Kendi görüşlerim var -sağlam görüşler-, yine de her zaman onlara katılmıyorum. -G. Bush |
|
||||||||||
|
dalgaları koydum cebime bir özgürlük akşamına davetliyim. avuçlarımda deniz şapkam bir beyaz bulut fırtına yüreğimde sığınıyorum maviliklere. derrinlerden postalanmış davetiyem çocuk ruhunuzla geliniz demiş evsahibi; kirlenmemiş,kirletilmemiş. yalnızlığımı kumsalda çıkardım bir yanında elbiselerim öbür yanında hüznüm onun yanına terkedilişim arkasına gözyaşlarım kıyısına aranmayışlarım önüne de yalanları koydum ve etrafını kumdan kaleyle çevirdim ortaçağa inat bir ihtişamla kapısını dışarıdan kilitledim ve kilidi bir balığa hediye ettim sevgilisine kolye yapsın diye derinde. deniz,alıyor koynuna tereddütsüz; ve üşüyorum üşüyorum üşüyorum.. ağır geliyor çocuk masumiyeti. ama hiç zorlanmadım; hammadesi pislik,ustası insan olan kalkanımı bıraktım kumsalda ve öldürdüm içimde birlikte büyüttüğümüz hayvanı deniz,alıyor koynuna tereddütsüz; üşüyorum üşüyor ve çocuklaşıyorum. acele etmiyorum masumlaşırken kirlenirken bihaber olduğum her hücremin temizlenişini hissetmek istiyorum. üşüyorum bilerek ,isteyerek ve hatta arzulayarak üşüyorum.. ey kirlenmiş ömrüm, ve kirleten insanlar; küfürleriniz gittikçe duyulmaz oluyor yutuyor deniz ve ben dönmüyorum hammadesi pislik,ustası insan olan kalkanımı almaya. deniz,alıyor koynuna tereddütsüz; yeniden doğuyorum bilerek,isteyerek ve hatta arzulayarak doğuyorum. bağıra çağıra doğuyorum birincisine inat haykırarak doğuyorum yeniden ,insan doğuyorum. deniz,alıyor koynuna tereddütsüz; ana kucağındayım ısınıyorum ısınıyorum ve gülümsüyorum yeniden insanca... Ağu.98
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © m.sinan tutar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |