..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Seyfullah ÇALIÞKAN




26 Nisan 2019
Aç Tokun Halinden Anlamaz  
Seyfullah ÇALIÞKAN
Yazmayýnca insan kilo alýyor belki. Üç aydýr yazmadým. Tam üç kilo almýþým. Beni kantara çýkaran aklýma turp sýkayým. Sanki yapýlacak baþka iþ yokmuþ gibi. Bir dalgýnlýðýma gelmiþ olmalý. O kantarý göz önünden kaldýrmalýydým. Kaldýrýp yataðýn altýna falan saklamalýydým. Ortada durursa bunun böyle olacaðý zaten belliydi.


:IFA:
Yazmayýnca insan kilo alýyor belki. Üç aydýr yazmadým. Tam üç kilo almýþým. Beni kantara çýkaran aklýma turp sýkayým. Sanki yapýlacak baþka iþ yokmuþ gibi. Bir dalgýnlýðýma gelmiþ olmalý. O kantarý göz önünden kaldýrmalýydým. Kaldýrýp yataðýn altýna falan saklamalýydým. Ortada durursa bunun böyle olacaðý zaten belliydi.
Eþime söyledim. Tam üç kilo almýþým dedim. Git baþýmdan, dedi. Tanrým baþka dert vermesin. Daha ne dert verecek. Üç kilo ne demek biliyor musun? Tam üç bin gram. Bana ne dünyanýn derdinden. Dolar üç liradan altý buçuða çýkmýþ. Çýksýn varsýn. Parasý olan sevinsin. Borcu olan oturup aðlasýn. Gerisini de Amerika düþünsün. Bizimkiler pahalýlýkla boðuþurken onlar da ucuzlukla savaþacaklar. Sürümden kazanýrlar nasýlsa… Ben üç kilo almýþým diyorum. Kimin umurunda?
Uykularým , bütün düzenim bozuldu. O kadar yürüyüþ yap, spora git. Üstüne üstlük bir de kilo al. Kolaysa sen dert etme bakalým. Rahip Brunson salýverilmiþ. Baðýmsýz Türk yargýsý yara almýþ. Niye yara alsýn. Devlet büyüklerimiz öyle uygun görmüþ. Biz onlardan daha iyi mi bileceðiz. Þimdi artýk dolar çok düþecekmiþ. Çýkarken bana mý sordu. Varsýn düþsün. Paldýr küldür düþüp kafasýný gözünü yarsýn isterse. Ben neredeyim siz neredesiniz? Üç kilo diyorum, uykularým kaçtý diyorum… Ne aldýran var. Ne de söylediklerime kulak asan. Pantolonlarýn beli oturmaz þimdi. Kalçadan sýkar. Göbek kemerin üstünden dýþarý taþar.
Ýnsanlýk hali, dedi ablam. Üçün beþin hesabýna bakma sen. Nasýl aldýysan öyle verirsin. Cahil cahil konuþuyor iþte. Kilo almak kolay ama vermek zordur. Gýdým gýdým verirsin ama kepçe kepçe alýrsýn. Araplar bize uçak vermiþ. Almasak iyiymiþ. Ýnsan sofrada elini, mecliste dilini tutmalýymýþ. Verseler bile hemen üzerine atlamamak lazýmmýþ. Nazlanmalýymýþýz biraz. Israr etmelerini beklemeliymiþiz. Hatta yalvarýrlarsa öyle alýnýrmýþ. Devlet büyüklerinin iþine karýþmam ben. Ýsterse vapur versinler. Alýp almayacaklarýný ben onlardan daha mý iyi bileceðim. Üç kilo aldým ben diyorum. Hiç kimse aldýrmýyor. Sizinkinden daha önemli dertlerim var. Çok acil ilgi bekliyorum. Azýcýk beni dinleyin. Önce ekmeði mi keseyim? Çayý þekersiz içsem iþe yarar mý? Akþamdan ýslattýðým iki cevizi sabah yesem, üstüne de suyunu içsem iyi gelir mi?
Artýk hiç araba satýlmýyormuþ, Ekonomik kriz varmýþ. Kimin ne dediði de belli deðil. Birisi çýkýp kriz var diyor. Ötekisi çýkýyor yok diyor. Ben bu iþlerden anlamam ki? Her þeye zam gelmiþ. Gelirse gelsin. Ben her hafta sadece on beþ liralýk peynir alýyorum. On liralýk zeytin. On beþ liralýk yumurta. Benim alacaðým belli. Zam gelse de o kadar alýrým. Gelmese de… Krizin çaresi var ama benim üç kilo fazlalýk ne olacak. Siz bana onu söyleyin. Uykularým kaçtý diyorum. Rüyalarýmda kendimi üç yüz kilo aðýrlýðýnda kocaman bir fok gibi görüyorum. Dengem bozuldu, kimyam sapýttý. Streslere, bunalýmlara girdim. Çýkamadým ta diplerinde kaldým. Hiç kimsenin aldýrdýðý yok. Keten tohumuna baþlasam mý acaba? Lahana diyeti iþe yarar mý sizce? Her gün haþlanmýþ lahana nasýl yenir? Sen bana kolaylýk ver tanrým. Benim halimden anlasan anlasan bir tek sen anlarsýn.

Ekim 2018 -Ýzmir
Seyfullah



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mevsim Türlüsü 2
Mevsim Türlüsü
Yitirilmiþ Akýl Hükümsüzdür
Kel Baþa Arap Saçý
Ben Daha Çok Napolyon'um
Grip, Televizyon ve Terlik
Ne Güzel Hiç Bir Þeyimiz Yoktu
Midyat
Poyraz,yaðmur ve Sonbahar
Sabaha Methiye

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþka Türlü Bir Þey
Canan
Aþký Anlatmak Haksýzlýktýr
Zaman Sen Yalansýn
Nisan"ýn Þuçu
Bahar, Badem, Çocuk
Sonbaharý Hüznün Rekleri Boyar
Bir Fýrtýna Tuttu Bizi
Delikanlýyý Bozan Yazýlar
Romantizm Delikanlýyý Bozar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tabanca [Öykü]
Saman Altýndan Aþk Yürürse [Öykü]
Raký Þiþesine Ejderha Olduk [Öykü]
Gökçeada 3 [Öykü]
Ben Ýþin Kitabýný Yazmýþtým [Öykü]
Sokarým Seni Þalvarýma Çýkarýrým Tozpembe [Öykü]
Nataþa, Mavra ve Raký [Öykü]
Öyle Pat Diye de Ölünmez ki [Öykü]
Güvercinli Yazý - 1 [Öykü]
Çaki, Çakmak, Býcak, Tarak [Öykü]


Seyfullah ÇALIÞKAN kimdir?

Ben yazar falan deðilim. Yazma eðilimli biriyim. Durumum henüz tedavi gerektirecek kadar kronik hale gelmedi. .

Etkilendiði Yazarlar:
Bilmiyorum,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seyfullah ÇALIÞKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.