..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




19 Mayýs 2017
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi  
Ahmet Sargýn
Artvin Þiir Þöleni Makalesi ve haberi


:ABDB:
ARTVÝN ÞÝÝR ÞÖLENÝ MUHTEÞEMDÝ !..
Artvin "7 Bölge 7 Ýklim Þiir Þöleni'"nin ikincisi yapýldý. Þölene Yozgat 'tan biz de davetliydik. Uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra Trabzon'a ulaþtýk. Artvin belediyesinin tahsis ettiði bir otobüsle yolumuza devam ettik. Karadeniz kýyýlarý boyunca uzanan deniz ve yemyeþil arazinin güzelliði bizleri bölgeye hayran býraktý.
Yemyeþil bir manzara içinde otobüsümüz Artvin'e doðru ilerliyordu. Yüce daðlarý, eþsiz yeþilliði ve hýrçýn vadileri delip geçen tüneller gözlerimizi kamaþtýrýyordu. Bölgenin güzelliði insaný kendisine hayran býrakýyor. Çoruh Nehrine kurulan baraj doðal güzelliðe kýlýç gibi çekilmiþ. Vadi boyunca uzanan yollar kývrým kývrým uzanýyor ve bu güzellik saklý bir cenneti andýrýyor.
Üst üste binmiþ gibi muhteþem bir manzara oluþturan Artvin evleri sahile akseden bir inciyi andýrýyor. Gelen þair dostlarýmýzla tanýþýp öðretmenevinde toplanýyoruz. Akþam yemeði için buradan Kafkasör Yaylasýna çýkýyoruz. Boða güreþlerinin de yapýldýðý yayla orman içi doða harikasýný gibi; Güzelliði, yeþilliði ve serin havasýyla insaný adeta büyülüyor hayran býrakýyor.
Akþam yemeði Kafkasör Yayla evinde hazýrlanmýþ. Yemeðe Belediye Baþkaný Mehmet Kocatepe de katýldý. Burada kýsa bir þiir dinletisiyle tanýþýyor kaynaþýyoruz. Dinletiye belediye baþkan yardýmcýsýyla Sosyal Aile ve politikalar Bakanlýðý Genel Müdürü de iþtirak ediyor. Genel müdür þairleri Adapazarý'na davet ederek bizim de misafirimiz olun diyor. Arkadaþlarýmýz kitaplarýný hediye ediyorlar; yöneticilerle kaynaþmaya çalýþýyorlar.
Þiir þöleni ertesi gün Ahmet Hamdi Tanpýnar Kültür Merkezinde gerçekleþtiriliyor. Salon güzel hazýrlanmýþ, þair arkadaþlarýn slaytlarý hazýrlanarak güzel bir hazýrlýk yapýlmýþ. Yani iþi ciddiye almýþlar ve þehrin tanýtýmýna katký saðlayacaðýna inanmýþlar. Artvin Valiliði, Artvin Belediye Baþkanlýðý, Kültür ve Turizm Müdürlüðü, 08 Kültür ve Turizm Derneði sýrt sýrta vermiþ bu güzel programa katký saðlamýþlar. Dernek baþkaný ve Artvinli Þair Gül'den Taþ þölenin organizesini üstlenmiþ ikinci kez halkýn karþýsýna çýkýyor.
Artvin 7 Bölge 7 Ýklim Þiir Þöleni'nin ikincisi gerçekleþtiriliyor. Þölen güzel ve takdire þayan hazýrlanmýþ. 21 ilden 24 þair þiirini seslendirerek Artvin halkýnýn gönüllerine hitap ettiler. Þiir Programýný TRT program yapýmcýsý ve sunucu Zeynep Köþker ile yöre sanatçýsý Oktay Köse birlikte sundular.
Güzel bir programýn sonunda þairlere katýlým belgesi ve plaket takdiminde bulunuldu. Artvin Belediye Baþkaný Mehmet Kocatepe'nin akþam yemeðindeki konuþmasý o geceye damgasýný vurdu. Baþkan: " Bizim Görevimiz sadece cadde ve sokaklarýn imarý deðil bir baþka görevimiz de gönülleri imar etmektir. Hoyrat kaynaðýmýz gönüllü taþýyýcýlar olan sizlere hizmet etmekten onur duyarýz. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizler sanat dolu yüreðinizle duygularý incecik ipeksi gönüllerimize iþliyor beyinlerimize giriyorsunuz, gönülleri imar ediyorsunuz" diyordu.
