydigimizin onemli oldugu yillari yasiyoruz. Kravatimi duzeltip tekrar gozlerine bakiyorum. Heyecanla anlatmaya devam ediyor. Bilmedigim tesislerde bilmedigim projelerden bahsediyor. Yaptigi isleri gulumseyip basimla onayliyorum ama icten ice ne kadar asagilik bir insana donustugunu de dusunmeden edemiyorum.

Ukala bir sekilde siritip adini bile bilmedigim yemegine yoneliyor. Firsat bu firsat deyip kirmizi sarabimdan buyuk bir yudum aliyorum. Birazcik sakinlesmem, duyduklarimi kabullenmem lazim. Ne diyorsun sen be adam desem ne olacak? Dunya'yi ben degistiremem ki. Sadece bir kisiyim, o ve benzerleri her yerde.

Kan kirmizisi sosla pismis etinden bir parca yedikten sonra konusmaya devam etti. " Ben de dedim ki bundan asagi zaten yapamayiz. O da sonunda bu dediklerime tatmin oldu ve projenin sorumlulugunu bize verdi. Halbuki nereden bakarsan bak, bak valla yalan soylemiyorum, o fiyatta yuzde otuzbes kar var ama inandirma sanati boyle bir sey kardesim, biliyorsun sen de" dedi.

Nedensizce belki artik ruhumu iyice kaybettigimden olsa gerek tebrik ettim ve bu islerin zaten boyle yurumesi gerektigini soyledim. Numaradan telefonuma bakip o arada hesabi istedim. "Kalkiyor muyuz patron?" dedi. Kalkmamiz gerektigini, kizimin hasta oldugunu, esime de erken donecegimi soyledigimi belirttim. Biraz bozuldu ama hesabi ben odeyince pek fazla da aldirmadi.

Paltolarimizi da giyip araclara dogru yoneldik. "Sen de ona cok selam soyle kardesim" demelerinden sonra aracima bindim. Kucuk bir sorun vardi. Alkolluydum. Iki kadeh sarap icmistim gerci. Ne kadar problem olabilirdi ki? Radyoyu actim ve eve dogru yola koyuldum.

En sevdigim arkadasimin da para ve guc tarafindan satin alindigini gorunce icimden bir seyler iyice kopmaya basladi. Biz degildik bu. Bir sise birayi paylastigim, herhangi bir adaletsizligi gordugunde catir catir lafi yapistiran, aramizda ucun besin lafini yapmayan dostum; cikarlari icin insanlari kandirmayi sanat olarak gormeye baslamis, kendisini abarta abarta gosterme pesinde olmus ve sonunda da benligini, insanligini kaybetmisti.

Ben de mi boyleydim yoksa orta yas krizine mi giriyordum? Herseyimin ama herseyimin olmasina ragmen neden hala mutsuzdum? Gencligimi hatirliyorum. Bize boyle ogretmislerdi. Boyle bize gostermislerdi. Hic bu kadar bos hissedecegimi soylememislerdi ama. Yoksa sadece bende mi oluyordu bu?

Yari dalgin bir sekilde arabayi kullanirken genc bir polisin karsidan el isareti yaptigini gordum Simdi dedim "Sictim". Zaten bir kere durdurmasalar sasiracagim. Gec saatte efendi efendi yolundan giden luks bir araba gormek demek illa surucusunun alkollu olacagi demek degildi ki dedim kendi kendime ama buna kendim bile inanmamistim sadece icgudusel olarak kendimi kendimden aklamaya calisiyordum.

Aracima yaklastiginda cami actim. "Alkollu muyuz?" dedi. Istedigi cevabi verdim, devam ettim. Hayattan beklentilerini, hayatin ona vereceklerini ve de ilkelerinin pesinde kostugu zaman neden kaybedecegini iceren anlamli ama kisa bir konusma yaptim. Birbirimizi anladik ve yoluma devam ettim.

Belki de bu yuzden boyle olduk dedim kendi kendime. Sirf hak ettigimiz cezalari almamak icin... Baskalarini kucumsedik, kurnazliklar dusunduk ve daha iyi maddiyata sahip olduk. Belki henuz arkadaslarimin ve kendimin su an ki durumundan hosnut degilim, belki bir bunalim icindeyim ve belki hak ettigim neyse ben de onu bulacagim ama tek bir sey var. Bugun degil.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Oysa Yozlasir Herkes

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim [Deneme]
Evlilik Kurumu [Deneme]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.