..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




10 Aðustos 2018
Çapulcu Manyak - 23  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Büyücünün elindeki teleði çekip aldým, önce sol gözüne sonra saðdakine sapladým. Baðýrmadý. Ýteleyip sedirin üzerine düþürdüm. En sonunda da boðazýný bütün gücümle sýktým


:GEE:

     Doktorun söyledikleri beni tatmin etmemiþti, rahatlatmamýþtý; aksine huzusuz yapmýþtý. Söylene söylene yürüyordum. Nereye gidecektim, bir karar vermemiþtim. Ayaklarým nereye götürürse oraya. Gittim, gittim; geldiðim yer daha önce hiç bilmediðim bir yerdi. Sokaktý.     Bu sokak metruk ev dolu. Bakýmsýz, yýkýldý yýkýlacak evler. Bir fýrtýna çýksa hepsini uçurur. Buna raðmen boþ deðiller; kapýlarýnýn önünde oturan kadýnlar ve pencerelerinden bakanlar var. Çocuklar da ortasýndan küçük, kirli bir derecik akan -kanalizasyon patlamýþ olabilir- sokakta birbirlerini kovalýyorlar. Kedi var bir tane, üç de köpek. Kedi tedbirli davranýyor, köpeklerden oldukça uzakta onlarýn hareketlerini izliyor.
     Bir an önce buradan gitmeye çalýþýyorum. Gidemiyorum. Bir evin önünden geçerken kapýsý açýlýyor, bir el beni içeri çekiyor. Kim bu? Ýçerisi loþ, gözlerim iyi görmüyor. Tuhaf kokular geliyor burnuma: Leþ, turþu, tuvalet kokularý.
     O kiþi elimi daha kuvvetli çekerek beni bir odanýn içine sokuyor. Burasý aydýnlýk. Görüyorum. Yaþlý bir kadýn, üstü baþý dökülüyor, yere kadar bir entari giymiþ. Saçlarý bembeyaz ve daðýnýk. Küçük suratlý, elmacýk kemikleri çýkmýþ, avurtlarý çökük. Çünkü aðzýnda sadece üç tane üstte iki tane de altta diþi var. Üsttekilerin ortasýndaki diþ altýn kaplama. Hayret. Cam kenarýnda bir sedir var, oraya oturmamý iþaret ediyor. Nasýl oturabilirim, sedirin üzeri eski püskü giyecek hatta cam ve metal parçalarýyla dolu. Tereddütümü anlýyor, sedirin bir kýsmýndaki eþyalarý eliyle iteleyip boþaltýyor. Oturuyorum.
     -Senin üzerinde büyü var, bunu bozacaðým. Diyor.
     -Büyü müyü yok bende. Büyü olduðunu nasýl bildin?
     -Ben bilirim; iþim bu. Oturduðun yerden kýpýrdama, þimdi geliyorum, deyip odadan çýktý, bir dakika sonra, içinde macuna benzeyen madde bulunan bir bakýr sahan ve büyük bir kuþa ait beyaz-siyah karýþýk renkli uzun bit telekle geldi. Yanýma oturdu. Telekle sahanýn içindeki maddeyi karýþtýrdý. Bir yandan da ne dediðini anlamasam da dudaklarýnýn oynamasýndan bir þeyler mýrýldandýðý belliydi. Çukura kaçmýþ gözlerini bir kapatýp bir açýyor, þiþ damarlý eli hýzla saðanýn içini karýþtýrýyordu. Karýþtýrma bitti, aðzýný kapattý, gözlerini yumdu. Tam tepemde dikiliyordu, boðazýna sarýlýp boðmak geçti içimden. Yapmadým.
     Gözlerini açtý, pis bir gülüþ attý bana doðru; altýn diþinden parýldýyan bir ýþýk gözümü rahatsýz etti. Çok derin bir nefes aldýktan sonra, týpký bir yýlan týslamasý gibi bana üfürdü. Ýðrenç kokuyordu nefesi. Baþýmý çevirdim, eliyle düzeltti, tekrar týsladý yani üfledi. Defalarca... Elimle burnumu kapattým, elime vurdu. Telekle sahanýn içindeki maddeden alýp bana yedirmek istedi. Bu iðrenç þeyi nasýl yerdim? Kafamý “Hayýr” anlamýnda salladým. Umursamadý, gene yedirmeye uðraþtý. Bu kadarý da fazlaydý! Pis büyücünün bir sýkýmlýk caný var, buna raðmen bana kabarýyor.
     Yerimden fýrlayýp ayaða kalktým. Elindeki sahana vurdum, sahan yere düþtü, üzerime içindeki maddeden bulaþtý. Büyücünün elindeki teleði çekip aldým, önce sol gözüne sonra saðdakine sapladým. Baðýrmadý. Ýteleyip sedirin üzerine düþürdüm. En sonunda da boðazýný bütün gücümle sýktým.
     Kçmalýydým, kaçamadým; odadan adýmýmý atar atmaz bir adam karþýladý beni. Kadýnýn yalnýz yaþamadýðý anlaþýlmýþtý. Adam, kadýndan daha da korkunçtu. Gözlerinden akan kýrmýzý kan çenesinden aþaðýya süzülüyordu. Yüzündeki deri deðil de sanki köseleydi. Konuþurken aðzýndan çýkan köpükler etrafa saçýlýyordu.
     -Öldürebildin mi? Diye sordu bana.
     -Evet, dedim. Ýþi tamam, öldü.
     -Sen öyle zannet, deyip önüme dikildi, kýs kýs gülüyordu. Öfkeyle iteledim onu, kýç üstü yere düþtü. Acaba adamý da öldürsem mi diye sordum kendime. Öyle ya geride bir tanýk býrakmak benim kolayca yakalanmama neden olabilirdi. Buna raðmen adamý öldürmek içimden gelmiyordu. Acýdýðýmdan mý? Hayýr. Tembelliðimden olabilir.
     Evden sokaða çýktýðýmda kapýdan girmeden önceki gördüklerim aynen vardý. Sokaðý aceleyle terk ettim. Çarþýya geldim, fýrýndan iki ekmek aldým. Bana en az iki gün yeterdi bunlar. Çarþýyý elimdeki ekmek poþetiyle dolaþtým. Huzursuzdum, sebebi belli. O büyücüyü keþke öldürmeseydim. Belki de ölmemiþtir. Adamý öldürmemekle iyi yaptýðýma inandým. Gidip bakacaktým. Gitmek riskliydi, öldüyse cinayeti benim iþlediðim hemen anlaþýlýrdý. Belki de adam, kadýný öldürdüðümü herkese duyurmuþtu! Buna raðmen gittim.
     Sokakta her þey ayný. Sanki sabitlenmiþ. Burada zamaný dondurmuþlar. Büyücünün evinin önündeyim. Kapý açýldý, bir el gene beni içeri çekti. Bu saferki el o adama aitti.
     -Ben sana demiþtim, deyip gülerek öteki odaya kaçtý.
     Adam haklýydý, iþte büyücü kadýn yanýmda bitmiþti. Hem de sapasaðlam. Elimi tutup beni, odadaki sedire kadar sürükledi. Lanet büyücü kadýn! Ölmemiþ. Ama nedense sevinmek gelmiyor içimden.
     -Ekmeðin birini bana ver. Dedi.
     -Neden verecekmiþim sana?
     -Yaptýðým büyünün karþýlýðý olarak.
     -Nasýl bir büyü yaptýn?
     -Üzerindeki bütün kötülüklerin günahýný defettim.
     -Para vereyim.
     -Para istemem. Ekmek ver.
     Ekmeklerin ikisini de vermek istedim, kabul etmedi. Birini aldý ve dedi ki:
     -Git artýk, gider gitmez yat uyu. Uyandýðýnda gördüðün rüyayý hatýrla. Rüyandakilerin hepsi olmasa da çoðu gerçekleþecek. Kötülükleri derin kuyularýn içine gönderdim; þimdilik çýkamazlar. Sonsuza kadar da orada kalamazlar. Çýktýklarýnda bana gel; bakarýz çaresine.
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.