Büyük oğlum Anıl cemal Yılmazın yarıyıl izni
Çocuklarımdan büyüğü Anıl Cemal Hukuk fakültesinde okuyor. En son yaz tatilinden dönerken Eylül ayında Anılı gördüm , anıl Gemlik kumlada teyzesi ve dedesiyle kalıyor ve orada ikamet ediyor .
Hukuk Fakültesi ikinci sınıfının birinci döneminde idare hukuku dersinden bütünlemeye kaldı , fakat iki hafta sonra yapılan bu dersin sınavını başardı , ikinci sınıf ikinci dönemi başlayana kadarda Eskişehire bizim yanımıza geldi .
Saat sekiz buçuktu , cezaevi servisi geldi , birden kapı çalındı , açtığımda eşim, Alper ve Anıl kapıdaydılar. Tabiî ki gözüm ilk önce Anılı gördü , bana baktı ve tebessüm etti , bende ona baktım içim bir tuhaf oldu , sarıldım , iki yanağından öptüm , özlem başka bir şeydi .
Daha önce görev yaptığım Hakkari iline ailemi götürmemiştim, Anıl annesi ve kardeşiyle birlikte Bursada kalmıştı , iki yıl sonra benim tayinim Eskişehire çıktı , Anılda Uludağ Üniversitesi hukuk Fakültesini kazandı , bizler annesi ve kardeşi ile Eskişehirde kalmaktayız Anılsa daha önce söylediğim gibi dedesi ve teyzesiye Bursa, Gemlikte kalıyor.
Evde bir düzenlemeye gittik küçük odayı Anıla tahsis ettik , anıl odasını girdi eşofmanlarını giydi , bilgisayarını masaya yerleştirdi , sonrada bizim yanımıza geldi .
Bir yıl sonra tekrar dört dörtlük olmuştu her şey güzeldi ,bir tatlı sohbet başladı , yemekler salonda yenilmeye başladı, çaylar daha büyük demlikle demlenmeye başladı , yüzümüz daha bir gülmeye başladı , evin içerisinden o günlük hayatın verdiği gerginlik ve kasvetli hava gitti ve neşe ve sevinç kapladı her yanı.
Hayatın getirdiği şartlardan insanlar bir süreliğine olsa da çocuklarından, annesinden, babasından , kardeşinden ayrı kalabiliyorlar. B u şekilde binlerce insan var , bazen hayat bize verececeği şeylerin bedeli ayrılık , özlem olarak alabiliyor hatta verdiğinden fazlasını alabiliyor . Bu şekilde eğitim için , çalışmak için memleketinden ayrılıp bir daha hiç gitmeyen insanlar bile var . özellikle Anadolunun küçük kasabalarından ve şehirlerin bir şekilde ayrılan insanlar , bilmedikleri memleketlerde çıkış yolu arıyorlar, bulabiliyormu , eğer biraz şansı varsa , veya hayat oyununu akıllı oynayabilirse bir yere varan insanlar yok değil , ama çoğunlukla hüsran oluyor sonuç …!
Anıl geldikten sonra her şey daha güzel olmaya başladı evimize bir neşe geldi , bir sevinç doldu , yüzümüz gülmeye başladı . V e eşim bir gün dediki : Anıl olmadığı zamanlar bir eksikliklik varmış dedi , bir şeyler boş kalmış, puzzlenin bazı parçalarının yerinin yanlış olduğunu anladık dedi , iyiki geldin oğlum dedi
Şimdilik her şey dört , dörtlük ama kısa bir süre için , çünkü anıl bu hafta sonu gidecek , ama tatildeki paylaşılan birçok şey bizi yaz tatiline kadar idare edeceğe benzer.
Herkese ailesiyle ile mutlu bir hayat dilemek geliyor içimden sevgi dolu bir hayat …!
Suat engin yılmaz 17.02.2016