Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon |
|
||||||||||
|
ve bir demet çiçekle çıkıp gelirdin bir kez bile unutmadın 'merhaba' demeyi ve en yanık türküleri nasıl da söylerdin bir dostun vurulduğu gün Halâ koynumda resmin'' Ahmet Telli Yürekten yüreğe yoldur bir sıcak merhaba hüznüm vardı benim yıllar öncesinden önce gözlerime sonra yüreğime yapışıp da kalan gökyüzü ne kadar güzeldi o zamanlar... Hani güzel bir şarkıda geçer ya ''Aç yüreğini bir merhabaya Kardeşin duymaz eloğlu duyar'' diye yüreğimizi ardına kadar açtığımız sevgililer yüreğimizi zangır zangır titretip de öyle gittiler... Çoğu zaman gözlerimdedir hüznüm benim içim içime sığmadığı zamanlarda bıraktım gözpınarlarımdan üç beş damlayı merhaba gözyaşlarım şu kadar yılda beni hiç yalnız bırakmadınız size ne kadar minnettarım... Yanağımı yalayıpda geçen yağmur damlası bulutlarla cenk etmeniz olmasa merhabamı duymayacaktınız... Hey karıncalar siz de eksik kalmayın merhabalarımdan size tepeden bakmak mı Allah etmesin utanırım sonra Rabb'imden ve insanlardan... Hani sen gitmiştin dün gece bulutla dans etmeye Ay kardeş Yoksa yoksa!!! dur söyleme anladım sen de benden bir merhaba bekledin sabah sabah... Ellerime gözlerime yüreğime sevgi dolu bütün yüreklere merhaba kırçıl kırçıl sakallara her ne kadar hergün bir iki eksilsede saçlarımada merhaba... Kalbimi kıranlar, istemeden kalbini kırdıklarım Allah'ın selamı Allah'ın merhabası gönlünüzde kalmasın tasası bazen kırılsada bu adam beş dakka da geçer merak etmeyin insanlara kızgınlığı ve hırsı...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |