..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Osman Altýnbaþ




7 Ekim 2014
Doðum Günü Hediyesi: 2  
Osman Altýnbaþ
Silahtan çýkan hüzme, dilencilerin sayýlarý ve hareketleri doðrultusunda içinde gaz dönüþtürücü mikro kapsüller ve onlarýn daha da içinde de nano tüpler bulunan küçük parçalara ayrýldý.Kapsüller havadaki gazlarý algýlayýp gaz tüneli sayesinde nano tüplere aktardýktan sonra onlar orada bir dizi kimyasal reaksiyondan sonra sýkýþtýrýlýp depolandý.


:AEFH:
“Kýzýnýn tutulduðu binayý buldum Laisuja ancak peþimde Yüce Konsorsiyum üyelerinden biri var ve þu anda ondan kaçýyorum”

“Sen bana bulunduðun yerin bilgilerini gönder. Hemen çýkýyorum.”

Laisuja ile kaçan kiþi arkadaþtý ve onu uyaranda oydu. Yaðlý ve pis bir yolda,puslu ve yaðmurlu bir havada hýzlý hýzlý koþuyordu ve adeta ayaklarýnýn altýndan yer siliniyordu.Bu arada kaçarken çamurlu ve yaðlý su birikintilerini yolun kenarlarýna tüneyen dilencilerin üzerine boca etmiþti.

Onlardan bir tanesi öfkeyle; “ahmak herif, ne yaptýðýný sanýyorsun, ben senin…” dedi baðýrarak

“Bence hepiniz toz olun burdan ya da ben sizi toz olmuþ gibi gösterebilirim ama vaktim yok zira arkamda Heinrich denen Yüce Konsorsiyum üyesi var” dedi ve sözleri dilencilerin kulaklarýndan hiç bekleme yapmadan bir bir geçti ancak onun söylediklerini anlamalarý onlara bir fayda saðlamayacaktý. Yüzleri iyice sararýp küle dönen insanlar tam ordan defolup gitmeye hazýrlanýrken Alman asýllý sarýþýn onlarý gördü.

Yüce konsorsiyum üyesinin elinde çok tesirli bir silah bulunuyordu ve o dilencileri iþaret ederek onu ateþledi.

Silahtan çýkan hüzme, dilencilerin sayýlarý ve hareketleri doðrultusunda içinde gaz dönüþtürücü mikro kapsüller ve onlarýn daha da içinde de nano tüpler bulunan küçük parçalara ayrýldý.Kapsüller havadaki gazlarý algýlayýp gaz tüneli sayesinde nano tüplere aktardýktan sonra onlar orada bir dizi kimyasal reaksiyondan sonra sýkýþtýrýlýp depolandý.

Parçacýklar yaðmur damlalarýný içlerine alýp mikro kapsüllerle nano tüpler arasýndaki bölgede oksijen gazýnýn etkisiyle onlarý alevlere dönüþtürdü ve havayý bedenleyip dilenciler dahil bir çok insanýn gözlerine yerleþtirilen algýlayýcýlardan da kurtulup görünmez oldu ve bir katil misali onlara yaklaþtýkça bölünerek birbirini kopyaladý.

Bu kötü þanslý insanlarýn üzerlerindeki giysilerin kumaþlarýndan geçip dokusunu tutuþturup insan bedenindeki solunum yapan gözeneklerden girip deride de yaðma misali tahribat yaptý.

Parçacýklar içeri girdikten sonra -dilencilerin bunu engellemeleri imkansýzdý ancak doða üstü özel yeteneklere sahip bazý insanlar bu silahtan haberdardý ve bu giriþi engellemek adýna çaba sarfediyorlardý- onlarýn içsel sýcaklýðýný arttýrarak nano tüplerin mikro kapsüllerden ayrýlmasý için gerekli olan sýcaklýk derecesine ulaþtý ki bu nano tüplerin moleküler baðlarýndan kurtulmasý içinde gerekliydi.

