Hala çevrende bulabileceğin güzellikleri bir düşün ve mutlu ol. -Anne Frank |
|
||||||||||
|
Kurban olma bana! Kurban olmasın kimse kimseye Hatta hiçbir şeye kurban olunmasın bu hayatta Hayat mahşere kurban edilmesin mesela. Aksine yaşa, yaşat hatta Her gün dahalaşarak, Daha iyiye, daha güzele mesela. Benim için illaki birşey yapmak istiyorsan Kitap oku mesela, hemde beni ihmâlederek! Tesadüfen yaşamayalım asla Bir amacımız olsun, sevmekten başka Sevilmeyede yakışalım Sevdirmekten yana bitmesin çabamız Heyecanımız daim olsun Hayallerimiz hep taze... Bugün ki gibi mesela. Ha birde göndermeler olmasın Korkarım ben gitmelerden Bir gün gitmem gerekirse eģer Dönmek nedir bilmediğimden Ben göndermem mesela Sende gitme! Adam gibi girdin hayatıma Kalbinin derini yuvam oldu. Gülüşlerimden ziyade hüznüme sahip çıktın ya Çakı gibi durdun karşımda Eli kolu uzun Adam Geçmişimide geleceğimi de ayrı bastın bağrına Bugünü merhem ettin sürdün Çoktan iyileşmiş yaralarıma Nasılda güzel baktın giderken Ansızın geldiğin gibi Tuz bastın yarama İlk defa avuç içlerim öpülürken Cennet mi bıraktın! O kapalı yollara... Hayat çizgimi açarken Avuç içlerim bir başka güzel şimdi. Kokusu benden, ićine işlemesi senden Bugün daha çok seviyorum seni Gözlerim doluyor düşkünlüģüne Bir babam bir de abim titrerdi üstüme böyle Sen uzaydan inmeden! Bilir misin yıldızların ışığı titrer! Ben o yüzden sana yıldız demem mesela Sende bana yıldızım de istemem Biz gezegen olalım mesela Baştan söyleyeyim sevgili Bir elmanın yarısı falan olamam ben Ki ''her insan ayrı bir dünya'' demiştin ya Ben sevdim sendeki tüm benden farklı yanları Ruhlarımız benziyor olabilir. Biz ayrı iki dünya kalalım mümkünse Elma da yıldız da olmayalım Malum yarım olmayıda, yarım koymayıda sevmem ben Titreyen ışıklar gözümü alır, bakamam! Güneşim de mesela bana. Her gün sadece sana doğayım Her gün bir önceki günü geride bırakarak Daha ışıltılı, daha sıcak, daha parlak Ve hergün sadece senin gölgende batayım İyi geceler dilemeden birbirimize, günaydın demeden yeniden, Ne bir gece ne de bir gündüzümüz olmasın demiştin ya sevgili Olmasın zaten Saģ omzuna elip sürüp Sol yanında sabahlayayım Uzağımdan sardığın gibi Artık en yakının olayım Ne çok bekledim seni Ne çok beklettiğim bir sözdü Çıkardım artık tozlu gezegenimden Madem göģsünü gere gere tutuyorsun elimi Beklemesin artık bu üç mühim sesli. Hoş_gel_din Sevgili Çekinmeyeceğim cümlesinden. Anlaştık mi sevgili Kurban olmak yok, kurban olma bana Ben de kurban olmayacağım bu hayatta Sakın gitmeyelim Birde içme şu eceli, sakın ölme. Hastalan en fazla Yol yorgunusun daha Bunu anlayabilirim. Ciddi bir şey değildir nasıl olsa Ben seni iyi ederim. Sıcacık çayımla, çorbamla Tenimle örterim de Yinede seni üşütmem. Bizi titretmem Ne ćok bekledim seni Ne ćok beklettim Güzelim sesinle söylediğin o şarkının sözü gibi Hoş geldim Hoş geldin Sen varsın sevgilim, ben varım. &A
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ayşe kılınç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |