..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > selim çok




25 Eylül 2019
Zaman Aðladýðýnda  
selim çok
baþým uðuldamaya baþlamýþtý.çýkmak için kapýya yöneldim.olamaz kapý kitliydi.pencerelere gittim.onlarda pervazlýydý.dengemi kurmaya çalýþýyor yalpalýyordum.


:ABHD:
Off! Saat kaç olmuþ anasýný satiim.ne! 10:00 mu.derhal hazýrlandým.banyo,traþ bir acele giyindim çýktým.iþyerinden arkadaþým ufuk evleniyor bugün.feci halde akþamdan kalmayým.gözlerim,baþým aðrýyor.cebimde dünden kalan yarým cep votka.otobüste arada atýyorum.atarken de çevreme ilginç ilginç bakýyorum acaba anladýlar mý anlamadýlar mý? Off! Gitmesem de olmayacaktý ki.hala sarhoþum.gelmezsen darýlýrým dedi.böyle zamanlarda çaresiz iþte. zamana bir þekilde uymak duyumsamak.dýþarda ýlýk sonbahar rüzgarý.baþýmý açýp,ufak otobüs penceresine koydum.ayakta geziyorum anasýný satiim.
cumartesi trafiði.”ulan!” diyorum.düðün keþke akþam olaydý.trafikte sýkýþýk.o ara bir yer boþaldý, dalývermiþim bana bakan bir iki tuhaf göz.uyandýðýmda bir durak geçmiþim salonu.hemen indim.koþtura koþtura.bir yandan kravatýmý düzeltiyorum.

Salona girerken damat takýmý içine ufuðu gördüm.”hoþ geldin Selim” dedi.”geç kalmadým di mi” dedim.”yok be!” dedi.”erken bile gelmiþsin.bana bak bu arada erken mi baþladýn sen yine?” “yok be abi dedim akþamdan kalmayým” geç geç dedi az kiþi var içerde.içki içenlere ayrýlan bölüm var o masalara geçersin daha saatler sonra baþlar düðün”
içeri geçtim.koþtururken biraz ayýlmýþým.gözlerimle etrafý kesiyorum.gerçekten acele etmiþim.böyle zamanlarda hep acele eder unuturum insanýmýzýn uyuþukluðunu,vurdumduymaz rahatlýðýný.bizimkiler hala ortada yok tabii ki.geçtim bize ayrýlan masaya.”abi erken ama getirelim mi” “getirin” dedim.”battý balýk yan gider”
kadehleri yuvarlýyorken orkestranýn ‘deneme ses ses bir iki’ seslerine eþlik ederken bir yandan büroyu,ortadan kaybolan evrak yüzünden kavga ettiðim 10 yýllýk arkadaþým Samet abiyi,boðucu saatleri,lanet olasý iþyerimi,kafa güzel,leþ gibi kokan iþe geliþlerimi,þefi ve tabii ki bir ayrýlýp bir barýþtýðým burcuyu düþünüyordum.

“merhaba” kafamý kaldýrdým.aaa! mahalleden arkadaþým nizam.”olum ne iþin var burada dedim.taa cumartesi sabahý” “ufuðu ben de tanýyorum.bilmiyormusun?”dedi..allah Allah.bir yaþýma gircem arkadaþ.adam bizim iþin yolunu bilmez.”eski arkadaþým” demez mi.”boþver onu gel dolaþalým” dedi.bu arada hatýrlayýverdim.ben nizam ile 4 aydýr kavgalýydým.konuþmuyordum ama bir anda hiçbiþey olmamýþ gibi konuþmaya baþlamýþtýk.acaba biþey demek için mi dýþarý çaðýrmýþtý.yeni evliydi.düðününe bile gitmemiþtim.”dur” dedim “arkadaþlar bir gelsin çýkarýz dýþarý”
Ortalýk dumana boðuldu anýnda.nizam sanki bizim çocuklarý hep tanýrmýþ gibi muhabbete koyulmuþtu.samet abi bana hiç bakmadan ikinci votkadan sonra malzeme stoklarýný,gelen gideni anlatýyordu.erdi,soner tankut abi haftanýn maçlarýný iddiaya döküyor.içkiyi yeni býrakan tahir iþlediðimiz günahlarý anlatýyor.vedatla þiyar siyasetteki son geliþmeler üzerine sohbet ediyordu.daha saymýcam bir sürü arkadaþ ve ses ve sigara dumaný.nizama bir göz uzattým ve dýþarý çýktýk.
“”bir þey mi diyecektin” dedim “yo,gel dedi seni bize götüreyim” “olur mu abi? Ta bizim oraya mý gidecez” güldüm.”yok dedi.sen bilmiyorsun.bu semte taþýndým.evim burada.” Yol boyunca benle nizam hiç konuþmadý.Ýki sokak arkada bir eve girdik.oldukça karanlýk bir sokaktý.üç katlý eski bir ev.ilk katýna girdik.”burayý aldým” dedi.”ee eski ev noldu” “sattým üstüyle masraflara harcayýp araba aldým”dedi.dedim “yenge nasýl razý oldu bu iþe” cevap vermedi.kapýyý açtýk girdik.içerde derin bir rutubet kokusu.nizam bir odadan içeri girdi.esiyle konuþuyordu sanýrsam.içerde bir yere geçtim oturdum.o arada nizamýn annesi geldi.”nasýlsýnýz teyze” dedim elini öperek.hiç cevap vermedi.nizamýn eþi asude yenge girdi içeri uykulu bir suratla “hoþ geldin selim abi” dedi.”kusura bakma ben yatýyorum.ev hali kusura bakma” “sen kusura bakma dedim.gelemedim nikahýnýza” ”boþveer” dedi.nizamýn anneside de hiç konuþmuyordu,nizamda öyle.nizam sadece dolaptan bir içki getirdi ve karþýma geçti.korkmaya baþlamýþtým.yüzüme tuhaf bakýyordu.en sonunda “ne var” dedim.nizam asýk bir suratla “selim,barýþmadýk sadece arkadaþýz” dedi.ne demek istiyon oðlum dedim.” “sadece zamana bak,anlarsýn” dedi. ”geliyorum birazdan”
Nizam çýkmýþ gitmiþti.salonda yapayalnýzdým çünkü nizamýn anneside ortadan kaybolmuþtu.sadece dolu bir içki bardaðý.bir ara kapý açýldý asude yenge içeri girdi.gözleri kanlý kanlýydý.ya noluyor.korkmuþtum.”korkma! zaman yalnizca bir iðretidir ve bizi gülümsemek kurtaracak.”yenge ne demeye çalýþýyorsun” dedim.kafam sanki bana bir oyun oynuyordu.
Yattýðý odaya döndü ve kapýyý kapatýrken arkasýný döndü ve gülerek bana baktý.baþým uðuldamaya baþlamýþtý.çýkmak için kapýya yöneldim.olamaz kapý kitliydi.pencerelere gittim.onlarda pervazlýydý.dengemi kurmaya çalýþýyor yalpalýyordum.nizamý cebinden aramaya çalýþtým ulaþýlamýyordu.odaya tekrar baktým.nizamýn annesi içerde alçak sesle kuran okuyordu.ama hep ayný sure ve ayeti.isra,13-14.sakince düþünmeliyim dedim ve iðer odaya geçtim kapýyý kapattým ve kitledim.kanapeye uzandým ve baþucundaki battaniyeyi üstüme çektim.üþüyordum,terliyor titriyordum.ne sakinleþmesi.mümkün mü? Yok ya diyordum bir yandan da bu bir þaka olmalý.kafam da öyle güzeldi ki.
Biraz dalmýþým.gözlerimi açtýðýmda oda kapýsý açýlmýþtý.içerden sesler geliyordu.içeri baktim.gözlerim yerinden çýkacaktý.annem,burcu,mahalleden birkaç konu komþu nizamýn annesiyle muhabbet ediyorlardý.”anne,selay noluyor,nizam nerde,asude nerde” dedim.burcu“sen git yat yazgýný düþün bizi rahatsýz etme biz konuþuyoruz” dedi.”ya dedim “düðüne dönmem lazým”.annem eliyle sus iþareti yaptý ve elindeki örtüyü nizamýn annesine gösterdi.birden kapý açýldý.nizam geldi sandým.iki pardesülü telsizli kiþi odaya girdi.biri bir kaðýdý okumaya baþladý.”selim bey sizi eylemsizlik ve ýsý yokluðu nedeniyle gözaltýna alýyoruz.”hayýr!” diye can havliyle polisleri yarýp kapýdan çýktým.çatýya yöneldim.çatý kapýsýný örttüm ve defolun diye baðýrmaya baþladým.biri kapý camýný kýrdý ve kazagýmý tuttu bir yandan da “yaþamak için sizi tutuklamamýz lazým” diyordu.”defolun!” kilide sýmsýký yapýþmýþtým.”siz kimsiniz ulan” “ruhunun komiserleriyiz” dediler. ”kaçamazsýn!”
“selim,selim hadi uyanabilecekmisin”.birden gözlerimi açtým.fena terlemiþtim.üstüm örtülüydü.bir baktým karþýnda Vedat ile þiyar vardý.biraz debelenip sakinleþtim.”noluyor ya.neredeyim ben.ya dediler.” tuvalate gidip yanýndaki yan masada sizmýþýn. kaldýramayýnca seni salonun bürosuna aldýk” gülüyorlardý.”olum,bir halay çekemedik bak ufuk da çok kýzdý ona göre.haa merak etme takýyý çantanda bulup verdik.sýkýca yapýþmýþsýn zaten.”nizam nerde?” dedim.”olum ne saçmalýyon öyle biri gelmedi yanýmýza bugün!”
Oltadaki balýk gibiydim ya da resimdeki hüzünlü kadýn.kendimi bir okyanusa biraktým.gözün yaþý sözün yaþýydý artýk…





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bekareti Bozulmuþ Kahkahalar Orkestrasý
Kanatlardan Sonraki Ýpek Kuþaðý
Tuhaflýklar Yedilisi
Blackened
Plaza

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Serbest Metinlerde Ýntihar Düþleri...
Gözlerim Sevdiðinde O Aðlýyordu
Dark 6. 11
Masada Pislik Var!
Dirahþan
Bir Alkoliðin Hipomanik Notlarý
Aþkýn
Peygamber Devesi Yönelim Kuþaðý
Deep 5. 10
Alcohol!


selim çok kimdir?

sadece özgürlük.

Etkilendiði Yazarlar:
sürrealizm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim çok, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.