..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Fizik > Ömer Faruk Hüsmüllü




8 Ocak 2019
Geleceðin Fiziði - Michio Kaku  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Eser, birkaç yeri hariç hemen hemen herkesin anlayabileceði þekilde yazýlmýþ. Yani okuyup anlamak için illaki bilimsel birçok kavramý bilmeyi gerektirmiyor.


:AAIB:
-Son okuduðum kitap bir Japon Fizik Profesörü olan Michio Kaku'ya ait: Geleceðin Fiziði
-En çok satanlar listesinde uzun süre kalmýþ bir eser.
-Kitap 524 sayfa, fiyatý 22.5 lira ile 30 TL arasýnda yani satýþ sitesine göre deðiþiyor.
-Fiyatý yüksek bulabilirsiniz ama böyle bir eserin deðeri asla para cinsinden ifade edilemez.
-Yasemin Saraç Oymak ve Hüseyin Oymak tarafýndan Türkçeye çevrilmiþ. Bu baþarýlý çeviriden dolayý onlarý da kutlamak gerekir.
-Ayrýca ODTÜ Geliþtirme Vakfý Yayýncýlýk ve Ýletiþim A.Þ. Yayýnlarýna bu kitabý yayýmladýðý için teþekkür etmek isterim.

-Michio Kaku yüzlerce bilim insaný ile görüþüyor bu eseri yazmadan önce, ayrýca dünyadaki çok sayýda bilimsel araþtýrmada bulunuyor ve bilim üzerine konferanslar veriyor.
-Gelecek yüz yýl içerisinde bilimin alacaðý mesafeyi bize gösteriyor, bu süre içerisinde dünyamýzdaki ortaya çýkacak sorunlara ve çözüm yollarýna iþaret ediyor. Bilimin kaderimizi ve günlük yaþantýmýzý nasýl þekilendireceði konusunda bilimsel verilere dayanan öngörülerde bulunuyor.
- Týpta, bilgisayarlarda, yapay zekada, nanoteknolojide, enerji üretiminde ve uzay yolculuðunda gelecekte kat edilebilecek ilerlemeleri anlatýyor.
-Eser, birkaç yeri hariç hemen hemen herkesin anlayabileceði þekilde yazýlmýþ. Yani okuyup anlamak için illaki bilimsel birçok kavramý bilmeyi gerektirmiyor.
-Kesinlikle ütopik, hayali bir eser deðil. Bilim kurgu da deðil, akýl-mantýk çerçevesi içinde bilimin gelecekteki yerini ve önemini gösteriyor.
-Kitap 2011 yýlýnda basýlmýþ, o nedenle günümüzdeki bilimsel ilerlemelere bakarak kitapta bulunan bunlara dair öngürülerin gerçekleþtiðine tanýklýk etmiþ oluyoruz.
-Bu kitabý okurken zaman zaman ürperdim, üzüldüm, hatta kalbim sýkýþtý. Çünkü, uygar toplumlarýn ve bizim bilimde nerede olduðumuzu gördüm, aradaki uçurumun derinliðini fark ettim.
-Biz poþetle, türbanla, kýsýr siyasi tartýþmalarla uðraþýrken uygar toplumlar yapay zeka, nanoteknoloji, yýldýzlara yolculuk, Ay ve Mars'ta koloni kurma, genomik týp, bilgisayar, makine, ölümsüzlük, enerji, uzay asansörü, yýldýz gemileri, nükleer roket gibi... konularý ele almakta ve bilimsel araþtýrmalar yapmakta.
-Sayýn okur! Bu kitabý okumasan bile al. Kütüphanene koy. Belki yarýn çocuðun ya da torunun okur ve bu kitap sayesinde ufkunda deðiþmeler olur.
-Hatta Geleceðin Fiziði'ni en baþta sayýn Cumhurbaþkaný'na, danýþmanlarýna, bakanlara, milletvekillerine, siyasi parti yöneticilerine göndermeli. Belki okurlar ve bizim ülke olarak birçok konuda hala Ortaçað'da kaldýðýmýzý görüp toplumumuzu bilim alanýnda sýçratacak yollar arama gayreti içine girerler.
BÝR EÐÝTÝMCÝ OLARAK BÝR DE ÖNERÝM VAR:
-GELECEÐÝN FÝZÝÐÝ'NÝN SEÇMELÝ VEYA YARDIMCI LÝSE FÝZÝK DERS KÝTABI OLMASI...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Felsefe Kýrýntýlarý - Skolastik
Varlýk Üzerine Düþünce Kýrýntýlarý
Yüz Bin Sene Sonraki Mesaj
Felsefe Kýrýntýlarý - Þüphe
Felsefe Nedir?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.