Düşündüren Sözler - 38

\*Evet, öğüt ver; ama gizlice ve sessizce \*Yıldızları tutamam. Olsun. Bakıyorum ya, bu da yeter.

yazı resim

http://fikiryolu.net/images/stories/b-306650-krmz_sarmak.jpg]

*Başkalarına yaptığın her iyilik zannetme ki onlaradır; sanadır sana

*Kullanmayanın aklını kullanırlar.

*Tembellik faydalı işleri daha doğmadan öldüren bir katildir.

*Azınlığın doğruları, çoğunluğun yanlışlarından daha değerlidir.

*Gözünü kapaman boşuna; çünkü gerçeklerin giremeyeceği yer yoktur.

*Bugün sahip olduğumuz -iyi ve kötü- her şeyde, bizden önce yaşamış olanların katkıları vardır. O nedenle biz bu insanların bazılarını minnetle bazılarını da nefretle anarız.

*Sık sık affetmek affedilene iyilik değil aksine yapılabilecek en büyük kötülüktür.

*Evet, öğüt ver; ama gizlice ve sessizce

*Yıldızları tutamam. Olsun. Bakıyorum ya, bu da yeter.

*Sütten çıkmış ak kaşık olduğunu söyleyenin yanından kaçarım. Çünkü bilirim ki beni bir günahkâr gibi görmeye başlamıştır bile

*Gerçek aşkı arıyormuş. Sanırsın ki gerçek olmayan aşkı bulmuş Hadi canım sen de!

*Hukuka uygun olmayan her yasa; hırsızı, ahlaksızı, suçluyu, zalimi artırmaktan başka bir işe yaramaz.

*Birine, Önyargılarından kurtulamazsın. Demek de bir önyargıdır.

*Zafer kazanmak mı istiyorsun. Diyelim ki kazandın. Peki, kazandıktan sonra ne yapacaksın, hiç düşündün mü?

*Sevilenin yüreği başka bir yerde ise, sevenin acı çekmenin dışında yapabileceği bir şey yoktur.

*Seni sevmesini istediğin birini, kalbindeki gökkuşağının altından geçirmeye muvaffak olursan sevilmeyi hak ettin demektir.

*Çocuklara Anlayarak oku! deriz de, nedense Anlayarak yaşa! demeyiz.

*Sıradan insanlar görünüşte bilgili insanları takdir ederler ve bilimden yana olduklarını söylerler. Ama gerçekte ise bilgisiz insanların peşinden gidip, hurafelere inanırlar.

(Yakında kitap olarak bastırmayı düşündüğüm Oruç Baba'dan Aforizmalar-2 ön çalışmasından alınmıştır.)

Başa Dön