Artvin Þiir Þöleni tanýtýma ve il turizmine de katkýda bulunsun istendiði için bölgenin gezilmesine de zaman ayrýlmýþtý. Vadileri, yaylalarý ve hayran kaldýðýmýz muhteþem manzarayý dolaþmaya baþladýk. Oldukça büyük Atatürk Anýtý ve bölgeye kuþ bakýþý Artvin manzarasýnýn seyrine doyamadýk. Þavþat ve Karaðöl istikametinde yola çýktýk. Çoruh nehri uçsuz bucaksýz uzun vadiler bize unutulmaz anlar yaþattý.
Þavþat Kalesi tarihi dokuyu haykýrýyor gibi...Þavþat Evi güzel bir mekana yapýlmýþ. Manzara ve yaylalar, karþýnýzda yükselen yüce daðlar eþsiz bir tabloyu andýrýyor. Burada Þavþat Belediye Baþkaný Sinan Öztürk þairlere yöresel yemekler ikram ederek þairlerle tanýþtý ve onlarý dinledi. Bizlerle muhabbet etti, inþallah bir daha ki programý burada yapalým dedi. Baþkanýn sýcak ilgisi, yemeði ve çayý içimizi ýsýttý, gönüllerimize su serpti.
Buradan Karaðöl'e geçtik. Yaylalar ve yemyeþil ovalar, tipik Karadeniz evleri yol boyunca devam etti. Karagöl seçkin bir mekân, halkýn Panayýr alaný gibi insanlarla dopdoluydu. Gençlerin ilgisi ve Karagöl'ün muhteþem manzarasýndan ayrýlmak istemiyorduk. Ama yolumuza da devam etmek zorundaydýk.
Artvin yöresi saklý cenneti andýrýyor, yöre sizi kendisine hayran býrakýyor. Artvin'in ve yaylalarýn güzelliðine doyamýyorsunuz. Bölge turizme ve tanýtýma açýlmalý, bu denli muhteþem cennet misali özgün þehrin tanýtýma ihtiyacýnýn olduðu da bir gerçek. Biz Artvin'e ve Artvin yaylalarýna- vadilerine yemyeþil doðasýna hayran kaldýk. Bölge mutlaka gezilmeli; görülmeye deðer diyoruz.
Artvin Valiliði'ne, Artvin Belediye Baþkanlýðýna, bizi yalnýz býrakmayan Belediye Baþkan Yardýmcýsý ERKAN Yazan'a, Ýl Kültür Turizm Müdürlüðüne, 08 Kültür Turizm Derneðine, Artvinli Þair Gülden Taþ Haným'a, emeði geçen herkese, Artvin halkýna þoför arkadaþlarýmýza ve katýlýmcý þair dostlarýmýza teþekkür ediyor þükranlarýmýzý sunuyoruz. Þiir þölenleri kaynaþmayý tanýþmayý saðlýyor ve ilin tanýtýmýna çok büyük katký da bulunuyor. Buna inanýyor ve bu tür kültür sanat faaliyetlerini gönülden destekliyoruz. Artvin gönüllü kültür elçileri kazandý; inanýyorum ki: bu elçiler Artvin'i anlatmaya, tanýtmaya devam edeceklerdir. Var olasýnýz Artvin'in güzel yöneticileri, var olasýnýz Artvin' in güzel insanlarý…. Ahmet Sargýn / Yozgat- Gazeteci Þair- Yazar
ARTVÝN 7 BÖLGE 7 ÝKLÝM ÞÝÝR ÞÖLENÝ UNUTULMAZDI !
Kültür ve Turizm Bakanlýðý’nýn katkýlarýyla gerçekleþtirilen “7 Bölge7 Ýklim Þiir Þöleni”: Artvin Valiliði, Belediye Baþkanlýðý, Kültür- Turizm Müdürlüðü ve Artvin 08 Kültür Turizm ve Kalkýnma Derneðinin organizesiyle gerçekleþtirildi. Geçtiðimiz hafta sonu düzenlenen Artvin þiir þölenine Azerbaycan baþta olmak üzere ülke genelinden toplam 24 þair katýldý.
Bu yýl ikincisi yapýlan Artvin” 7 Bölge 7 Ýklim Þiir Þöleni” þairlerin buluþmasý ve tanýþmasýyla baþladý. Tanýþma toplantýsýna katýlan Artvin Belediye Baþkaný Mehmet Kocatepe þairlerin þiir yorumlarýný dinleyerek katýlýmlarýndan dolayý hepsine ayrý ayrý teþekkür etti. Þairleri onura etti ve þu konuþmayý yaptý:” Belediyelerin görevi sadece cadde ve sokak imar etmek deðil, gönüllerin imarýný da yapmak asli görevidir. Hayat kaynaðýmýz gönüllü taþýyýcýlar olan þairlere- sizlere hizmet etmekten onur duyacaðým. Sanat; yürekleri incecik ipeksi hale getirir. Sizler bu ipek dokuyu gönüllü dokuyan birer kültür elçilerisiniz. Bizler de sizinle gurur duyuyoruz. Þehrimize hoþ geldiniz onur verdiniz.” Dedi.