Nano tüpler ayný sýcaklýkta genleþerek içlerinde depoladýklarý zehirli gazlarý onlarýn içinin her tarafýna býraktý.Ayrýca mikro kapsüllerin dýþ kýsmýndaki sistem beyinden sinirlere giden iletilerin frekansýný bozup onlarý iþ görmez hale getirdi ve kendi elektriksel dalgalarýyla sinirleri kuruttu ve hareket sistemlerini yýktý.

Tüpler içteki her alaný her sistemi ziyaret edip gazlarý býraktýktan sonra,dilencilerin içsel enerjilerini ki bunlar hücrelerdeki enerji santrallerinin ürettikleriydi ve onlar boþalan depolarýna doldu. Bedenin soðumasýyla beraber mikro kapsüllerle tekrar birleþtiler ve geldikleri gibi ayný yerden çýkýþ yaparak havada asýlý kaldýlar çünkü yerçekimi kuralý onlarda pek raðbet görmüyordu.

Yüce konsorsiyum üyeleri, bir zamanlar hiç kimsenin kaçamayacaðý bir hapishanede tutulurken binanýn ‘öngörülemeyen bir kaza’ sonucu tamamen alev almasýyla ordan kurtulduklarýnda aniden önlerine çýkan ve uzak bir galaksiden dünyaya ‘rastgele’ düþen gizemli bir yabancýnýn verdiði ve onun gibilerin boyunlarýný taktýðý kristallerin görme merkezine uyguladýðý güçle toz zerrecikleri olan parçalarý bile fark edebiliyorlardý. Heinrich,parçacýklarý tutup silahýn mermi tüneline tekrar yerleþtirdi. Bu sayede insanlardan alýnan enerjiyle silah hem þarj olurken hem de aldýðý enerji gücünü tekrar dönüþtürerek hüzmeye çeviriyordu.

Dilencilerin hepsi yok edilmiþti.

“Laisuja nerdesin?” dedi kaçan kiþi, arayý biraz açmýþtý.

“Gökyüzü Köprüsü’ nden aþaðýlara, senden aldýðým verilerin verdiði sinyale doðru geliyorum.”

“Çabuk ol!”

Ve yoldan ayrýlýp bir binaya girdi.Heinrich de onun ardýndan girdi ve onu görür görmez silahýný ateþledi ancak bulunduklarý binanýn tavaný patladý zira Laisuja aracýndaki silahlar sayesinde bunu gerçekleþmiþti. Birbirini kopyalayan parçacýklar tam arkadaþýna doðru yol alýrken yukardan inen araca çarptý. Laisuja arkadaþýný da alýp oradan uzaklaþtý.



Ýnsan ýrký kendi kendisini, diðer ucube türleri, kopyalanmýþ canlýlarý ve yapay zekadan mamul insansý robotlarý yok ediyordu ve aralarýnda bir savaþ vardý.Onun sonucunda binlerce insan ve tür yok oldu.Onlarca ülke harap olurken bir sürü toplu mezar oluþtu. Ýnsanlar ve diðerleri bundan sonra tek bir ulus olmayý kararlaþtýrdýlar. Bir süre tam olmasa da refah içinde giden dünya kendilerine ‘Yüce Konsorsiyum üyesi’ diyen liderleri Robert Chairlan adýndaki bir suçlu olan insanlarýn ortaya çýkmasýyla kaos patlak vermiþti.

Ve Savaþ onlarla beraber yeniden baþladý.

Mayýs 2014



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Doðum Günü Hediyesi: 3
Doðum Günü Hediyesi: 1

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gri: Saydam Bölüm 3
Ýlk Aþk: 3
Ýlk Aþk: 2
Gri: Kaplumbaða Bölüm 2
Ýlk Aþk: Bölüm 1
Gri: Su Bölüm 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sökük: 3 [Þiir]
Bütün Dillerime Aykýrýsýn Sen [Þiir]
Bana Bir Sen Ismarlarsýn [Þiir]
Üç Yamalý Bohça [Þiir]
Sensin Yar [Þiir]
Kaygan Yol [Þiir]
Gözyaþý Kýrýklarý [Þiir]
Perde [Þiir]
Bað Bozumu [Þiir]
Gül (S) Açýmý Bahar Bir Buket Hüzün [Þiir]


Osman Altýnbaþ kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman Altýnbaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.