..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Tuna M. Yaþar




9 Mayýs 2019
Gezegenin Yeni Ýnsanlarý  
Tuna M. Yaþar
Uzaylýlar yeni insan prototipinin hayata baþlamasý için binlerce yýlý heyecanla beklemiþti. Ýlk örnekler üç yüz altmýþ kiþiydi. Bedenleri zayýf yapýlý ama DNA larýnýn çok üstün özelliklere sahip olmasý, yeni bedenleri kendileri hayata geçirmelerine raðmen uzaylýlarý kýskandýrýyordu.


:AAFC:


Uzaylýlar yeni insan prototipinin hayata baþlamasý için binlerce yýlý heyecanla beklemiþti. Ýlk örnekler üç yüz altmýþ kiþiydi. Bedenleri zayýf yapýlý ama DNA larýnýn çok üstün özelliklere sahip olmasý, yeni bedenleri kendileri hayata geçirmelerine raðmen uzaylýlarý kýskandýrýyordu.

Uzaylýlarýn DNA larý da ayný dizilimdeydi. Yeni prototiplere yeni insan ismi koydular. Prototipler dünya yörüngesinde dev bir uzay gemisinde bekletiliyordu. Dünya henüz yeni temizlenmiþti. Hastalýklar olsun, zararlý bakteriler, uyum saðlayamayan hayvanlar ve en son insanlar bir operasyon ile on beþ gün içinde yeryüzünden izleri silinmiþti. Yeni bedenleri tehdit edecek bir etken yoktu artýk.

Ve yörüngedeki uzay gemisine emir verildi. Gemi atmosfere hýzlý bir dalýþ yaptý. Türkiye semalarýnda yavaþ yavaþ alçaldý ve yere iniþ yaptý.

Gemiden iri gözlü uzaylýlar indi. Biribirilerine telepati ile “Yeni insanlarý yalnýz býrakmadýðýmýz iyi oldu. Onlara kurduðumuz bu þehir geriye gitmeden, ilkelliðe düþmeden, direkt eskilerin kaldýðý yerden teknolojik ilerlemelerini saðlayacaklar.” Dedi.

Ýçlerinden diðer bir uzaylý “Bizi unutmazlar umarým. Onlarýn yeni bedenlerini oluþturmak için ne çok uðraþtýk. Buna deðdi doðrusu. Artýk eski ilkellikleri yok. Yedikleri ve içtikleri için uðraþmayacaklar. Güneþleri artýk yeni bedenlerine daha uygun. Güneþ onlarý her þeyleri ile temiz tutacak.”

Bir diðeri “Onlara verdiðimiz yegane üstün þey aradýklarýný kolay bulmalarý için düþüncelerine yaptýðýmýz müdahale. Artýk onlar düþünen deðil düþünülen olacak. Bu, dünyada hayvanýyla, havasýyla, suyuyla, yiyeceðiyle düþünülen. Artýk nesnelerin de düþünce çekimi yaptýðýný biliyorlar. Nesnelerin de düþünce hareketi yaptýðýný öðrendiler. Ne mutlu yeni insanlara.”

Ve uzay gemisinden yeni insanlar çýkmaya baþladý. Yörüngede geçirdikleri uzun süre deðil dünyanýn, yaratýldýklarý Kulukse gezegenine benzememesi onlarý heyecanlandýrdý. Bir gezegenin farkýna varmalarý dünya gezegeninin üstünde olduklarý halde bir zemin deðil gezegen olarak hissetmeleri onlarý daha da heyecanlandýrýyordu.

Uzaylý önderi telepati ile “Siz insanlar artýk bize benzediðiniz için bizimle etkileþiminiz de sorun olmayacak. Bize gelen tüm kozmik baðlantýlar size de gelecek.”

Yeni insanlardan 657 tx isimli “Biz artýk gidelim. Yanýmdakileri þimdilik þehre götürmeyeceðim. Buranýn doðasý beni oldukça cezbetti. Ormanda bir süre gezeceðiz. Belki akþama doðru þehre gireriz.” Dedi ekledi. “Bize söylediðiniz gibi þehirde hiçbir canlýnýn olmamasý kaygýmýzý giderdi. Ayrýca þehirdeki iletiþim ve diðer geliþmiþ aletlerin bize hitap etmesi sevindirici.”

Yeni insanlardan 746xm “Biz yeni insanlarýn sizler gibi doða dengesi izleyicileri olmak tek eðlencemiz. Þehirde bize bu izni ve gerekli teknolojileri verdiðiniz için kendimizi ayrýcalýklý sayýyorum.”

Uzaylý araya girdi. “Sizin izleyici ve müdahaleci olmanýz gerekli izinlerle oldu. Bir þeyi bilmek o þeyin insan tarafýndan tutsak olmasýdýr. Elinizdeki cihazlar ile bilmenin daha da ötesine geçmiþ durumundasýnýz. Artýk bildiðiniz þeyler size tutsak deðil. Onu özgür býrakarak izleyici olun ve zamaný geldiðinde o þeye müdahaleci olun. Sizin uymanýz gereken yegane þey bilmek ve beklemek. Zaten maddesel dünya görünmez dünyanýn kontrolünde. Sizin yaþayacaðýnýz eðlence heyecanýný sonsuza kadar saðlayacak güçte.”

Altmýþ kadar uzaylý uzay gemisinin dýþýnda son kez yeni insanlarýn içlerine odaklandý. Yeni insanlardan iz alabilmek için onlarýn içinden düþünceleri ile görünmez ýþýk içtiler. Sonra teker teker uzay gemisine bindiler. Gemi önce yavaþ þekilde yükseldi. Sonra aniden uzaya ýþýnlandý.

Yeni insanlar kararlaþtýrdýklarý gibi ormanýn içine girdiler. Yarýsý diþi yarýsý erkek olan yeni tür korku ve endiþe ile ilerledi.

Ormanda bir göl ile karþýlaþtýlar. 657tx cihazýný çýkartýp göle doðru tuttu. Cihazdan göle kýrmýzý bir ýþýk aktý. “Gölde uzaylý dostlarýmýzýn söyledikleri gibi bize zararlý bakteriler yok. Akþama daha var. Suyun içine girmek istiyorum. Siz ne dersiniz?”

PRxt isimli diþi “Biz de çok isteriz. Kulukse de her zaman su içerdik. Hiç suyun içine girmedik. Aklýmýza gelmediðinden olmalý.” Dedi.Önce 657tx su koruyucusu da olan giysi ile göle girdi. Suya daldý çýktý. Çýðlýk attý. “Yuhhi su harika” Diðerleri buna kayýtsýz kalmadý. Bu heyecaný tatmak istediler. Onlarda suya girdi. Sevinç çýðlýklarý peþ peþe geldi.

“Dünyada olmak böyle bir þey olmalý.” Diyorlardý. Ama hevesleri yarým kaldý. Uzaklardan ormanýn içinden güçlü bir böðürtü geldi.

657tx “Hemen sudan çýkalým. Tehlikedeyiz. Acele edin.” Diye sudakileri uyardý. Hemen sudan çýktýlar. Hýzla ormana daldýlar. Bir böðürtü daha duydular. Bu sefer böðüren yýrtýcýyý gördüler. Bu bir trex dinazoruydu.

657tx “Bu bize uzaylý dostlarýmýzýn bir sürprizi. Bize dünyada bize hiçbir þeyin zarar vermeyeceðini söylemiþlerdi. Oysa gördüðümüz koca bir trex dinazoru. Bizim gibi yeni insanlara karþý vahþi yaratýklarý diriltiyorlar. Bu ne çeliþki. Hani eskiye dönüþ yoktu. Eski insanlarý yok edip dinazorlarý mý diriltiyorsunuz. Bu ne yaman bir çeliþki?”

Aru542 cihazýna baktý. “Trex bizim kokumuzu almýþ. Hýzla üzerimize geliyor. Hýzlý yürümeyi býrakýp aðaçlara çýkalým.” Dedi.

Grup bunu uygun gördü. Etrafa daðýlýp aðaçlara týrmanmaya baþladýlar. Trex güçlü böðürmelerle geldi. Etrafý koklar gibi yaptý. Dallardaki insanlarý görmek için kafasýný kaldýrdýðýnda yýrtýcý gözlerle onlara baktý.

Trex üzerine tünenmiþ bir aðaç seçti. Kafasý ile aðacý birkaç defa itti. Aðaç kuvvetli þekilde sallanmaya baþladý. Aralarýndan biri aðacýn devrileceðini anlayýnca yanýndakilere,

“Ne kötü ettik te ormana girdik. Þimdi þehirde olacak, dilediðimiz gibi davranacaktýk.” Dedi

Arkadaþý “Kulukse gezegeninde öðrendiðimizi uygulayalým. Önce içimizden biri, bu ben olacaðým, aþaðýya inip trexin dikkatini daðýtacaðým. Yanýmýzda iletiþim cihazlarý ve korunma aletleri olmadýðý için kurtuluþumuzu telepati ile trexin zihnini kontrolde arayacaðým.”

Aðaçtan aþaðýya atladý. Hemen terxin zihnine girdi. Onun bedenine uyku ve yorgunluk aþýladý. Trex kýsa süre sonra ayakta yalpalamaya baþladý. Ardýndan yere yýðýldý. Yeni insanlar sevinç ve biraz da korkuyla aþaðýya indi.

Ormanýn çýkýþýna varmýþlardý. Þehirde tek katlý barýnaklar, yiyecek içecek depolarý ve bunlarý kozmik þekilde üreten cihazlar vardý. Yeni insanlar sýcaktan bunaldýklarý için bu depolardan birine girdiler. Kendilerini biyolojik bir robot karþýladý.

Depodan bir müzik sesi gelmeye baþladý. Biyolojik robot “Sizlerin acýktýðýný biliyorum. Ama önce beklemeniz ve yer çekimi ýþýðýnda biraz kalmanýz gerekir. Yiyecekler hep bu beklemeden sonra yenir. Çünkü içinize girecek olan yer çekimi ýþýðý yediklerinizi güvenli bir þekilde eritmeniz içindir.” Dedi. Üç yüz altmýþ yeni insan talimata uydu. Depoda bulunan on dokuz adet yer çekimi ýþýðý kabinine gruplar halinde girdi. Dört dakika sonra kabinden çýktýlar.

Biyolojik robot “Size tatlý soðan püresi vereceðim. Çok lezzetlidir. Þeker barýndýrmasýna bakmayýn. Tatlý soðan bir dünya bitkisi deðil. Tohumu sizin Kulukse gezegeninden getirildi.”

Yeni insanlar yiyecek masalarýna oturmuþlardý. Önlerindeki cihazlardan çýkan tatlý soðan püresini yemeye baþladýlar. 657tx “Eski insanlar önceleri ne vahþi þeyler yerlermiþ. Bu kadar nazik bir yiyecek aklýma bunu getiriyor. Elbet biz yeni bir tür olarak henüz iþin baþýndayýz. Yaratýlalý on iki sene oldu. Bakarsýn vahþi yiyecekler hoþumuza bile gider.” diye yanýndakilere söylendi.

Tuna M. Yaþar



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhu Yarattýk
Paralel Boyuttan Gelen Araba
Antarktika'dan Sýcak Gülümsemeler
Mars Geçidi Maðarasý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reptilian 1
Reptilian 2
Reptilian 3
Reptilian 4
Reptilian 5
Savaþ Trafiði 2
Savaþ Trafiði 1
Savaþ Trafiði 3
Aðaçlara Fýsýldayan Adam
Savaþ Traiði 8

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masa [Þiir]
Göbeklitepe 5 [Roman]
Göbeklitepe 4 [Roman]
Göbeklitepe 3 [Roman]
Göbeklitepe 2 [Roman]
Göbeklitepe 1 [Roman]
Çok Eskiden 9 [Roman]
Çok Eskiden 8 [Roman]
Çok Eskiden 4 [Roman]
Çok Eskiden 6 [Roman]


Tuna M. Yaþar kimdir?

Voltaire


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuna M. Yaþar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.