..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




7 Aralýk 2018
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 21  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Yüzlerce insan yürüyordu ama hangarýn içinde çýt çýkmýyordu. Son iki kiþi çýkarken kamçýlý adam uyandý. Durumu görünce ayaða fýrladý, kamçýsýný alýp kapýya doðru koþtu, ama o son iki kiþi de çoktan dýþarý çýkmýþtý.


:AJGA:
     Yalnýzým, kimsesizim, kayýtsýzým, sessizim; ama kendimi koyvermemem gerek; direnmeliyim, hatta isyan etmeliyim. Kime ve neye karþý direneceðim ve isyan edeceðim? En büyük engel nedir benim için? Bunu biliyor muyum? Evet biliyorum da çoðu zaman itiraf etmekten çekiniyorum. En büyük engel gene benim... Direnme ve isyaným kendime karþý olmalý.
     Ne aradýðýmý biliyor muyum? Hayýr. Saatlerdir dolaþýyorum. Ana caddedeki trafikten rahatsýz olunca ara sokaklara saptým. Oralarda da umduðumdan daha çok araba vardý. Az kalsýn bir minibüsün altýnda kalacaktým. Ana caddede trafik sýkýþýk olunca uyanýk bazý minibüs þoförleri ara yollardan gidiyordu. Hem de ne gitme! Kelle koltukta.
     Daha sakin yerlere ulaþmalýydým. Þehir binalarýnýn seyrekleþtiði bir yere geldim. Birkaç dakika hiç araba görmedim, ama sonra hýzla gelen bir kamyon çýktý karþýma. Kendimi kaldýrýma atmasam ezip geçecekti. Biraz da bende kabahat var, kaldýrýmý býrakýp yoldan yürürsen böyle olur iþte. Arkasýndan hem baktým hem de küfür ettim. Külüstür bir kamyon. Daðýldý daðýlacak, bu haliyle kendini ne sanýyorsa!
     Büyük bir bina çýktý karþýma. Geniþ bir bahçesi var. Binanýn yüksekliði altý-yedi adam boyunda, eni otuz boyu da elli-altmýþ metre civarýnda. Tek katlý. Burasý bir hangar olmalý. Çift kanatlý büyük bir kapýsý var, kanatlarýn biri açýk diðeri kapalý. “Þýrrak þýrrak” sesleri geliyor binanýn içinden. Kamçý ya da kemer sesi olabilir. Gidip bakacaðým. Bahçenin içine girdim. Kapý yanýnda durup içeri baktým. Çok net göremesem de içerisinin insanla dolu olduðunu anladým. Ýçeri girdim, bir-iki dakika bekledim. Gözlerim ortama uyum saðlayýnca giriþte rahat, büyük bir koltuk, biraz ileride de yüzlerce çýplak erkek olduðunu gördüm. Bazýlarý ayakta bazýlarý da oturmuþ. Kafalarýný tutanlar, ön ve arkalarýný elleriyle kapatanlar, vücutlarýndaki kamçý izlerini elleriyle ovuþturarak acýlarýný azaltmaya çalýþanlar...
     Týknaz, orta yaþlarda, hafif göbekli, ayaðýnda çizmeleri olan bir adam “küçük daðlarý ben yarattým” havalarýnda bu çýplak insanlarýn arasýnda dolaþýyor, canýnýn istediðine kamçýsýný þaklatýyordu. Kamçýyý yiyen çýðlýk atmýyor, baðýrmýyor, hatta en ufak bir ses bile çýkarmýyordu. Cansýz mýydý yoksa bunlar? Hayýr, olamaz cansýzlarsa hareket de edemezlerdi.
     Bir müddet sonra kamçýlý adam yoruldu, gitti kapýnýn yanýndaki koltuða oturdu, daha doðrusu uzandý. Çýplak adamlar ona bakmaktan baþka bir þey yapmýyorlar. Orada yüze yakýn insan var, isteseler bu kamçýlý zalimi linç ederler. Ama nedense yapmýyorlar.
     Tuhaftýr, kamçýlý adam da çýplaklar da beni görmüyorlar; hiç birinin varlýðýmdan haberi yok. Hangarýn içini inceliyorum. Adamýn üzerine oturduðu koltuktan baþka eþya yok. Ýleride çift kanatlý bir kapý daha gördüm. Çýplaklarýn arasýnda geçip oraya doðru gittim. Bu gidiþ sýrasýnda bazýlarýna dokundum, ama gene herhangi bir tepki yok.
     Koltuktaki adam az sonra derin bir uykuya daldý. Horultusu ta bana geliyor. Fýrsattan yararlanýp bu zavallý insanlarý kurtarmalýydým. Adamýn yanýndaki kapýdan çýkamazlardý, uyanabilirdi. Diðer kapýyý kullanmalýydým. Ýki kanatý tutan bir sürgü vardý. Sürgüyü çektim, kolayca açýldý kanatlar. Ýçeriye ýþýk doldu. Kamçýlý adamý ve çýplaklarý çok daha iyi görebiliyordum artýk.
     Kapýnýn açýlmasýna ve içeri dolan ýþýða çýplak adamlar en ufak bir tepki vermediler. Ýlk gördüðümdeki pozisyonlarýný hâlâ muhafaza ediyorlardý. Yani, bazýlarý ayakta, bazýlarý oturmuþ, bazýlarý da ön ve arkalarýný elleriyle kapatmýþ...
     En önde oturan çýplak adamý elinden tutup ayaða kaldýrdým. Onunla birlikte oturanlarýn hepsi ayaklandý. Adamý açtýðým kapýnýn önüne getirdim dýþarý iteledim. Diðerleri de onu takip ettiler, kapýya doðru yürüyüp teksýra halinde dýþarý çýkmaya baþladýlar. Týpký bir koyun sürüsü gibi.
     Yüzlerce insan yürüyordu ama hangarýn içinde çýt çýkmýyordu. Son iki kiþi çýkarken kamçýlý adam uyandý. Durumu görünce ayaða fýrladý, kamçýsýný alýp kapýya doðru koþtu, ama o son iki kiþi de çoktan dýþarý çýkmýþtý. Kamçýlý adam yanýmdan geçti, beni görmedi. Kendini dýþarý attý. Ben de peþinden çýktým. O da ne! Gördüðüm manzara karþýsýnda çok þaþýrdým. Kamçýlý adam, hemen çýkýþta açýlmýþ olan derin bir çukurun içine düþmüþtü. Bu çukur önceden de var mýydý, yoksa þimdi mi açýlmýþtý? Çýplaklar da ortalýkta görünmüyordu. Onlar da bu çukura düþmüþ olabilirler mi?
     Ben arkama dönüp içeride baþka insan var mý diye baktým ve olmadýðýný görünce tekrar çukuru incelemeye karar verdim. Bir kez daha þaþýrdým. Çukur mukur yoktu, kapýnýn önü bir karýþ boyunda çimenlerle kaplýydý.
     Olanlarý açýklayamadým. Çýplak insanlar ve kamçýlý adam nereye gitmiþlerdi? Hepsi öldü mü, sað mý? O derin çukurdan sað olarak kurtulmak mümkün mü? Öldülerse acýlarý sona erdi mi? Acaba hepsinin ölümüne ben mi sebep oldum?

● ● ●
(Devam edecek...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.