Artvin Ahmet Hamdi Tanpýnar Kültür Merkezinde gerçekleþtirilen” 7 Bölge 7 Ýklim Þiir Þöleni”nde çeþitli illerden gelen þairler sahne aldý. Tertip komitesi adýna açýþ konuþmasýný yapan 08 Kültür Turizm ve Kalkýnma Derneði Baþkaný þair Gülden Taþ: “ Deðerli arkadaþlarým, þehrimize hoþ geldiniz þeref verdiniz, kültüre ve sanata olan duyarlýlýðýnýzý gösterdiniz. Sizleri saygýyla selamlýyorum “ dedi ve katýlýmlarý için konuklara teþekkür etti. Katýlýmcý konuk þairler þiirlerini yorumladýlar ve coþkuyla alkýþlandýlar. Geç saatlere kadar devam eden programýn sonunda ödül töreni yapýldý, plaketler takdim edildi.
Üçüncü gün þairlere Artvin yöresi gezdirildi. Artvin Yaylalarý, Çoruh Vadisi ve Çoruh Barajý gezdirildi. Buradan Þavþat Ýlçesine geçen þairler Þavþat Belediye Baþkaný Sinan Öztürk tarafýndan karþýlandý ve Þavþat Evinde konuklara lezzetli yöresel yemekler ikram edildi. Mini bir þiir programýyla Þavþat Evini renklendiren þairler yörenin muhteþem manzarasýna hayran kaldýlar. Bu muhteþem kereleri görüntüleyip fotoðrafa ve videolara kaydettiler. Þairlerin son duraðý Karagöl Yaylasý ve Karagöl vadisi oldu. “Karagöl adeta bir panayýr yerini andýrýyor!” diyen þairler yörenin göz kamaþtýran güzelliði karþýsýnda hayretlerini gizleyemediler.
Artvin Þiir Þölenine katýlan Þairler: Ahmet Sargýn- Yozgat, Ali Osman Arslan -Sivas, Arzu Subakan Kabukçu -Denizli, Aslan Baykara -Elazýð, Ayhan Akgül -Adapazarý, Deniz Garipcan -Gaziantep, Duran Tamer- Sivas, Gülden Taþ- Artvin, Hakan Iþýk- Muþ, Hasan Ýpek Cankurt- Diyarbakýr, Ýbrahim Düver -Kýrþehir, Kemal Avcý- Artvin, Mehmet Çiçek- Ýstanbul, Mehmet Ziya Dinç- Trabzon, Mehmet Ýsmayýl- Azerbaycan, Mesut Turgay- Ýzmir, Münevver Düver- Adana, Nermin Akkan- Ýzmir, Niyazi Yýlmaz- Kastamonu, Özer Altay- Elazýð, Sündüz Akça- Tokat, Þeyhmus Çiçek- Diyarbakýr, Vedat Fidanboy- Ankara, Yunus Yaþar- Antalya; Programýn sunucularý: Zeynep Köþker- Ankara, Oktay Köse Artvin.
Dört gün boyunca devam eden Artvin Þiir Þölenine Yozgat’tan katýlan gazeteci þair yazar Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný Ahmet Sargýn þölenle ilgili basýna þu açýklamayý yaptý:” 7 Bölge 7 Ýklim Þiir Þöleni” Muhteþemdi, Artvin yöresi ise bir baþka muhteþem yöre olarak karþýmýza çýktý. Saklý Cenneti andýran Artvin yöresi iç ve dýþ turizme açýlmasý gereken mükemmel bir mekân. Vadileri, yaylalarý ve yeþilliði ile göz kamaþtýrýyor. Artvin yöresine hayran kaldýk. Dört gün boyunca bizi yalnýz býrakmayan organizatör Þair Gülden Taþ hanýmefendiye, ekibine,valilik ve belediye personeline, katýlýmda bulunan dostlarýmýza, misafirperver Artvin halkýna teþekkür ediyoruz.” Dedi ve etkinliðin muhteþem geçtiðini ve yöreye hayran kaldýklarýný ifade etti.
Haber Yorum Ahmet SARGIN
Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý
Yozgat Sevdasý Kitabýmýz Çýktý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.